Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Εμμμ , για αυτο!! :grinning-smiley-043
Αν θελεις να παρεις απο την τηλεοραση σου την εικονα για την οποια την αγορασες και φημιζεται, τοτε θα πρεπει ειτε να αγορασεις ενα δισκακι αναφορας, οπου με τα απαραιτητα patterns θα σε βοηθησει να την ρυθμισεις ειτε να φωναξεις ενα ειδικο ωστε να την καλιμπραρει.
Τα πιο γνωστα DVD αναφορας ειναι τα DVE και AVIA, που μπορεις να τα παραγγειλεις απο το amazon.co.uk
-bye-

λες ρε πανο να ειναι απο αυτο?τοσο διαφορα?εχω χασει και το δισκακι του hitech.

Αν την καλιμπραρεις σωστα την καθε τηλεοραση, τοτε ναι, εχεις μεγαλη διαφορα στην εικονα, ιδιως αν οι default ρυθμισεις ειναι ψιλοχαλια...
Τα εχουμε πολλες φορες οτι οι προρυθμισεις των τηλεορασεων ειναι ετσι απο το εργοστασιο ωστε να δειχνουν εντυπωσιακα και φωτεινα στα καταστηματα. Επισης και τα demo dvd των εταιριων που βλεπουμε πολλες φορες στα καταστηματα κι εντυπωσιαζομαστε ειναι φτιαγμενα πανω σε αυτες τις ρυθμισεις. Οποτε καταλαβαινεις οτι στα σπιτια μας, οπου οι συνθηκες φωτισμου και το περιβαλλον ειναι διαφορετικο, ποσο επηρεαζεται η εικονα! :grandpa:
-bye-

δεν λεω οχι.αλλα αυτο δηλαδη το "τυφλωμα η καψιμο χρωματων"μπορει να ερθει στα ισια του απο αυτες τις ρυθμισεις?δεν τις εχω και "χυμα".συνηθως παιζω με contrast κατω απο την μεση,φωτεινοτητα flat,χρωμα ενα τακ κατω,ευκρινεια ενα κλικ πανω και θερμοκρασια στο ψυχρο.μακαρι να βγεις αληθινος!!!!!

Αν το contrast πρεπει να ειναι ψηλα ή χαμηλα, το ιδιο με τη φωτεινοτητα και το χρωμα, τον αν θα ειναι ψυχρη, κανονικη ή θερμη η θερμικρασια, αυτα ενα ματι που δεν ειναι εμπειρο δεν μπορει να τα διακρινει. Για αυτο και υπαρχουν τα αντιστοιχα patterns σε αυτα τα DVD για να μας βοηθανε να φτιαξουμε σωστα τις ρυθμισεις μας. Βεβαια, ενας επαγγελματιας εχει μαζι του και καταλληλα εργαλεια (φωτομετρο) ωστε να κανει ακομα πιο λεπτομερεις διορθωσεις στο εκαστοτε μεσο προβολης. Σιγουρα παντως αυτα που βλεπεις ειναι λογω ρυθμισεων και τιποτα αλλο. Δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι :ernaehrung004:

ευχαριστω πολυ Πανο.θα το τσεκαρω και θα σου πω.απλα ιδιαιτερη εντυπωση μου εκανε και στο matrix -που το εχει τοτελευταιο hitech σαν dvd αναφορας-
μου εβγαλε κατι περιεργα και τα ειδα ολα!!

ευχαριστω πολυ Πανο.θα το τσεκαρω και θα σου πω.απλα ιδιαιτερη εντυπωση μου εκανε και στο matrix -που το εχει τοτελευταιο hitech σαν dvd αναφορας-
μου εβγαλε κατι περιεργα και τα ειδα ολα!!

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!!!-bye-

μπαίνω κι εγώ στην κουβέντα....ο Πάνος έχει δίκιο...αν δεν καλιμπραριστεί η τηλεόραση ΔΕΝ μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα...

και πιο συγκεκριμένα...γράψε μας σε ποιά-ΑΚΡΙΒΩΣ-σημεία του matrix έβγαλε "τα περίεργα" (όπως γράφεις) γιατί τόχω κι εγώ το-συγκεκριμένο-dvd (από το τελευταίο hitech) και επειδή σήμερα ένας φίλος μου θα παραλάβει την PV60 θα πάω το βράδυ να το δω και να τσεκάρω ότι μας γράψεις...

Re: Panasonic TH-42PV60E.

χρονια πολλα και σε εσας!χθες βραδυ την "εφερα"την εικονα.δεν εχω τσεκαρει ολα τα σημεια που ηθελα (δεν προλαβα)αλλα θα τα κοιταξω αμεσα.στο matrix ειναι η φαση(δεν θυμαμαι chapter 4,5....?)την ωρα που ανοιλει το ασανσερ ,επανω στην πορτα του διακρινεις μοβε αποχρωσεις.νομιζω οτι το εφερα με καποιες ρυθμισεις που εκανα(με το ματι)τσεκαρε και πεσμου.ευχαριστω πολυ!!!

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

χρονια πολλα και σε εσας!χθες βραδυ την "εφερα"την εικονα.δεν εχω τσεκαρει ολα τα σημεια που ηθελα (δεν προλαβα)αλλα θα τα κοιταξω αμεσα.στο matrix ειναι η φαση(δεν θυμαμαι chapter 4,5....?)την ωρα που ανοιλει το ασανσερ ,επανω στην πορτα του διακρινεις μοβε αποχρωσεις.νομιζω οτι το εφερα με καποιες ρυθμισεις που εκανα(με το ματι)τσεκαρε και πεσμου.ευχαριστω πολυ!!!

οκ...θα τσεκάρω και θα σου πω...

Λοιπόν και κάτι που έχει ενδιαφέρον:

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ της PV60E και PV60EH ???

Το γράφω γιατί κάποιος το ρώτησε-δεν θυμάμαι που-και του απαντήθηκε ότι η διαφορά τους είναι στο χρώμα του πλαισίου...

Πριν από λίγο παραδόθηκε στον φίλο μου η PV60EH ,ενώ είχε παραγγείλει την PV60E...πήρα τηλέφωνο την INTERTECH και μίλησα με το τμήμα πωλήσεων ,οι οποίοι με διαβεβαίωσαν ότι ΔΕΝ υπάρχει καμιά-ΑΠΟΛΥΤΩΣ-διαφορά..ούτε στο χρώμα..ούτε σε τίποτα άλλο...
η διαφορά στην κωδικοποίηση έχει να κάνει-ΜΟΝΟ-με τον τρόπο συσκευασίας τους:

Η PV60E παραδίδεται σε δύο κούτες..η μία κούτα έχει την συσκευή και η δεύτερη κούτα την επιτραπέζια βάση της..

ενώ η PV60EH παραδίδεται σε μία κούτα,μέσα στην οποία υπάρχει και η συσκευή και η επιτραπέζια βάση...

Αυτά προς πληροφόρηση των υποψήφιων αγοραστών και-γενικότερα-των μελών μας...

ΥΓ 1: ο φίλος μου λόγω άγνοιας και αρνητικής προκατάληψης(έχει καεί πολλές φορές...) επέστρεψε πίσω την τηλεόραση..και τώρα ψάχνουμε τον μεταφορέα μπας και του ξαναγίνει-σήμερα-η παράδοση...

ΥΓ 2: καλό είναι να διασταυρώνουμε μια πληροφορία όταν την γράφουμε...

Παιδιά γεια χαρά και καλώς σας βρίσκω.

Δυστυχώς ή ευτυχώς σε 2 μέρες θα γίνω και εγώ κάτοχος μιας 42PV60. Το ευτυχώς το έχετε αναλύσει όλοι σας (και τα περιοδικά του χώρου) μια χαρά. Το δυστυχώς ξεκινάει από τη μανία μου να ψάχνω στο net - search to death - που λένε - οτιδήποτε είναι να αγοράσω. Οπότε και διάβασα ότι υπάρχει στο συγκεκριμένο forum για την PV60.

Δυστυχώς από εχτές ανακάλυψα κάτι για το οποίο δεν γίνεται κανένας λόγος σε αυτό το forum αλλά ούτε και από τα περιοδικά του χώρου. Η συγκεκριμένη τηλεόραση (αλλά και PV600 και στις 37" και στις 42") εμφανίζει **στο εξωτερικό πίστευα μέχρι σήμερα αλλά φαίνεται ότι το κάνει και στις ελληνικές παρτίδες ** διάφορα φαινόμενα με ωραία ονόματα.... colour banding, εμφάνιση purple snakes κτλ.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν έχει αναφερθεί κάτι εδώ αλλά ούτε και τα περιοδικά του χώρου φαίνεται να έχουν γράψει κάτι.

Δεν θα σας ζαλίσω πολύ...θα σας βάλω 2 links/references και το συζητάμε μετά. (Υπάρχουν αρκετά ακόμη...)

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=394430
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=765341

Το χαρακτηριστικό πρόβλημα είναι η εμφάνιση καποιων μωβ "φιδιών"/τεχνουργημάτων.

Σημείωση 1: Η PV60 η δικιά μας (δηλ. Germany) είναι η PX60 σε UK/US. Επίσης το γράμμα στο τέλος, Ε, U, EH κτλ υποδηλώνει την χώρα ( ή region) για την οποία διατίθεται η τηλεόραση και όχι τρόπο συσκευασίας...ήμαρτον τί λένε ποια τα καταστήματα.... (Θα σας βρω τα συγκεκριμένα γράμματα που αντιστοιχούν...)

Σημείωση 2: Μπορούν οι κάτοχοι να ελέγξουν τα κάτωθι σημεία από ταινίες να δούμε τί βλέπουν?
- Harry Potter - Goble of fire: chapter 19, 1:30min "dive into the water" scene
- Panic Room 06:31 from start "face of Jodie" και άπειρες άλλες σκηνές
- Matrix reloaded σε πολλές σκηνές
- LOTR

Αγαπητέ nmastro καλωσήρθες στο club και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

μια σημείωση: αυτό που έγραψα για το γράμμα στο τέλος ΔΕΝ μου το είπε κάποιο κατάστημα,αλλά η INTERTECH η επίσημη αντιπροσωπεία της Panasonic στην χώρα μας...δεν ξέρω τι να πω...επειδή σε βρίσκω ιδιαίτερα πληροφορημένο...
βρες μας που αντιστοιχούν τα συγκεκριμένα γράμματα...

Καλό απόγευμα!!

Παιδιά γεια χαρά και καλώς σας βρίσκω.

Δυστυχώς ή ευτυχώς σε 2 μέρες θα γίνω και εγώ κάτοχος μιας 42PV60. Το ευτυχώς το έχετε αναλύσει όλοι σας (και τα περιοδικά του χώρου) μια χαρά. Το δυστυχώς ξεκινάει από τη μανία μου να ψάχνω στο net - search to death - που λένε - οτιδήποτε είναι να αγοράσω. Οπότε και διάβασα ότι υπάρχει στο συγκεκριμένο forum για την PV60.

Δυστυχώς από εχτές ανακάλυψα κάτι για το οποίο δεν γίνεται κανένας λόγος σε αυτό το forum αλλά ούτε και από τα περιοδικά του χώρου. Η συγκεκριμένη τηλεόραση (αλλά και PV600 και στις 37" και στις 42") εμφανίζει **στο εξωτερικό πίστευα μέχρι σήμερα αλλά φαίνεται ότι το κάνει και στις ελληνικές παρτίδες ** διάφορα φαινόμενα με ωραία ονόματα.... colour banding, εμφάνιση purple snakes κτλ.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν έχει αναφερθεί κάτι εδώ αλλά ούτε και τα περιοδικά του χώρου φαίνεται να έχουν γράψει κάτι.

Δεν θα σας ζαλίσω πολύ...θα σας βάλω 2 links/references και το συζητάμε μετά. (Υπάρχουν αρκετά ακόμη...)

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=394430
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=765341

Το χαρακτηριστικό πρόβλημα είναι η εμφάνιση καποιων μωβ "φιδιών"/τεχνουργημάτων.

Σημείωση 1: Η PV60 η δικιά μας (δηλ. Germany) είναι η PX60 σε UK/US. Επίσης το γράμμα στο τέλος, Ε, U, EH κτλ υποδηλώνει την χώρα ( ή region) για την οποία διατίθεται η τηλεόραση και όχι τρόπο συσκευασίας...ήμαρτον τί λένε ποια τα καταστήματα.... (Θα σας βρω τα συγκεκριμένα γράμματα που αντιστοιχούν...)

Σημείωση 2: Μπορούν οι κάτοχοι να ελέγξουν τα κάτωθι σημεία από ταινίες να δούμε τί βλέπουν?
- Harry Potter - Goble of fire: chapter 19, 1:30min "dive into the water" scene
- Panic Room 06:31 from start "face of Jodie" και άπειρες άλλες σκηνές
- Matrix reloaded σε πολλές σκηνές
- LOTR

Φιλε μας καλημέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ !!!

Εαν ψάξεις ολα τα σχετικά φορουμς θα βρείς διαφορα πράγματα θετικά και αρνητικά για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ τηλεόραση. Κατά τη γνώμη μου ειναι φυσιολογικό αφού ο παράγοντας "ποιότητα απεικόνισης" εξαρτάται απο εκατοντάδες πράγματα τα οποια στα όρια του εφικτού λαμβάνονται μεν υπόχη απο τους σχεδιαστές / κατασκευαστές των εταιρειών αλλά συχνα κατι θα ξεφύγει. Μην ξεχνάμε οτι περα απο τις δυνατότητες του κάθε πανελ (που ειναι δεδομένες) την σημαντικοτερη δουλειά κανουν τα ηλεκτρονικά της συσκευής και κυρίως ο scaler. Αν και οι επεξεργαστές που κανουν την συγκεκριμένη εργασία (upscaling/downscaling) ειναι πλεον πολυ ισχυρα τσιπ εν τουτοις η ποιότητα και ο σχεδιασμος του software (firmware) που τρέχουν καθοριζει σε μεγάλο βαθμο το τελικο αποτέλεσμα. Πάντα ομως κατι θα ξεφύγει..

Η τηλεόραση που πήρες ειναι αριστη από ολες τις απόψεις στην κατηγορία τιμής της Δεκαδες τεστ και review σε ολα τα σχετικά εντυπα το επιβεβαιώνουν και αυτο δεν αλλάζει εαν σε 2-3 περιπτώσεις αποκλίνει από το τέλειο. Επίσης καλό ειναι να κοιτάζουμε τα φορουμς αλλά πάντα με θετική σκέψη και συνδιαζοντας πληροφορίες να βάζουμε τα πραγματα στο σωστό τους πλαίσιο.

Οταν εγώ αγορασα την δική μου LCD ειχα ψάξει καλά (οπως και εσύ) και αντιστοιχα ειχα βρεί διάφορες θετικές και αρνητικές κριτικές τόσο απο reviews όσο και σε ξεχωριστά φορουμς . Αυτό δεν με αποθάρρυνε στην τελική μου επιλογή και πιστεψέ με δεν το μετανοιωσα ούτε στιγμή. Και βέβαια δεν θα σκάσω εαν στην σκηνή 1:35 στο κεφάλαιο 3 στο έργο ΑΒΓΔ
μου εμφανίζει λιγο πιο εντονο μώβ ή φουξια ή λιλά :music-smiley-005: :music-smiley-005: οταν η συνολική ποιότητα θέασης ειναι πολύ καλή έως άριστη.

(Παρένθεση : Η Panasonic ειναι πολύ καλύτερη απο την δική μου και εαν αγόραζα τώρα και με ενδιεφερε η κατηγορια τιμης που παίζει θα την έπαιρνα με κλειστά μάτια..:ernaehrung004: )

φιλε mmastro δεν ξερω εαν με τις ρυθμισεις που εκανα(με το ματι)καλυψα η οντως εφτιαξα το προβλημα.επισης δεν ξερω εαν τα προβληματα αυτα παρουσιαζονται σε ολες τις συγκεκριμενες tv και απλα δεν αναφερεται απο ολους ειτε γιατι δεν το εχουν προσεξει η γιατι τελος παντων δεν τους ενδιαφερει!ισως απο την επισιμη panasonic να μην ειναι προβλημα αλλα κατι λογικο.το θεμα ειναι οτι εαν οντως υπαρχει προβλημα ποσο σοβαρο ειναι και το σημαντικοτερο....εαν στην συνεχεια γινεται χειροτερο!!