Πανέτοιμη η αγορά ηλεκτρονικών ειδών της Θεσσαλονίκης σε δέκτες για λήψεις DVB-T/Mpeg

Το μηχανάκι έχει πάνω έναν δέκτη και μπορεί να κατεβάσει όλα τα κανάλια μίας μόνο συχνότητας και κάποιο από αυτά να το γράψει και κάποιο άλλο να το δείξει στην TV από ότι κατάλαβα. Δεν έχει δύο ξεχωριστούς δέκτες ώστε να δείχνει και να γράφει από διαφορετικές συχνότητες...

Βιαζεσαι πολυ για να εχουν και διπλο `η τριπλο tuner και να εχουν μονο 77 ευρω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πανέτοιμη η αγορά ηλεκτρονικών ειδών της Θεσσαλονίκης

Έκανα δοκιμές στους δέκτες στο κομμάτι PVR & media player.
O SD1000 δεσμεύει χώρο για τη λειτουργία PVR πάντα!
Σε δίσκο:
2GB δεν αφήνει χώρο για εγγραφές.
4GB δεσμεύει 1.3GB.
8GB δεσμεύει 2.8GB.
16GB δεσμεύει 5.3GB.
500GB δεσμεύει 20GB.
Έχει δυνατότητα εγγραφής σε TS (transport stream) ή PS (program stream).
Στο TS παράγει αρχεία .DVR (δεν κατάφερα να τα δω στο PC), ενώ στο PS παράγει αρχεία .MPG (παίζουν με VLC, Nero media player, Windows media player, ...).
Έχει διαχείριση αρχείων και δίσκου (Διαγραφή αρχείων, Format σε FAT & NTFS).
2009122505421.jpg
200912250542.jpg

Ο DTR2205 γράφει αρχεία .PVR (παίζουν με το Windows media player αρκεί να γίνουν rename σε .mpg).
Δεν είχε πρόβλημα να κάνει εγγραφή σε USB Flash 2GB.
ΔΕΝ έχει διαχείριση αρχείων και δίσκου, δηλαδή πρέπει να συνδέσεις το δίσκο στο PC σου για να κάνεις διαγραφή αρχείων. Αν δεν έχεις PC παίρνεις καινούργιο δίσκο :bang:.

Σαν media player o SD1000 παίζει audio (.mp3, όχι .wma) και εικόνες (.jpg, .bmp) ΔΕΝ έχει δυνατότητα να παίξει video (.avi, .mpg).
Σημείωση: παρόλο που όταν έδειχνε τα περιεχόμενα του φακέλου έκανε preview των εικόνων στο Slide show δεν έδειχνε της εικόνες αλλά κάθετες γραμμές).
200912250630.jpg
2009122506301.jpg

Ο DTR2205 παίζει audio (.mp3, όχι .wma) και εικόνες (.jpg, .bmp) αλλά και video (.avi σε Divx-XVid, όχι .mpg).

Και οι δύο είδαν δίσκο 500GB 2.5 ιντσών (χωρίς εξωτερική τροφοδοσία) σε FAT32 χωρίς πρόβλημα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Δείτε όμως αυτό http://www.satsonix.gr/gemini4usbodigiesHDgr.html

Γεια σας,
θα ήθελα να ρωτήσω το εξής και αν γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει παρακαλώ :
Έχω μια samsung HD ready με mpeg2 και έτσι σκέφτομαι την αγορά επίγ.ψηφ. δέκτη. Είμαι ανάμεσα στο DTR2205 (για μελλοντική HD TV) και στη μοντούλα Neotion Pocket (αφού δεν έχω full HD tv).
Το Θέμα είναι ότι έχω συνδεδέμενο και ένα samsung DVR-R150 ως εξής : Από τοίχο κεραία σε RF IN στο DVR-R150. Από DVR-R150 RF OUT σε ΑΝΤΕΝΑ ΙΝ σε TV. Επίσης scart από DVR-R150 σε TV. Παρεμβάλεται και ένα VCR γιατί κάνω μετατροπές αλλά δεν ενδιαφέρει.
Οι ερωτήσεις είναι οι εξής :
A) Στην περίπτωση αγοράς του DTR2205 μπορώ να τον παρεμβάλω μέσω του RF IN/OUT που έχει (o DTR2205) ανάμεσα στον "τοίχο" και το DVR-150 (DTR2205 προς TV υποθέτω με scart) ή τι ;
και
Β)στην περίπτωση της Neotion Pocket σε σχέση πάλι με το DVR-150 τι γίνεται ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλησπέρα παιδιά,
μια ερώτηση: ο DTR2205 όπως γράψατε νωρίτερα παίζει αρχεία .avi, τι γίνεται όμως με ταινίες που δεν έχουν ενσωματωμένους υπότιτλους; αν βάλω και το αρχείο .srt θα φαίνονται;
ευχαριστώ

Αναφερθηκε πιο πανω οτι ο turbo-x γραφει αρχεια TS & PS με επεκτασεις αντιστοιχα dvr & mpg. Δυστυχως σε μενα και οι 2 επιλογες βγαζουν αρχεια .dvr τα οποια κανενα προγραμμα δε διαβαζει.
Επιπλεον δε δεσμευει ποτε χωρο !!!!

Λοιπον...αρχεια PS παραγει μονο οταν δειχνει προγραμματα mpeg2
Στα προγραμματα της digea η εγγραφη ειναι υποχρεωτικα TS που παραγει αρχεια dvr..τα οποια δε διαβαζονται πουθενα !!!
Επιπλεον ο δεκτης μου 9/10 φορες δε γραφει...δε ξερω γιατι...οποτε του ερθει γραφει..οποτε θελει οχι !! ..Τρεχα γυρευε

τα αρχεια .dvr τα μετονομασα .ts για να τα δει το egreat eg-r1 (σαν .dvr δε το εβλεπε) ..και ΝΑΙ το επαιξε. Το μοναδικο μερος αλλου που καταφερε να το παιξει. Σε PC ακομα δε το καταφερα.

Καταρχην υπαρχει threat για τον SD1000 οπου υπαρχει και νεο Firmware.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=54249
Νομιζω οτι εαν μεταφεροταν εκει η σηζητηση θα ηταν καλητερα.
Καλο θα ηταν επισεις να βαλουμε ολοι το τελεταιο firmware για να εχουμε κοινη βαση δοκιμων.
Ψανχοντας για τα .drv αρχεια που παραγει ο SD1000 καλαταβα οτι ο καθε κατασκευαστεις βαζει οτι θελει (και τον βολευει) μεσα στο αρχειο και βαζει και μια καταληξη .dvr.
Αρα για να παιξουν τα αρχεια σε PC θα πρεπει να μας πει καποιος hacker του πλαισιο πως γινεται.
Επισης βρηκα και αυτο
http://www.haenlein-software.com/HS...=1&PHPSESSID=641cb1788c76d96d0591ea7b1480fe62
αλλα θελει φραγκα(ΕΥΡΩ) και δεν ξερω αμα διαβαζει με τα δικα μας .dvr

Last edited:
Για να κλεινω οντως απο εδω το θεμα με τον sd1000 υπαρχει firmware update που κανει λιγα πραγματα στη σελιδα του πλαισιου

Nεος δέκτης PVR στα 49ευρώ από εισαγωγική από Κατερίνη

http://www.sdtv.gr/news-3928.html

Το συγκεκριμένο μαγαζί μοίρασε χτες φυλλάδια με επίγειους ψηφιακούς δέκτες και έχει και άλλους δύο εκτός από αυτόν, καλύτερους απ' ότι είδα (hdmi, coaxial ήχου) στα 69 ευρώ.

Aν γνωρίζεις κανέναν που έχει τέτοιους δέκτες μετέφερε εντυπώσεις αν μπορείς.

Λοιπόν να πω κι εγώ τη γνώμη μου και τα αποτελέσματα από τη χρήση του δέκτη DTR2205PVR της F&U. τον αγόρασα σε προσφορά 69 από το Carrefour και απ'ότι βλέπω έχει ήδη πέσει η τιμή του και στα Media Markt αλλά και από άλλα μαγαζιά.
Ήμουν από τους άτυχους με LG τηλεόραση που έχει παρόμοιους κωδικούς τηλεχειρισμού! μετά από τηλεφώνημα στο service μου είπαν ότι περιμένουν νέα τηλεχειριστήρια και αναβάθμιση για να λύσουν το πρόβλημα (μάλλον τους βάλαμε πολλοί τις φωνές και αποφάσισαν να κάνουν κάτι). είμαι σε αναμονή για αυτό το θέμα.
Για τα προβλήματα με το EPG (δεν έδειχνε Ελληνικά) μου έστειλαν ένα αρχείο αναβάθμισης (το οποίο ανέβασα στο rapidshare) και εκτός από το ότι έστρωσαν τα Ελληνικά διόρθωσε και το θέμα της διαγραφής αρχείων από σκληρό δίσκο! Επίσης είχε ένα θέμα με την προγραμματισμένη εγγραφή καθώς έχανε η ώρα κάτι λεπτά αλλά με την αναβάθμιση έστρωσε κι αυτό.

http://rapidshare.com/files/338185036/DTR2205HDPVR_FirmwareUpdate.zip

περιμένω τώρα το τηλεχειριστήριο για να δοκιμάσω μήπως και λυθεί το σοβαρό πρόβλημα...

Γεια σας,
θα ήθελα να ρωτήσω το εξής και αν γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει παρακαλώ :
Έχω μια samsung HD ready με mpeg2 και έτσι σκέφτομαι την αγορά επίγ.ψηφ. δέκτη. Είμαι ανάμεσα στο DTR2205 (για μελλοντική HD TV) και στη μοντούλα Neotion Pocket (αφού δεν έχω full HD tv).
Το Θέμα είναι ότι έχω συνδεδέμενο και ένα samsung DVR-R150 ως εξής : Από τοίχο κεραία σε RF IN στο DVR-R150. Από DVR-R150 RF OUT σε ΑΝΤΕΝΑ ΙΝ σε TV. Επίσης scart από DVR-R150 σε TV. Παρεμβάλεται και ένα VCR γιατί κάνω μετατροπές αλλά δεν ενδιαφέρει.
Οι ερωτήσεις είναι οι εξής :
A) Στην περίπτωση αγοράς του DTR2205 μπορώ να τον παρεμβάλω μέσω του RF IN/OUT που έχει (o DTR2205) ανάμεσα στον "τοίχο" και το DVR-150 (DTR2205 προς TV υποθέτω με scart) ή τι ;
και
Β)στην περίπτωση της Neotion Pocket σε σχέση πάλι με το DVR-150 τι γίνεται ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

όπως και να έχει ο δέκτης πρέπει να πάρει πρώτος σήμα γιατί αλλιώς μπορεί να έχεις "σπασίματα"... άλλωστε σε λίγο καιρό θα είναι ψιλοάχρηστο το DVRαφού δεν έχει ψηφιακό δέκτη...
το Neotion δε χρειάζεται κεραία αφού απλά αποκωδικοποιεί το σήμα και το μετατρέπει σε MPEG2

Δεν είναι αχρηστο το DVD recorder αν είναι συμβατό με εκπομπές που εκπέμπονται.Απλά το συνδέεις με scart κλπ

Λοιπόν να πω κι εγώ τη γνώμη μου και τα αποτελέσματα από τη χρήση του δέκτη DTR2205PVR της F&U. τον αγόρασα σε προσφορά 69 από το Carrefour και απ'ότι βλέπω έχει ήδη πέσει η τιμή του και στα Media Markt αλλά και από άλλα μαγαζιά.
Ήμουν από τους άτυχους με LG τηλεόραση που έχει παρόμοιους κωδικούς τηλεχειρισμού! μετά από τηλεφώνημα στο service μου είπαν ότι περιμένουν νέα τηλεχειριστήρια και αναβάθμιση για να λύσουν το πρόβλημα (μάλλον τους βάλαμε πολλοί τις φωνές και αποφάσισαν να κάνουν κάτι). είμαι σε αναμονή για αυτό το θέμα.
Για τα προβλήματα με το EPG (δεν έδειχνε Ελληνικά) μου έστειλαν ένα αρχείο αναβάθμισης (το οποίο ανέβασα στο rapidshare) και εκτός από το ότι έστρωσαν τα Ελληνικά διόρθωσε και το θέμα της διαγραφής αρχείων από σκληρό δίσκο! Επίσης είχε ένα θέμα με την προγραμματισμένη εγγραφή καθώς έχανε η ώρα κάτι λεπτά αλλά με την αναβάθμιση έστρωσε κι αυτό.

http://rapidshare.com/files/338185036/DTR2205HDPVR_FirmwareUpdate.zip

περιμένω τώρα το τηλεχειριστήριο για να δοκιμάσω μήπως και λυθεί το σοβαρό πρόβλημα...

Υπάρχει σχετικό θέμα και σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς,οπότε συνέχεια εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1082578#post1082578