Πανί 4:3 για 16:9?

georget

Supreme Member
31 March 2007
3,111
Λευκωσία
Εν αναμονή του W1000+ και με την βοήθεια των φίλων του forum αποφάσισα να πάω στις 135".
Έτσι θα χρειαστώ ένα πανί 16:9 ηλεκτρικό σε μέγεθος 300x168cm.
Τώρα ξεκινούν τα προβλήματα.
Το πρώτο μεγάλο είναι ότι είμαι Κύπρο και οι επιλογές είναι πολύ-πολύ περιορισμένες.
Το δεύτερο είναι ότι επειδή το πανί θα στερεωθεί στο ταβάνι πρέπει να έχει τουλάχιστον 50cm Screen Drop για να έρθει στο σημείο που το θέλω.
Μετά από ψάξιμο εδώ 2-3 μέρες βρήκα μονο 2 επιλογές.
Η πρώτη είναι ένα πανί 300x168cm 16:9 με Drop Screen 60cm στα 600 Ευρώ και η δεύτερη επιλογή είναι ένα πανί 300x300cm 4:3 στα 329 Ευρώ.
Αν πάρω το δεύτερο και βάψω την επιφάνεια που δεν θα χρησιμοποιείτε θα έχω πρόβλημα?
http://www.stephanis.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6338&p_id=1009847

Η πρώτη είναι ένα πανί 300x168cm 16:9 με Drop Screen 60cm στα 600 Ευρώ και η δεύτερη επιλογή είναι ένα πανί 300x300cm 4:3 στα 329 Ευρώ.
Αν πάρω το δεύτερο και βάψω την επιφάνεια που δεν θα χρησιμοποιείτε θα έχω πρόβλημα?
http://www.stephanis.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6338&p_id=1009847

Τα δύο πανιά έχουν τεράστια διαφορά στην τιμή. Αν δεν έχουν και την ανάλογη ποιοτική διαφορά, προσωπικά, θα προτιμούσα την κουρτίνα 2. Αν εννοείς κάποιο πρόβλημα στην εικόνα, όχι, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Η screenline Jago που εχω, εχει 50cm+ αποσταση απο το ταβανι. Λογικα θα υπαρχουν ετοιμες λυσεις με τετοιο περιθωριο "μαυρου" απο πανω. Οι συρματινοι αποστατες που ανφερει ο Γιαννης ειναι η καλυτερη λυση αν δεν βρεις κατι ετοιμο.

Δυστυχώς όπως είπα πριν δεν υπάρχουν πολλές επιλογές εδώ στην Κύπρο.
Τώρα δεν είναι άσχημη ιδέα η αποστάτες ειδικά αν είναι συρμάτινοι λόγο ψευδοροφής.
Το αντίστοιχο πανί σε 16:9 χωρίς Screen Drop είναι και 50 ευρώ πιο φτηνό στα 279.
Το θέμα είναι με αποστάτες ποσο εύκολο, πρακτικό και εμφανισιακά ωραίο είναι?

Last edited:
Παιδιά βοηθάτε την κατάσταση, δυσκολεύομαι να αποφασίσω.

Η επιλογές είναι:
1. 300x300cm πανί και βάψιμο.
2. 300x168cm πανί και αποστάτες είτε συρμάτινους από ψευδοροφή, είτε μεταλλικούς από τοίχο οριζόντια.

Καλησπερα αγαπητοι συνφορουμιτες\

Ενδιαφερομαι για αγορα ηλεκτρικου πανιου 16:9 γυρω στις 130-140 ιντζες με μαυρο πλαισιο επανω γυρω στα 50-60 εκ

Γνωριζει κανεις αξιολογο πανι και σε λογικη τιμη ;
Η οθελο τζακο ειχε παλαιοτερα
ψαχνω στο σκρουτζ αλλα τωρα δεν βγαζω ακρη
ακουσα οτι η εδω αντιπροσωπια των Οθελο τζακο κλπ εχει προβληματα ρευστοτητας

Φιλε Πετρο, αξιολογο και λογικη τιμη και 130'' λιγο δυσκολα τα βλεπω.
βαλε ενα οριο τιμης για να ψαξουμε συγκεκριμενα.Οι οθελο εινα αξιολογες
αλλα τις βλεπω πανω απο 1000 ευρω.
Κατω απο χιλιαρικο βλεπεις προς grandview ή lumene..

Καλησπερα αγαπητοι συνφορουμιτες

Ειδα την Celexon 300 cm X 169 cm μου φανηκαν καλες οι τιμες
Τι γμωμη εχετε για αυτα τα πανια;