Πανί για Epson EMP- TW700

Re: Απάντηση: Πανί για Epson EMP- TW700

Γεια σου Alex!!

Προφανώς, τα παλληκάρια εκεί στο χρωματοπωλείο δεν κατάλαβαν τι θέλεις να κάνεις (μην προσπαθήσεις να τους εξηγήσεις τι εστί gain και RGB γιατί θα σε κοιτάνε σαν εξωγήινο!!:flipout:)

Ποια Κράφτ, Κρούφτ και Μπέντζαμιν? Εμείς ψάχνουμε χρώμα που να πληρεί τις προϋποθέσεις ουδετερότητας, ας την λένε και Κουκουράφτ!!

Αν θέλεις λευκό, η Περιστέρα είναι έτοιμη. Αν θέλεις γκριζάκι χαλαρό, πήγαινε στο Tundra 2133-70.

Τέλος, τι πανάκριβα? Η Μπέντζαμιν έχει ίδια τιμή με την Βίτεξ (7-8 το λίτρο)...:nounder:

Ωραία...ας μας δώσουν Κραφτ δείγματα να τα μετρήσουμε πες τους!!-bye-

Ναι αυτό ξεκίνησα να του λεω για gain κτλ (τα λίγα που ξέρω δηλαδη) αλλά δεν φάνηκε να καταλαβαίνει και πολλά απλά σταμάτησε να σχολιάζει.
Στο λευκό θα πάω τελικά αλλά το Περιστέρα τι ακριβώς είναι γιατί χάθηκα λίγο. Επίσης μου έδωσε και ρολό για το βάψιμο (τύπου μοχέρ ζήτησα) αλλά είναι μικρό 10-20 cm περιπου, (του είπα ότι το θέλω για 3-4 τετραγωνικα) κάνει η να πάρω οταν παω για το χρώμα κανένα μεγαλύτερο. Και κάτι τελευταίο για την αραίωση του αστάρι ακολουθώ οδηγίες πακέτου ή κάνω κάτι πιο ιδιαίτερο;

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις ! :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πανί για Epson EMP- TW700

Ναι αυτό ξεκίνησα να του λεω για gain κτλ (τα λίγα που ξέρω δηλαδη) αλλά δεν φάνηκε να καταλαβαίνει και πολλά απλά σταμάτησε να σχολιάζει.
Στο λευκό θα πάω τελικά αλλά το Περιστέρα τι ακριβώς είναι γιατί χάθηκα λίγο. Επίσης μου έδωσε και ρολό για το βάψιμο (τύπου μοχέρ ζήτησα) αλλά είναι μικρό 10-20 cm περιπου, (του είπα ότι το θέλω για 3-4 τετραγωνικα) κάνει η να πάρω οταν παω για το χρώμα κανένα μεγαλύτερο. Και κάτι τελευταίο για την αραίωση του αστάρι ακολουθώ οδηγίες πακέτου ή κάνω κάτι πιο ιδιαίτερο;

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις ! :)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100539-Βαψιμο-τοιχου-για-οθονη/page37

post 368, 386.

Μια χαρά είσαι με το ρολό...βουρ!!!

Στο αστάρι, απλά, αραιώνεις με καθαρό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες. Περνάς ένα χέρι και αφήνεις να στεγνώσει καλά (βάφεις την άλλη μέρα).-bye-

Ναι το βρήκα και εγώ το thread σήμερα το πρωί και πήγα και το αγόρασα το χρώμα (7 κάτι πήγε το 1 λίτρο).
Πέρασα το μεσημέρι το αστάρι και αύριο λογικά (ίσως όμως και το Σάββατο) θα περάσω το χρώμα. :)
Μια απορία, το αστάρι δεν μου έχει βγεί παντού ενιαίο δηλαδη υπάρχουν σημεία που βλέπεις γραμμές (διαφορετική ένταση του λευκού) είναι εντάξει η πρέπει να το ξαναπεράσω, μου έχει μείνει αρκετό.

ΥΓ μέτρησα ακριβως τις διαστάσεις της οθόνης και βγήκε 1.28x2.28, είναι λίγο μικρούλα,στο άλλο τοίχο έβγαζα 1.50x2.50 όχι οτι παραπονιέμαι απλά το αναφέρω :p

Προφανώς πέρασες το ρολό όχι με την ίδια ένταση παντού, γι' αυτό και οι γραμμές. Μην ανησυχείς...το αστάρι είναι απλά υπόστρωμα. Φρόντισε στο βάψιμό σου να κινείς το ρολό σε γραμμές πάνω κάτω χωρίς να πιέζεις καθόλου. Άστο να βάφει μόνο του. Μην φορτώνεις το ρολό με χρώμα. Καλή επιτυχία!!-bye-

Άν και δέν έχεις ανάγκη όπως είπε και ο Γιάννης παραπάνω, εγώ άν ήμουν στην θέση σου θα έτριβα με το πιό ψιλό γυαλόχαρτο ελαφρά την επιφάνεια και θα περνούσα ένα ακόμα χέρι αστάρι, πολύ καλά ανακατεμένο, για τον "φόβο των Ιουδαίων".

Μετά το δεύτερο αυτό χέρι, ξανά ελαφρύ πάλι τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο, ίσα-ίσα να αγριέψει η επιφάνεια, και μετά δυό χέρια πλαστικό (με ενδιάμεσο τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο στα δύο αυτά χέρια).

Re: Απάντηση: Re: Πανί για Epson EMP- TW700

Α πολυ καλα ευχαριστω..

Σκεπτομαι να αντικαταστησω την ηλεκτρικη μου οθονη (2,66Χ1,50) με pvc κρεμαστη η δαπεδου..θα δω. Αν σε αυτη τη δισταση διπλωνει στα δυο με μεντεσεδες, για βολικη μεταφορα, θα φαινεται η γραμμη στη μεση;

Κι αλλη ερωτησουλα..αν παω σε λιγο μεγαλυτερη οθονη πιο θα ειναι το καδρο σε διαστασεις και πιο παχος να επιλεξω; πχ. 3,00 Χ ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πανί για Epson EMP- TW700

Α πολυ καλα ευχαριστω..

Σκεπτομαι να αντικαταστησω την ηλεκτρικη μου οθονη (2,66Χ1,50) με pvc κρεμαστη η δαπεδου..θα δω. Αν σε αυτη τη δισταση διπλωνει στα δυο με μεντεσεδες, για βολικη μεταφορα, θα φαινεται η γραμμη στη μεση;

Κι αλλη ερωτησουλα..αν παω σε λιγο μεγαλυτερη οθονη πιο θα ειναι το καδρο σε διαστασεις και πιο παχος να επιλεξω; πχ. 3,00 Χ ?

Αν πας στα 3 μέτρα, η διάσταση για 16:9 είναι 3 χ 1,69, ήτοι 135''.

Δυστυχώς, δεν μπορείς να διπλώσεις με μεντεσέδες το pvc ειδικά αν πας στα 3 ή 5 χιλιοστά. Το κόψιμο θα φαίνεται άσχημα. Αν θέλεις να φτιάξεις κάδρο με ξύλα και μεντεσέδες στη μέση για δίπλωμα και μεταφορά, καλύτερα θα ήταν να πήγαινες σε ύφασμα μπλακ άουτ που βρίσκεις σε κουρτινάδικα. Το ύφασμα είναι ελαστικό και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν πας στα 3 μέτρα, η διάσταση για 16:9 είναι 3 χ 1,69, ήτοι 135''.

Δυστυχώς, δεν μπορείς να διπλώσεις με μεντεσέδες το pvc ειδικά αν πας στα 3 ή 5 χιλιοστά. Το κόψιμο θα φαίνεται άσχημα. Αν θέλεις να φτιάξεις κάδρο με ξύλα και μεντεσέδες στη μέση για δίπλωμα και μεταφορά, καλύτερα θα ήταν να πήγαινες σε ύφασμα μπλακ άουτ που βρίσκεις σε κουρτινάδικα. Το ύφασμα είναι ελαστικό και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ειναι ευκολο ενα οπτικο παραδειγμα για να καταλαβω τι εννοεις;

Ειναι ευκολο ενα οπτικο παραδειγμα για να καταλαβω τι εννοεις;

Οπτικό δεν μπορώ να σου δώσω διότι δεν έχω φτιάξει καμμιά τέτοια ακόμη!!:D

Ας πάμε στο περιγραφικό παράδειγμα.

Φτιάχνεις δύο τελάρα 1,50 χ 1,69 (1,49 για την ακρίβεια υπολογίζοντας και τον μεντεσέ στη μέση) και τα ενώνεις με 2-3 μεντεσέδες στη μέσα κάθετη πλευρά ώστε το κάδρο σου να διπλώνει προς τα έξω. Απλώνεις το μπλακ άουτ και χρησιμοποιείς καρφωτικό ώστε να τεντώσει παντού καλά. Από την πίσω πλευρά και στο σημείο των ενώσεων, χρησιμοποιείς ασφάλειες ώστε όταν είναι τεντωμένο το κάδρο να μην κουνιέται με τίποτα. Όταν τελειώσεις με τη θέαση, απασφαλίζεις και μαζεύεις προς τα έξω.

Για τα τελάρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις καδρόνια που βρίσκεις στο πράκτικερ. Για να γίνει πιο όμορφο, μπορείς να κολλήσεις αυτοκόλλητη βελούδινη ταινία γύρω γύρω φτιάχνοντας μπορντούρα. Την μπορντούρα στο κέντρο θα την κόψεις με τον κόφτη για να μην τσακίζει κατά το μάζεμα. Όταν τεντώνει δεν θα φαίνεται τίποτα.

Πέρασα σήμερα το πρώτο χέρι της βαφής και νομίζω ότι έκατσε τελεια φαίνεται όλο ενιαίο.
Αγόρασα και μάυρο ύφασμα για το κάδρο, αύριο θα πάω να πάω και τα ξύλα τα οποία θα επενδύσω με το ύφασμα.
Λογικά αύριο βράδυ θα κάνω το πρώτο τεστ ντραιβ με το iron man (φρέσκο φρέσκο).
Μόνο ένα θεματάκι προέκυψε δεν μέτρησα καλά στην αρχή και σήμερα πρόσεξα ότι έχω κλίση προς τα δεξία κατά περίπου 1 μοίρα :( .

ΥΓ μόλις τελειώσω θα ποστάρω και photos.

Ποιο υλικο θα βολεψει περισοτερο στο βαλε βγαλε αν η εγκατασταση δεν ειναι σταθερη και μονιμη; Μιλαμε για διασταση οθονης 120-133'' το πολυ..

Απάντηση: Re: Πανί για Epson EMP- TW700

Το 3mm σε διασταση 2,60Χ1,50 στεκεται μονο του κρεμαστο η θελει τελαρωμα; Το λεω γιατι σε 5mm ξεφευγει στην τιμη. Το λευκο του χρειαζεται βαψιμο;

Έχω την αίσθηση πως όχι, θα χρειάζεται τελάρωμα. Σίγουρα βάφεται, αλλά, θα ήθελα να κοιτάξω περισσότερο την έκδοση Digital του λευκού που λένε ότι είναι άριστη για εκτυπώσεις με μια ειδική επίστρωση. Ρίξε μια ματιά:

http://www.simona.de/static/sites/d...sch/flyer_e/Productfolder-SIMOPOR-english.pdf

Απάντηση: Re: Πανί για Epson EMP- TW700

Έχω την αίσθηση πως όχι, θα χρειάζεται τελάρωμα. Σίγουρα βάφεται, αλλά, θα ήθελα να κοιτάξω περισσότερο την έκδοση Digital του λευκού που λένε ότι είναι άριστη για εκτυπώσεις με μια ειδική επίστρωση. Ρίξε μια ματιά:

http://www.simona.de/static/sites/d...sch/flyer_e/Productfolder-SIMOPOR-english.pdf

Ρωταω γιατι αν ειναι και φτιαξω το τελαρο σε αυτες τις διαστασεις εφαρμοζω τη λυση του μπλακ αουτ, που βρηκα εξαιρετικη, τοσο σε τιμη οσο και σε διπλωμα στα δυο και αποθηκευση που μου ανεφερες.

Η ηλεκτρικη μου εχει πλεον πολλες ζαρες και μπηκα στην πριζα... -bye-

Καλησπέρα,
να ρωτήσω κάτι, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βάλω το, επενδυμένο με ύφασμα, τελάρο στον τοίχο, με καρφιά ή με βίδες (θα προτιμούσα το πρώτο γιατί δεν θέλει και πολλά εργαλεία που δεν διαθέτω);