πανι η τοιχος ???

Απάντηση: Re: Απάντηση: πανι η τοιχος ???

φιλε ειμαι ο Αγγελος απο Πατρα, στειλε μου το κινητο σου, να σε παρω να μιλησουμε για το σωστο χρωμα, η παρε με στο 6936954444,
οτι θες, Ευχαριστω!!!

Φίλε μου, δεν λειτουργούν έτσι τα φόρα. Γράφουμε ό,τι γνωρίζουμε ώστε να βοηθούνται πολλοί άνθρωποι που διαβάζουν τα νήματα ενδεχομένως με τις ίδιες απορίες και όχι μονάχα ο συντάκτης τους.

Το γράφω φιλικά και δεν παρεξηγώ το ποστ σου. Ελπίζω να μη με παρεξηγείς και 'συ...;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: πανι η τοιχος ???

Φίλε μου, δεν λειτουργούν έτσι τα φόρα. Γράφουμε ό,τι γνωρίζουμε ώστε να βοηθούνται πολλοί άνθρωποι που διαβάζουν τα νήματα ενδεχομένως με τις ίδιες απορίες και όχι μονάχα ο συντάκτης τους.

Το γράφω φιλικά και δεν παρεξηγώ το ποστ σου. Ελπίζω να μη με παρεξηγείς και 'συ...;)
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ....................

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: πανι η τοιχος ???

O.K AΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΝΚΑΛΥΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ PM.
THANKS!!!

Έχω προβολέα σε πανί έχω και σε τοίχο. Συμπέρασμα?

ΜΙΑ ΧΑΡΑ παίζει στον τοίχο. Στο τοίχο όπως σωστά αναφέρθηκε έχεις σοβαρά πλεονεκτήματα.

1. ΑΠΟΛΥΤΗ επιπεδότητα κάτι που με το πανί ΔΕΝ παίζει ούτε από την πρώτη ημέρα.
2. Απίστευτη ευκολία. Δεν χρειάζεσαι κανένα μηχανισμό, ούτε να κατεβάζεις πανιά, ούτε να αλλάζεις πανιά όταν ζαρώσουν.

Πιθανότατα είναι και άλλα που δεν μου έρχονται τώρα.

Τι χάνεις? Άντε ένα 10% το ΠΟΛΥ σε σχέση με ένα φτηνό μέτριο πανί και 20-30% σε σχέση με την πολύ ακριβή Stewart. Συγγνώμη αλλά 2.000 ευρώ για πανί ΔΕΝ δίνω. 1000 φορές να το δώσω σε προβολέα.

Όσοι μπορείτε προβάλετε σε τοίχο και ρίξτε λεφτά στον προβολέα.

gordona συμφωνω μαζι σου.τα ακριβα προβολια πανε με τις ακριβες οθονες!

παντως σταθερη οθονη stewart που εχω στησει,ηταν απολυτα επιπεδη.και λογικο ειναι 4.000 χιλιαρικα ειναι αυτα.

εχω πανι με τον μηχανισμο του και εδειχνε παντα καλα,
ωστοσο προσφατα μετακομισα σε πιο νεο και πιο μεγαλο σπιτι,
και ο ιδιοκτητης πρεπει να εριξε ενα σεβαστο ποσο για να το βαψει
(και ο μπογιατζης εκανε πολυ επαγγελματικη δουλεια)
οποτε εχω αποφασισει να αποφυγω τρυπες οσο μπορω.

Οποτε αφου ο τοιχος μου ειναι πολυ καλοβαμενος,
θα μεινω με τον τοιχο και το πανι παει στην αποθηκη.

:afro:

Έχω προβολέα σε πανί έχω και σε τοίχο. Συμπέρασμα?

ΜΙΑ ΧΑΡΑ παίζει στον τοίχο. Στο τοίχο όπως σωστά αναφέρθηκε έχεις σοβαρά πλεονεκτήματα.

1. ΑΠΟΛΥΤΗ επιπεδότητα κάτι που με το πανί ΔΕΝ παίζει ούτε από την πρώτη ημέρα.
2. Απίστευτη ευκολία. Δεν χρειάζεσαι κανένα μηχανισμό, ούτε να κατεβάζεις πανιά, ούτε να αλλάζεις πανιά όταν ζαρώσουν.

Πιθανότατα είναι και άλλα που δεν μου έρχονται τώρα.

Τι χάνεις? Άντε ένα 10% το ΠΟΛΥ σε σχέση με ένα φτηνό μέτριο πανί και 20-30% σε σχέση με την πολύ ακριβή Stewart. Συγγνώμη αλλά 2.000 ευρώ για πανί ΔΕΝ δίνω. 1000 φορές να το δώσω σε προβολέα.

Όσοι μπορείτε προβάλετε σε τοίχο και ρίξτε λεφτά στον προβολέα.

:SFGSFGSF::ernaehrung004:

Και σε περιπτωση που υπάρχει ο ελευθερος τοιχος, βαφουμε κατευθιαν αυτον (υστερα απο καλο στοκαρισμα-τριψιμο) ή προτεινετε βαψιμο καποιου mdf, γυψοσανιδα, η και ηδη βαμμενη μελαμινη?
Σιγουρα με το ξυλο θα εχουμε καποια οικονομικη επιβαρυνση σε σχεση με το κατευθιαν βαψιμο του τοιχου, αλλα αναρωτιεμαι μηπως κερδιζεις με την πιο επιπεδη ξυλινη επιφανεια? (εκτος του οτι γλυτωνεις τριψιμο-στοκαρισμα τοιχου)

παντως εγω καποια στιγμη ειχα κατεβασει το πανι μεχρι τη μεση την ωρα που επαιζε ο προβολεας και εδειχνε απτη μεση κ πανω πανι κ απτη μεση κ κατω τοιχο κ λιγο πλασμα.... αν κ συμπερασματα σοβαρα δε μπορεις να βγαλεις αλλα δεν ειδα καμμια διαφορα σοβαρη....

δεν ρωτας για αυτο ?

http://www.e-screen.gr/escreen.htm

εαν βγαινεις οικονομικα θα εισαι σουπερ .

Εννοεις να παρω σταθερη οθονη? Θα προτιμουσα να φτιαξω μια στις διαστασεις κ οπως θελω.
Ξερεις κανεις που πουλανε φυλλα - πανια για να φτιαξεις οθονη? Εχει κανει καποιος απο εσας κατι τετοιο?

Nαι οντως για πανι τι μπορουμε να βαλουμε?

Εχω βρει μουσαμα blackout οπως τον λενε που ειναι λευκος με ενα μαυρο φιλμ μεσα του, για τις υπεριωδεις ακτινοβολιες. (κατα την ορθη χρηση-τεντες /περγολες)

Το καλο που εχει εναντι του κοινου μουσαμα ειναι οτι βγαινει σε ενα πολυ ωραιο ματ λευκο και οτι δεν αφηνει καθολου φως να διαρρευσει. (στον απλο βλεπεις κανονικα και απο πισω)

Το κακο ειναι οτι εχει διπλη τιμη. πχ ενα κομματι που ρωτησα με μηκος 3μ και φαρδος στανταρ 2,5μ παιζει στα 220-250ε. (πανελ ~130")

καλησπέρα, να κάνω και εγώ την ερώτησή μου με την ευκαιρία...
τι είναι προτιμότερο... προβολή σε τοίχο ή σε μονοκόματο κομάτι μελαμίνη τρίμετρο?

Και η μελαμίνη ή η γυψοσανίδα ή οτιδήποτε μπει,θέλει τρίψιμο στοκάρισμα και βάψιμο...Αν υπάρχει ο τοίχος εμπιστευτείτε τον...

Απάντηση: Re: πανι η τοιχος ???

Και η μελαμίνη ή η γυψοσανίδα ή οτιδήποτε μπει,θέλει τρίψιμο στοκάρισμα και βάψιμο...Αν υπάρχει ο τοίχος εμπιστευτείτε τον...
Σωστός !!!!!

Last edited:
καλησπέρα, να κάνω και εγώ την ερώτησή μου με την ευκαιρία...
τι είναι προτιμότερο... προβολή σε τοίχο ή σε μονοκόματο κομάτι μελαμίνη τρίμετρο?
Απ'οσο εχω διαβασει αυτες τις μερες (γιατι κατι αναλογο με απασχολουσε ) και οι δυο περιπτωσεις (τοιχος η' mdf) απαιτουν καταλληλη προεργασια οπως λεει και ο zavara στοκαρισμα μετα τριψιμο για να γινει λεια (οχι τελειως) κ επιπεδη η επιφανεια κ τελος βαψιμο με ψιλο ρολακι (ή ακομα καλυτερα πιστολι).
Γνωμη μου ειναι αν δεν ειναι πολυ μεγαλες οι διαστασεις της οθονης ειναι προτιμοτερο να δουλεψεις σε γυψοσανιδα ή mdf που ειναι ηδη επιπεδο και σχετικα λειο... Οσο μεγαλωνουν οι διαστασεις (βαραινει το ξυλο, γινεται πιο ευκαμπτο) και ισως ειναι προτιμοτερο να δουλεψεις στον τοιχο κατευθιαν...

αφού βρε παιδιά η μελαμίνη είναι ήδη επίπεδη και λεία (λευκή επιφάνεια), αν πάρεις και 12mm δεν πρόκειται να στρεβλώσει εφόσον κρεμαστεί σωστά και κάθετα

Last edited:
Συμπερασαμα: 1) Εσεις τι θα κανατε, πανι η τοιχος?
2) υπαρχει τρομερη διαφορα ποιοτητας εικονας, χρωματων μεταξυ πανιου & τοιχου? γιατι αλλος λεει ναι αλλος λεει οχι , αλλος προτιμαει τον τοιχο, αλλος το πανι, τα εχω ακουσει ολα πια.
3) Αν τελικα καταληξω στο τοιχο το λευκο ματ ειναι η καλυτερη επιλογη πιστευετε σαν αυτο που εχω τωρα η οχι?
4) Αν καταληξω σε πανι υπαρχει τρομερη διαφορα σε εν πανι 3 μετρων των 500 ευρο με ενα πανι των 1000 ευρο

1) Αν σε παίρνει χωροταξικά, σταθερό πανί στον τοίχο. Θα πάρεις εξαιρετική εικόνα, χωρίς ζάρες, και χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία.

2) Το "τρομερή" είναι σχετικό. Αλλιώς θα την περιγράψει κάποιος που είναι στον πρώτο του προβολέα, αλλιώς κάποιος που έχει δώσει 4-5 χιλιάρικα για την τελευταία του αναβάθμιση. Προσωπικά, λέω όχι στον τοίχο, εάν μιλάμε για λογικές ίντσες (μέχρι ~110"). Αν μιλάμε για παράλογες ίντσες, τότε ο τοίχος (ή άλλα υλικά, όπως π.χ. γυψοσανίδες ή μελαμίνες ή whatever) γίνεται ελκυστικός λόγω κόστους. Για να πάρεις πανί στις 120" που να μην κάνει ζάρες θέλεις τουλάχιστον χιλιάρικο. Για περισσότερες, αντίστοιχα. Οπότε, και πάλι, μπαίνει ο παράγοντας value for money. Αν ο προβολέας σου είναι του χιλιάρικου, μάλλον δεν έχει νόημα να δώσεις άλλο ενάμισι για μεγάλο σωστό πανί.

3) Δεν έχω εμπειρία.. οι γνώμες διίστανται.. κτλ κτλ

4) Δεν υπάρχει ηλεκτρικό πανί 3ων μέτρων που να είναι στο budget σου και να βλέπεται. Για σταθερό θα χρειαστεί να ρωτήσεις σε μαγαζιά..

Συμφωνώ για σταθερή οθόνη,ξύσε,τρίψε βάψε θα παιδευτείς.
Βάλε μια σταθερή μέσης τιμής κα τελείωσες.
Πρόσθεσε και έναν προβολέα μεσαίας κατηγορίας γύρω στα 1500 ευρώ και είσαι μια χαρά .

Last edited: