ΠΑΝΙ - ΟΘΟΝΗ ΑΠΟ 75'' ΕΩΣ 84'' ΜΕ ΕΝΤΑΤΗΡΕΣ??

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,176
Θεσσαλονίκη
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ Οptoma "hd131xe" ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΑΝΙ - ΟΘΟΝΗ ΑΠΟ 75'' ΕΩΣ 84'' ΜΕ ΕΝΤΑΤΗΡΕΣ. Η ΟΘΟΝΗ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΛΕΧΕΙΡΗΣΤΗΡΙΟ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ?

Είναι προτιμότερο να ξεχνάς τους τόνους και να γραφεις με μικρά παρα να '' φωνάζεις '' * και η βοήθεια θα έρθει όσο νούπο.

*Τα κεφαλαια στο internet υποδηλώνουν , ΚΡΑΥΓΗ.
Είναι κουραστικό και αντιτίθεται στους νομους που έχουν θέσπιση τα ιερά τέρατα αυτού του forum. :worshippy:

Είναι προτιμότερο να ξεχνάς τους τόνους και να γραφεις με μικρά παρα να '' φωνάζεις '' * και η βοήθεια θα έρθει όσο νούπο.

*Τα κεφαλαια στο internet υποδηλώνουν , ΚΡΑΥΓΗ.
Είναι κουραστικό και αντιτίθεται στους νομους που έχουν θέσπιση τα ιερά τέρατα αυτού του forum. :worshippy:

Συγνωμη για τα κεφαλαια, πρωτη φορα γινομαι μελος σε οποιοδηποτε forum. Δεν θα επαναληφθει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλησπερα σε ολους!

Ψαχνω να βρω πανι - οθονη οροφης απο 75'' εως 84'' με εντατηρες σε λογο 16:10 ηλεκτροκινητο και αν γινεται να εχει τηλεχειριστιριο. Γνωριζει καποιος αν υπαρχει κατι τετοιο γιατι δυσκολευομαι να βρω?

Να ρωτήσω γιατί ο λόγος πλευρών πρέπει να είναι 16:10?

Καλώς ήλθες στο φόρουμ.

Επίσης, για να βοηθηθείς καλύτερα, πες μας λίγα πράγματα για τον χώρο σου, όπως:

Απόσταση θέασης
Απόσταση τοποθέτησης
Θέση τοποθέτησης
Ύψος ταβανιού

Re: Απάντηση: ΠΑΝΙ - ΟΘΟΝΗ ΑΠΟ 75'' ΕΩΣ 84'' ΜΕ ΕΝΤΑΤΗΡΕΣ??

Να ρωτήσω γιατί ο λόγος πλευρών πρέπει να είναι 16:10?

Καλώς ήλθες στο φόρουμ.

Επίσης, για να βοηθηθείς καλύτερα, πες μας λίγα πράγματα για τον χώρο σου, όπως:

Απόσταση θέασης
Απόσταση τοποθέτησης
Θέση τοποθέτησης
Ύψος ταβανιού

Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Στον χώρο αυτό σκοπεύω να παρακολουθώ υλικό ανάλυσης 1080p. Αναφέρομαι σε ταινίες και εκπομπές. Τα περισσότερα δισκάκια που έχω στην κατοχή μου είναι σε κάδρο 16/9, οι εκπομπές όμως γεμίζουν τις μαύρες μπάρες της τηλεόρασης που χρησιμοποιώ αυτήν την στιγμή(Samsung PS58C6500) και χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω ότι είναι 16/10. Εάν είναι δυνατόν θα ήθελα να αποφύγω να εξαναγκάσω τον video-προβολέα να το μετατρέψει σε 16/9 και να θυσιάσω ίσως το μαύρο πλαίσιο στο επάνω και κάτω μέρος του πανιού-οθόνης.

Ο Optoma "hd131xe" είναι ο πρώτος video-προβολέας που θα αγοράσω.. Διαμένω στην Θεσσαλονίκη όπου τα καταστήματα που έχουν εγκατεστημένους video-προβολείς σε εκθεσιακό χώρο είναι δυστυχώς ανύπαρκτα. Διάλεξα λοιπόν τον παραπάνω, κυρίως επειδή είναι πολύ οικονομικός και θα λυπηθώ λιγότερο σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μου, από το εάν είχα σπαταλήσει υπερδιπλάσια χρήματα για κάτι ενδεχομένως καλύτερο που πάλι όμως δεν θα είχα δει με τα ματιά μου. (Δεκτή κάθε πρόταση)

Ο διαστάσεις του χώρου μου είναι οι εξής:
Μήκος 4.5m
Πλάτος 2.5m
Ύψος 2.7m

Η απόσταση θέασης μπορεί να είναι από 2.3m έως 2.8m (μια μόνον θέση)
Απόσταση τοποθέτησης 2.4m στην οροφή (θα μπορούσε να υπάρξει και απόκλιση 60cm εμπρός ή και πίσω)
Στον χώρο υπάρχουν έτοιμες αναμονές καλωδίων hdmi στην οροφή και πίσω από τον ενισχυτή, αναμονές ρεύματος επάνω μπροστά και αριστερά σε ύψος 2.6m για τον ηλεκτροκίνητο μηχανισμό του πανιού, καθώς και αναμονές καλωδίων για ηχεία σε διάταξη 5.2.
Τέλος ο χώρος έχει μόνον ένα παράθυρο το οποίο είναι πίσω ακριβώς από το πανί - οθόνη οπότε πετυχαίνετε απολυτή συσκότιση.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε απάντηση.

Πολύ ωραία!!

Η διάσταση πλευρών του κάδρου για το 1920χ1080 είναι 1,78:1 ή αλλιώς 16:9. Σχεδόν όλες οι τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλονται σε αυτή τη διάσταση. Από την άλλη μεριά, τα κάδρα του σινεμά είναι πολλά και διάφορα: 1,78:1 - 1,85:1 - 2,2:1 - 2,35:1 και πολλά ακόμη ανάλογα τις ορέξεις του σκηνοθέτη. Πάντως, τα βασικά είναι τα κλασσικά 2,35:1 και 1,78-85:1. Η εγγενής ανάλυση του προβολέα σου είναι επίσης διάστασης πλευρών 16:9. Οπότε...πας σε πανί 16:9. Οι 84'' που διάλεξες είναι μια χαρά γι' αυτή την απόσταση. Το μόνο ''θεματάκι'' είναι στην τοποθέτηση. Εξηγούμαι αμέσως:

84''=104 εκατοστά στο ύψος. Αν το πανί σου ξεκινάει από τους 70 πόντους από το πάτωμα, πάμε στο 1,74. Ο προβολέας (ο φακός του) πρέπει να σταθεί 18 πόντους από πάνω. Άρα, 1,74 + 18 = 1,92. Με λίγα λόγια, και έχοντας 2.7 μέτρα ταβάνι, χρειάζεσαι βάσης του ενός μέτρου!! (καθόλου ωραίο θα έλεγα)

Λύσεις:

1. Ο προβολέας κάθεται κάτω (μανούρα το βάλε βγάλε και τα καλώδια)

2. Παίρνεις ελαφρά μεγαλύτερη οθόνη η οποία θα ξεκινάει από το ~1 μέτρο από το πάτωμα (πιθανότατα να είναι ψηλά η εικόνα και να κουράζει).

Ο προβολέας είναι μια χαρά και σίγουρα θα τον ευχαριστηθείς. Είναι μονάχα λίγο μπλελαλίδικος ως προς το στήσιμο. Το πανί σου θα είναι απαραίτητα γκρι. Όλες οι ηλεκτρικές οθόνες (ή εν πάση περιπτώσει σχεδόν όλες) διαθέτουν τηλεκοντρόλ. Επίσης, θα σου έλεγα, μιας και πας σε λίγες ίντσες, να μην πληρώσεις παραπάνω χρήματα για οθόνη με προεντατήρες. Μια απλή ηλεκτρική θα κάνει μια χαρά τη δουλειά της.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Μάλλον θα προχωρήσω με τη λύση νούμερο 2. Μία διευκρίνηση θα ήθελα μονάχα. Γιατί δεν είναι δυνατό να σηκώσω την οθόνη των 84'' ένα μέτρο από το πάτωμα και γιατί πρέπει να προχωρήσω αναγκαστικά σε περισσότερες ίντσες;

Μην λαμβάνετε υπ´οψιν την τελευταία καταχώρησή μου.
Η τελευταία ερώτησή μου είναι η εξής: 90" ή 100" θα ήταν προτιμότερο?

Μηπως πεσει πολυ το φως στις ιντσες αυτες ακομα και με γκρι πανι; μηπως χρειαστει και κανενα φιλτρο;

Κατεβάζοντας την φωτεινότητα στο ελάχιστο, πιστεύεις ότι δεν θα είναι αρκετό?

Οι τοίχοι έχουν βαφτεί σε χρώμα σκούρο πράσινο, η μοκέτα είναι και αυτή ιδίου χρώματος και δεν υπάρχουν έπιπλα. Η οροφή είναι λευκού χρώματος (για αισθητικούς λόγους) αλλά αυτό θα διορθώνεται με οριζόντια αναπτυσσόμενο ρολό- στοράκι με μαύρο ύφασμα.

Ευχαριστώ και πάλι για οποιαδήποτε συμβουλή.

Απο φιλο που εχει τον κλασσικο benq ξερω οτι σε 100 ιντσων πανι, το κλασσικο του Αγγλου με 0,6 gain, το μαυρο με το ζορι επιασε τα ορια οταν καλιμπραριστηκε.

Απο την αλλη βεβαια η λαμπα χανει σε φωτεινοτητα με τη χρηση και πιθανον ο benq να ειναι και πιο φωτεινος απο τον 131.

Σε καθε περιπτωση το σχολιο μου ηταν για το βελτιστο και δε νομιζω οτι πρεπει να αποθαρρυνθεις απο την αγορα εκτος αν εχεις πολυ μεγαλες απαιτησεις

Επίσης θέλω να ρωτήσω το εξής:
Τι μπορώ να κάνω για να μην παρουσιάσει ζάρες η χειροκίνητη οθόνη μου?
(92” Lumene Plaza 200c). Δυστυχώς, λόγο τον παραπάνω εκατοστών, που είχε διάσταση λόγο του μοτέρ η ηλεκτροκίνητή δεν χωρούσε.
Ίσως κάποια πατέντα με βαρίδια η κάποια λάμα για διαίρεση - μετατόπιση του φορτιού?

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Ευτυχώς λόγο του ότι αγοράζω πρώτη φορά προβολέα δεν έχω πολλές απαιτήσεις. Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε η επιλογή να αγοράσω έναν JVC η κάποιον SONY αλλά το υπερδιπλάσιο κόστος με αποθάρρυνε. Οποίος γνωστός είχε plasma οθόνη και μετά αγόρασε προβολέα μου είπε πως απογοητεύτηκε (λόγο του ξεπλυμένου μαύρου). Ελπίζω όμως οι 92” να με ενθουσιάσουν τόσο που να το παραβλέψω.

Φυσικά και θα σε ενθουσιάσουν. Το βασικό είναι να αντιληφθεί κάποιος ότι άλλο πράγμα ο προβολέας και άλλο η τηλεόραση ώστε όταν κάνει αναλογικές κρίσεις αυτές να είναι ''δίκαιες'' σύμφωνα με τις δυνατότητες του κάθε μέσου για να μην απογοητεύεται από πράγματα απολύτως φυσιολογικά.

Φυσικά και θα σε ενθουσιάσουν. Το βασικό είναι να αντιληφθεί κάποιος ότι άλλο πράγμα ο προβολέας και άλλο η τηλεόραση ώστε όταν κάνει αναλογικές κρίσεις αυτές να είναι ''δίκαιες'' σύμφωνα με τις δυνατότητες του κάθε μέσου για να μην απογοητεύεται από πράγματα απολύτως φυσιολογικά.

Εκτος κι αν εχεις τον δικο μου προβολεα οπου εχει τρια ειδικα mode για το μαυρο:

- Black as JVC projector.
- Black as plasma tv.
- Black as wormhole.

Ξερω, ξερω...

Καλημέρα σε όλους.
Μετά από 20 χρόνια το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Μπορεί να μην έχει την ποιότητα μιας Plasma, είναι όμως κινηματογράφος μέσα στο σπίτι.
Τελικά αγόρασα τον Benq w1070 λόγο κάποιον δυσκολιών που παρουσιάστηκαν κατά την τοποθέτηση.
Οι ποιότητα γενικά είναι παραπάνω από ικανοποιητική ακόμα και χωρίς calibration. Η φωτεινότητα είναι έντονη στης εργοστασιακές ρυθμίσεις όμως αυτό διορθώθηκε μόλις ενεργοποίησα το Lamp Power: Eco mode (ακόμα και με άσπρο πανί).
Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η ομαλότητα της κίνησης. Το μαύρο δεν είναι αυτό που είχα συνηθίσει από μια plasma όμως δεν με ενόχλησε ούτε για ένα λεπτό. Πολύ ευχαριστημένος έμεινα και από τα χρώματα (αν και τα κόκκινα θα μπορούσαν να είναι πιο ρεαλιστικά) Οι 92” υπεραρκετές για το χώρο μου.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αποφύγω τελείως το keystone (ευτυχώς είναι μόνο στο -1 που είναι και το ελάχιστο). Αυτό που μένει τώρα είναι ένα calibration που θα γίνει αφού ρονταριστεί η λάμπα για να δούμε τι μπορεί πραγματικά να κάνει αυτό το ταπεινό αλλά κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατο μηχανηματάκι!
Ετυμηγορία:
Αν σκεφτεί κανείς ότι με 1000 ευρώ αγοράζει κάποιος μια 50” led αντίστοιχης περίπου ποιότητας και έχοντας πάνω από 90” νομίζω δεν τίθεται θέμα περί του τι είναι προτιμότερο κατά την άποψή μου.
Μαζί με τον προβολέα παρήγγειλα και το φίλτρο (nd2 μαζί με το antistixo adaptor – ring) όπως με συμβούλευσε ο Panoramix αλλά δεν το παρέλαβα ακόμα για να σας πω τις εντυπώσεις μου (ίσως και να μην χρειαστεί)
Όλα αυτά όμως δεν θα γινόντουσαν χωρίς την πολύτιμη βοήθεια σας. Σας υπερ-ευχαριστώ όλους!

Απάντηση: Re: ΠΑΝΙ - ΟΘΟΝΗ ΑΠΟ 75'' ΕΩΣ 84'' ΜΕ ΕΝΤΑΤΗΡΕΣ??

πανι, το κλασσικο του Αγγλου με 0,6 gain

ποιο είναι αυτό ρε παιδιά?
θέλω να φτιάξω ένα κάδρο, με καλό πανί.

Δε θα σε βολέψει το συγκεκριμένο. είναι έτοιμο με ηλεκτρικό μηχανισμό. Αν τα ίδια λεφτά τα δώσεις για αγορά μόνο πανιού σε κάδρο λογικά θα πάρεις κάτι πολύ καλύτερο. Βέβαια αν έχω καταλάβει καλά πάς για σταθερή κατασκευή οπότε η γυψοσανίδα είναι ότι καλύτερο. Δε σκεβρώνει, ξαναβάφεται κλπ.

Καλησπέρα
θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με την επιλογή πανιού. Ο projector που θα χρησιμοποιήσω είναι ο Epson TW3600. H απόσταση θέασης είναι στα 3 - 3,30 μ, το ύψος του ταβανιού
όπου θα τοποθετηθεί το πανί είναι 2,95 μ. και ο προβολέας θα τοποθετηθεί σε τραπέζι στα 4.5 μέτρα περίπου.
Καταρχήν ο πρώτος ενδοιασμός μου είναι αν πρέπει να πάω στις 90 ίντσες ή στις 100 ίντσες λόγω απόστασης θέασης αλλά και σε τί χρώμα πανιού άσπρο με gain 1 ή γκρί δεδομένου ότι
η φωτεινότητα του προβολέα είναι 2000 lm. Εδώ να προσθέσω ότι δεν θέλω να βλέπω πάντα σε απόλυτο σκοτάδι.
Επίσης στα πανιά 16:9 έχουν μέγιστο πάνω περιθώριο μαύρου 50 εκατ άντε και 10 εκατ το κουτί επομένως το πάνω μέρος της προβολής θα ξεκινάει στα 2,35 μέτρα. Δεν είναι πολύ ψηλά
ώστε να κουράζει το κεφάλι για την απόσταση των 3-3.30 που θα κάθομαι? Σκεφτόμουν λοιπόν εφόσον δεν υπάρχει κάτι με μεγαλύτερο πάνω περιθώριο να πάρω ένα πανί 1:1 το οποίο
θα έχει μεγαλύτερο υψος οπότε θα κατεβαίνει πιο κατω και θα μπορώ να προβάλλω στο υψος που θέλω. Σε αυτή όμως τη περίπτωση θα έχω λευκό περιθώριο (λωρίδα) στο πάνω μέρος.
Δεν θα είναι ενοχλητικό αυτό?
θα παρακαλούσα αν έχετε να προτείνετε κάτι γιατί είμαι άπειρος στο θέμα και φοβάμαι μην την πατήσω. Επίσης αν μπορείτε έστω και με pm να μου προτείνετε κάποιο μαγαζί που να έχει ποικιλία
και να εξειδικεύεται στον τομέα αυτό θα με βοηθούσατε πολύ.
Ευχαριστώ