ΠΑΝΙ - ΟΘΟΝΗ ΑΠΟ 75'' ΕΩΣ 84'' ΜΕ ΕΝΤΑΤΗΡΕΣ??

Οι οθονες ειναι 2 ειδων. Επιτοιχιες οπου τις τοποθετεις στον τοιχο στο αναλογο υψος για να κατεβαινουν εκει που θες και οι οθονες οροφης, σε περιπτωση οπου θες να τις τοποθετησεις στο ταβανι. Οι οροφης εχουν μεγαλυτερο black border επανω, για να μπορουν να κατεβουν με ανεση εως εκει που χρειαζεσαι.

Οποτε δεν νομιζω οτι εχεις καποιο.προβλημα ως προς το ποσο θα κατεβαινει η οθονη.

Για τις ιντσες θα ελεγα καλυτερα 100 ιντσες, αλλα ειναι και θεμα προσωπικου σου γουστου.

Ευχαριστώ
Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω καμμιά οθόνη με μαύρο border πάνω μεγαλύτερο από μισό μέτρο αλλά και ότι στις 100 ίντες δηλαδή διάσταση
2,20 μέτρα σε μήκος είναι πάλι ελαχιστότατες ή και καμμιά με gain 1. Ισως δεν ψάχνω σωστά βέβαια. Στο skroutz κοίταζα.

Re: Απάντηση: ΠΑΝΙ - ΟΘΟΝΗ ΑΠΟ 75'' ΕΩΣ 84'' ΜΕ ΕΝΤΑΤΗΡΕΣ??

ευχαριστώ αλλά από ότι βλέπω και αυτή 50cm border έχει στο πάνω μέρος που σημαίνει ότι το πάνω μέρος της περιοχής θέασης θα ξεκινά σε μένα στα 2,40 περιπου. (2,95 ταβάνι)
Στην Ελλάδα έχετε δει τίποτα με μεγαλύτερο border έστω και στις 108 ίντσες.

Συγνωμη αλλα εγω δεν εχω καταλαβει ακομη.
Γιατι θες μεγαλυτερο border. ? Τοποθετεις το σωμα της οθονης στο υψος εκεινο, οπου θα σου φτανει να ξεδιπλωσει μεχρι το επιθυμητο υψος.

Εχεις καποιο περιορισμο στο χωρο σου ή για λογους αισθητικης θες να τοποθετησεις το σωμα της οθονης τερμα επανω στο ταβανι κολλητα. ?

Το κουτί της οθόνης αναγκαστικά πρέπει να πάει στο ταβάνι γιατί στον τοίχο δεν γίνεται. Το ταβάνι είναι στα 2,95 μέτρα οπότε αν θεωρήσουμε ότι το κουτί έχει ύψος 10 εκατ και το
πάνω μαυρο περιθωριο του πανιού 50 εκ τότε η περιοχή θέασης θα ξεκινά από τα 2,95-0,60= 2,35 μέτρα και θα φτάνει στο κάτω μέρος στα 1,15 μέτρα από το πάτωμα για πανί 100 ιντσών 16:9.
Θεωρώ λοιπόν ότι για απόσταση θέασης στα 3 μέτρα το πανί αν μπει έτσι, θα είναι τοποθετημένο ψηλά, με αποτέλεσμα να έχω το κεφάλι μου στραμένο προς τα πάνω σαν να κάθομαι στα πρώτα καθίσματα
στο σινεμά. Για αυτό το λόγο έψαχνα για πανί με μεγαλύτερο μαύρο περιθώριο στο πάνω μέρος ας πούμε 80 εκατοστα ώστε όλη η επιφάνεια θέασης να είναι μετατοπισμένη προς τα κάτω στην ευθεία των ματιών.
Ελπίζω να σας διαφώτισα.

Τοτε ψαχνεις για οθονη ΟΡΟΦΗΣ και οχι επιτοιχια, Οι οθονες οροφης, εχουν ΠΟΛΥ μεγαλυτερο black border για να μπορουν να τοποθετηθουν ακομη και σε ενα ψηλοταβανο και η οθονη να πεφτει στο σωστο υψος.

Aκριβώς. Το θέμα είναι που τη βρίσκω την άτιμη που να είναι 16:9, να έχει πάνω border κοντά στο 0,80 m και με gain 1.

Αντιμετώπισα κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα πριν λίγο καιρό. Σχεδόν όλες που βρήκα ήταν μαύρο border 40cm. Απ'ότι κατάλαβα αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε πάνω από αυτή την απόσταση κρέμασης, θα πρέπει να ψάξεις κάποιο κατάστημα που να προτείνει custom λύσεις (δε γνωρίζω κάποιο τέτοιο κατάστημα στην Ελλάδα). Το καλύτερο θα ήταν να δεις κάτι από internet. Πάντως έχε κατα νου ότι εκτός απο τα επιπλέον χρήματα που θα στοιχίσουν τα μεταφορικά, μία τέτοια λύση θα είναι ακριβότερη από τις standard οθόνες.

Απάντηση: Re: ΠΑΝΙ - ΟΘΟΝΗ ΑΠΟ 75'' ΕΩΣ 84'' ΜΕ ΕΝΤΑΤΗΡΕΣ??

Aκριβώς. Το θέμα είναι που τη βρίσκω την άτιμη που να είναι 16:9, να έχει πάνω border κοντά στο 0,80 m και με gain 1.

Αρχισε να γκουγκλαρεις με λεξεις κλειδια "ceiling projector screen black drop 1m".
Το "black drop 1m" το εγραψα για παραδειγμα (αν και υπαρχουν και τετοια) Εσυ οπου 1m, βαλε οτι νομιζεις οτι σε καλυπτει, μπας και βρεις περισσοτερες οθονες.
Δυστυχως εγω οσες βρηκα οταν γκουγκλαρισα με 1μ ηταν αρκετα ακριβες. :frown:

Τη λύση της 1:1 διάστασης που θα κατεβαίνει λόγω ύψους αρκετά κάτω και θα μπορώ να προβάλλω σε όποιο ύψος θέλο θα την σκεφτόσασταν σαν εναλλακτική?
Θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει και masking στο πάνω μέρος με κάποια DIY λύση. Τί λέτε?