Πανοραμικές φωτογραφίες - Panoramic photo

Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Μπραβο παιδια, πολυ εντυπωσιακες ολες. Θα αρχισω και γω μου φαινεται τα πανοραματα.

Ντινο οι καταρακτες απο ποιο μερος ειναι?

Eυχαριστω.

Η του #187 ειναι απο -25.683936,-54.440083, ενω η του #188 απο καπου εκει κοντα.

Για να μην σε παιδευω ειναι απο τους καταρακτες του ποταμου Iguazu, σε ενα τροπικο δασος που βρισκεται στα συνορα Βραζιλιας, Αργεντινης, Παραγουαης, και ειχε γυριστει η ταινια "The Mission" με τον R. de Niro. (http://imdb.com/title/tt0091530/)

-bye-

(καπου εχω και φωτος απο τουκαν αλλα ειμαι πολυ ανοργανωτος....)

Για την καλή λειτουργία του φόρουμ θα παρακαλούσα τα μέλη να τοποθετούν τις φωτο σε μορφή attachement κι όχι σε φουλ ανάλυση εδώ.

Μόλις έκλεισα μια πανοραμική κεφαλή για το τριπόδι μου. Θα την έχω Τετάρτη-Πέμπτη. Μου φαίνεται ότι θα ξαμοληθώ το ΣΚ!!!

Απάντηση: Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Μόλις έκλεισα μια πανοραμική κεφαλή για το τριπόδι μου. Θα την έχω Τετάρτη-Πέμπτη. Μου φαίνεται ότι θα ξαμοληθώ το ΣΚ!!!

βαλε μας μια φωτο απο την κεφαλη η τον τυπο της να ξερουμε μια ιδεα..:2thumb22sup:

Eυχαριστω.

Η του #187 ειναι απο -25.683936,-54.440083, ενω η του #188 απο καπου εκει κοντα.

Για να μην σε παιδευω ειναι απο τους καταρακτες του ποταμου Iguazu, σε ενα τροπικο δασος που βρισκεται στα συνορα Βραζιλιας, Αργεντινης, Παραγουαης, και ειχε γυριστει η ταινια "The Mission" με τον R. de Niro. (http://imdb.com/title/tt0091530/)

-bye-

(καπου εχω και φωτος απο τουκαν αλλα ειμαι πολυ ανοργανωτος....)

Ντινο, αν εχεις παει εκει και δεν εχεις σηκωσει φωτογραφιες....κιτρινη καρτα:worshippy:

Ντινο, αν εχεις παει εκει και δεν εχεις σηκωσει φωτογραφιες....κιτρινη καρτα:worshippy:

Ειχα ανεβασει επι avforum.

Λες να το ξανακανω ?

Μόλις παρέλαβα μια πανοραμική κεφαλή King Pano. 120 ευρώ μεταχειρισμένη.

Καλορίζικη!!
Φαντάζομαι δεν κάθεσαι να την κοιτάς, αλλά την σετάρισες για την μηχανή σου και ξεκινάς ήδη τις δοκιμές!
Οπότε περιμένουμε να δούμε τι βλέπεις με την βοήθειά της!

(Θα ξεκινούσα με ό,τι πιο ευρυγώνιο για να φανεί αν οι ρυθμίσεις είναι οι σωστές...)

Ελπίζω να τη σετάρω μεθαύριο. Σήμερα μπαλέτο, αγγλικά, κλπ. παιδιών, αύριο χορωδία, μουσική προπαιδεία, παραδοσιακοί χοροί, μπαλέτο, προφορικά για Proficeincy, άμα πω στην οικογένεια ότι θέλω 8-10 ώρες για να σετάρω κεφαλή θα με κόψουν φέτες.

Ελπίζω να τη σετάρω μεθαύριο. Σήμερα μπαλέτο, αγγλικά, κλπ. παιδιών, αύριο χορωδία, μουσική προπαιδεία, παραδοσιακοί χοροί, μπαλέτο, προφορικά για Proficeincy, άμα πω στην οικογένεια ότι θέλω 8-10 ώρες για να σετάρω κεφαλή θα με κόψουν φέτες.

Κι εμένα αν μου πεις 8-10 ώρες θα μου έρθει κάπως! ;)
Σε μία ωρίτσα περίπου προβλέπω να ρυθμίζεις και αμέσως μετά να βγάζεις τις πρώτες σωστές φωτογραφίες!

Όλοι έτσι τρέχετε διαρκώς σ' αυτή την οικογένεια; -bye-

Ναι, έτσι τρέχουμε...

Τώρα για το σετάρισμα. Κάθε φακός, σε κάθε εστιακή απόσταση έχει διαφορετικό Nodal point, άρα θέλουμε για την R1 τουλάχιστον 5 σημεία, για τον 17-35 3 σημεία, για τον 50άρη 1 και 1-3 για τον τηλεφακό.

Ναι, έτσι τρέχουμε...

Το ίδιο DNA θα φταίει! ;)
Ελπίζω κι εύχομαι να απολαμβάνετε γρήγορη ανελικτική πορεία!

Τώρα για το σετάρισμα. Κάθε φακός, σε κάθε εστιακή απόσταση έχει διαφορετικό Nodal point, άρα θέλουμε για την R1 τουλάχιστον 5 σημεία, για τον 17-35 3 σημεία, για τον 50άρη 1 και 1-3 για τον τηλεφακό.

Όλα μαζί θες να τα σετάρεις και να ξεμπλέξεις ε?!!
Δεν έχεις κάναν σκέτο prime ευρυγώνιο να ξεκινήσεις εύκολα?

Απ' ότι είδα στο site της πανοραμικής κεφαλής, έχουν στοιχεία ρυθμίσεων για σώματα και φακούς. Δεν είσαι λιγάκι τυχερός να ξεμπλέξεις με preset?

Τα είδα κι εγώ, αλλά ο Βλάσης έχει τη D200, άτυχος...

Είναι τόσο σημαντικά αυτά τα nodal points?
Θα μου πεις βέβαια, αλλιώς γιατί την πήρες.

Εγώ αναμένω σε καμία εβδομάδα τη δική μου Gitzo G1275Μ (off centre ballhead). Πέραν των άλλων, η βάση της είναι βαθμονομημένη και για πανοραμική λειτουργία, θα τη δούμε κι αυτή.
Πολύ φθηνή βρίσκω τη μικρή κεφαλή μπίλιας της Novoflex (γερμανικής), του μοντέλου Ball 19P, την οποία έχω παραγγείλει ως πολύ ελαφριά κεφαλή μπάλας, μόνο 110 γραμμάρια ( (μόνο 27 ευρώ την έχει ο αντιπρόσωπος Σκιαδόπουλος). Κρατάει μέχρι 3 κιλά. Η βάση της ομοίως γυρίζει και ρεγουλάρεται με περιστροφικό διακόπτη, για πανοραμική χρήση (δεν πρέπει να έχει βαθμονόμηση όμως, θα δείξει και αυτή). Είπα να μπω στο σπορ....:o

Είναι τόσο σημαντικά αυτά τα nodal points?
Θα μου πεις βέβαια, αλλιώς γιατί την πήρες.

Καθορίζουν τον άξονα περιστροφής. Όσο πιο ευρυγώνιος ο φακός τόσο πιο κρίσιμα τα nodal points.
Αλλά μην τρομάζεις, τα περισσότερα φρέσκα προγράμματα καταφέρνουν να συνυπολογίζουν και τα λάθη απ' την θέση λήψης οπότε πολλά διορθώνονται σε αποτέλεσμα που πρέπει κανείς να ξέρει καλά που να ψάξει για να δει (αν δει!) ατέλειες...
Όταν το σύστημα είναι όμως καλορυθμισμένο όλη η δουλειά γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα!

Εγώ αναμένω σε καμία εβδομάδα τη δική μου Gitzo G1275Μ (off centre ballhead). Πέραν των άλλων, η βάση της είναι βαθμονομημένη και για πανοραμική λειτουργία, θα τη δούμε κι αυτή.

Πολύ βολική φαίνεται, αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις κατά πόσο θα βολέψει για πανοραμική φωτογραφία. Για τηλεφακό άνετα αλλά για ευρυγώνιο τα nodal points δεν ξέρω πόσο καλά θα σου πέσουν...
Ελπίζω η βίδα στήριξης στην μηχανή σου να είναι στο κέντρο του οπτικού άξονα του φακού και να χρειαστεί να παίξεις μόνο με το εμπρός και πίσω...

Πολύ φθηνή βρίσκω τη μικρή κεφαλή μπίλιας της Novoflex (γερμανικής), του μοντέλου Ball 19P, την οποία έχω παραγγείλει ως πολύ ελαφριά κεφαλή μπάλας, μόνο 110 γραμμάρια ( (μόνο 27 ευρώ την έχει ο αντιπρόσωπος Σκιαδόπουλος). Κρατάει μέχρι 3 κιλά. Η βάση της ομοίως γυρίζει και ρεγουλάρεται με περιστροφικό διακόπτη, για πανοραμική χρήση (δεν πρέπει να έχει βαθμονόμηση όμως, θα δείξει και αυτή).

Αν το μέταλλο είναι κάνα τιτάνιο το βάρος λογικά είναι χαμηλό, αλλά σε αυτή την τιμή κάτι αλουμινένιο με ατσάλινες βίδες θα περίμενα... Όπως την βλέπω δεν έχει όμως περιθώρια ρυθμίσεων nodal points.

Αν ρίξεις μια ματιά στο internet μπορείς να βρεις και τον τρόπο κατασκευής βάσεων-κεφαλών τριπόδου για διόρθωση των nodal points. Αν πιάνει το χέρι σου δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Η βαθμονόμηση σε μοίρες μην σε πολυαπασχολεί, αν και βολική δεν είναι και τόσο κρίσιμη. Θυμάσαι τι καδράρεις και συνήθως αφήνεις 10-20% περιθώριο αλληλεπικάλυψης.

Είπα να μπω στο σπορ....:o

Πιστεύω ότι δεν θα το μετανοιώσεις! Σκέψου απλά πόσα megapixels μπορούν να γίνουν οι φωτογραφίες σου, με τεράστια πραγματική ανάλυση!

Απάντηση: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Ενω ειναι νυχτερινη ειναι και πανοραμικη .......:grinning-smiley-043

ειπα να τη βαλω εδω λογω του οτι ειναι 2 φωτος κολημενες ξαπλωτες... :BDGBGDB55:

HAMBURG EUROPA PASSAGE !
για να ξερουμε πως εινα τα εμπορικα κεντρα...

Attachments

• EUROPA PASAGE   PANORAMA 22  .jpg
    EUROPA PASAGE PANORAMA 22 .jpg
    123 KB · Views: 55

Πηγές Αώου
27/12/2007, 4:32 μ.μ
Canon PowerShot Pro 1
1/160 at f/4

Stitch από 6 φωτογραφίες με το Canon PhotoStitch

View attachment 19220

Πηγές Αώου
27/12/2007, 4:32 μ.μ
Canon PowerShot Pro 1
1/160 at f/4

Stitch από 6 φωτογραφίες με το Canon PhotoStitch

Όμορφη φωτογραφία από πανέμορφη περιοχή!
Σε κανονικό μέγεθος θα είναι απόλαυση!

Και μετά αρχίζει ο μπελάς, που θα θέλουμε να τυπωθεί με τουλάχιστον κάνα μέτρο πλάτος! ;)

Η περιοχή είναι το κάτι άλλο. Αλλά ακόμη δεν την επισκέφθηκα κανονικά να τη γυρίσω, μόνο στα όριά της να απολαύσω τη θέα έφτασα. Και ειδικά το καλοκαίρι είναι τόσο κοντά από εκεί που περνάω πηγαίνοντας για Γιάννενα...