Πανοραμικές φωτογραφίες - Panoramic photo

Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Η πρωτη πολυ καλη Γιωργο, επιασες καθαρο τοπιο και τα παντα νετ...!!

Στην δευτερη, μου τα χαλαει ο ουρανος, ασπριλα... δεν δοκιμαζεις κανενα φιλτρο στο ΡΡ...? καμμια φορα βοηθανε...

Ευχαριστώ Βλάση ελπίζω να συνεχίσω τις βόλτες
To Ηλία ξέρω ισως να έπρεπε να παίξω λίγο με τον ουρανό. Είναι αυτό που έγραψα στο landscape ψηλά στα βουνά με δέντρα και τις κορυφές να ριχνουν σκιές σε ολόκληρες πλαγιές δυσκολευτηκα αρκετά στην εκθεση ειδικά όταν και ο ουρανός είχε συννεφα (όχι τελείως γκρι αυτό το μικτό που φαίνεται όμορφο αλλά στη φωτογραφία βγηκε ασπριλα). Βεβαια δεν τις πειραξα καθόλου στο PP

Μερικες δικες μου πανοραμικες με τη καινουρια panasonic fz150.
η ενωση εγινε με το προγραμμα που δινει η πανασονικ μαζι με την φωτογραφικη.

σαντορινη
P1000212_Panoramacalderaview_zpsd470f417.jpg
[/URL][/IMG]
P1000800_Panoramaoia_zpsd6490967.jpg
[/URL][/IMG]
λιμνη τσιβλου
P1010049_Panorama_zpsd71cbf22.jpg
[/URL][/IMG]
καπου πανω απο λουσιο
P1010193_Panorama_zpsccd9fda7.jpg
[/URL][/IMG]
καρπενησι
P1010385_Panorama_zps240eb477.jpg
[/URL][/IMG]
P1010532_Panorama_zps0c3f6209.jpg
[/URL][/IMG]

ολα τα σχολια δεκτα!!

Για πρώτη αρχή καλές φαίνονται. Όμως θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη σημασία στη σύνθεση. Δηλαδή να γνωρίζεις από πριν τί θα έχει το τελικο πλάνο σου.

Έτσι π.χ. δεν θα είχες κομμένο το κεντρικό σημείο στην πρώτη εικόνα, ώστε να φαίνεται ότι το νερό πλημμυρίζει τα πάντα, ούτε κομμένο το κτήριο στη δεύτερη, ούτε τα πόδια των θεατών στην τρίτη.

Σε γενικές γραμμές πάντα βάζουμε θέμα περισσότερο από όσο θέλουμε να πάρουμε πραγματικά. Π.χ. 15-20% περισσότερο. Αυτό που περισσεύει μετά την ένωση το κόβουμε κι έχουμε το κάδρο που θέλουμε.

πολυ σωστες και στοχευμενες οι παρατηρησεις σου φιλε μου! σε ευχαριστω και για το tip!!! την επομενη φορα θα το εχω στο νου μου!!

Η λιμνη Zell με το ξενοδοχειο Grand Hotel στα αριστερα.

Untitled_Panorama1 by 1L1as, on Flickr

21 ληψεις σε portrait mode με την κανον 40D και τον 35/1,4 στο χερι. Ενωση στο φωτοσοπ. Πολυ χάλια βγηκε και σε ευκρινεια και σε εκθεση (εβαλα χειροκινητη) και σε χρωματικη επεξεργασια, αλλα για... τουριστικους λογους, την ανεβαζω.

Και ενα μικρό από εμένα 4 λήψεις, αρκετή καταχνιά

Σε ευχαριστω πολυ Βλασση... δεν εχει τις απαραιτητες τεχνικες προδιαγραφες (τριποδο) αλλα καλη βγηκε νομιζω για αναμνηστικη... ειναι στο χερι με τον 35/1,4 στα 320 iso και f8 με 1/640. Επειδη δεν ειναι καθετες οι ληψεις, μου κοπηκε λιγο ο ουρανος εκει στο μεσον και εκανα κατι προχειροδουλειες, αλλα δεν πρεπει να χτυπαει και πολυ στο ματι, ειδικα σε τετοιο μεγεθος.

Η νεα επεξεργασια, αυτη των διακοπων που εισαι κλεισμενος στο σπιτι και δεν εχεις με τι να ασχοληθεις, περιλαμβανει ανοιγμα με το DPP για να εφαρμοσεις το DLO και να αντισταθμισεις το ΑΑ φιλτρο, μετα ανοιγμα με το DxO (γιατι βρισκω να εχει τον καλυτερο αλγοριθμο για αποθορυβοποιηση απο τα υπολοιπα προγραμματα, τον καινουργιο PRIME) οπου αναγκαστικα κανεις και ρυθμισεις WB και εκθεσης, γιατι μετα σωζεται αναγκαστικα ως DNG η TIFF και χανονται αρκετες δυνατοτητες επεξεργασιας, (αλλα τα καταφερνει καλα) και κανω και μια δευτερη ψιλη οξυνση και τελος το ανοιγω στο λαιτρουμ, οπου κανω τα κροπ και κατι μικροδιορθωσεις σε κοντραστ και χρωματα.

Την παραπανω βεβαια, την ανοιξα στο φωτοσοπ για να κανω την ενωση, οποτε δεν αντισταθηκα στον πειρασμο και την περασα ενα χερακι και απο το nik software...

...κατα τα αλλα, συζηταμε για την jpeg μηχανη της φουτζι... ρε που παμε ρε... ρε που παμε....:flipout::flipout:

Έχει κάποιος εμπειρία σε πανοραμικές φωτογραφίες χρησιμοποιώντας της Olympus XZ-2 να μου δώσει μερικές κατευθύνσεις;

Ευχαριστώ.

Prague by 1L1as, on Flickr

Με τον 70-200 στα 70mm 5,6 1/500 στο χερι. Η παραπανω απο την Μπρατισλαβα ειναι με τον 35ρη.

Πανόραμα

Μιας και δεν βρήκα παρόμοιο νήμα, ας ξεκινήσουμε ένα. Τις τελευταίες μέρες κάτι με έχει πιάσει και τραβάω πανοράματα. Προσπαθώ τουλάχιστον γιατί το αποτέλεσμα είναι συζητήσιμο... :ears:

Η πρώτη είναι ένα πρωί στην Οία. Αφού απαύδησα με τον ήλιο που ήταν απέναντί μου και μου έκαιγε ένα μέρος του πανοράματος, αποφάσισα να πρωτοτυπήσω... έβγαλα λοιπόν τα γυαλιά μου, καφέ στο πάνω μέρος-διάφανα προς τα κάτω, και τα έβαλα μπροστά από τον φακό!

Εδώ το αποτέλεσμα.

Oia Panorama Cloudy Morning Sunglasses
by klekor_1, on Flickr

Και εδώ ένα μεγαλύτερο, από χθες το μεσημέρι!

Oia Panorama Daylight
by klekor_1, on Flickr

Για κάποιο λόγο δεν φαίνονται ολόκληρες στο φόρουμ. Επίσης για κάποιον άλλο λόγο δεν γίνεται να τις δείτε σε φουλ ανάλυση στο flickr. Κάτι με τα privacy πάιζει αλλά δεν βρίσκω που τα αλλάζω για μία μόνο εικόνα....