Πανοραμικές φωτογραφίες - Panoramic photo

53913300439_8f12ce2d49_b.jpg

Ο δρόμος (αχνοφαίνεται στα δεξιά) εχει περίπου 30 στροφές (ελικοειδείς) μέχρι τα χωριά χαμηλά.
Φυσικά έκανα την βόλτα μου και στην επιστροφή όταν σταμάτησα για αυτή την λήψη και συνειδητοποίησα οτι είχα ξεχάσει το ελαφρύ τρίποδο μου έξω απο μια εκκλησία.
Ξανά πάλι κάτω και επιστροφή @$@^*$@$. Το τρίποδο άφαντο πάντως.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η Ματέρα είναι ιταλική πόλη της περιοχής Μπαζιλικάτα στη νότια Ιταλία. Είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας Ματέρα. Η πόλη βρίσκεται δίπλα σε ένα μικρό φαράγγι, όπου ρέει ο ποταμός Γκραβίνα. Από το 1993 τα σάσσι της Ματέρας έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Η Ματέρα, είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο (μαζι με Δαμασκο και Ιεριχω) . Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας στις διάσημες σπηλιές της, γνωστές ως Sassi di Matera, ανάγονται στην Παλαιολιθική και Νεολιθική εποχή, με εκτιμήσεις που ξεπερνούν τα 9.000 με 10.000 χρόνια ιστορίας

P6060481.JPG

η φωτο ειναι JPEG τραβηγμενo με την ανευ σκοπευτρου Olympus EP7 + φακο 12-32 σε f4 , 15mm , ISO 200 στο αυτοματο πανοραμικο mode της μηχανης και εχει υποστει ελαχιστη επεξεργασια

Last edited:
Αν κανεις παει στη νοτια Ιταλια συνιστω οπωσδηποτε μια διανυκτερευση και βολτα στην παλια πολη . Ειναι η χαρα του φωτογραφου ειδικα αν μεινει και απογευματακι - βραδυ. Την φωτο την εβγαλε στο αυτοματο οριζοντιο πανοραμικο η γυναικα μου , οποτε τα ευσημα ανηκουν σε αυτην. Δυστυχως δεν της ειχα δειξει οτι μπορει να τραβηξει πανοραμικη και σε portrait mode για να βγει πιο εντυπωσιακο το καδρο. Εγω απλα λιγο τη βοηθησα την φωτο στην επεξεργασια

Last edited:
ωραία η Ματέρα.
Στα τρία οδικώς ταξίδια φρόντιζα να βάζω και μια διανυκτέρευση.
Αξίζουν επίσκεψη και τα γύρω σπήλαια.

• Like
Reactions: kbouk
Ειχα προγραμματισει να παω απεναντι στις σπηλιες αλλα δυστυχως δεν βγηκε στο προγραμμα αφου εμεινα ενα βραδυ και το πρωι εφυγα για Ναπολη ξημερωματα . Τραβηξα μερικες φωτο απο μακρια με τηλεφακο.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.