Πανοραμικές φωτογραφίες - Panoramic photo

Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Ανεβάζω και πάλι 2 πανοράματα, αυτή τη φορά με το Autostitch. Αυτή τη φορά οι ενώσεις είναι πολύ καλύτερες. Και μιλούμε για μεγάλα πανοράματα. Τα αυθεντικά αρχεία έχουν διαστάσεις 8500Χ3400 και το άλλο 9500Χ2300.

Τη γνώμη σας, αν θέλετε, παρακαλώ.

Attachments

• pano7.jpg
    pano7.jpg
    122 KB · Views: 53
  • pano8.jpg
    pano8.jpg
    159.5 KB · Views: 55

Ανεβάζω και πάλι 2 πανοράματα, αυτή τη φορά με το Autostitch. Αυτή τη φορά οι ενώσεις είναι πολύ καλύτερες. Και μιλούμε για μεγάλα πανοράματα. Τα αυθεντικά αρχεία έχουν διαστάσεις 8500Χ3400 και το άλλο 9500Χ2300.

Μαι χαρά τα βλέπω και τα δύο, χωρίς ορατές ενώσεις και χωρίς χρωματικές αποκλίσεις.

Στο πρώτο κόβεται λιγάκι ο κορυφογραμμή του βουνού. Αν φταίει το autostitch θα χρειαστεί να μπεις λίγο πιο βαθιά στις ρυθμίσεις.

Στο δεύτερο πανόραμα είναι ενδιαφέρον ο διαφορετικός τρόπος που εμφανίζονται τα "S" στην θάλασσα, δείχνοντας μάλλον τον διαφορετικό τρόπο που λειτουργεί το autostitch σε σχέση με το software της Canon.

H Αχρίδα από απέναντι λόφους φαίνεται και στα δύο πανοράματα? Πολύ πήξιμο εκεί πέρα...

Μαι χαρά τα βλέπω και τα δύο, χωρίς ορατές ενώσεις και χωρίς χρωματικές αποκλίσεις.

Στο πρώτο κόβεται λιγάκι ο κορυφογραμμή του βουνού. Αν φταίει το autostitch θα χρειαστεί να μπεις λίγο πιο βαθιά στις ρυθμίσεις.

Στο δεύτερο πανόραμα είναι ενδιαφέρον ο διαφορετικός τρόπος που εμφανίζονται τα "S" στην θάλασσα, δείχνοντας μάλλον τον διαφορετικό τρόπο που λειτουργεί το autostitch σε σχέση με το software της Canon. Επίσης φαίνεται και λίγο διαφορετικά η καμπύλη των βουνών στα άκρα της φωτογραφίας, αλλά και στο κέντρο σαν διαφορά σφαιρικής προσέγγισης...

H Αχρίδα από απέναντι λόφους φαίνεται και στα δύο πανοράματα? Πολύ πήξιμο εκεί πέρα...

Last edited:
Απάντηση: Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

ποσες φωτος ειναι κολημενες ;;;;;;

αριστα !!!!!!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Στην πρώτη 4, στη δεύτερη 6.

αν μπορεις να τις εκτυπωσεις και να τις βαλεις σε ενα καδρο θα ειναι πολυ ωραιες !

εγω προσπαθω να ενωσω τις δικες μου κοβοντας τες στα 2 με φαλτσετα για να τις κανω καδρο αλλα φαινεται η τομη !

κριμα που δεν μπορω να βρω τετοιο χαρτι μακρυ.

Φίλε μου αν πάς σε ένα φωτογραφικό εργαστήριο, ρώτα ποιό είναι το μέγιστο μέγεθος που τυπώνει. Κανονικά σε Durst Lambda πρέπει να τυπώνουν μέχρι 70 εκ. Εκεί ζητάς να σου τυπώσουν όλο το αρχείο και μετά κόβεις με μαχαίρι το λευκό.

Όσοι λένε ότι δεν υπάροχυν τέτοια χαρτιά μακριά, αυτοί έχουν και τυπώνου σε Frontier. Αυτό τυπώνει, αν θυμάμαι καλά, μέχρι 40 εκ.

Re: Απάντηση: Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

αν μπορεις να τις εκτυπωσεις και να τις βαλεις σε ενα καδρο θα ειναι πολυ ωραιες !

Πράγματι! Το έχω κάνει με καλά αποτλέσματα.

εγω προσπαθω να ενωσω τις δικες μου κοβοντας τες στα 2 με φαλτσετα για να τις κανω καδρο αλλα φαινεται η τομη !

Αν έχεις καλό κοπτικό η τομή δεν φαίνεται από το μισό μέτρο, εκτός αν ξέρεις που ακριβώς να την ψάξεις! Ξαναδοκίμασε, αξίζει τον κόπο!

κριμα που δεν μπορω να βρω τετοιο χαρτι μακρυ.

Χαρτί θα βρεις, ο εκτυπωτής σου όμως θα μπορεί να το τυπώσει μονοκόμματο? Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα...

Ευτυχώς υπάρχουν και φωτογραφικά εργαστήρια που κάνουν ευκολότερες τέτοιες δουλειές.

Απάντηση: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Βλασιδη + Ηλια εψαξα τον εκτυποτη μου και βλεπω οτι λεει ...εκτυπωνει και ρολο αλλα τωρα πρεπει να ψαξω να βρω τετοιο ρολο !

αλλιως θα παω σε εργαστηριο ....

Re: Απάντηση: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Βλασιδη + Ηλια εψαξα τον εκτυποτη μου και βλεπω οτι λεει ...εκτυπωνει και ρολο αλλα τωρα πρεπει να ψαξω να βρω τετοιο ρολο !

Εντελώς ενδεικτικά δες εδω:
http://www.graytex.com/roll-paper.htm

...για να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει αυτό που ζητάς! ;)
Μετά δες στην περιοχή σου σε καταστήματα με εξοπλισμό για plotter. Αυτοί έχουν πάντα μεγάλα μήκη χαρτιού, αλλά προφανώς μπορεί αν παραγγείλεις και σε άλλους, ειδικά όταν ξέρεις τους κωδικούς της εταιρίας για το προϊόν που θες.
Κυκλοφορούν πολλά παράξενα που δεν τα πολυβλέπουμε. Π.χ. ύφασμα-καμβάς που μπαίνει στον inkjet και εκτυπώνεται κανονικά!

αλλιως θα παω σε εργαστηριο ....

....κι αυτό μάλλον δεν θα το αποφύγεις όταν δεις τα μελάνια του εκτυπωτή να τελειώνουν ενοχλητικά γρήγορα. Το κόστος είναι συχνά μικρότερο σε ειδικό εργαστήριο. Ειδικά αν θέλεις πολλά κομμάτια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Εντελώς ενδεικτικά δες εδω:
http://www.graytex.com/roll-paper.htm

...για να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει αυτό που ζητάς! ;)
Μετά δες στην περιοχή σου σε καταστήματα με εξοπλισμό για plotter. Αυτοί έχουν πάντα μεγάλα μήκη χαρτιού, αλλά προφανώς μπορεί αν παραγγείλεις και σε άλλους, ειδικά όταν ξέρεις τους κωδικούς της εταιρίας για το προϊόν που θες.
Κυκλοφορούν πολλά παράξενα που δεν τα πολυβλέπουμε. Π.χ. ύφασμα-καμβάς που μπαίνει στον inkjet και εκτυπώνεται κανονικά!

....κι αυτό μάλλον δεν θα το αποφύγεις όταν δεις τα μελάνια του εκτυπωτή να τελειώνουν ενοχλητικά γρήγορα. Το κόστος είναι συχνά μικρότερο σε ειδικό εργαστήριο. Ειδικά αν θέλεις πολλά κομμάτια.

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες παιδια και σενα Ηλια !!!

θα σας πω σε λιγες ημερες τι εκανα ....:BDGBGDB55:

Δύο ακόμα πανοράματα. Φωτογραφίες στο χέρι, κόλλημα με το canon photostitch. To hugin το δοκίμασα μετά από προτροπή του Ηλία αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν κάνει preview... επιλέγεις ρυθμίσεις και ό,τι βγει... θέλει εμπειρία και πολλές δοκιμές.

1. Αεροσκάφος στο Πολεμικό Μουσείο. Φαίνεται η ραφή πάνω από το μέσον της καλύπτρας.
2. Το άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίον του Άρεως.

Attachments

• MirageF1.jpg
    MirageF1.jpg
    152.1 KB · Views: 50
  • ΓŽβ€ ΓŽΒ³ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒΌΓŽΒ±-ΓŽβ€˜ΓŽΒΈΓŽΒ·ΓŽΒ½ΓŽΒ¬Γβ€š.jpg
    ΓŽβ€ ΓŽΒ³ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒΌΓŽΒ±-ΓŽβ€˜ΓŽΒΈΓŽΒ·ΓŽΒ½ΓŽΒ¬Γβ€š.jpg
    150.1 KB · Views: 36
Re: Απάντηση: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Δύο ακόμα πανοράματα. Φωτογραφίες στο χέρι, κόλλημα με το canon photostitch. To hugin το δοκίμασα μετά από προτροπή του Ηλία αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν κάνει preview... επιλέγεις ρυθμίσεις και ό,τι βγει... θέλει εμπειρία και πολλές δοκιμές.

1. Αεροσκάφος στο Πολεμικό Μουσείο. Φαίνεται η ραφή πάνω από το μέσον της καλύπτρας.

Μια χαρά τα καταφέρνεις ήδη, απ' ότι διαπιστώνεις!

Το hugin κάνει preview είτε με το 9ο εικονίδιο κάτω απ' τα menu, είτε μέσα απ' τα menou View > preview window, είτε πατώντας Ctrl - p.
Δεν είναι ότι ευκολότερο, αλλά αρκετά παραμετροποιήσιμο και αποτελεσματικό. Και δωρεάν!

Last edited:

Σταματη μια ΧΑΡΑ τα πας !!!:SFGSFGSF:

Αλλα αν θες την απολυτη ενωση σε πανοραμα μονο η χρηση του Φωτοσιοπ θα σε βγαλει ασπροπροσωπο !!!

..... μονο που πρεπει να εχεις αρκετη πειρα και υπομονη ...:SFGSFGSF:

να μην ξεχνιόμαστε. Καστοριά την προηγούμενη τετάρτη. 2 φωτογραφίες με τηλεφακό στο 280 στο χέρι, διότι δεν προλάβαινα να στήσω τρίποδο. Βλέπετε ότι πρόκειται για το τελευταίο φως, το οποίο χάθηκε σε 3 (τρία!!) λεπτά.

Ενώθηκαν με το autostich. Εμένα καλή μου φαίνεται... εσείς τί λέτε;

να μην ξεχνιόμαστε. Καστοριά την προηγούμενη τετάρτη. 2 φωτογραφίες με τηλεφακό στο 280 στο χέρι, διότι δεν προλάβαινα να στήσω τρίποδο. Βλέπετε ότι πρόκειται για το τελευταίο φως, το οποίο χάθηκε σε 3 (τρία!!) λεπτά.

Ενώθηκαν με το autostich. Εμένα καλή μου φαίνεται... εσείς τί λέτε;

Μπραβο η καλυτερη σου που ειδα μεχρι τωρα !!!!!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

και για να μη ξεχνιωμαστε οπως λες.....

να και μια στην Λευκαδα στο ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ
απο μενα τον Αυγουστο !

3 φωτος κολημενες .... με το φωτοσιοπι

Attachments

• ISTIOFORO   QQQ   .jpg
    ISTIOFORO QQQ .jpg
    45.7 KB · Views: 50

Βρε λέτε να αρχίσω να τις δοκιμάζω κι εγώ?
Αυτή με την Καστοριά είναι καταπληκτική πάντως, είναι βέβαια και καταπληκτική η θέση λήψης. Πεδίο ευρυγωνίου με συμπίεση τηλεφακού. Πάρα πολύ ενδιαφέρον...

Βρε λέτε να αρχίσω να τις δοκιμάζω κι εγώ?
Αυτή με την Καστοριά είναι καταπληκτική πάντως, είναι βέβαια και καταπληκτική η θέση λήψης. Πεδίο ευρυγωνίου με συμπίεση τηλεφακού. Πάρα πολύ ενδιαφέρον...

Απορώ πώς και δεν το έχεις κάνει ακόμα!
Και σκέψου κι ένα σωρό περιπτώσεις που ούτε κι ο ευρυγώνιος δεν αρκεί για να δώσει την εικόνα που θες να δείξεις!
Π.χ. 180 μοίρες, ή και παραπάνω πώς θα βγάλεις;

pano4.jpg

4 φωτο ραμμένες πρόχειρα στο photoshop, με κάλυψη σχεδόν 170 μοιρών.

Τώρα θέλω να παίξω με 360 μοίρες (οριζόντια και κάπου 300 μοίρες κάθετα), αλλά θέλω άλλο εξοπλισμό...

Last edited: