"Πάντρεμα" ενισχυτή με ηχεία!

Το σημαντικότερο είναι τα αλλά στοιχεία και τελευταία η τιμή, όταν μάλιστα οι διαφορές είναι μικρές(939-965 από Ελλάδα). Πάντως επιμένω πως δεν πιστεύω τις τιμές( βάρος σε σχέση με Watts) που δίνει η Denon.

Ναι και μένα με προβληματίζουν τα βάρη του denon, αλλα το site με τις μετρήσεις που έβαλα δεν είναι απο την denon, με την οποία αντικειμενικότητα έχει η κάθε μετρηση

Εδώ το Ελληνικό site
http://www.denon-hifi.gr/gr/Product...meTheatre&SubId=AVReceivers&ProductId=AVR3312
Μετασχηματιστής με μαξιλαράκι - (additional fast switching power supply)
Ανεξάρτητα Τροφοδοτικά -7
Επτά ανεξάρτητα τροφοδοτικά, άντε να τους εμπιστευτείς. Πάντως σίγουρα είναι πολύ μικρότερο μοντέλο από τους δυο Yamaha (1010 ή 2010) .

Οι εξελίξεις είναι οι εξής. Το πρόβλημα το έχει το woofer. Απ'ότι μου είπαν από το κατάστημα που το πήρα ενδεχομένως να το δούλεψα με μεγάλη παραμόρφωση και να έπαθε τη ζημιά. Ή να έδινε παραπάνω ρεύμα ο ενισχυτής. Αυτά αν τα κατάλαβα καλά και με ερωτηματικό λόγω συνενόησης από το τηλ. Μάλλον δεν μπαίνει στην εγγύηση, αλλά το κόστος είναι κάπου στα 20ε.
Για τον ενυσχιτή σκέφτομαι να ανέβω στον 2010. Μου είπαν από το κατάστημα ότι ή να πάω στον 810 ή για να υπάρχει κάποια διαφορά στα watt στον 2010 (γιατί ο 1010 ουσιαστικά δεν προσφέρει κάτι παραπάνω σε σχέση με τον 810).

ειναι αυτο που σου γραψα παραπανω, ο ενισχυτης σου λογω αδυναμιας οδηγησης που οδηγησε σε παραμορφωση, ειχε σαν αποτελεσμα να "αρπαξει" το πηνιο του μεγαφωνου. Για τους γνωστες που επισκευαζουν μεγαφωνα, η επισκευη δηλαδη το επανατυλισμα του πηνιου, ειναι υποθεση ρουτινας.

Ναι όντως το είπες φίλε μου. Το θέμα είναι αν πάω στον 2010 θα μπορώ να γκαζώνω ή θα πρέπει να είμαι προσεκτικός έτσι και αλλιώς;

Οι πολυκαναλοι ενισχυτες δεν φημιζονται για την ικανοτητα οδηγησης τους, για την ικανοτητα παροχης "καθαρης" στιγμιαιας ισχυος. Σε στερεοφωνικη λειτουργια κατι γινεται μιας και οδηγουνται μονο τα front. Σε πολυκαναλο ομως που η τροφοδοσια του ενισχυτη καλειται να οδηγησει 5 καναλια, και σε μεγαλες εντασεις πολλες φορες, εκει ο ενισχυτης φτανει στα ορια του. Τα chario στα 165Hz κατεβαινουν στα 2.5Ω http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=2922&cat_id=30 , και γενικα η καμπυλη εμπεδησης του ηχειου κινειται χαμηλα. Οταν λοιπον θελεις δυναμη και δινεις γκαζι στον AV, το ηχειο λογω χαμηλης εμπεδησης ζηταει πολυ ρευμα απο τον ενισχυτη ο οποιος δεν μπορει να το δωσει καθαρο και εξ ου η παραμορφωση. Η ζημια που επαθες καταδεικνυει οτι ειναι δυσκολο ενας AV να δουλεψει σωστα τοσο δυσκολο φορτιο, εκτος αν πας πολυ παραπανω σε class d ενισχυτες κλπ. Τα δελφινια ειναι δυσκολο φορτιο ακομα και για σοβαρους δικαναλους ενισχυτες. Στην περιπτωση σου θα παιρνα εναν τελικο δικαναλο για να οδηγει τα μπροστινα ηχεια και θα αφηνα για τον AV τα surround για να τον διευκολυνω. Αυτο με την προυποθεση οτι εχει pre out εξοδο ο AV σου.

Εξαρτάται τι εννοούμε οδήγηση A/V. Οι μεγάλοι έχουν αρκετό ρεύμα.

Ας πούμε ότι αυτές οι μετρήσεις στα πολλά κανάλια

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1 percent distortion at 119.0 watts
1 percent distortion at 133.8 watts

All channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1 percent distortion at 109.1 watts
1 percent distortion at 117.7 watts

Και αυτές στα 2

508marantzrec.meas.jpg

This graph shows that the SR8002’s left channel, from CD input to speaker output with two channels driving 8-ohm loads, reaches 0.1 percent distortion at 174.1 watts and
1 percent distortion at 187.4 watts. Into 4 ohms, the amplifier reaches 0.1 percent distortion at 231.9 watts and 1 percent distortion at 271.5 watts.

δείχνουν πολύ καλές, αλλά πρόκειται για A/V που όταν κυκλοφορούσε έκανε δύο χιλιάρικα.

Κύριοι από προσωπική εμπειρία ο 2010 όχι απλά θα τα πηγαίνει, αλλά θα σκοτώνει , τον δοκίμασα, όπως έγραψα και παραπάνω, στα Martin Logan και τα πήγαινε υπέροχα. Σκεφτείτε πως τα Martin Logan πέφτουν στα 0,6 του Ohm όχι στα 4 Ohm σταθερά που είναι τα Chario. Όσο για τελικό δεν νομίζω πως χρειάζεται.
[FONT=&quot]Επίσης τέτοια ηχεία δεν χρειάζονται επιπλέον τελικούς για να παίξουν. [/FONT]
[FONT=&quot]Επίσης οι καλοί τελικοί θέλουν χρήματα και όχι 600 ή 800 .[/FONT]

Last edited:
Άλλο να πέφτει στα 0,6ohm στα 20Khz όπως τα ML και άλλο να πέφτει στα 2,5 στα 100Hz. Δεν μετριέται η δυσκολία μόνο με τα ohm. Θέλει και τη συχνότητα μαζί.
Τα ML εκτός από υψηλή ευαισθησία, για το γούφερ συνήθως έχουν δικό τους ενισχυτή, οπότε για να δυσκολέψουν έναν ενισχυτή θα πρέπει αυτός να είναι της πλάκας.

Κύριοι από προσωπική εμπειρία ο 2010 όχι απλά θα τα πηγαίνει, αλλά θα σκοτώνει , τον δοκίμασα, όπως έγραψα και παραπάνω, στα Martin Logan και τα πήγαινε υπέροχα. Σκεφτείτε πως τα Martin Logan πέφτουν στα 0,6 του Ohm όχι στα 4 Ohm σταθερά που είναι τα Chario. Όσο για τελικό δεν νομίζω πως χρειάζεται.
[FONT="]Επίσης τέτοια ηχεία δεν χρειάζονται επιπλέον τελικούς για να παίξουν. [/FONT]
[FONT="]Επίσης οι καλοί τελικοί θέλουν χρήματα και όχι 600 ή 800 .[/FONT]

ενας τελικος τυπου XTZ AP-100 ειναι ικανοτερος σε οδηγηση απο οποιοδηποτε AV της μεσης κατηγοριας τιμης για ηχειο που πεφτει στα 2.5Ω στα 165ΗΖ. Δοκιμαζεις Α_Β και βλεπεις οτι το χαμηλο του ηχειου οδηγουμενο απο τον τελικο εχει καλυτερο σωμα και ατακα απο οτι οδηγουμενο απο εναν μεσο AV. Μονο με τη συγκριση καταλαβαινεις. H οδηγηση απο την οποια εμπειρια μου ειναι η δυνατοτητα παροχης στιγμαιας ισχυος ενος ενισχυτη, τη στιγμη που η αντισταση κινειται πολυ χαμηλα, και οχι η RMS ισχυς ενος ενισχυτη. Υπαρχουν ενισχυτες 100W/ch που δεν οδηγουν το ιδιο καλα με ενισχυτες 50W/ch.

1306228681.jpg

Στην καμπυλη εμπεδησης του ηχειου οπως φαινεται απο τις μετρησεις του ΗΧΟΥ, απο τα 100 εως τα 450Hz περιπου η εμπεδηση κινειται κατω απο τω 4ω, οποτε καταλαβαινετε τι ρευμα ζηταει το ηχειο οταν αποδιδει χαμηλες μεσοχαμηλες σε αυτο το ευρος συχνοτητας. Συμφωνω οτι οι overall σοβαροι ενισχυτες κοστιζουν πολυ περισσοτερο απο 600 ευρω, ευτυχως ομως οσον αφορα την οδηγηση η παγκοσμιοποιηση εχει φερει στην αγορα ενισχυτες που στα 600 ευρω εχουν τουλαχιστον σοβαρο drive για να οδηγησουν σωστα ενα δυσκολο φορτιο της κατηγοριας των ~1000 ευρω.

Πολύ καλά όλα αυτά που γράφετε σαν θεωρεία αλλά στην πράξη είναι τελείως διαφορετικά. Τα Martin Logan, πολλοί ενισχυτές δεν μπόρεσαν να τα οδηγήσουν, και τελικοί μάλιστα. Όσο για τα Chario του συνφορουμίτη μας επειδή τα άκουσα στην αντιπροσωπεία είναι εύκολα, τα έπαιζαν με έναν 20 Watts και έπαιζαν υπέροχα και δυνατά, έμενα μου φανήκαν αρκετά εύκολα.

Πολλές φορές οι αντιπροσωπείες κάνουν μετατροπές στα εκθεσιακά τους κομμάτια ενισχύοντας πυκνωτές κλπ. Άλλωστε Αυτό που προτάθηκε ουσιαστικά στο φίλο είναι να πάει να τα ακούσει με ένα αξιόλογο δικάναλο και να κρίνει μόνος του. Κι εγώ έχω τα tannoy sensys dc2 που κατεβαίνουν χαμηλά. τα οδηγούσα με ένα marantz sr 7400 επτακάναλο που μετρημένος σε στέρεο έβγαζε πολύ καλή ισχύ. Δε θυμάμαι ακριβώς αλλά πάνω από 135w. Ε λοιπόν τώρα που πήρα ένα "σεμνό" δικάναλο της roksan με αντίστοιχη ισχύ (125w) η διαφορά που είδα στην οδήγηση (ακόμα και δουλεύοντας το roksan απλά σαν τελικό) ήταν χαοτική.

Πολύ καλά όλα αυτά που γράφετε σαν θεωρεία αλλά στην πράξη είναι τελείως διαφορετικά. Τα Martin Logan, πολλοί ενισχυτές δεν μπόρεσαν να τα οδηγήσουν, και τελικοί μάλιστα. Όσο για τα Chario του συνφορουμίτη μας επειδή τα άκουσα στην αντιπροσωπεία είναι εύκολα, τα έπαιζαν με έναν 20 Watts και έπαιζαν υπέροχα και δυνατά, έμενα μου φανήκαν αρκετά εύκολα.

Τα ml δεν τα ξερω εκτενως, τα συγκεκριμμενα Chario στην πραξη τα ξερω οσο λιγοι γιατι τα χω ακουσει με καμια 10αρια ενισχυτες. Νομιζεις οτι οδηγουνται μεχρι να μπει πανω ενισχυτης με σοβαρα ρευματα για να καταλαβεις εμφανως οτι μονο ετσι οδηγουνται πραγματικα. Το χαμηλο που βγαζει το ηχειο με αναιμικους ενισχυτες δεν εχει εκταση κ ατακα, οταν το οδηγησεις σωστα το χαμηλο του ειναι ηχειου δαπεδου. Το συγκεκριμμενο ηχειο στελνει για μπανιο πολλους σοβαρους ολοκληρωμενους του 1.5Κ.

Ο 20W ενισχυτης που μαλλον τα ακουσες ειναι ενας luxman class A, διολου ευκαταφρονητος σε ρευμα.

Τες πα, ειπαμε τη γνωμη μας, ας ζυγισει ο ενδιαφερομενος τα δεδομενα και τα ζητουμενα κι ας αποφασισει :shakehands:

Last edited:
Συγγνώμη αλλά αυτός ο Marantz από αυτήν την φωτογραφεία δεν φαίνετε σοβαρός http://www.nubert-forum.de/nuforum/viewtopic.php?f=10&t=15547 σε σχέση με τον
http://www.youtube.com/watch?v=Q6_-_pcoZzc&feature=endscreen&NR=1
όποτε λογικά ακούς αυτήν την διάφορα με τον Roksan.
Πριν τον Yamaha 2010 είχα τον Onkyo 5007 http://www.youtube.com/watch?v=VRJ7zIE04uU&list=UUbk9AX9IhGntdInkKHmG6Bg&index=4&feature=plcp
Αλλά ο Yamaha παίζει, οδηγεί πολύ καλυτέρα τα Martin Logan από τον Onkyo.
Μπορώ και κάνω τις συγκρίσεις γιατί έχω και έναν προ τελικό της Chord. Επίσης έχουν φέρει και φέρνουν πολλοί φίλοι μηχανήματα εδώ και κάνουμε δόκιμες, όταν κάθεσαι τι άλλο να κάνεις από το χόμπι σου δηλαδή να παίζεις.

Τα ml δεν τα ξερω εκτενως, τα συγκεκριμμενα Chario στην πραξη τα ξερω οσο λιγοι γιατι τα χω ακουσει με καμια 10αρια ενισχυτες. Νομιζεις οτι οδηγουνται μεχρι να μπει πανω ενισχυτης με σοβαρα ρευματα για να καταλαβεις εμφανως οτι μονο ετσι οδηγουνται πραγματικα. Το χαμηλο που βγαζει το ηχειο με αναιμικους ενισχυτες δεν εχει εκταση κ ατακα, οταν το οδηγησεις σωστα το χαμηλο του ειναι ηχειου δαπεδου. Το συγκεκριμμενο ηχειο στελνει για μπανιο πολλους σοβαρους ολοκληρωμενους του 1.5Κ.

Ο 20W ενισχυτης που μαλλον τα ακουσες ειναι ενας luxman class A, διολου ευκαταφρονητος σε ρευμα.
Τες πα, ειπαμε τη γνωμη μας, ας ζυγισει ο ενδιαφερομενος τα δεδομενα και τα ζητουμενα κι ας αποφασισει :shakehands:
Συμφωνώ πως τα ηχεία είναι εκπληκτικά το έγραψα μάλιστα, ο ενισχυτής που τα άκουσα δεν ήταν ο Luxman αλλά κάποιος λαμπατος που δεν τον ήξερα. Τον Luxman ο Κοσμάς τον έχει κάτω στο μαγαζί, τα έχω ακούσει και εκεί τα ηχεία αυτά, αλλά επειδή με ενδιέφεραν τα Chario Academy Sonnet πήγαμε πάνω στο δωμάτιο ακροάσεων. Παρεμπιπτόντως ακούσαμε και τα Chario Constellation Delphinus.

Ναι, έκανα και λάθος. Η μετρημένη ισχύς σε δικάναλο δεν είναι 135w, είναι 133w... Θεωρητικά αρκετά για τα τανόγια.
Άντε μιας και βάλαμε και τις φωτογραφίες στο παιχνίδι στο παρακάτω λινκ έχει το ροκσαν με το καπάκι ανοιχτό.
http://soundapproach.com/roksankandyk2stereopoweramplifier-p-3252.html