"Πάντρεμα" ενισχυτή με ηχεία!

Ναι, έκανα και λάθος. Η μετρημένη ισχύς σε δικάναλο δεν είναι 135w, είναι 133w... Θεωρητικά αρκετά για τα τανόγια.
Άντε μιας και βάλαμε και τις φωτογραφίες στο παιχνίδι στο παρακάτω λινκ έχει το ροκσαν με το καπάκι ανοιχτό.
http://soundapproach.com/roksankandyk2stereopoweramplifier-p-3252.html

η απαντηση εχει δωθει παραπανω:

H οδηγηση απο την οποια εμπειρια μου ειναι η δυνατοτητα παροχης στιγμαιας ισχυος ενος ενισχυτη, τη στιγμη που η αντισταση κινειται πολυ χαμηλα, και οχι η RMS ισχυς ενος ενισχυτη. Υπαρχουν ενισχυτες 100W/ch που δεν οδηγουν το ιδιο καλα με ενισχυτες 50W/ch

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας.
Για να κάνω μια ανακεφαλαίωση, εγώ κατάλαβα τα εξής:

*μια επιλογή είναι να πάω στον YAMAHA 2010 με κόστος 1100Ε. Ο συμφορουμίτης takisspanos υποστηρίζει ότι τα ηχεία θα οδηγηθούν μια χαρά και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.

*μια άλλη επιλογή που προτείνουν οι συμφορουμίτες Tyler ? Durden και kblachos είναι η χρήση τελικού.
Αν κατάλαβα καλά ο τελικός θα οδηγεί τα μπροστά ηχεία για να μοιραστεί το "βάρος" του ρεύματος με τον ήδη υπάρχον ενισχυτή (έχει pre out) που θα οδηγεί τα πίσω (και το woofer με των διαλόγων να υποθέσω; ). Ο τελικός θα είναι συνδεδεμένος με τον πολυκάναλο, οπότε όταν θα ακούω μουσική θα παίζει μόνο αυτός, ενώ όταν βλέπω ταινία και οι δυο. Σωστά;

*από την άλλη υπάρχει και κάτι άλλο. Θέλω καινούργιο ενισχυτή και για κάποια πράγματα ακόμα. Ένα είναι τα προβλήματα που έχει αρχίσει να βγάζει ο παλιός (αλλαγή σε ράδιο από μόνος του).
Ένα άλλο οι έξοδοι. Θέλω δυο εξόδους HDMI, που μόνο ο καινούργιος θα μου δώσει. Και τέλος τα φορμά εκτός αυτά του ήχου, που έχουν (HDMI 3D passthrough, HDMI upscaling), χωρίς όμως να καταλαβαίνω τι δουλειά έχει ένας ενισχυτής με αυτά.

Με βάση ότι αν ο 2010 (1100Ε) είναι το νορμάλ, η αγορά του 810 (700Ε) και του τελικού XTZ Class-A 100 D3 (750Ε) θεωρείτε ότι θα με καλύψει απ'όλες τις απόψεις (σαν υπέρβαση βέβαια, καθότι 1450Ε);

Επίσης μια άλλη ερώτηση είναι ότι αν πάω σε αλλαγή του ηχείου διαλόγων, με αυτό της σειράς (chario) και σε ενδεχόμενη αλλαγή δορυφόρων, οι απαιτήσεις σε ρεύμα θα καλύπτονται από τους ενισχυτές για τους οποίους μιλάμε;

Αν ήθελα όπως και εσύ, περισσότερο Home Theater και λιγότερο Audio θα ήμουν μια χαρά και με τον Yamaha 2010 εδώ έχω παρουσιάσει το σύστημα μου (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/79994-AUDIO-ή-AV/page3 ) δεν έχω κάνει ακόμη τις αλλαγές για τον Yamaha, στις φωτογραφείς είναι ακόμη ο Onkyo. Θα παρουσιάσω επίσης και μια ιδιοκατασκευή ενός προ, για αυτό και η καθυστέρηση.

Ο takisspanos εχει απόλυτο δίκιο. Απλά είναι κρίμα τόσο καλο ηχειο να μην αποδίδει αυτά που μπορεί. Σε ταινίες όντως η διάφορα υπαρχει αλλα δεν θα σε νοιαξει και ποτε δε θα αναρωτηθεις. Ούτε θα σου λείψει κάτι ιδιαίτερα. Το sub θα σε καλύπτει-ξεγελαει. Αν ακούσεις όμως τα ηχεια σου απο δικαναλο... Θα ακούσεις κάτι καινούργιο. Τέλος, νομίζω πως ο xtz δεν εχει καθαρόαιμο preout και θέλει να παίζεις λίγο με τις συνδέσεις στην πλάτη του Όταν αλλάζεις σε στερεο ακροάσεις. Εχει και σχετικό νήμα στο φόρουμ αν δεν κάνω λάθος. Πάντα το μαχαίρι και η πίτα είναι δικα σου

Ναι δίκιο έχεις, τον ΧΤΖ CLASS-AP 100.
Πάντως σαν μοντέλο εσύ πιστεύεις ότι ο συνδιασμός του παραπάνω με τον yamaha rx-a810 θα "τρέχει", και θα λειτουργεί καλύτερα από έναν ανώτερο AV;

το τελικο σταδιο του συγκεκριμμενου ενισχυτη, δεν εχει σχεση με κανενα τελικο σταδιο AV, πρεπει να πας σε κλαση μοντελων που αναφερει ο kblachos

Ναι έτσι όμως ανεβαίνει πολύ το μπάτζετ. Φτάνει κοντά στα 2000Ε και το κάνει απαγορευτικό, για μένα.

Εγω οφειλα να σου πω πως θεωρω οτι θα αντιμετωπισεις σωστα το προβλημα, εσυ αποφασιζεις αναλογα με την οικονομικη δυνατοτητα σου. Με τον ΧΤΖ να αναλαμβανει τα εμπρος ηχεια, ο AV ουσιαστικα δεν επιβαρυνεται τοσο αναλαμβανοντας τα surround, οποτε ισως δεν χρειαζεται να πας σε τοσο εξεζητημενο AV πανω απο τα 1000, οποτε ισως κατεβασεις το κοστος εκει. Αυτα θα στα πουν εγκυρα τα παιδια της κατηγοριας που γνωριζουν καλυτερα το αντικειμενο. Καλημερα

Ναι δίκιο έχεις, απλώς προσπαθώ να καταλάβω ακριβώς τον όλο μηχανισμό. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες εσύ και όλοι οι υπόλοιποι συμφορουμίστες.

Είναι αστείο το που κατέληξε πάλι... Ο συνδυασμός που περιγραφεις εχει ακριβώς το ίδιο κόστος σκρουτζ με τον lx75. Στο thread του δικαναλου εχει ολόκληρο debate με το τι είναι καλύτερο, ενα combo η ένας καλός δικαναλος και τελικά άκρη δε βγήκε χεχεχε.

Ναι είναι όπως ακριβώς το λες. Απλώς απορώ σε τι διαφέρουν τα μοντέλα της pioneer με τα αντίστοιχα της yamaha.
Πρέπει να κάνω τώρα επανεξέταση των δεδομένων για να καταλήξω κάπου (αν τα καταφέρω ).
Απλώς
Αν ακούσεις όμως τα ηχεια σου απο δικαναλο... Θα ακούσεις κάτι καινούργιο.
κάτι τέτοια με σοκάρουν, με την έννοια ότι το ξαναξεκινάω από την αρχή μπας και βρω όοοοολα αυτά που θέλω με τα λεφτά που δίνω.
Όλοι δεν θέλουμε να πάρουμε το 100% από τα μηχανήματά μας;

Πρέπει να πω πως όταν έψαχνα για τελικό και ρώτησα για τον XTZ, δεν πήρα και τις καλύτερες απαντήσεις, επίσης ένας συνφορουμητης που τον πούλαγε και τσάμπα θα έλεγα, ολοκαίνουργιο, μου είπε ο άνθρωπος πως δεν ήταν αυτό που περίμενε, γι αυτό και τον ξέχασα. Αν θες τελικό, καλύτερα να ψάξεις για κανένα καλό μεταχειρισμένο. Ο Τσακιρίδης έδινε και κάτι ευκαιρίες, παλαιοτέρα μοντέλα, σε πολύ καλές τιμές , μόλις άλλαξε τα μοντέλα του.

Last edited:
Ναι είναι όπως ακριβώς το λες. Απλώς απορώ σε τι διαφέρουν τα μοντέλα της pioneer με τα αντίστοιχα της yamaha.

Οι μεγάλοι ενισχυτές της Pioneer χρησιμοποιούν ψηφιακά τελικά στάδια (ενισχυτές class D). Σε γενικές γραμμές δηλαδή, πάνω στην πλακέτα του κάθε καναλιού υπάρχει ξεχωριστό τροφοδοτικό και ενισχυτής για να μην εξαρτώνται όλα τα κανάλια από ένα κοινό τροφοδοτικό όπως γίνεται στους κοινούς A/V Receivers. Αποτέλεσμα αυτού είναι υψηλή ισχύς με χαμηλή κατανάλωση.

Εδώ οι μετρήσεις του Pionner Elite SC-57 (ο αντίστοιχος SC-LX85 στην Αμερική):

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 115.1 watts
1% distortion at 132.0 watts

Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 109.6 watts
1% distortion at 123.7 watts

Και εδώ οι μετρήσεις του Yamaha RX-A1010 απ' το ίδιο εργαστήριο:

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 53.5 watts
1% distortion at 65.3 watts

Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 52.5 watts
1% distortion at 63.0 watts

Αν και τα νούμερα για τον Pioneer είναι χαμηλότερα απ' τα αντίστοιχα των προηγούμενων μοντέλων SC-LX83 και SC-LX85, οι διαφορές είναι εμφανέστατες δεν νομίζεις;

Last edited:
Ναι οι διαφορές είναι εμφανείς. Το αντίστοιχο μοντέλο του SC-LX85, δεν είναι όμως ο RX-A3010;
Και με αυτόν υπάρχουν τέτοιες διαφορές;

Ο ΧΤΖ στα 650 ευρω που κοστιζει, αυτο που αγοραζεις ειναι πολυ καλο drive. Αν θες και σουπερ χροιες πας αλλου, εξαλλου τον ηχητικο χαρακτηρα θα τον καθορισει σε καποιο βαθμο το προενισχυτικο σταδιο του AV. Ο συγκεκριμμενος τελικος πρεπει να κριθει αναλογα το που θα χρησιμοποιηθει και στο συγκεκριμμενο συστημα δεν ειναι σε καμια περιπτωση λιγος. Για να το θεσω αλλιως, σε αυτη την κατηγορια δεν θα "χαλασει" τον ηχο κανενος AV, απλα θα προσθεσει οδηγηση. Σε αυτα τα χρηματα μπορεις να βρεις και Rotel.

Οι αφοι Τσακιριδη εχουν οντως καλα μηχανηματα, αλλα που εξυπηρετει ενας λαμπατος τελικος στη συγκεκριμμενη περιπτωση και με αυτο το ηχειο για AV συστημα, δεν μπορω να το συλλαβω.

Στις αγγελιες παντως υπαρχει καλος τελικος σε σουπερ τιμη.

Αυτα απο μενα, νομιζω οτι εχω εξαντλησει ο,τι εχω να πω πανω στο συγκεκριμμενο θεμα, καλη αναζητηση.

Ναι οι διαφορές είναι εμφανείς. Το αντίστοιχο μοντέλο του SC-LX85, δεν είναι όμως ο RX-A3010;
Και με αυτόν υπάρχουν τέτοιες διαφορές;

Tέτοιες διαφορές όχι, αλλά και πάλι θα υπάρχουν. Απλά παρέθεσα τον Α1010 γιατί για αυτόν ρωτούσες....

Kωστα στους Pioneer απο ποιο μοντελο και πανω χρησιμοποιουνται ψηφιακα τελικα σταδια? Και τελος υπαρχει καποια αλλη εταιρεια που τα χρησιμοποιει στους av ενισχυτες της? Ευχαριστω.