Παντρεύομαι και ψάχνω για την "προίκα" μου!!!

Sevastos

Senior Member
4 October 2011
353
Κάρπαθος
Γεια σας παίδες!!!

Πρώτο post, πρώτο thread σε ένα forum του οποίου αγνοούσα την ύπαρξη μέχρι χθες που ξεκίνησα να ψάχνομαι για Home Theater!

Βλέπετε, τόσα χρόνια σαν εργένης βολευόμουν με την οθόνη του PC μου και τα Cambridge Soundworks 550.

Λοιπόν, στο ψητό τώρα...

Παντρεύομαι τον Ιούνιο και όσο η αρραβωνιαστικιά ψάχνει προσκλητήρια, νυφικό κλπ εγώ ψάχνω τα κομμάτια που θα συνθέσουν επιτέλους το δικό μου Home Cinema.

Πριν βιαστείτε να μου πείτε ότι ψάχνω αρκετά νωρίς να πω ότι το amore είναι μόνιμος κάτοικος US που θα έρθει να ζήσει εδώ (και σε 1-2 χρόνια να με βλαστημάει που την κατέστρεψα) και γι' αυτό, θα φύγει container από Αμερική στα μέσα του Νοέμβρη, με χαρτιά μετοικεσίας που σημαίνει ότι είμαι μια χαρά με τα τελωνεία.

Ξεκινάω με την χρήση: ταινίες και σειρές σε HD 65%, Nova HD 30% και ένα 5% για αγαπημένες ταινίες σε BluRay. Για 3D ταινίες δεν είμαι και τόσο ενθουσιασμένος έχοντας διαβάσει για αρκετά προβλήματα, πονοκεφάλους κλπ, αλλά θα το "ψάξω" λίγο το θέμα.

Πάμε τώρα στον χώρο: Σύμφωνα με τα σχέδια μας, θα μείνουμε στο υπάρχον σπίτι για 1-2 χρόνια και στη συνέχεια όταν και θα έχει τελειώσει ο πάνω όροφος, θα μεταφερθούμε εκεί και το ισόγειο επιστρέφει στα πεθερικά. Το καθιστικό του σπιτιού καλύπτει περίπου 25τμ και στη συνέχεια έχουμε κουζίνα και σαλόνι σε έναν ενιαίο χώρο περίπου 75τμ που σχηματίζει ένα L με αυτή την διάταξη:

Καθιστικό
Κουζίνα Σαλόνι

Θα προσπαθήσω να βρω μια κάτοψη ή να φτιάξω ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα και να το επισυνάψω αύριο.

Home Theater Components

TV: Το υπάρχον έπιπλο έχει άνοιγμα πλάτους 94cm που σημαίνει ότι οι επιλογές περιορίζονται σε maximum 40". Προλαβαίνω αυτούς που θα προτείνουν κάποια μεγαλύτερη λέγοντας ότι έχω ήδη κάνει "συμφωνία" για ευγενική παραχώρηση της 40άρας στα πεθερικά μετά την μετακόμιση και αγορά νέας, σίγουρα πιο σύγχρονης, οπότε βολεύονται όλοι έτσι :proud:.

Μέχρι στιγμής είμαι ανάμεσα σε 2 40άρες, την SONY KDL-40HX720, που ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κυκλοφορεί στις ΗΠΑ και την Samsung UE40D8000. Να πω ότι ακόμα δεν έχω δει καμμία απ' τις δύο από κοντά και απλά κλείνω εκεί διαβάζοντας reviews και χαρακτηριστικά.

Αν και το topic δεν το άνοιξα για τις TV κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Speakers
: Έχοντας υπόψιν μου την μελλοντική μετακόμιση και το στήσιμο νέου Home Theater στο μέλλον είχα πείσει τον εαυτό μου να κάνει κάποια παραχώρηση στο θέμα του ήχου και να πάρω κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα με BluRay και ασύρματα πίσω ηχεία και μελλοντικά να φτιάξω κάτι βαρβάτο. Έτσι είχα καταλήξει στο BDV-E980W
Έλα όμως που ψάχνοντας το για αγορά από ΗΠΑ έπεσα πάνω σε κάτι "προκλητικές" προσφορές!!!

Παραθέτω: Klipsch RF-82 II offer και: Klipsch RF-62 II offer

Συγκρίνοντας τις τιμές με το πόσο θα μου κοστίσει να αγοράσω τα ηχεία ξεχωριστά από εκεί, πόσο μάλλον από Ελλάδα με βάση και την ισοτιμία Ευρώ/Δολλαρίου έχω μπει σε σκέψεις...

Τσέκαρα την εταιρία που δίνει τις προσφορές, έχει άκρως θετικά σχόλια οπότε είμαι διατεθιμένος να το ψάξω λίγο περισσότερο. Κλείνω περισσότερο προς το πακέτο με τα RF-82 λόγω και του
Marantz SR6006.

Καταλήγοντας λοιπόν, το δίλημα μου είναι: BDV-E980W με 800ευρώ και μελλοντικά βλέπουμε τι θα πάρουμε ή να το τολμήσω και να δώσω 2,400ευρώ και να πάρω:

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιους αφιερώσουν το χρόνο τους διαβάζοντας το post μου και όσους βοηθήσουν.

παρε τα εξαρτηματα ΤΩΡΑ.Μετα δεν θα μπορεις (ελα που δεν το ξερεις ... :p )
Σιγουρα δεν σου χωραει προβολεας?

Τι θα έπαιρνα αν ήμουν στη θέση σου και έφερνα νταλίκα με αφορολόγητα από ΗΠΑ....
ΟΘΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ STEWART 92-100" (ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΔΙΧΙΛΙΑΡΟ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ...ΕΔΩ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΧΙΛΙΑΡΟ ΣΕ ΕΥΡΩ)...ΠΑΡΤΗΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ...ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ HOME CINEMA ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΑΣ...
ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΤΑΚΙ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ...ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΛΙΠΣΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΕ ΣΙΝΕΜΑ
...ΚΑΙ ΦΕΡΕ ΕΝΑΝ PIONEER 55 ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ Η ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ...ΜΟΝΟ ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ(ΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ 220)..
ΓΙΑ ΜΠΛΕ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΦΕΡΕ ΕΝΑ ΟΡΡΟ 93 ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΠΛΕ ΑΚΤΙΝΕΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ...
ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ 500-600 ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΝΕΙ 700-800 ΕΥΡΩ
ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ FUTURE PROOF....
ΑΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ IMAC 27" Η ΕΝΑ MACBOOK AIR Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ...ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ) ΚΑΙ...
ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΠΑΤΟΝ!!!!

ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ....ΤΣΑΜΠΑ!!!!

ΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ...ΣΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ STEWART ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΔΩ...

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΚΙ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΝΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ...

...Α ΚΑΙ ΔΥΟ LAZY CHAIRS (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΤΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ)....
ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΚΑΝΤΗΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΩΣΤΑ

@Γ. Δουνάκης:
Σε παρακαλώ να γράφεις με μικρά. Τα καφαλαία στον γραπτό λόγο δηλώνουν ότι φωνάζεις.....

@Sevastos:
Καλημέρα και καλώς ήρθες!
Προσοχή στα μηχανήματα που θα πάρεις από Αμερική, λόγω του διαφορετικού τροφοδοτικού. Επιβεβαίωσε πρώτα ότι μπορούν να λειτουργήσουν στην τάση των 220-230V του Ελληνικού δικτύου.

Κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για τις γρήγορες απαντήσεις!!!

Διευκρινίσεις και ερωτοαπαντήσεις τώρα:

παρε τα εξαρτηματα ΤΩΡΑ.Μετα δεν θα μπορεις (ελα που δεν το ξερεις ... )
Σιγουρα δεν σου χωραει προβολεας?

Βασικά επιβεβαίωση ότι αξίζει και παρότρυνση να τα πάρω ψάχνω!!! Το φυτίλι έχει μπει για τα καλά!!! Για προβολέα απαντάω στη συνέχεια

Τι θα έπαιρνα αν ήμουν στη θέση σου και έφερνα νταλίκα με αφορολόγητα από ΗΠΑ....
ΟΘΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ STEWART 92-100" (ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΔΙΧΙΛΙΑΡΟ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ...ΕΔΩ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΧΙΛΙΑΡΟ ΣΕ ΕΥΡΩ)...ΠΑΡΤΗΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ...ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ HOME CINEMA ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΑΣ...

Δυστυχώς στο υπάρχον σπίτι δεν γίνεται με τίποτα να μπει projector λόγω διάταξης, φωτιστικών κλπ, αλλά το 2015, όταν θα μετακομίζουν τα πεθερικά θα υπάρξει και άλλο container, πάλι με την ίδια διαδικασία kai tax free, οπότε το αναβάλλω για τότε.

...ΚΑΙ ΦΕΡΕ ΕΝΑΝ PIONEER 55 ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ Η ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ...

Υποθέτω ότι μιλάς για τον Pioneer Elite SC-55. Πόσο καλύτερος είναι από τον Marantz SR6006 που είναι στην προσφορά;

ΓΙΑ ΜΠΛΕ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΦΕΡΕ ΕΝΑ ΟΡΡΟ 93 ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΠΛΕ ΑΚΤΙΝΕΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ...
ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ 500-600 ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΝΕΙ 700-800 ΕΥΡΩ
ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ FUTURE PROOF....

Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να αγοράσω κάποιο Blu-Ray από ΗΠΑ οπότε μάλλον θα αγοραστεί η συσκευή από εδώ.

ΑΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ IMAC 27" Η ΕΝΑ MACBOOK AIR Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ...ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ) ΚΑΙ...
ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΠΑΤΟΝ!!!!

Δεν με βολεύει το iMac... Λόγω αρκετής χρήσης στην δουλειά, έχω καταλήξει σε MBP για μένα, MacBook Air για την σύζυγο και Thunderbolt Display στο σπίτι για Docking station.
Όσο για το ψυγείο-ντουλάπα, υπάρχει ήδη!

...Α ΚΑΙ ΔΥΟ LAZY CHAIRS (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΤΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ)....
ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΚΑΝΤΗΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΩΣΤΑ

Υπάρχει ήδη το σετάκι φίλε!!!

Καλημέρα και καλώς ήρθες!
Προσοχή στα μηχανήματα που θα πάρεις από Αμερική, λόγω του διαφορετικού τροφοδοτικού. Επιβεβαίωσε πρώτα ότι μπορούν να λειτουργήσουν στην τάση των 220-230V του Ελληνικού δικτύου.

Το SW-310 της Klipsch λειτουργεί από 110-220 (VOLTAGE: 100-120V / 220-240V~50/60Hz 4A (Auto-voltage switching) with 1 Watt standby)

Όσο για τον Δέκτη, είναι σίγουρα 110V, οπότε θα ψαχτώ μεταξύ custom order 220v, αλλαγής του τροφοδοτικού σε 220 μετά την αγορά και εξωτερικού μετασχηματιστή 220/110.

Προσοχή και στις tv βλέπε ntcs vs pal
Καλοσορισες.

Η TV μάλλον θα αγοραστεί από εδώ, αλλά ακόμα και αν αγοραστεί από ΗΠΑ δεν υποστηρίζει και NTSC και PAL;

Last edited:
Για τον ενισχυτή θα το αποφασίσεις με κριτήριο τα αυτιά και φυσικά την τσέπη σου. Ζήτα αντίστοιχη προσφορά για τον Pioneer κι αν είναι κοντά σκέψου το...αν ξεφεύγει μείνε στον Marantz που είναι μια χαρά μηχάνημα.

Για μένα πάντως νούμερο ένα είναι Pioneer...Ξανασκέψου το για ένα ελεύθερο περιοχών ΟΡΡΟ93 απο εκεί...Παίζει τα πάντα τέλεια και μοιάζει ανίκητο από πολλά με πολλαπλάσια τιμή...Και με την τιμή που το βρίσκεις εκεί αποτελεί κυριολεκτικά εύρημα. Έχω το 95 για αυτό στο λέω...

Σε τηλεόραση, βιντεοκάμερα κτλ. πάντα να τσεκάρεις την ύπαρξη PAL (συνήθως στην αμερικάνικη αγορά χρεώνεται ακριβά και το βρίσκεις σπάνια στάνταρ)...

Άντε με το καλό...Στην Κάρπαθο θα ζήσετε;

Λοιπόν, έριξα λίγο ψάξιμο σε specs τηλεοράσεων της Sony και απ' ότι είδα ενώ οι Ευρωπαϊκές είναι 220v και Multisystem (PAL, SECAM, NTSC), αυτές της Αμερικάνικης αγοράς ενώ είναι 110-220v υποστηρίζουν μόνο NTSC!!!

Οπότε οριστικά καταλήγω σε αγορά TV από Ελλάδα...

Όσο για τους ενισχυτές, έστειλα mail στον πωλητή και περιμένω απάντηση και για το BD θα το ξαναδώ.

Τέλος, ναι Γιώργο, Κάρπαθο... Ήρωες, ηλίθιοι, θα δείξει...

Απάντηση: Re: Παντρεύομαι και ψάχνω για την "προίκα" μου!!!

Για sub δεν κοιτάς κανά svs να σου πάρει τα μυαλά?

Συμφωνω απολυτα.
Αν δεν αγοραστει SVS Subwoofer απο εξω θα ειναι πολυ μεγαλο ατοπημα.
Αν θες απαραμορφωτο χαμηλο ακομα και σε χαμηλες σταθμες μιας κατεβαινουν μεχρι 20-18 db με μικρη αποκλιση +- στα db ειναι μονοδρομος στη κατηγορια τιμης τους.

Οπωςδηποτε ψαξε λιγο το θεμα svs subs και θα καταλαβεις. !
Εγω θα προτεινα http://www.svsound.com/products-sub-box-pb13ultra.cfm
ή αν τιθεται θεμα αισθητικης αυτο http://www.svsound.com/products-sub-cyl-pc13ultra.cfm
Εκτος κι αν τιθεται οικονομικο θεμα οποτε πας σε καποιο μικροτερο/φθηνοτερο αλλα παλι svs.
Και απο το θεμα subwoofer ξενοιαζεις.

-bye-

Last edited:
Τι έχω βρει μέχρι τώρα

Καλημέρα σε όλους

Λοιπόν έχω ψαχτεί αρκετά και μίλησα με κάποιους online αντιπρόσωπους της Klipsch και μέχρι στιγμής έχω βρει:

RC-62 II Center

RF-82 II Front x2
RS-52 II Surround x2
SW-310 Subwoofer

με 2300$ (1735 ) παίρνοντας 300$ έκπτωση για να μου αφαιρέσει το Harman Kardon BDS 5 SO/120 BD Player/Reciever που έδινε στην αρχική προσφορά του.

Μετά τις φυτιλιές που μου έβαλαν κάποιοι ακατανόμαστοι εδώ μέσα για Pioneer Elite Receivers, Oppo 93 BD player και SVS Subwoofers, έχω βρει:

Pioneer Elite SC-57 με 1500$ (1130 )
Pioneer Elite SC-55 με 1330$ (1000 )

και έχω "αμολήσει" έναν συγγενή μήπως και καταφέρει να τους βρει ακόμα πιο φτηνά...

Εάν δεν κάνω λάθος, τα αντίστοιχα ευρωπαικά μοντέλα είναι SC-LX85 και SC-LX75 (σωστό ή λάθος; )

Επίσης, βρίσκω το Oppo 93 στα 550$ (414 ), "τσιπωμένο" για Region Free λειτουργία

Τέλος, όσον αφορά τα SW, έχω στείλει 2ο mail στον πωλητή των Klipsch για εάν μπορεί να μου βάλει στο πακέτο έιτε το PC-12 Plus είτε το PB-12 Plus αντί για το SW-310

Σας έχω 2 ερωτησούλες τώρα:
1) Ο A/V receiver έχει να κάνει σε τίποτα με το σύστημα (PAL, NTSC) που εμφανίζεται στην TV; Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να έχω ασυμβατότητες;
2) Εάν τελικά ο SC-LX85 είναι ο αντίστοιχος του SC-57 και καταφέρω να αγοράσω το τροφοδοτικό του, είναι δυνατή η μεταμόσχευση του στον 2ο, από τεχνικό φυσικά;

Γνώμη μου, μην μπλέξεις με μετασχηματιστές και αλλαγές τροφοδοτικών. Πάρε τον ενισχυτή από Ευρώπη. Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Re: Τι έχω βρει μέχρι τώρα

Καλημέρα σε όλους

Λοιπόν έχω ψαχτεί αρκετά και μίλησα με κάποιους online αντιπρόσωπους της Klipsch και μέχρι στιγμής έχω βρει:

RC-62 II Center

RF-82 II Front x2
RS-52 II Surround x2
SW-310 Subwoofer

με 2300$ (1735) παίρνοντας 300$ έκπτωση για να μου αφαιρέσει το Harman Kardon BDS 5 SO/120 BD Player/Reciever που έδινε στην αρχική προσφορά του.

Μετά τις φυτιλιές που μου έβαλαν κάποιοι ακατανόμαστοι εδώ μέσα για Pioneer Elite Receivers, Oppo 93 BD player και SVS Subwoofers, έχω βρει:

Pioneer Elite SC-57 με 1500$ (1130)
Pioneer Elite SC-55 με 1330$ (1000)

και έχω "αμολήσει" έναν συγγενή μήπως και καταφέρει να τους βρει ακόμα πιο φτηνά...

Εάν δεν κάνω λάθος, τα αντίστοιχα ευρωπαικά μοντέλα είναι SC-LX85 και SC-LX75 (σωστό ή λάθος; )

Επίσης, βρίσκω το Oppo 93 στα 550$ (414), "τσιπωμένο" για Region Free λειτουργία

Τέλος, όσον αφορά τα SW, έχω στείλει 2ο mail στον πωλητή των Klipsch για εάν μπορεί να μου βάλει στο πακέτο έιτε το PC-12 Plus είτε το PB-12 Plus αντί για το SW-310

Σας έχω 2 ερωτησούλες τώρα:
1) Ο A/V receiver έχει να κάνει σε τίποτα με το σύστημα (PAL, NTSC) που εμφανίζεται στην TV; Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να έχω ασυμβατότητες;
2) Εάν τελικά ο SC-LX85 είναι ο αντίστοιχος του SC-57 και καταφέρω να αγοράσω το τροφοδοτικό του, είναι δυνατή η μεταμόσχευση του στον 2ο, από τεχνικό φυσικά;

Στα γρήγορα:
1. Ασυζητητί για διαφορά τιμής 100 ευρώ πας στο μεγάλο Pioneer Elite SC-57...Έχω την εντύπωση πως ότι σύστημα θα παίξει η πηγή σου θα στείλει στον ενισχυτή και αυτός θα το περάσει στο μέσο απεικόνισης (τηλεόραση - προβολέας)...Οπότε δε νομίζω να έχεις πρόβλημα τέτοιο, αλλά ψάξτο λίγο παραπάνω για καλό και για κακό...
2. Η λύση σου δεν είναι κατσαβίδια και τροφοδοτικά ....λέγεται stepdown converter (είχα αγοράσει ένα για το γιαπωνέζικο ps3 που είχα φέρει πρώτος στην Ελλάδα όταν είχε κυκλοφορήσει)...παίρνει τα 220 δικά μας και τα κάνει 110 ή όσο χρειάζεται το μηχανάκι σου...Μπορείς να παραγγείλεις και custom ένα τέτοιο (άντε να κάνει 50-60 ευρώ) αρκεί να ξέρεις το ρεύμα που θέλει ο ενισχυτής σου...Μαζί μ' αυτό θα δώσεις 1200 για έναν ενισχυτή που κάνει ένα διχίλιαρο εδώ...Λέει πιστεύω...Πάντως βρες πρώτα το stepdown για να νοιώθεις πιο σίγουρος

ΟΡΡΟ 93 ...ΠΟΣΟ??????? 414 ευρώ Region Free????? εδώ κάνει γύρω στα 800...Το παίρνεις χθες!!!! Και παίρνεις ότι καλύτερο για μπλέ δισκάκια και όχι μόνο...Δες πόσοι High Endαδες (Primare - Electrocompaniet) το πήραν του έβαλαν το όνομα τους και το πουλάνε 2500-3000 ευρω...

Για την Κάρπαθο που σχολίασες...όλα είναι μια απόφαση...Και μια διαφορετική προσέγγιση ζωής...Καλή παρέα και τη σύντροφο σου να έχεις και να μη φοβάσαι...Και αν στην αρχή σου φανούν όλα ήσυχα και απελπιστικά ήρεμα, με τον καιρό (λίγη τρέλα παραπάνω και καλή διαθεση θέλει) θα νοιώθεις δικαιωμένος...Και εγώ στη ευρύτερη γειτονιά ζώ (Ανατολική Κρήτη ...μια θάλασσα αριστερά)...Κάτι ξέρω λοιπόν...

Last edited:
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Μια που μόλις ολοκληρώθηκαν οι αγορές του συστήματος μου θα ήθελα να ενημερώσω το topic.

Τελικά υπό το βάρος της παντόφλας έκανα κάποιες παραχωρήσεις μετά από 3 ακροάσεις.

Έτσι καταλήξαμε στα εξής:

Ενισχυτής Pioneer Elite SC-55 στα 900$
Blu-Ray Oppo BDP-93 στα 530$ με Region Free chip
Ηχεία Klpisch RF-52 II, RC-52 II και RS-42 II στα 1220$ !!!
Sub Klipsch SW-308 σε βαρβάτη προσφορά 320$ !!!!

Όσο για TV καταλήξαμε σε Plasma Panasonic, απλά θα περιμένουμε την σειρά του 2012 για να αποφασίσουμε μοντέλο

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν/επηρέασαν με τις προτάσεις και τις γνώμες τους!

Καλή χρονιά σε όλους!

Απάντηση: Re: Παντρεύομαι και ψάχνω για την "προίκα" μου!!!

Να είστε καλά, φίλε μου, και να τα χαρείτε με υγεία.
Στη θέση σου θα έφερνα κι έναν scaler Lumagen,
για την τηλεόραση και τον προβολέα μελλοντικά.
Καλή Χρονιά κι η ώρα η καλή!
:4624:

Για τα αλλα δεν ξερω, αλλα το oppo να ειναι το πρωτο που να παρεις!! Εγω μολις πηρα μεταχειριζμενο oppo83 απο φιλο του φορουμ και μου εχει πεσει το σαγονι.Καλη χρονια και βιον ανθοσπαρτον!!!!

Το oppo το παιρνεις χθες οπως προαναφερθηκε ! Βασικα απο περιεργεια και μονο δες ποσο θα σου βγει το 95.Εγω και πολυ αλλοι αν οχι ολοι το πηραμε 1200 ευρωπουλα ακατεβατα