Παω για μεγάφωνα;

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Τα αγαπημένα και πολυδουλεμένα μου Audio Spectrum ART II μετά απο σχεδόν δεκαπέντε χρόνια χρήσης μάλλον έχουν αρχίσει να "ρετάρουν"

Μετά απο δυο περίπου ώρες αναπαραγωγής τα μιντγούφερ αρχίζουν να κάνουν διακοπές οι οποίες ξεκινούν με ένα απλό "χρτσ χρτσ" εξελίσσονται ραγδαία σε μικροδιακοπές και αμέσως μετά σε μπλοκάρισμα του μιντγούφερ για εώς και πάνω απο λεπτό μετά το οποίο φυσικά πάλι τα ίδια..

Αυτό συμβαίνει και στα δύο μεγάφωνα και με δύο ενισχυτές αν και δεν υπήρχε τελικά θέμα ενισχυτή αφού τα τουίτερ εξακολουθούν να παίζουν ενώ με ένα χτύπημα με το δάκτυλο δείκτη του χεριού (άντε δύο) "ξεκολλάνε" και παίζουν.

Άνοιξα τα ηχεία και πέρασα πάλι όλες τις κολλήσεις ενώ με την ευκαιρια τα ανακαλωδίωσα με αποτέλεσμα να βελτιωθεί πολύ η απόδωση τους (όσο δεν κάνουν τα κόλπα τους) ενώ για δύο τρείς μέρες πίστεψα οτι το πέτυχα με το φρεσκάρισμα αλλα όμως τελικά δέν..

Tα μεγάφωνα είναι κάτι παλαιά της SEAS των επτά περιπου ιντσών με κώνους απο kevlar τα oποία δεν παράγονται πλέον.

Καμία ιδέα;..

Ευχαριστώ εκτων προτέρων.
 
Last edited:
Σκέφτομαι ή χαλασμένη ανάρτηση ή ξεκεντραρισμένο πηνίο. Και τα δύο φτιάχνονται, αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα.
 
Aνάρτηση είναι μιά χαρά οπότε μάλλον το δεύτερο θα συμβαίνει.
Για δώσε καμία λεπτομέρεια.. Το κόστος είναι μεγάλο; και ποιός να αναλαμβάνει τέτοια δουλειά;

Τα αντίστοιχα της SEAS που ταιριάζουν απο ότι είδα έχουν 110 ευρώ.
 
Υπάρχουν τεχνικοί που ασχολούνται αποκλειστικά με επιδιορθώσεις μεγαφώνων,γνωρίζω έναν στην Κάνιγγος και έναν άλλον εκεί κοντά
Διευθύνσεις δεν θυμάμαι,αλλά σίγουρα θα βρεθύν μέλη απο εδώ να σε διαφωτίσουν
Λίγη υπομονή μέχρι να δουν το νήμα
 
Πετρος Μιλανακης. Αριστειδου10-12, Αθηνα 2ος οροφος 210 3254840

παρε τηλ. μετα της 11:00.....:call2: (δεν ξερω εαν εχει μεταφερθει στο αλλο μαγαζι στο κουκακι)
 
To διάβασα το νήμα αλλα δεν κατάλαβα τι εννοείς τέλος πάντων ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες μόλις βρώ λίγο χρόνο θα το κοιτάξω το θέμα με τον μάστορα. Στο μεταξύ αν κάποιος νομίζει οτι μπορεί να συνειφέρει στο νήμα κάτι χρήσιμο ευπρόσδεκτος.
 
Απάντηση: Re: Παω για μεγάφωνα;

To διάβασα το νήμα αλλα δεν κατάλαβα τι εννοείς τέλος πάντων ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες μόλις βρώ λίγο χρόνο θα το κοιτάξω το θέμα με τον μάστορα. Στο μεταξύ αν κάποιος νομίζει οτι μπορεί να συνειφέρει στο νήμα κάτι χρήσιμο ευπρόσδεκτος.

Γίνονται αναφορές σε κάποιους μάστορες. Και επιπλέον και το ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΦΩΝΟΥ (210-3825617).

Έχεις δίκαιο, δεν το διευκρίνησα. Το πρόβλημα που είχε ο hunter, είναι άσχετο με το δικό σου.

Αράχνη είναι η μέσα ανάρτηση.
 
Last edited:
Παιδιά πλήρης ανατροπή δεδομένων..

Σήμερα με το καλημέρα μου άρχισαν τα κόλπα χριτς χράτς διακοπές κλπ. Τραβάω μια δυνατά την ένταση μπας και ξεκολλήσει το αριστερό ηχείο που έκανε τα περισσότερα και τότε το η χείο άρχισε να παίζει αλλα σε πολύ χαμηλότερο volume αλλα μιλάμε πολύ αυτό συνέβη και στο τουίτερ και στο γούφερ. Άντε λέω πάει το ηχείο.. Πρίν του βάλω "φωτιά" λοιπόν τσαντισμένος αφου είναι το εφεδρικό μου σύστημα το οποίο λόγω συγκυριών χρησιμοποιείται κατα κόρον ας κάνω λέω μιά τράμπα στα ηχεία μπάς και..

Γεμμάτος δυσπιστία ξηλώνω τα ηχεία και συνδέω το ηχείο που ήταν δεξια και πρίν έπαιζε κανονικά στην αριστερή μεριά και ωωπ!!! έπαιζε βουλωμένα και πολύ χαμηλότερα όπως το "χαλασμένο" αριστερο. Ο τελικός ενισχυτής έχει δύο εξόδους Α + B όπως πολλά Ιαπωνικά μηχανήματα. Αλλάζω τους ακροδέκτες των ηχείων απο την θέση Α στην θέση Β, την επιλέγω,συνδέω τα ηχεία και τσούπ!!! Τώρα έπαιζαν κανονικά αν και νομίζω οτι άκουσα κάτι ύποπτο του τύπου χράτς χρούτς στην λίγη ώρα που τα δούλεψα έτσι (θα ασχοληθώ περισσότερο το βράδυ)

Παιδιά θα τρελλαθώ τελείως... Μήπως ο τίτλος του νήματος πρέπει να αλλάξει σε "πάω για τελικό;" ...


Tα χάπια μου...
 
Last edited:
Ο Luxman 1000 M. Βασικά όλο το σετάκι του λινκ http://timisoara.olx.ro/statie-luxman-1000-pv-iid-450541500. Tον ξανα σύνδεσα τώρσ όπως πρίν που είχε το πρόβλημα και όλα καλά, παιδιά τα χάπια μου... Θα το δοκιμάσω με το σπρέι. Το μηχάνημα μπορεί να είναι παλιό αλλα εν έχει γράψει πολλές ώρες αφού μαζευε σκόνη σαν demo για επτά οκτώ χρόνια σαν DEMO.. Tα έχω έχασει πιά..

Άν δεν ήταν τόσο σοβαρό μηχάνημα σαν κατασκευή και σε ήχο (εχμ.. και δεν είχαμε και κρίση..) θα το είχα στίλει μα το θεό..
 
Last edited:
Δεν κοιτάς και τα ic, μήπως έχει ξεκολλήσει κανένα και την μιά ακουμπάει και την άλλη δεν ακουμπάει.
 
Last edited:
Λοιπόοοον χτές το βράδυ έκατσα και το πολέμησα εντατικά για να βρώ τι με ταλαιπωρεί τόσο καιρό..

Αρχικά συνέδεσα το dac της mytek κατευθείαν στον τελικό όλα έπαιζαν υπέροχα.. Το άφησα κάννα δίωρο και τίποτα κακό δεν ακούστηκε..

Μετά απορημένος αλλα και εκνευρισμένος αφού ούτε οτελικός δεν ήταν τελικά τα ξανασυνδέω όλα κανονικά, και τον πρό κλπ. Με το που το βάζω να παίξει πάλι τα ίδια.. σχνές έντονες και επανειλημένες διακοπές απο το αρστερό ηχείο και "κολπάκια" αποτο δεξί.

Αφού πήρα μερικά υπογλώσσια αρχισα να παίζω με τις πηγές να δώ αν το κάνει απο παντού (που το έκανε) και κατα την διαδικασία διαπιστώνω οτι το ένα απο τα δύο κασετόφωνα το έχω συνδέσει σε λάθος θέση.
Μετακινώντας ελαφρά το σύνολο για να βάλω το κασετόφωνο στην σωστή θέση του διαπιστώνω οτι το πρόβλημα σταματάει, μία ακόμα ελαφρά μετακίνηση και ξαναρχίζει..
Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η σύσυταση του φίλου Ika.

Ξηλώνω το ιντερκοννέκτ μεταξύ πρό και τελικού και το μετράω με τα αναμενόμενα αποτελέσματα-άψογο..

Το ξανασυνδέω, τα ίδια και τότε κουνάω ελαφρά το καλώδιο επάνω στα βύσματα και αρχίζει το πανηγύρι... Ήταν πλέον ολοφάνερο οτι δεν έφταιγε το καλώδιο αλλα με κάποιον τρόπο τα βύσματα RCA (τα οποία σημειωτέον δεν ήταν και τίποτα επίχρυσα..)
Διαπιστόνωντας οτι όταν τα καλώδια είναι κάπως "τσιτωμένα" μεταξύ τους κάπως σταθεροποιείται το πράγμα με τις διακοπές προσπαθώ να βάλω κάτι ανάμεσά τους (όχι τίποτα χοντρό) και τότε ακούω το "χράτς" και το κάτω δεξί καλώδιο αρχίζει να κουνιέται ενώ το δεξί κανάλι πάπαλα..

Τραβάω τα καλώδια και διαπιστώνω οτι το κάτω βύσμα κουνιέται, ξηλώνω το καπάκι και βλέπω οτι απο μεσα όλα είναι σταθερά καιδεν κουνιούνται αφου όλα τα βύσματα είναι στερεωμένα σε μια ενιαία πλαστική βάση και κολλήμένα στην πλακέτα όλα μαζί. Απο έξώ όμως το βύσμα βάρκα γιαλό..

Δεν είμαι πρωτάρης και έχουν περάσει πολλά μηχανήματα απο τα χέρια μου, αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει αφού τέτοια πίσεη έχω ασκήσει πολλλές φορές σε άλλες περιπτώσεις (δεν ήταν και καμια μεγάλη). Να υποθέσω οτι έχω να κάνω με πρίπτωση "σαπακίων" λόγω ηλικίας-οξειδόσεων;.. Nα φτιάχνεται άραγε; και άν φτιάχνεται να συμφέρει;..

Kανονικά θα έπρεπε να κλαίω αλλα νιώθω ανακουφισμένος γιατι το πρόβλημα αυτό το είχα σχεδόν απο τότε που το πήρα εδώ και δύο χρόνια και τον τέλευταίο καιρό το είχε ξεφτυλίσει το πράγμα όπότε νιώθω κυρίω ανακουφισμένος.

Προς το παρόν μάλλον θα στενοχωρήσω τον πεθερό μου αφού τον caιρν aria που του είχα μόλις αφήσει μάλλον με βλέπω να του τον βουτάω..
 
Last edited:
Δες αν φαίνεται να υπάρχουν μέσα στο εσωτερικό των θηλυκών RCA (εισόδων), κάποια μεταλλικά αξονάκια. Αν υπάρχουν πρέπει να προεξέχουν λίγο προς το κέντρο της τρύπας. Θεωρητικά αυτά εξασφαλίζουν πάντα την επαφή του αρσενικού RCA (καλώδιο) με το θηλυκό RCA (είσοδος) στο σήμα. Καμμιά φορά μπορεί αυτά να πατηθούν από κάποιο βύσμα και έτσι να παραμορφωθούν ή να μετατοπισθούν προς το εξωτερικό (τη μεριά της γείωσης) της εισόδου και συνεπώς δεν έχουν την δύναμη να ακουμπάνε πάντα στο βύσμα (hot). Με ένα κατσαβιδάκι μπορείς να τα επαναφέρεις προσεκτικά.
 
Last edited:
To θέμα μου είναι με το βυσματάκι του δεξιού καναλιού το οποιο κουνιέται ελαφρώς ενώ πλέον το δεξί κανάλι δεν παίζει. Τεσπά θα το δώ μόις προλάβω πάλι.
 
Λοιπόν σήμερα το βραδάκι με τα την "βοσκήν" της οικογένειας έκατσα και ασχολήθηκα λίγο με την ησυχία μου και τελικά πιστεύω οτι έδωσα οριστική λύση στο θέμα με την πίεση του αντίχειρά μου και ολίγη κόλλα στιγμής.

Ανακάλυψα οτι τα φτηνά βύματα που έχει πίσω ο ενισχυτής δεν είναι για πολλά και σίγουρα τα βρίσκουν μπαστούνια με το κάπως βαρύ και δύσκαμπτο αλλα εξαιρετικό καλώδιο "γιαγιάς"που χρησιμοποιώ αλλα ακόμα και με το καλώδιο της clearaudio του πικάπ που του συνδέω. Αυτό επιβεβαιώνεται απο τα παναλαφρα και πολύ λεπτά γνωστά καλώδια "της οκάς" που συμεριλάμβανει η συσκευασία και με βάση τα οποία είχαν προφανώς επιλεχτεί και οι ανάλογοι ακροδέκτες.

Τα πλάκωσα όλα (στην βάση τους) με κυνοακρυκλική Logo στιγμής και τράβηξα πιό μπροστά το (ο θεός να το κάνει αλλα "δουλεύει") έπιπλο που τα έχω τοποθετημένα ωστε τα καλώδια να μην καμπτονται τόσο πολύ.

Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή βρέθηκε επιτέλους η αιτία της ταλαιπωρίας μου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια αλλα και επειδή πιστεύω οτι έδωσα και λύση.

Στην πορεία για να είμαι και λίγο on topic επιβεβαίωσα (μέσω Λαμίας) οτι τα ηχεία μου όχι μόνον είναι σε άψογη κατάσταση αλλα με αφορμή το ψάξιμο τα αναβάθμισα και "φρέσκαρα"..

Ευχαριστώ όλους τους φίλους που μου απαντήσανε και φυσικά τα οποιαδήποτε σχόλια ή συστάσεις είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτα.
 
Last edited: