PAOK TV

"Το PAOK-TV κόστισε 3.000 και απέφερε εκατομμύρια!"

Συνέντευξη του New Media Director Παναγιώτη Αρωνιάδη.

Το εγχείρημα του PAOK TV προκάλεσε από την αρχή το ενδιαφέρον της ποδοσφαιρικής κοινότητας. Ένα χρόνο μετά, συζητιέται ακόμη. Και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο Παναγιώτης Αρωνιάδης, προχωρώντας σε αποκαλύψεις για το PAOK TV στην ιστοσελίδα www.sportcal.com.

Από το πώς πάρθηκε η απόφαση, πόσο κόστισε και τι μέλλει γενέσθαι...

«Ήταν η λύση σε ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε μπροστά μας. Ένα πρόβλημα που γνωρίζαμε ότι μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ξανά στο μέλλον. Εκείνη την εποχή, το συμβόλαιό μας με τη Nova, που είχε τα δικαιώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου για αρκετά χρόνια, έληξε. Οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας μας δεν πήγαν καλά και αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε ένα εναλλακτικό σχέδιο. Αποφασίσαμε -λοιπόν- να δημιουργήσουμε τη δική μας ψηφιακή πλατφόρμα έτσι ώστε, εάν είναι απαραίτητο, να μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι μας τα τηλεοπτικά μας δικαιώματα.

Γνωρίζαμε ότι ήταν πολύ νωρίς εκείνη την εποχή, αλλά πάντα σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα και αρκετά ανατρεπτικά - κάτι που χαρακτηρίζει τον σύλλογο - και έτσι αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας αμέσως», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως το PAOK TV θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί success story, μιλώντας και με νούμερα:*«Αν ψάχνουμε παραδείγματα από success stories, τότε πιστεύω πως το PAOK TV είναι ένα από αυτά. Και αυτό επειδή μιλάμε για μια πλατφόρμα που στην πρώτη της έκδοση κόστισε - και αυτό είναι κάτι που αποκαλύπτουμε για πρώτη φορά - μόνο περίπου 3.000 ευρώ (3.556 $) και μέχρι στιγμής κατάφερε να αποφέρει εκατομμύρια στο κλαμπ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που εμπιστεύτηκε και υποστήριξε την πρωτοβουλία που πήρε κόντρα σε όλες τις πιθανότητες».

Αρωγός στο εγχείρημα του ΠΑΟΚ αναμφίβολα στάθηκε ο κόσμος του:*«Σε αυτήν την προσπάθεια είχαμε - και εξακολουθούμε να έχουμε- τους φιλάθλους μας ως βασικό σύμμαχό μας. Στάθηκαν δίπλα στην πρωτοβουλία μας επειδή από την πρώτη μέρα κατάλαβαν τη σημασία της απόφασής μας.

Παρά το γεγονός ότι ήμασταν η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ελλάδα τα προηγούμενα τρία χρόνια, ο πρώην τηλεοπτικός μας πάροχος, μας έκανε μια πρόταση που ήταν ουσιαστικά χαμηλότερη από αυτήν που είχαμε. Θέλαμε -λοιπόν- να δείξουμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι, ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε τη δική μας πορεία με τρόπο που κανένας άλλος σύλλογος δεν τόλμησε να εξερευνήσει.

Όταν όλοι οι υπόλοιποι επικεντρώνονταν στο... πρόβλημα, λέγοντας ότι θα μείνουμε χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, εμείς είδαμε τη λύση, θέλοντας να χαράξουμε το μέλλον. Ήταν μια κίνηση που άλλαξε τους κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ήδη άλλοι σύλλογοι βρίσκονται στο δικό μας μονοπάτι», μιλώντας στη συνέχεια και για το τηλεοπτικό εγχείρημα του Παναθηναϊκού...

Με δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα (σ.σ. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό) να στρέφονται στις δικές τους πλατφόρμες*για να δείχνουν τα παιχνίδια τους, θα μπορούσε αυτό να σημάνει το τέλος των συμφωνιών δικαιωμάτων με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς;

«Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες», εξηγεί ο New Media Director της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεδομένου πως το PAOK TV έχει παίξει αναμφίβολα ρόλο στη θετική αναπροσαρμογή της αντικειμενικής αξίας των τηλεοπτικών, επισημαίνοντας πως:*«Το ποδόσφαιρο, όπως γνωρίζουμε, έχει γίνει επιχείρηση, οπότε αν ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έρθει αύριο και μας προσφέρει διπλάσια χρήματα, θα μπορούσαμε να πούμε όχι χωρίς καν να εξετάσουμε την πρόταση; Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορούμε και δεν θα το κάνουμε».

«Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει μια τρελή απόφαση»

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η οπτική του δημοσιογράφου γύρω από το τηλεοπτικό εγχείρημα του ΠΑΟΚ που αποφάσισε να κινηθεί σε αχαρτογράφητα νερά. Όπως αναφέρει στο κείμενό του:*«Η αντίδραση στην Ελλάδα ήταν σχεδόν ομόφωνη: ο ΠΑΟΚ είχε πάρει μια τρελή απόφαση. Ο σύλλογος επικρίθηκε έντονα για την επιλογή του να εγκαταλείψει το παραδοσιακό μοντέλο πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που αποφέρει σταθερά και εύκολα έσοδα σε όλες τις ομάδες στην Ελλάδα».

Με τη σειρά του, ο Παναγιώτης Αρωνιάδης ανέφερε:*«Στην Ελλάδα, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας δεν είχε μεταδοθεί ποτέ μέσω του διαδικτύου. Κανείς δεν τολμούσε ποτέ να δοκιμάσει κάτι τέτοιο. Όταν ανακοινώσαμε την απόφασή μας να διαχειριστούμε μόνοι μας τα τηλεοπτικά δικαιώματα και να μεταδώσουμε εμείς τα εγχώρια παιχνίδια, όλοι μας κοίταξαν σαν να ήμασταν τρελοί. Η απόφασή μας σχολιάστηκε ευρέως με αρνητικό τρόπο και επικρίθηκε από, ας πούμε, "παραδοσιακές δυνάμεις" στον τηλεοπτικό χώρο.

Το προέβλεπαν ως κάτι που ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες ήταν εναντίον μας επειδή το διαδίκτυο στην Ελλάδα δεν είναι το γρηγορότερο στον κόσμο και η κουλτούρα των ανθρώπων ως προς τον τρόπο που παρακολουθούν ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετική».

Αν πέτυχε; Κατά τη σεζόν 2019-20, το PAOK TV πρόσφερε 5.000 ώρες περιεχομένου σε περισσότερους από 200.000 συνδρομητές.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου:*«Ο ΠΑΟΚ έχει ανοίξει μια νέα πόρτα για όλες τις ομάδες της Super League. Για τον ΠΑΟΚ είναι χαρά να μοιράζεται τα μυστικά της επιτυχίας του με τους αντιπάλους του σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου στο σύνολό του».

sportcal.com

Re: Απάντηση: PAOK TV

Σημερα εμφανιστηκε απο δημοσιογραφους του ΠΑΟΚ, σεναριο με συζητησεις Nova με ΠΑΟΚ. Οπως καταλαβαινετε, απο μονο του λεει πολλα...
Μπορεί πάλι, και να μην λέει τίποτα.

Την προηγούμενη βδομάδα μάθαμε ότι η Nova ήρθε σε επαφή με όλες τις "άστεγες" ομάδες, για να έρθει σε συμφωνία για τα τηλεοπτικά.
Μία από αυτές τις ομάδες ήταν και ο ΠΑΟΚ.

Το ότι ήρθε σε επαφή η Nova με τον ΠΑΟΚ (και όχι το αντίθετο) δεν σημαίνει αυτομάτως ότι το ΠΑΟΚ TV δεν τα πήγε καλά, ή και ότι θα έρθουν σε συμφωνία για την επιστροφή-κάλυψη των αγώνων της Τούμπας στο δορυφορικό κανάλι. ;)

Sent from my Huawei Mate 20 Pro using Tapatalk

Κι ομως φαινεται οτι ειναι κοντα σε συμφωνια. Θα δουμε απο εβδομαδα. Αν πηγαινε τοσο καλα παντως, δεν θα το συζητουσε ο ΠΑΟΚ.Προφανως τα εξασφαλισμενα εσοδα ειναι μεγαλα μεσω Nova ενω το PAOK TV θελει δουλεια παιχνιδι-παιχνιδι και προυποθετει οτι η ομαδα παει καλα

Νομίζω οτι τους ενδιαφέρει η μετάδοση να είναι σε υψηλή ποιότητα και αυτό θα είναι εξασφαλισμένο μέσα από το μπουκέτο της Nova με μια αναλογη με του paotv συνδρομή pay per view που το έβαλε στο μπουκέτο της cosmote. Κάτι τέτοιο μάλλον συζητούν. Η nova έχασε ΠΑΟ και θέλει να ρεφάρει με κάποιο τρόπο αφού υπάρχουν συνδρομητές που έχουν πληρώσει συμβόλαιο και δεν θα βλέπουν πολλά παιχνίδια .

Αν η ποιότητα εικονας είναι εξασφαλισμένη θα έχουν ικανοποιημένους συνδρομητές , πιο εύκολα θα τραβήξουν διαφημιστικές συμφωνίες και θα έχουν και έξτρα έσοδα από αυτές.

Δευτερευοντως έχουν περισσέψει χρήματα στη Νοva από την αποχωρηση του Παναθηναϊκού οπότε είναι πιο εύκολο να κάνουν καλύτερη προσφορά στον ΠΑΟΚ φέτος από περυσι μιας και έχει μεγάλη δυναμική , παίζει Ευρώπη και ο κόσμος δείχνει να τον στηρίζει τόσο με διαρκείας στο γήπεδο όσο και στο εγχείρημα του ΠΑΟΚ ΤV .

ο Παναθηναϊκός από την άλλη είναι μεγάλο στοίχημα αφού και γήπεδο 4000-5000 διαρκείας έκοβε τα τελευταία χρόνια , αν δεν παει καλά η ομάδα φέτος θα έχει λίγα έσοδα από το ΠαοΤV. Εκεί βέβαια θα παίξει σημαντικό ρόλο η γνώση του Αλαφούζου στο συγκεκριμένο project , έχει κανάλι κ;Ι ξέρει όλες τις τρύπες να μειώσει τα έξοδα και να αυξήσει τα έσοδα.

Κι ομως φαινεται οτι ειναι κοντα σε συμφωνια. Θα δουμε απο εβδομαδα. Αν πηγαινε τοσο καλα παντως, δεν θα το συζητουσε ο ΠΑΟΚ.Προφανως τα εξασφαλισμενα εσοδα ειναι μεγαλα μεσω Nova ενω το PAOK TV θελει δουλεια παιχνιδι-παιχνιδι και προυποθετει οτι η ομαδα παει καλα

7.000.000 προσφέρει η nova στον παοκ και απ' ότι ακούγεται θα γινει συμφωνία.

Καποια αθηναικα site του ΟΣΦΠ το αναφερουν ως τελειωμενο. Οτι υπαρχει συμφωνια ηδη δηλαδη. Τα του ΠΑΟΚ γραφουν απλα οτι ειναι κοντα. Προφανως θα τρεξουν μεχρι Δευτερα οι εξελιξεις

Το θεωρώ λάθος να εγκαταληφθεί το εγχείρημα, βέβαια αν ισχύουν τα 7-8 εκατομμύρια είναι πολλά λεφτά. Ίσως όμως θα μπορούσε να κάνει συμφωνία μόνο για δορυφορική μετάδοση στη Nova (με χαμηλότερο ποσό) και να διατηρήσει τα iptv δικαιώματα. Προσωπικά προτιμώ να πληρώσω 80-100 ευρώ για το πακέτο του ΠΑΟΚ TV παρά να πάρω συνδρομή Nova (έχω Cosmote).

Το Paok Tv και να ανεβει στην Nova δεν θα δειχνει αγωνες. Τους αγωνες φαινεται οτι θα τους δειχνει αποκλειστικα η Nova. Τα δικαιωματα των αγωνων ομως για το εξωτερικο θα τα εχει το Paik tv. Αυτο ισχυε και παλιοτερα οταν ο ΠΑΟΚ ηταν στην Nova. Διαφωνω με το επιχειρημα οτι καλυτερα να πληρωσουμε Paok tv 10 ευρω το μηνα ( τοσο θα εβγαινε φετος) απο το να εχω Nova με 15 και ολο το πρωταθλημα, συν ευρωλιγκες συν ιταλικο συν συν συν. Για τους καταναλωτες ειναι καλυτερο το οτι ο ΠΑΟΚ παει Nova αλλα απο οτι φαινεται καλυτερο ειναι και για τον ΠΑΟΚ τον ιδιο

Επισης τα 7 μυρια συν μπονους φαινεται οτι ισχυουν συν 1μυριο για το Παοκ Μπενφικα. Παιδια ειναι πολλα χρηματα και δεν νομιζω οτι καμμια ομαδα δεν θα το αρνουνταν. Τελος αυτα που λεει ο αρωνιαδης οτι το παοκ τβ κοστισε 3000 ευρω και εφερε εκκατομυρια δεννισχυει ακριβως διοτι το ΠΑΟΚ ΤΒ εχει ιντερνετικες διαφημισεις σε καθε παιχνιδι και σημαντικο κοστος παραγωγης. Απλα ηταμ δικη του ιδεα, εξεθεαε την ομαδα αλλα συνεχιζει να την υποστηριζει

Επισης τα 7 μυρια συν μπονους φαινεται οτι ισχυουν συν 1μυριο για το Παοκ Μπενφικα. Παιδια ειναι πολλα χρηματα και δεν νομιζω οτι καμμια ομαδα δεν θα το αρνουνταν. Τελος αυτα που λεει ο αρωνιαδης οτι το παοκ τβ κοστισε 3000 ευρω και εφερε εκκατομυρια δεννισχυει ακριβως διοτι το ΠΑΟΚ ΤΒ εχει ιντερνετικες διαφημισεις σε καθε παιχνιδι και σημαντικο κοστος παραγωγης. Απλα ηταμ δικη του ιδεα, εξεθεαε την ομαδα αλλα συνεχιζει να την υποστηριζει

Το ΠΑΟΚ TV season pass πέρυσι κόστιζε 70 ευρώ. Ακόμα κι αν είχε μία αύξηση φέτος (ας πούμε 90 ευρώ) επειδή πέρυσι δε ξεκίνησε από την αρχή της σαιζόν, η συνδρομή σε Nova sports pack είναι πολύ παραπάνω από 90 ευρώ. Δε ξέρω που το είδες το 15 ευρώ, στο site της Nova το Sport pack έχει 26,90 με 12 μήνες ελάχιστη παραμονή, άρα 322,8 ευρώ. Και μη μου πεις έχει κι άλλα κανάλια κτλ, γιατί για αυτά έχω Cosmote TV, δε θέλω Nova.

Επιπλέον προσωπικά δε θέλω να ακούω τους σπορτκάστερ της Nova και αυτή την απαράδεκτη γραμμή μη σχολιασμού των φάσεων που έχουν. Αν είναι ο ΠΑΟΚ να πάει στη Nova, να κρατήσει την παραγωγή δικιά του και να "πουλάει" το περιεχόμενο στη Nova - παραγωγή ΠΑΟΚ TV με Σπυρόπουλο κτλ κτλ.

Το ΠΑΟΚ TV season pass πέρυσι κόστιζε 70 ευρώ. Ακόμα κι αν είχε μία αύξηση φέτος (ας πούμε 90 ευρώ) επειδή πέρυσι δε ξεκίνησε από την αρχή της σαιζόν, η συνδρομή σε Nova sports pack είναι πολύ παραπάνω από 90 ευρώ. Δε ξέρω που το είδες το 15 ευρώ, στο site της Nova το Sport pack έχει 26,90 με 12 μήνες ελάχιστη παραμονή, άρα 322,8 ευρώ. Και μη μου πεις έχει κι άλλα κανάλια κτλ, γιατί για αυτά έχω Cosmote TV, δε θέλω Nova.

Επιπλέον προσωπικά δε θέλω να ακούω τους σπορτκάστερ της Nova και αυτή την απαράδεκτη γραμμή μη σχολιασμού των φάσεων που έχουν. Αν είναι ο ΠΑΟΚ να πάει στη Nova, να κρατήσει την παραγωγή δικιά του και να "πουλάει" το περιεχόμενο στη Nova - παραγωγή ΠΑΟΚ TV με Σπυρόπουλο κτλ κτλ.
Εγώ πάντως δεν βάζω Nova στο σπίτι της μητέρας μου. Ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα του δορυφόρου. Δεν ξέρω πόσοι θα βάλουν Nova για να δουν τον ΠΑΟΚ.

Σε αυτά που λέει ο malakudi έχει δίκιο. Θέλουμε δημοσιογράφους με προσωπικότητα συν 2-3 καλεσμένους για να σχολιάζουν τα παιχνίδια. Αυτό το "άνευρο" που έχουν οι περιγραφές της nova τα τελευταία χρόνια έχει κουράσει.
Το κόστος του PAOK-TV ήταν λιγότερο από 6 το μήνα κι όχι 10 που γράφτηκε παραπάνω.
Μιλάμε για προσφορά 9 εκατομμυρίων (πρωτάθλημα 7+Μπενφίκα 1+μπόνους 1) και σίγουρα ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να αρνηθεί. Αν κρατήσει μάλιστα και τα δικαιώματα για τους Έλληνες του εξωτερικού τότε μιλάμε για απίστευτα,για την εποχή, έσοδα κάτι που αποδεικνύει την επιτυχία του εγχειρήματος PAOK-TV.

Και μη μου πεις έχει κι άλλα κανάλια κτλ, γιατί για αυτά έχω Cosmote TV, δε θέλω Nova.
Απλα ξεχασες οτι στην μια περιπτωση ειναι ολες οι ομαδες του πρωταθληματος εκτος του παο (λογικα ετσι θα ειναι) και στην αλλη περιπτωση μονο τα εντος του παοκ.
Θα μου πεις οτι εχεις οτε, μπορουν να το κανονισουν και να τα δειχνει τα εντος και το παοκ tv ωστε να ειναι ολοι οκ.

Το sports pack της nova δινεται στα 15 ευρω και το full pack περιπου στα 20. Ασε τι γραφει το site τους. Επισης εγω πχ εχω vodafone tv που εχει τα novasports και δεν μου βγαινει πανω απο απο 7-10 ευρω τα novasports. Περσι το Paok tv εκανε οντως 70 ευρω (φετος το πηγαιναν για 100) με σοβαρα ζητηματα μεταδοσης και χωρις αλλο περιεχομενο. Με Nova βλεπεις ολο το πρωταθλημα και πολλα αλλα αθλητικα και εχεις και σταθερη μεταδοση. Την παραγωγη δεν θα την κανει ο ΠΑΟΚ γιατι ετσι ξοδευει πολλα λεφτα. Τελος πιστευω οτι ο ΠΑΟΚ θα βαλει τις δικλειδες τους οσον αφορα μεταδοσεις,γραμμες κτλ.

Re: Απάντηση: PAOK TV

Το sports pack της nova δινεται στα 15 ευρω και το full pack περιπου στα 20. Ασε τι γραφει το site τους. Επισης εγω πχ εχω vodafone tv που εχει τα novasports και δεν μου βγαινει πανω απο απο 7-10 ευρω τα novasports. Περσι το Paok tv εκανε οντως 70 ευρω (φετος το πηγαιναν για 100) με σοβαρα ζητηματα μεταδοσης και χωρις αλλο περιεχομενο. Με Nova βλεπεις ολο το πρωταθλημα και πολλα αλλα αθλητικα και εχεις και σταθερη μεταδοση. Την παραγωγη δεν θα την κανει ο ΠΑΟΚ γιατι ετσι ξοδευει πολλα λεφτα. Τελος πιστευω οτι ο ΠΑΟΚ θα βαλει τις δικλειδες τους οσον αφορα μεταδοσεις,γραμμες κτλ.
20 δίνεται το sport και περίπου 27 το φουλ τελευταία φορά που ρώτησα (ένα 2 μηνο πίσω) ποτέ είναι μια διαφορά. Τώρα για μέσω Vodafone συμφέρει καλύτερα.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Πλέον μπορείς να βάλεις Vodafone TV και σε δίκτυο εκτός Vodafone. Σε αυτό μπορώ να προσθέσω και Novasports; Γνωρίζεις;
Πάντως επειδή πήγα σε κατάστημα Nova το πρωί, δε μου δώσανε άλλη τιμή αλλά αυτή που λέει στο site. Μήπως εννοείς συνδυασμό με 3play; Γιατί δε σκοπεύω να αλλάξω τη Cosmote σε αυτό το θέμα. Επίσης η τιμή 26,90 είναι για 24 μήνες συμβόλαιο. Για 12 είναι 29,90.

edit: Τα κανάλια Novasports στο Vodafone TV προσφέρονται μόνο στο δίκτυο της Vodafone και όχι σε άλλους παρόχους. Οπότε κάηκε κι αυτό.

Triple play και μονο παιρνεις τετοιες τιμες. Εγω εχω Vodafone tv με δικτυο Vodafone internet τηλεφωνια και novasports στα 32 ευρω και Cosmote tv full αλλα 22. Με 54 ευρω εχω τα παντα. Και φυσικα ολο τον ΠΑΟΚ ελπιζω πλεον

Triple play και μονο παιρνεις τετοιες τιμες. Εγω εχω Vodafone tv με δικτυο Vodafone internet τηλεφωνια και novasports στα 32 ευρω και Cosmote tv full αλλα 22. Με 54 ευρω εχω τα παντα. Και φυσικα ολο τον ΠΑΟΚ ελπιζω πλεον

Με έβαλες σε σκέψεις, 100ρα Vodafone + TV + Sports βγαίνει 50 το μήνα + 25 το Cosmote TV Full θα πάει 75. Τώρα πληρώνω 71,50 για 100αρα Cosmote + TV (το ίδιο σε νέο συνδρομητή το δίνουν 63 βέβαια).

Νομίζω έγινε η καλύτερη επιλογή για εμάς τους θεατές. Η Νόβα χωρίς το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού και με νέα διοίκηση πλέον έκανε την υπέρβαση και έδωσε στο παοκ αυτό που ζήτησε.
Νομίζω άλλωστε το είχε ανάγκη με το συμβόλαιο της ΑΕΚ να τελειώνει του χρόνου και τις φήμες για το ΑΕΚ τβ που υπάρχουν.
Τώρα για τους φίλους που ήθελαν να παραμείνει το παοκ τβ επειδή τους βγαίνει πιο "φθηνά". Οκ ρε παιδιά με 70 ευρώ βλέπετε τους εντός έδρας αγώνες.με τους εκτός τι γίνεται;
Τέλος για τη πολιτική της Νόβα για το μη σχολιασμό των φάσεων προσωπικά συμφωνώ. Στην Ελλάδα είμαστε. Αν για το Χ,ψ λόγο κάποιος δημοσιογράφος δει μια φάση λάθος ξεκινάμε να τον λέμε πουλημένο, να βρίζουμε τη συνδρομητική ότι προωθεί την εκάστοτε ομάδα και άλλα πολλά.
Τουλάχιστον με αυτό το τρόπο έχω παρατηρήσει ότι έχουμε γλιτώσει τη γκρίνια τα τελευταία χρόνια.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk