Paparazzi...

Ενδιαφέροντα ζωάκια, το πολωτικό το ξέχασες σπίτι? (και μένα μου συμβαίνει... )

Αληθεια ρε παιδια? Τι κανει αυτο δηλαδη? Κοβει τις αντανακλασεις μονο ή δινει και κορεσμο στα χρωματα?

Κόβει την αντανάκλαση-γυαλάδα απο τις τζαμαρίες και βλέπεις πιο καθαρά το θέμα.. τι παπαράτσι να είσαι χωρίς πολωτικό !!!. Αλλά εσύ πέρασες σε άλλη φάση .. καλιτεχνικό παπαράτσι .. και είναι ωραίο πολλές φορές.

Κοβει τις αντανακλάσεις του νερού και βλέπεις πιο καθαρά ψαρια κλπ μεσα στο νερό.

Κοβει τις αντανακλάσεις στα φύλλα και ετσι μπορείς να πείς οτι εχεις καλύτερο κορεσμό στο χρώμα των φύλλων.

Κόβει την ασπρίλα απο τον ουρανό (ουσιαστικά είναι πολωμένο φως διάχυσης απο υγρασία/σκονη) και παίρνεις το ωραίο μπλέ του πιο καθαρά.

Αλλά χάνεις και 1+ στοπ φως .... θέλεις 2πλασια έκθεση με πολωτικό απότι χωρίς αυτό ..

Σε μένα που έχω μια φτηναδούρα χαλάει λιγο τα θερμά χρώματα προς το ψυχρό-πράσινο .. και με ζορίζει να το διορθώσω αυτό στο σοφτγουερ .. ολο λέω να κάνω ενα ειδικό προφίλ αλλα τιποτα δεν έκανα ..

Σε κόντρα φως, ακόμα και σε δυνατά φωτισμένες επιφάνεις (κυρίως λόγω φτηναδούρας) χάνω και κοντραστ-μικροκοντραστ .. θυμάμαι ενα ηλιόλουστο καμπαναριό που είχα βγάλει (πολυ σφιχτο κάδρο και τερμα ζοομ @300mm) στην Ζακυνθο με και χωρίς .. με πολωτικό κέρδισα σε χρώμα στον ουρανό αλλά εχασα σε κοντράστ-λεπτομέρεια.

Κόβει την αντανάκλαση-γυαλάδα απο τις τζαμαρίες

Ποιες τζαμαριες, εδω μπουκαρουμε ηδη μεσα πλεον...

Κοβει τις αντανακλάσεις του νερού και βλέπεις πιο καθαρά ψαρια κλπ μεσα στο νερό.

Κοβει τις αντανακλάσεις στα φύλλα και ετσι μπορείς να πείς οτι εχεις καλύτερο κορεσμό στο χρώμα των φύλλων.

Με ειδες να τραβαω εγω τετοια... καλλιτεχνικα ποτε...? :flipout:

Κόβει την ασπρίλα απο τον ουρανό (ουσιαστικά είναι πολωμένο φως διάχυσης απο υγρασία/σκονη) και παίρνεις το ωραίο μπλέ του πιο καθαρά.

Αυτο καλο μου ακουγεται, αλλα επρεπε να μου το πεις 9 μηνες πριν... τωρα εχουμε και εδω λιιιιγο ηλιο.... :afro:

Αλλά χάνεις και 1+ στοπ φως .... θέλεις 2πλασια έκθεση με πολωτικό απότι χωρίς αυτό ...

Το τελευταιο δεν μου αρεσει... δεν εχω τωρα πανω απο 800iso και αυτα, δεν μου φτανουν ουτε με 1,4 (που λεει ο λογος)... θα χρειαζομαι μετα νικον :violent-smiley-030: και FF και ποιος εχει ορεξη να ακουει τον racer...? :firstprize:

airb σε ευχαριστω για το λινκ...!

Εχει τετοια στην Ελλαδα? Μαλλον οχι, αλλοιως ολο και καποιος μακροφωτογραφος θα τα ειχε αποτυπωσει και δεν εχω δει πουθενα... εκτος απο τεραστια ειναι και κακασχημα... ειναι και επικινδυνα αραγε? Τσιμπανε?

Ηλια καποια απο αυτα μπορω να τα αναγνωρισω και να σου πω οτι αρκετα απο αυτα που ανεβασες(και απο τα επομενα) υπαρχουν στην Ελλαδα.
Δεν τσιμπανε τα πιανεις αφοβα.

Οπως καταλαβατε, σημερα γινεται ο ετησιος μαραθωνιος στη Βιεννη. Γενικα ο μαρθωνιος απο οτι εχω καταλαβει, ειναι απο τις πιο διαδεδομενες αθλητικες εκδηλωσεις ανα τον κοσμο με πολλες συμμετοχες παντα, και για να συμμετεχεις εχει και ενα σεβαστο κοστος, πχ. για αυτον της Μπρατισλαβας που εγινε πριν 2 βδομαδες (αλλα δεν πηγα γιατι εβρεχε) το κοστος συμμετοχης ηταν περιπου στα 30 ευρω και ειχε καπου 7.000 συμμετοχες...

Εδω στη Βιεννη, λιγο προχειροδουλεια μου φανηκε... απο ολους τους χορηγους, μονο η πανταχου παρουσα κοκα κολα ειχε στολισει και ετοιμαζε καποια happenings και η bmw της οποιας τα αυτοκινητα θα καθοδηγουν τους δρομεις... κατα τα αλλα... μηδεν...

_MG_3488.jpg by 1L1as, on Flickr

_MG_3494.jpg by 1L1as, on Flickr

Πολυ καγκελο, πολυ σιδηροκατασκευη, πολυ τεντα πανηγυρτζιδικη, οι εξεδρες των επισημων και γενικα η αφετηρια-τερματισμος καθολου δεν ταιριαζουν με τον περιβαλλων χωρο...

_MG_3495.jpg by 1L1as, on Flickr

_MG_3496.jpg by 1L1as, on Flickr

_MG_3505.jpg by 1L1as, on Flickr

Last edited:

_MG_3499.jpg by 1L1as, on Flickr

Στα παρακειμενα μεζεδωπωλεια, το λουκανικο ειχε την τιμητικη του και οι τιμες ξεκινουσαν απο τα 4,5 ευρω το χοτντογκ...!!!

Εγω ρε παιδια, πηγα στους κηπους, πηγα στις εκκλησιες, εψαχνα να βγαλω τιποτε αρχαια, κατι αθλητικο, γενικως δηλαδη ενδιαφεροντα θεματα, που αρεσουν σε ολους μας...

Να... κατι τετοιο ας πουμε...

_MG_3511 by 1L1as, on Flickr

Μοντελισμος, μποκε, δυναμικο πεδιο, τι καλυτερο φωτογραφικο θεμα να θελησει κανεις...???

ε... σαν ανθρωπος, πηγα και μια βολτα στα μαγαζια... τι το ηθελα...!!! καποιος με εχει βαλει στο ματι και εχασα ολη την ωρα μου στις... βιτρινες παλι...

_MG_3439 by 1L1as, on Flickr

...εδω, ειναι ντυμενες ακομη, μετα επιασε η ζεστη... :FSGSFGS4:

To σιγουρο ειναι οτι σε τετοιες εκδηλωσεις, μοδα κτλ. το φλας ειναι απαραιτητο αν θελεις σαρπ αλλα και καθαρες φωτογραφιες... εγω, με f4 και 400iso, επιανα απο 1/25 εως και 1/125 αναλογως αν τις επιανα κατω απο προβολεα ή οχι, με αποτελεσμα να εχω πολλες κουνημενες και θολες...

Ευτυχως οι παρακατω ειναι με φως ηλιου και με 1/400, οποτε κατι λενε...

_MG_3446.jpg by 1L1as, on Flickr

_MG_3443.jpg by 1L1as, on Flickr

Βεβαια, αν θυμαμαι καλα, ειχα στις συγκεκριμενες σποτ φωτομετρηση, οποτε φωτομετρωντας στα λευκα μπλουζακια που τα χτυπουσε ο ηλιος, ανεβηκε μεν η ταχυτητα, πηρα ομως σκοτεινα προσωπα και χρειαστηκαν εξτρα φως με βουρτσα...

Last edited:
Καπου ενδιαμεσα, ειχε και ενα σχετικο (φωτογραφικο) ενδιαφερον η ολη εκδηλωση...

_MG_3463.jpg by 1L1as, on Flickr

...skin tones σε μεικτο φωτισμο και αλλες φωτογραφικες προκλησεις... :ADFADF1: θα ασχοληθω αυριο, γιατι ειναι περασμενη η ωρα...