Για νυχτερινες ληψεις τωρα, εχω την εντυπωση οτι η Πραγα ειναι η καλυτερη, γιατι εχει πολλα κτιρια και καλα φωτισμενα (στη Βουδαπεστη, δωδεκα το βραδυ κοβουν το φωτισμο στο καστρο και τη συνοικια των ψαραδων ενεκα ΔΝΤ) και εχει και τα σοκακια με τα μπαρακια και τα φαναρια στους τοιχους που φτιαχνουν ατμοσφαιρα. Επιαης τα κτιρια ειναι ψιλοχάλια, μαυρισμενα και ελαφρως παραμελημενα, προσφεροντας στην ατμοσφαιρα.
Η Βιεννη μπροστα της, δειχνει αποστεωμενη, φτιασιδωμενη παλιομοδιτισσα γρια... καλοστεκουμενη ομως... εχει τους καλυτερους κηπους απο τις τρεις...
Η Βουδαπεστη, εχει την καλυτερη παραποταμια περατζαδα, με βαπορια και σκουνες αραγμενα, μεχρι και λεωφωρεια αμφιβια θα δεις (ειχα βαλει και εδω φωτο απο ενα τετοιο) και οπως ειπα και παραπανω, εχει συγκεντρωμενα εκει περα και τα βασικα κτιρια. Ευκολακι...
Για ληψη απο ψηλα, Πραγα, γιατι εχει τις περισσοτερες κεραμιδενιες στεγες...
Οπου και να πας, ειδικα αν ειναι πρωτη φορα, θα βγαλεις πολυ πραμα...καμμια δεν θα σε απογοητευσει. Η Βιεννη ειναι η ακριβοτερη στη διαμονη και στα εξοδα (φαγητο, ποτο) γενικα... τα ξενοδοχεια της, χειμωνα καλοκαιρι, κατω απο 100 ευρω δυσκολο να βρεις. Στις αλλες, αν πας εκτος σαιζον, βρισκεις 4στερα με πρωινο απο 30-40 ευρω στη Βουδαπεστη και 40-50 στην Πραγα.
Απο θεμα ασφαλειας, εχεις καποιους μικροενδοιασμους στην Βουδαπεστη (ΔΝΤ, πολυ μιζερια, τα εχω ξαναγραψει, η κριση φαινεται μολις βγεις παραεξω απο το κεντρο και δεν εχουν καν λαθρομεταναστες), αρκετα λιγοτερους στην Πραγα, αρκει να μην εχεις ξενοφοβια γιατι εχει καθε καρυδιας καρυδια, ασπρους, μαυρους, κοκκινους, κιτρινους να περιφερονται ασκοπως και στη Βιεννη, αφηνεις το καροτσακι με το μωρο εξω απο το σουπερ μαρκετ, και πας μεσα για ψωνια (που λεει ο λογος)...
_MG_6646_DxO_LR.jpg by
1L1as, on Flickr
Τωρα, σιγουρα εχουν παει σε αυτες τις πολεις πολλοι απο μας, οποτε θα ηθελα να ακουσω κι εγω γνωμες...