Paparazzi...

Τι πως την κραταει...? Οπως πρεπει...!! focus peaking δουλευει σε νυχτερινη χερατη για να εχει την εστιαση οπως πρεπει... :award: Α... και με γαντια (καθ οτι σε καποιες χωρες εχει 9 μηνες το χρονο χειμωνα) γιατι μπορει να μη βρισκει ευκολα τα κουμπια που θελει, αλλα... εχει γλιτωσει ογκο και βαρος... :2thumb22sup::ernaehrung004:

Last edited:
Τωρα, εγω ηθελα να γραψω οτι μανα ειναι μονο μια...

_DSC6380_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

ή μπορει και δυο...

_DSC6389_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

αντε, ζορι τρεις...

_DSC6444 copy by 1L1as, on Flickr

αλλα εσεις, εκει... με τα πουκαμισα (τα καρω) ασχολειστε... εγω ενα εχω να πω... φυτρωνουν παντου... :flipout::flipout:

Δηλωνω υπευθυνα, οτι οταν ανεβαζα το παραπανω θεματακι, δεν ειχα καμμια γνωση... :fahne90:

milfboobs_dsc0151fba8i.jpg

Μανάδες λέγατε, εγω φταίω ? :p

Βαρεθηκα να βγω φετος, ετσι ειδα μονο τα πυροτεχνηματα ιδιωτών, εδω στη γειτονια, που δεν τα λες και ασχημα (εχουν μια ψυχωση με αυτα τα πραγματα εδω). Φανταζομαι τα επισημα του Δημου θα ηταν καταπληκτικα μια και τα ακουγα για 45 λεπτα περιπου....!!!

Αντε... και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ... ευτυχες το 2014 :happynewyearblue:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν δεν κανω λαθος, συνηθως, τα τουριστικα πρακτορεια αναφερονται στην Πραγα, ως "η παραμυθενια"... δεν εχουν και πολυ αδικο, ειδικα οταν ειναι και στολισμενη χριστουγεννιατικα...

_MG_6656_DxO_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Ηλια, πρεπει να το χει και η πολη... τουλαχιστον στο τριγωνο που εχω κοντα μου (Βουδαπεστη, Βιεννη, Πραγα), στην Πραγα βλεπεις τους περισσοτερους... τουριστες - τουριστες , δηλαδη τις περισσοτερες φωτογραφικες μηχανες και μαλιστα στο μεγαλυτερο ποσοστο dslr. Βλεπεις μεχρι και τριποδα να κουβαλανε...!!!!

_MG_6838 by 1L1as, on Flickr

Αν ηθελα να χωρισω σε κατηγοριες τις τρεις πολεις και το τι ειδους τουρισμο συγκεντρωνουν, θα ελεγα οτι η Βιεννη ειναι για τα Βου Που και τους ευκαταστατους συνταξιουχους... Το ποταμι τους ειναι αναξιοποιητο τουριστικα και εχεις να δεις, ενα Δημαρχειο, ενα Σομπρουν και μια εκκλησια... αρα πας μονο για την -ακριβη- αγορα τους, αρα το πολυ πολυ να κουβαλας καμμια... μιρορλες :ernaehrung004:

_MG_6581 by 1L1as, on Flickr

Η Βουδαπεστη, εχει ωραιο ποταμι, εχει καστρο, εχει εκκλησια (τη Βασιλικη) αλλα δεν εχει σοκακια, δεν εχει αγορα και η νυχτα της ειναι καπως... ελληνικη επαρχια, δηλαδη ολα μαζεμενα και νοικοκυρεμενα... ειναι η πιο μπας κλας της τριαδας και θα δεις παπουδες και... κομπακτ... :7SFGSFG:

_MG_6633 by 1L1as, on Flickr

Και μετα, ειναι και η Πραγα...

Αυτη, τα εχει ολα και αν και ακριβουτσικη, συμφερει... εχει ποταμι, εχει γεφυρι, εχει καστρο, εχει σοκακια (μεγαλη υποθεση), εχει και (ιστορικη) πλατεια και εκτος απο ενα σωρο ταιλανδεζικα μασαζ εχει και... μπαρ, κλαμπ, ντισκο, τζαζιες, live, street perfomers, hooters κτλ κτλ.

_MG_6649 by 1L1as, on Flickr

...εκει θα δεις μεχρι και... κανον 40D... :Banane0:

Φωτογραφικα λοιπον πια ειναι 'καλυτερη' ειδικα για νυχτερινες ληψεις & πια περπατιεται ευκολοτερα?

(Την v1 την εχεις ακομα?)

Χμ... δυσκολη ερωτηση Λεωνιδα...

Αν πουμε πρωτα για το ποια περπατιεται ευκολοτερα, αυτη ειναι η Βιεννη... και το δρομο απεναντι να θελεις να περασεις, θα εχει ειτε τραμ ειτε τρολει ειτε λεωφωρειο (που λεει ο λογος)...!!! Φωτογραφικα ομως, πηγαινοντας με τα ποδια, τα αξιοθεατα (τα φωτογραφικα αξιοθεατα και αυτα κατα τη γνωμη μου και μονο, που δεν τα λες και πολλα) απεχουν αρκετα μεταξυ τους και στο ενδιαμεσο δε βρισκεις και κατι ενδιαφερον.

Η Πραγα ερχεται δευτερη, γιατι ξεκινας με τα ποδια απο την πλατεια Βενσεσλας, πας ρολοι, περνας την παλια πολη, τη γεφυρα, ανεβαινεις στο καστρο (του... Βαν Χελσινγκ), κατεβαινεις απο πισω, και βγαινεις στην εβραικη συνοικια, οπου μπορεις και να σταματησεις και αν πας γρηγορα, χωρις σταση, σε ενα 6ωρο εχεις ξεμπερδεψει. Σε ολη τη διαδρομη, κατι θα βρεις να βγαλεις.

Η Βουδαπεστη, περπατιεται μεν, δεν βλεπεις και πολλα στο περπατημα ομως... εχει θεμα -και πολυ- στο ποταμι (εκει διπλα εχουν ολα τα ιστορικα τους κτιρια), αλλα εκει δεν χρειαζεσαι περπατημα, με ενα τηλεφακο, τα εβγαλες ολα... Στα εντος πολης, λιγα πραγματα θα συναντησεις ακομα και αν πας απο την παλια λαικη αγορα τους μεχρι ενα μνημειο που δεν θυμαμαι πως το λενε στο τελος της οδου Αντρασι...

_MG_6637_DxO_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Για νυχτερινες ληψεις τωρα, εχω την εντυπωση οτι η Πραγα ειναι η καλυτερη, γιατι εχει πολλα κτιρια και καλα φωτισμενα (στη Βουδαπεστη, δωδεκα το βραδυ κοβουν το φωτισμο στο καστρο και τη συνοικια των ψαραδων ενεκα ΔΝΤ) και εχει και τα σοκακια με τα μπαρακια και τα φαναρια στους τοιχους που φτιαχνουν ατμοσφαιρα. Επιαης τα κτιρια ειναι ψιλοχάλια, μαυρισμενα και ελαφρως παραμελημενα, προσφεροντας στην ατμοσφαιρα.

Η Βιεννη μπροστα της, δειχνει αποστεωμενη, φτιασιδωμενη παλιομοδιτισσα γρια... καλοστεκουμενη ομως... εχει τους καλυτερους κηπους απο τις τρεις...

Η Βουδαπεστη, εχει την καλυτερη παραποταμια περατζαδα, με βαπορια και σκουνες αραγμενα, μεχρι και λεωφωρεια αμφιβια θα δεις (ειχα βαλει και εδω φωτο απο ενα τετοιο) και οπως ειπα και παραπανω, εχει συγκεντρωμενα εκει περα και τα βασικα κτιρια. Ευκολακι...

Για ληψη απο ψηλα, Πραγα, γιατι εχει τις περισσοτερες κεραμιδενιες στεγες...

Οπου και να πας, ειδικα αν ειναι πρωτη φορα, θα βγαλεις πολυ πραμα...καμμια δεν θα σε απογοητευσει. Η Βιεννη ειναι η ακριβοτερη στη διαμονη και στα εξοδα (φαγητο, ποτο) γενικα... τα ξενοδοχεια της, χειμωνα καλοκαιρι, κατω απο 100 ευρω δυσκολο να βρεις. Στις αλλες, αν πας εκτος σαιζον, βρισκεις 4στερα με πρωινο απο 30-40 ευρω στη Βουδαπεστη και 40-50 στην Πραγα.

Απο θεμα ασφαλειας, εχεις καποιους μικροενδοιασμους στην Βουδαπεστη (ΔΝΤ, πολυ μιζερια, τα εχω ξαναγραψει, η κριση φαινεται μολις βγεις παραεξω απο το κεντρο και δεν εχουν καν λαθρομεταναστες), αρκετα λιγοτερους στην Πραγα, αρκει να μην εχεις ξενοφοβια γιατι εχει καθε καρυδιας καρυδια, ασπρους, μαυρους, κοκκινους, κιτρινους να περιφερονται ασκοπως και στη Βιεννη, αφηνεις το καροτσακι με το μωρο εξω απο το σουπερ μαρκετ, και πας μεσα για ψωνια (που λεει ο λογος)...

_MG_6646_DxO_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Τωρα, σιγουρα εχουν παει σε αυτες τις πολεις πολλοι απο μας, οποτε θα ηθελα να ακουσω κι εγω γνωμες...

Για τη V1, την εχω ακομα αλλα... ας πουμε τη βαρεθηκα, ασε που δεν την εχει και κανενας αλλος ουτε και προκειται να την αγορασει, οποτε δεν γραφω και τιποτε. Χοντρικα, ειναι μονο για σναπσοτ σε πολυ καλο φως... αλλοιως -για τη χρηση που κανω εγω- ειναι σπασιμο νευρων, απο εργονομια (και IQ) μηδεν...

Η τραπεζα, αν πληρωνες με πιστωτικη αλλαζε 1 ευρω με 25 κορωνες, ενω στα ανταλλακτηρια σου εδιναν 27,5.
Σε κεντρικο εστιατοριο, απο τα κλασσικα τουριστικα, φαγητο για 4 ατομα 1200 κορωνες, ενω σε παραδιπλανο δρομο, το ιδιο (πανω-κατω) φαγητο, 800 κορωνες.
Ρουχα (ζαρα κτλ που ειναι φασον και τα ιδια παντου) και καλλυντικα, ακριβοτερα κατα περιπου 20 εως και 30 % απο Σλοβακια και Αυστρια...!!!!!
Καφες, απεναντι απο το ρολοι, καρακεντρο, στις 70 - 80 κορωνες και σε κατι παραδιπλανα καφεζαχαροπλαστεια (με ολοφρεσκα χειροποιητα γλυκα και τυροπιτοειδη) στις 30-35.
Στα χριστουγεννιατικα σπιτακια, το χοτ ντογκ με λουκανικο χωριατικο τεραστιο στις 60 κορωνες, δηλαδη καπου 2,4 ευρω, οταν το ιδιο χοτ ντογκ αλλα με φτηνιαρικο λουκανικο φρανκφουρτης στη Βιεννη ειχε 3 ευρω.
Γενικως, συμφερει να τρως και να πινεις σε παραδρομους, οπως σε ολα τα τουριστικα μερη αλλωστε...

_MG_6603_DxO_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Last edited:
Τnx Ηλια για τις χρηστικες πληροφοριες...
Μαλλον Πραγα θα ειναι το μεθεπομενο ταξιδι μου (να δωσω 'ειδηση'? Το επομενο θαναι καταπασα πιθανοτητα ανοιξη στο Π. Οποτε μεχρις τοτε..υπομονη απο μενα)

Re: Απάντηση: Paparazzi...

Όποιος θελει πληροφορίες φωτογραφικές για Πράγα και Βουδαπέστη εδώ είμαστε....

υπόψη ότι από Θεσσαλονίκη η Βουδαπέστη είναι κάτι λιγότερο από 1000 χλμ. συγκεκριμένα 989 από το σπίτι μου μέχρι την αρχή της Αντράσσι. Άρα καλύπτεται πολυ εύκολα οδικώς χωρίς διανυκτέρευση και τέτοια χαζά.