Paparazzi...

Γραψε βρε μοναχοφαη και κανενα τεχνικο για να μαθαινουμε... τι ειναι αυτη η δευτερη κουρτινα? Τι εκανες στην επεξεργασια? Για ποιο λογο εγινε το παρτι?

Ωραιες εκφρασεις/στιγμες, το ΡΡ, εκτος της πρωτης, δεν ξερω αν μου αρεσει ακομα... πρεπει να το συνηθισω πρωτα μαλλον...

...σε καποιες, δεν δενει με το background (3η, 4η, 6η)... δηλαδη καλλιτεχνικο ΡΡ και ντουλαπια κουζινας πισω... σπαει την αισθηση... η πρωτη και η δευτερη ειναι πολυ δυνατες...

δυο house παρτι ειναι, δυο παρασκευες, ειχε γενεθλια πρωτα ο ενας της παρεας και μετα ο αλλος:))
H δευτερη κουρτινα ειναι μια επιλογη στα options της μηχανης, βαζεις την ταχυτητα κλειστρου για κανα μισο δευτερολεπτο, η παραπανω, και γραφει το φιλμ/σενσορ και στο τελος πριν κλεισει το κλειστρο ριχνει το φλας. Γινεται και με το φλας της μηχανης, στις δικες μου ειναι με bounce.
To μονο PP που εχει ειναι αλαγη στα χρωματα λιγο, καπιο cross procesing ειναι, και λιγο levels.
Το Background γιατι δεν δενει???:)

Με το δεν δενει εννοω οτι δεν ειναι ωραιο, πχ τα ντουλαπια της κουζινας σε μια, το καλωδιο και η μπριζα σε εκεινη με τη γατα κτλ. Δηλαδη, οι εκφρασεις που πιανεις και η επεξεργασια που κανεις πανε προς το πιο καλλιτεχνικο, στο οποιο δεν.... δενει το φοντο... :ernaehrung004: αν το δουμε σαν παρειστικες, ειναι μια χαρα...!!!!!

Αυτο με την δευτερη κουρτινα, το εχει και η δικια μου... νομιζω ειναι για να γραφει το φοντο, οταν βγαζεις με φλας και να μη μαυριζει... γινεται μονο σε αργες ταχυτητες, απο δευτερολεπτο και κατω ή εχει αποτελεσμα μεχρι και την ταχυτητα συγχρονισμου?

δεν ειναι καλητεχνικες, απλα ηθενα να μεταφερω το feeling και να πιασω εκφρασεις, δεν θα τουσ γρεμισω και τις ντουλαπες:)
Εξαρταται και απο το ΙΣΟ και διαφραγμα κατα ποσο θα γραψει το φοντο, εγω ηθελα να εχει αυτη την φολουρα για αυτο εβαζα 1/2 sec και κουναγα την μηχανη

Παύλο, είναι πολύ καλά snapshots.

Κι είναι ένα απλό δείγμα το πώς μπορούμε, μαθαίνοντας και αξιοποιώντας βασικές λειτουργίες της μηχανής, να δώσουμε ένα διαφορετικό ή / και καλλιτεχνικό ύφος σε απλές, κοινές φωτογραφίες πού όλοι μας τραβάμε.

Ε ωραια... και τι ειναι? Στρατιωτικα μυστικα...? :ears: Βαλε να δουμε τιποτα... Ειχε συμμετοχες? Μια φορα πηγα ολη κι ολη και ηταν ωραια...

Σήμερα έβγαλα ρε Ηλία.. :D Η D40 τα 'δε όλα, 1250 φωτό με μια μπαταρία.. Ανέβασμα από βδομάδα.

Ξάνθη time..(@racer prob?)
Sharpenedversion-44.jpg

Sharpenedversion1-18.jpg

Sharpenedversion3-13.jpg

Sharpenedversion4-10.jpg

Σήμερα έβγαλα ρε Ηλία.. :D Η D40 τα 'δε όλα, 1250 φωτό με μια μπαταρία.. Ανέβασμα από βδομάδα.

Α ρε... καλα λενε οτι ο στρατος εγινε φλωρικος... απο racer θα σε κανει... slower... :HTEHETH63: :BDGBGDB55:

Perfomer πολυ ζωντανες... σα να εισαι εκει.... :music-smiley-005: Πολυ κοσμο πρεπει να ειχε...

Μερικές και από 'μένα από το καρναβάλι της Ξάνθης

Xanthi Carnival 2012 by racer93, on Flickr

Έχει μερικές ακόμα εδώ :)

Xanthi Carnival 2012 - a set on Flickr

Θα έκανα και ρεπορτάζ με πιο πολλά ποστ α λα Ηλίας.. αλλά βαριέμαι.. :Banane0:

Πρώτη φορά χρησιμοποίησα το συνδυασμό LR4 + CS5 (Color Efex).. Πείτε μου αν βλέπετε κάτι περίεργο plz :). Το LR4 τα 'σπασε ΙΜΟ, μου άρεσε πάρα πολύ..

Να πω και για τον εξοπλισμό; Η love-to-hate Nikon D40 μου δε με απογοήτευσε.. Με ISO400 είναι οι περισσότερες και χωρίς NR. Ο "(οτ)αν εστιάσω ξυρίζω" Tamron 17-50mm f2.8 είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο.. Τώρα τελευταία μου κάνει κάτι κόλπα, "ψαρεύει" το AF στα 50mm.. Του λείπει πάντως ένα USM/HSM/SWM όπως θέλετε πείτε το μοτέρ και αυτό φαίνεται, και από το θόρυβο που κάνει αλλά κυρίως από την ταχύτητα. Και τέλος, χρησιμοποίησα και τον "to slow" Nikkor AF-S 70-300mm f4-5.6 VR.. Slow γιατί έσβησα πολλές ανεστίαστες φωτό (ίσως και από δικό μου λάθος, καθώς δε χρησιμοποιώ ποτέ AF-C) αλλά και λόγω διαφράγματος.. Αχ και να 'χα τον 70-200mm f2.8 VR II.. :Banane0::smash: Άντε και του χρόνου με D800? Με NEX-9? Με E-M5? Αλλά πάλι για D40 με βλέπω. :ADFADF1:

Ο "(οτ)αν εστιάσω ξυρίζω"

. Τώρα τελευταία μου κάνει κάτι κόλπα, "ψαρεύει" το AF στα 50mm..

χρησιμοποίησα και τον "to slow" Nikkor AF-S 70-300mm f4-5.6 VR..

Slow γιατί έσβησα πολλές ανεστίαστες φωτό

αλλά και λόγω διαφράγματος.. :

Συντομο γενικο σχολιο, ωραια τα κοντινα πλανα... ισως πρεπει να αρχισω να δοκιμαζω τον 28ρη περισσοτερο και να αφησω λιγο τον 85...

Οσο για τα παραπανω που εκανα quote, βλεπω ασπρους ουρανους, ειχε συννεφια βαρια ε...? Καλως ηρθες στον κοσμο του ανεστιαστου, του κουνημενου, του προβληματικου AF, του προβληματικου φακου, του τρεμουλου στα χερια κτλ κτλ κτλ. :Banane0: Ευτυχως, στην Ελλαδα το φαινομενο μετραει μερες και οχι μηνες... :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Paparazzi...

Πέστα ρε Ηλία... Έχει μαυρίσει η ψυχή μας με αυτήν την μουντάδα να πούμε... Είχα σήμερα ρεπό, είπα να βγώ μια βόλτα μπας και βγάλω καμια φωτογραφία και όπως την έβαλα στην τσάντα έτσι την γύρισα πίσω...
Δεν σου κάνει καρδιά...

Ναι ενώ όλες τις μέρες είχε φοβερό καιρό, την Κυριακή χάλασε.. Και στο τέλος άρχισε να βρέχει.

Re: Απάντηση: Re: Paparazzi...

Πέστα ρε Ηλία... Έχει μαυρίσει η ψυχή μας με αυτήν την μουντάδα να πούμε... Είχα σήμερα ρεπό, είπα να βγώ μια βόλτα μπας και βγάλω καμια φωτογραφία και όπως την έβαλα στην τσάντα έτσι την γύρισα πίσω...
Δεν σου κάνει καρδιά...

Και εισαι και πιο νεος απο μενα στα ξενα....:Banane0:

Εγω τα λεω εδω και καιρο Αλεξ, αλλα κατι εξυπνακηδες :ernaehrung004: μου κανουν πλακα και νομιζουν οτι βλεπω φαντασματα... :grinning-smiley-043

Ειδικα, οταν διαβαζω σε καποια φορουμ... "εγω δεν ανεβαινω ποτε πανω απο τα 400iso"... :HTEHETH63:

...ή κατι, δεν πειραζει που δεν εχει usm, hsm, τι να τα κανεις τα cross type σημεια εστιασης, ποιος τραβαει με 2,8 και 1,4 μερα μεσημερι κτλ κτλ

Απο φωτογραφια δεν ξερω, αλλα αλλο να ασχολεισαι στην ηλιολουστη ελλαδα και αλλο εδω περα... και μιλαω για χομπι, οχι να θελεις επαγγελματικη δουλεια... (μετα αναρωτιουνται γιατι αυτοκτονουν οι φιλανδοι ή γιατι δουλευουν συνεχεια οι γερμανοι :idea:)...

Αλεξ, περιμενοντας ριβιου της ΝΕΧ7 θα ηθελα να πεις και τι προβληματα συναντας -περαν της διαθεσης- με το contrast detection των μιρορλες στο συγκεκριμενο θεμα...

Last edited: