Paparazzi...

Να σου πώ στα γρήγορα Ηλία οτι έχω περιορισμένη εικόνα γιατί ο μόνος AF φακός που έχω είναι ο 16αρης και εκεί η εστίαση δεν είναι και ιδιετερα δύσκολη. Δυσκολίες έχω συναντήσει σε σκοτεινά. Σε κανονικές συνθήκες (συννεφιά δλδ...) δεν έχω παρατηρήσει προβλήματα ή να το χάνει. Αλλά είπα, δεν ξέρω τί θα έκανε με κάποιον άλλο φακό.

Πρωτη μερα της ανοιξης και τα μαγαζια εφοδιαστηκαν με τις καλοκαιρινες κολεξιον... μαλλον οι πελατες ομως και στην Εσπερια, δεν ανταποκρινονται, οποτε επιστρατευτηκαν τα μεγαλα μεσα... live stage...:music-smiley-005:

Βεβαια, αλλο η Εγνατια...

_MG_8007_dpp by 1L1as, on Flickr

...και αλλο η Τσιμισκη...

_MG_8031_dpp by 1L1as, on Flickr

Μετα απο καιρο, χρησιμοποιησα παλι τον Μ42 Helios 58, που ως γνωστον θεωρειται και ειναι μαπα (συγκριτικα με αλλους φακους)...
Ωστοσο, η παρακατω, σε θεαση στην οθονη, μου φαινεται μια χαρα και με τα χρωματακια της, και με την ευκρινεια της...
Σε αυτο βοηθαει πολυ -νομιζω- το καλο φως και το χαμηλο (100) iso... αν ειχα και καλυτερη εστιαση ή και στηριξη στη μηχανη, πιστευω πως το αποτελεσμα θα ηταν ακομα καλυτερο...

_MG_8128_dpp by 1L1as, on Flickr

Εκεινο ομως που με εντυπωσιασε, ηταν η χρηση του σε street φωτογραφιση... μεγαλη ευκολια το κλειδωμα της εκθεσης σε μανιουαλ αλλα ακομα μεγαλυτερη ευκολια η χρηση υπερεστιακης... αν και με κροπ και με πολλα mm (58), η ηλιοφανεια μου εδωσε το δικαιωμα να εχω f8, εβαλα χειροκινητα και την εστιαση στα 10 μετρα και δοκιμασα... κατι πετυχα, αλλα περισσοτερο μου αρεσε η διαδικασια και λεω να ψαχτω για κανενα πιο καλο φακο, αλλα ο κροπ αισθητηρας τα δυσκολευει πολυ τα πραγματα... θα το σκεφτω λιγο...

_MG_8135_dpp by 1L1as, on Flickr

_MG_8136_dpp by 1L1as, on Flickr

Εδω, μερικες με τον 28/1,8. Ακομη δεν εχω αποφασισει αν ειναι καλος φακος ή οχι, για τη χρηση που τον θελω. Ως εστιακο μηκος ειναι ιδανικος για κροπ μηχανη (και ο 35ρης πιστευω θα εκανε και ισως ηταν και πιο βολικος σε περισσοτερες περιπτωσεις). Ως αποδοση, πειτε μου εσεις αν θεωρειτε ικανοποιητικο και αποδεκτο το επιπεδο εικονας που δινει πχ. στις παρακατω....

Προσπαθησα να δω τι γινεται και με αυτην την περιφημη προοπτικη, αλλα θελει δουλεια απο πριν για τη συνθεση αλλα και για το καδραρισμα...

_MG_8584_dpp by 1L1as, on Flickr

_MG_8509_dpp by 1L1as, on Flickr

Η επεξεργασια δεν ειναι και οτι καλυτερο, γιατι εγινε βιαστικα... επισης, οι συνθηκες φωτισμου ηταν -ως συνηθως- πολυ χάλια... φωτα οτι να ναι, αλλου δυνατα αλλου χαμηλα, χρωματιστα κτλ κτλ
Οποτε η επεξεργασια θελει δουλεια, αν θελουμε να εχουμε καλο αποτελεσμα και χθες βαριομουν να ασχοληθω, οποτε οτι εκανα το εκανα βιστικα...

Πολλες φορες, δεν σωζοταν τα χρωματα και η εκθεση, αλλα λογω.... ενδιαφεροντος θεματος :AFADF0:, αναγκαστηκα να κανω... τεχνη !!!!

_MG_8624 copy by 1L1as, on Flickr

Ηλια θα συμφωνήσω με το Βλάσση ως προς το γενικό συμπέρασμα ή εκοψες τους καφέδες ή έχεις βελτιωθεί :PP
Η πρωτελευταία εχει και προοπτική

Ηλία μήπως έχεις το ΚΤΜ με την ίδια οπτική γωνία και κάποιο από αυτά τα μοντέλα να ιππεύει; Θα είχε ενδιαφέρον...

Εχω κατι λιγες να ιππευουν, αλλα οχι το ΚΤΜ ρε γμτ... :smash: Σε κατι χαζοτσοπερ πανω ειναι... να μην τις ανεβασω δηλαδη...??? :operator:

Ηλια θα συμφωνήσω με το Βλάσση ως προς το γενικό συμπέρασμα ή εκοψες τους καφέδες ή έχεις βελτιωθεί :PP
Η πρωτελευταία εχει και προοπτική

Χμ... χμ... και χμμμμμ......

Προοπτικη μπορει να εχει αλλα απο βαθος πεδιου δεν.... μαλλον για τετοιου ειδους φωτογραφιση το FF χρειαζεται... και εχω αρκουντως κλειστο το διαφραγμα (καπου στο 2,5 πρεπει να ειναι)....

Ηλία τη συγκεκριμένη φωτογραφία να την έχεις μαζί σου την επόμενη φορά που θα συναντηθείς (επαγγελματικά) μαζί της. Δεν υπάρχει πιθανότητα γυναίκα να μη δει μια τέτοια φωτογραφία της και να μην ευχαριστηθεί.