Παπούτσια (ανατομικά) για περπάτημα

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,498
Ελευσίνα
Όσο περίεργο (η περιττό) κι αν ακούγεται, υπάρχουν και κάνουν δουλειά.

Πρόσφατα ο πατήρ (ετών 66 με πλατυποδία) μπήκε απροειδοποιητα σε ένα κατάστημα asics για να πάρει "άνετα" παπουτσια για περπάτημα (κάνει καθημερινά 10km).
Έφυγε με ένα ζευγάρι nimbus κι ενα cumulus (δε τον έφτανε 1 ζευγάρι...) και όταν πήρα χαμπάρι τι έκανε τα εγκεφαλικά ήταν μαζεμένα, οχι μόνο για τα χρήματα που έδωσε (300 με εκπτώσεις) αλλά και για την ακαταλληλοτητα τους για την χρήση που τα θέλει.

Φυσικά παρα την διαμαρτυρία μου οτι δεν έπραξε σωστά, με αγνόησε κανονικότητα και τώρα με τα απο 2-3 βδομάδες πονάνε τα πέλματα του σε σημείο να μη μπορεί να σταθεί όρθιος για πολύ ώρα. (Χρήση και με τα 2 διαφορετικα ζευγαρια).

Διορθωτικές κινήσεις:
Πελματογραφημα και ειδικοί πάτοι που
- Θα μπουν στα asics, άλλα δεν είμαι σίγουρος οτι θα διορθωθεί η κατάσταση γιατί το midsole είναι για άλλη χρήση. (τι λετε επ αυτου? )
- Θα μπουν σε καινούρια παπουτσια ανατομικά για περπάτημα.

Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο παπούτσι σοβαρό για περπάτημα (αθλητικό, οτιδήποτε) ας κάνει κάποια πρόταση.

Χωρίς να ξέρω ο ίδιος, αλλά έχοντας συγγενή με πλατυποδία ξέρω οτι φτιάχνει πάτους και μετά τους βάζει σε όποιο παπούτσι θέλει - εξάλλου νομίζω οτι πια δεν υπάρχουν πολλά παπούτσια που δεν είναι ανατομικά, ειδικά για τρέξιμο/περπάτημα.

Απάντηση: Re: Παπούτσια (ανατομικά) για περπάτημα

Χωρίς να ξέρω ο ίδιος, αλλά έχοντας συγγενή με πλατυποδία ξέρω οτι φτιάχνει πάτους και μετά τους βάζει σε όποιο παπούτσι θέλει - εξάλλου νομίζω οτι πια δεν υπάρχουν πολλά παπούτσια που δεν είναι ανατομικά, ειδικά για τρέξιμο/περπάτημα.

Tα (σοβαρά) παπουτσια για τρέξιμο διακρίνονται σε ουδέτερα/υποπρηνισμου/υπερπρινισμου. Δεν είναι όλα ίδια κι έχουν διαφορετική υποστήριξη στο πόδι. Λάθος παπούτσι στο πόδι και ενδεχομένως πλατυποδία μαζί δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα..

Το καλύτερο είναι ένα πελματογραφημα. Έχω κάνει και είμαι πολύ ευχάριστημενος. Μάλιστα ήταν στο στρατό. Πέταγα μέσα στις αρβύλες. Οι υπόλοιποι έκαναν το σταυρό τους από το κέφι μου.

Πέραν της πλάκας. Επειδή είναι και σε μεγάλη ηλικία και όσο να πεις η μέση είναι ταλαιπωρημένη το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει σε έναν γιατρό και να τον μελετήσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι αερολογιες.

Προσωπικά δεν αγοράζω τα nimbus καθώς περπατάω στις μύτες και θα διαλυθούν για πλάκα. Έχω κάτι Nike air Max revolution τα οποία είναι σκυλιά μαύρα. Αγόρασα και το επόμενο μοντέλο χωρίς να το χρειάζομαι μόνο και μόνο για το χοντρό πέλμα. Και πάλι το λέω ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Γιατρός πρώτα πρώτα.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Γενικά θα πρότεινα οποιοδήποτε Hiking παπούτσι (χαμηλό και ελαφρύ όχι μποτάκι) από γνωστή εταιρία με πάτο που έχει φτιαχτεί μετά από πελματογράφημα.

nike air....
μου προτάθηκαν και είμαι υπερευχαριστημένος
(δεν έχω πλατυποδία, αλλά η ηλικία έχει αρχίσει να φαίνεται ιδίως στα γόνατα)

Κάθε μέρα κάνω περίπου 5 χλμ με τα πόδια συν ορθοστασία από τις 8 μέχρι τις 2.

Θέλω ελαφριά και ανατομικά παπούτσια και όσο το δυνατόν ανθεκτικά.

Επιπλέον θέλω και κάτι ακόμη. Μαύρο χρώμα.

Παλιότερα έπαιρνα τα reebok exofit, αλλά ούτε ιδιαίτερα ανατομικά ήταν ούτε άντεχαν ιδιαίτερα.

Πέρυσι πήρα τα new balance MW411 και παρότι στην αρχή με ξένισε η αίσθησή τους είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι και πανάλαφρα.

Για πιο κρύα (όπως στην αρχή της χρονιάς) πήρα και ένα "βαρύ πυροβολικό": Αυτό το μοντέλο της Meindl που χρησιμοποιεί και η Γερμανική αστυνομία.

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για κάποια μοντέλα της Hogan αλλά η τιμή ξεφεύγει πολύ.

Δυστυχώς τα πρόσθετα πέλματα δεν μπαίνουν σε όλα τα παπούτσια. Επειδή έχω φτιάξει πάτους με πελματογράφημα, τα τελευταία χρόνια δεν έχω βρει ούτε ένα δερμάτινο - καστόρινο - ψιλοκαλό παπούτσι που να τους χωράει. Όλα τα νέα παπούτσια έχουν τόσο λεπτούς πάτους που και να τους ξηλώσω δεν χωράνε με τίποτα οι ανατομικοί μου.
Από αθλητικά, κι εγώ έχω βολευτεί με τα New Balance, ειδικά γιατί έχουν και νούμερα πλάτους. Αλλά τα καλά τους μοντέλα (made in UK) είναι ακριβά. Επίσης είδα ασυνέπεια στο μέγεθος. Πήρα ένα 42,5 στις τελευταίες εκπτώσεις και είναι μικρότερα από τα δύο προηγούμενα 42 που είχα αγοράσει. Το αποτέλεσμα, με σφίγγει και δεν μπορώ να το φορέσω για πολλή ώρα.

Πλατυποδία έχω και εγώ,ορθοστασία την ημέρα (φροντιστήριο),τρέξιμο το βράδυ (εστιατόριο) , το παπούτσι που με βοήθησε πολύ είναι τούτο.Κορυφή,δεν έβαλα καν ανατομικούς πάτους.

Attachments

• 4fe5590a-1485-4429-86c5-5e94a1b97b2e.jpg
    4fe5590a-1485-4429-86c5-5e94a1b97b2e.jpg
    42 KB · Views: 165
nike air....
μου προτάθηκαν και είμαι υπερευχαριστημένος
(δεν έχω πλατυποδία, αλλά η ηλικία έχει αρχίσει να φαίνεται ιδίως στα γόνατα)

Nike Vomero 12...Πολυ καλύτερα από τα air max..Adidas boost επίσης..Οτι πρεπει για περπατημα και τρεξιμο μεγαλων αποστασεων..Δεν προτείνεται σε σπριντ γιατί δεν έχει γρήγορη επαναφορά.. :)

nike-air-zoom-vomero-12-863762-400-mens-running-footwear-5.jpg

Last edited:
Edit..Οταν λέω ότι το συγκρίνω με τα air max εννοώ την "ναυαρχίδα"...Οχι τα απλά..

Nike-Air-Max-2014-Upcoming-Colorways-2.jpg

Η δουλειά μου επίσης απαιτεί δεκαωρο ορθοστασίας και το ανάλογο τρέξιμο..

Δυστυχώς τα πρόσθετα πέλματα δεν μπαίνουν σε όλα τα παπούτσια. Επειδή έχω φτιάξει πάτους με πελματογράφημα, τα τελευταία χρόνια δεν έχω βρει ούτε ένα δερμάτινο - καστόρινο - ψιλοκαλό παπούτσι που να τους χωράει. Όλα τα νέα παπούτσια έχουν τόσο λεπτούς πάτους που και να τους ξηλώσω δεν χωράνε με τίποτα οι ανατομικοί μου.
Από αθλητικά, κι εγώ έχω βολευτεί με τα New Balance, ειδικά γιατί έχουν και νούμερα πλάτους. Αλλά τα καλά τους μοντέλα (made in UK) είναι ακριβά. Επίσης είδα ασυνέπεια στο μέγεθος. Πήρα ένα 42,5 στις τελευταίες εκπτώσεις και είναι μικρότερα από τα δύο προηγούμενα 42 που είχα αγοράσει. Το αποτέλεσμα, με σφίγγει και δεν μπορώ να το φορέσω για πολλή ώρα.

Τώρα που ανέφερες για πλάτος παπουτσιού, τέτοιες επιλογές σε "καλό" (δλδ. δερμάτινο για γραφείο κλπ) έχει και η sebago - είναι ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι προς τη Λ. Κηφισίας που τα είχα δεί...Αν κατέβεις Αθήνα κάποια στιγμή ίσως αξίζει τον κόπο να ρίξεις μια ματιά.

Για παπούτσια για γραφείο η rockport είναι κορυφή, απέξω "καλό" και μέσα σόλα αθλητικού.
http://www.rockport.com
Το κακό ότι έρχονται λίγα μοντέλα Ελλάδα πολλές φορές όχι ιδιαίτερα καλαίσθητα. Και τα υποτίθεται "άνετα" όπως clarks και vagabond, απλά είναι λίγο καλύτερα σε άνεση από τα συνηθισμένα.