Παπούτσια για περπάτημα και ορθοστασία.

Καλησπερα
Μιας και σας βρήκα παίδες ,ψάχνω αθλητικό παπούτσι για τη δουλειά ,σε συνεργείο αυτοκινήτων .
Έως τώρα έπαιρνα Nike running τύπου quest κλπ γύρω στα 50ευρω ,βγάζουν ένα χρόνο κ κάτι.
Αυτη τη φορά ειπα να κοιτάξω κάτι πιο ειδικο κ να ανέβω 20-30 ευρώ αν χρειαστεί ,όχι περισσότερο γιατί κρίμα είναι ,δεν είναι κυριλέ η δουλειά !
Δουλειά λοιπόν με 8/9 ώρες ορθοστασία κ περπάτημα πολύ ,στο χώρο του συνεργείου ,πάνω κάτω δλδ .
Από τι κατάλαβα πρέπει να πάω κάτι σε foam σόλα ,gel η ortholite αν τα λέω καλά .
Είδα εδώ να προτείνετε μεταξύ άλλων τα sketchers,δεν τα γνώριζα είναι η αλήθεια κ κοιτάζω τα go walk 6 που λέτε ,είδα κ τα Vapor foam ,οπτικά πιο ωραία!
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε adidas η οτιδήποτε ;
Το μαύρο χρώμα θα το ψάξω εγώ όπως καταλαβαίνεται λόγο φύσης της δουλειάς.
Ευχαριστώ
Σε χώρο εργασίας, χρειάζεσαι παπούτσια εργασίας για την ασφάλεια σου.
Τα αθλητικά είναι για άθληση. Όχι για χώρο συνεργείου.
Μπορεί να είσαι τυχερός και να μη πάθεις τίποτα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Εμένα 2 φορές τα παπούτσια εργασίας με έσωσαν. Την μια φορά από βαρύ τραυματισμό και την δεύτερη απο ελαφρύ.
Την μια φορά εξάρτημα μηχανής έπεσε πάνω στο πόδι μου.
Την δεύτερη πάτησα όρθιο κατσαβίδι που είχε πέσει και στηριχτεί όρθιο με την μύτη προς τα πάνω σε ένα μικρο φρεατιάκι. Πέρασε και με τραυμάτισε ελαφρά στο πέλμα, αν ήταν αθλητικό παπούτσι με το κατσαβίδι μαζί θα ήμουν στα έκτακτα χειρουργεία να μου το βγάλουν.
Τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι αστεία υπόθεση.

Stand on απο ότι είδα λίγο λένε είναι βαριά κ δεν κάνουν για περπάτημα κ δερματινη θα ανάβουν τα πόδια με ζέστη θεωρώ
Outlet δεν παίζει καθότι επαρχια
Θα προτιμούσα κάτι σε running

Σε χώρο εργασίας, χρειάζεσαι παπούτσια εργασίας για την ασφάλεια σου.
Τα αθλητικά είναι για άθληση. Όχι για χώρο συνεργείου.
Μπορεί να είσαι τυχερός και να μη πάθεις τίποτα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Εμένα 2 φορές τα παπούτσια εργασίας με έσωσαν. Την μια φορά από βαρύ τραυματισμό και την δεύτερη απο ελαφρύ.
Την μια φορά εξάρτημα μηχανής έπεσε πάνω στο πόδι μου.
Την δεύτερη πάτησα όρθιο κατσαβίδι που είχε πέσει και στηριχτεί όρθιο με την μύτη προς τα πάνω σε ένα μικρο φρεατιάκι. Πέρασε και με τραυμάτισε ελαφρά στο πέλμα, αν ήταν αθλητικό παπούτσι με το κατσαβίδι μαζί θα ήμουν στα έκτακτα χειρουργεία να μου το βγάλουν.
Τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι αστεία υπόθεση.
Έχεις δίκιο για την ασφάλεια αλλά σε 21 χρονια ίδιας δουλειάς δεν έχει τύχει τίποτα
Όποτε βάζω προτεραιότητα την άνεση για τα πόδια μου !

• Wow
Reactions: cyclades
Έχεις δίκιο για την ασφάλεια αλλά σε 21 χρονια ίδιας δουλειάς δεν έχει τύχει τίποτα
Την σκότωσες την πρόληψη για λόγους ασφαλείας

• Like
Reactions: cyclades
Καλά κάνεις.

Ότι καλύτερο έχω φορέσει στη ζωή μου και έχω φορέσει πάρα πολλά πίστεψε με.
Παρτα με κλειστά μάτια και για ορθοστασία και για περπάτημα και για τρέξιμο.
Κάνει κάτι Nike pegasus και όχι μόνο να φαίνονται φτηνές απομιμήσεις.

Ότι καλύτερο έχω φορέσει στη ζωή μου και έχω φορέσει πάρα πολλά πίστεψε με.
Παρτα με κλειστά μάτια και για ορθοστασία και για περπάτημα και για τρέξιμο.
Κάνει κάτι Nike pegasus και όχι μόνο να φαίνονται φτηνές απομιμήσεις.
Ότι asics έχω πάρει κατά καιρούς ,είχαν το καλύτερο πάτημα. Και δεν είχα πάρει από τις πάνω σειρές.

12 χρόνια φορούσα μόνο asics και πιο συγκεκριμένα nimbus. Μετά δοκίμασα novablast που τα παράτησα μετά από 2100 χιλιόμετρα τρέξιμο. Αυτό που ήταν σαν χαλί σε περπάτημα και χαλαρό τρέξιμο ήταν το Hoka Mach 5.Χωρίς να το έχω δοκιμάσει ακόμη, η 6η έκδοση του Hoka Mach είναι ακόμη πιο μαλακά και ευέλικτα (σύμφωνα με ελληνικά και ξένα reviews).

Same Sh1t... Different Day...

Καλησπέρα σε όλους.
Κάποια πρόταση για παπούτσι ασφαλείας σε εργοτάξιο (χώματα, ξύλα, πρόκες κλπ)? Κοίταζα τα grisport και έπεσα και σε αυτα της φώτο.
Μπάτζετ έως 60 ευρώ.
Screenshot_2024-10-25-17-18-13-803_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.jpg

Καλησπέρα σε όλους.
Κάποια πρόταση για παπούτσι ασφαλείας σε εργοτάξιο (χώματα, ξύλα, πρόκες κλπ)? Κοίταζα τα grisport και έπεσα και σε αυτα της φώτο.
Μπάτζετ έως 60 ευρώ.
View attachment 240819

Δημήτρη το SP1 σε καλύπτει μεν για το εργοτάξιο, αλλά ένα σημαντικό θέμα είναι το βάρος. Δεν είναι δύσκολο το βάρος να πλησιάσει το 1kg ανά παπούτσι και εφόσον θα χρησιμοποιηθούν σε εργοτάξιο, πρόσθεσε και το βάρος της λάσπης κτλ. Αν είναι για πολύωρη εργασία, κοίτα κάτι σε kevlar γιατί τα περισσότερα έχουν σίδερο.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η αδιαβροχοποίηση. Αν το θέλεις αδιάβροχο, αναγκαστικά πας σε μεμβράνη πχ gore-tex. Οτιδήποτε άλλο, μετά από λίγο θα νιώθεις ότι έχει μπει μέσα νερό.
Άλλο σημαντικό είναι το μέγεθος. Μόνο με δοκιμή το αγοράζεις, γιατί υπάρχουν σημαντικές διαφορές από εταιρεία σε εταιρεία.
Αν το θέλεις και για προστασία από κρύο, πάμε αλλού.
Γενικά, η αγορά θέλει προσοχή γιατί κυκλοφορούν πολλά με πιστοποιήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η πιστοποίηση Ρ αφορά την προστασία από διάτρηση στην σόλα και το SRS ότι είναι αντιολισθητικό.

Βέβαια, στο εργοτάξιο δεν πας με τίποτα λιγότερο από αυτό (και αυτό κατ εξαίρεση γιατί δεν είναι Gore tex) 😁😁
Για την οδήγηση μέχρι το εργοτάξιο θα σου πρότεινα αυτα (και αυτά παπούτσια εργασίας είναι) :cool:

• Like
Reactions: mitsubae
Δημήτρη το SP1 σε καλύπτει μεν για το εργοτάξιο, αλλά ένα σημαντικό θέμα είναι το βάρος. Δεν είναι δύσκολο το βάρος να πλησιάσει το 1kg ανά παπούτσι και εφόσον θα χρησιμοποιηθούν σε εργοτάξιο, πρόσθεσε και το βάρος της λάσπης κτλ. Αν είναι για πολύωρη εργασία, κοίτα κάτι σε kevlar γιατί τα περισσότερα έχουν σίδερο.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η αδιαβροχοποίηση. Αν το θέλεις αδιάβροχο, αναγκαστικά πας σε μεμβράνη πχ gore-tex. Οτιδήποτε άλλο, μετά από λίγο θα νιώθεις ότι έχει μπει μέσα νερό.
Άλλο σημαντικό είναι το μέγεθος. Μόνο με δοκιμή το αγοράζεις, γιατί υπάρχουν σημαντικές διαφορές από εταιρεία σε εταιρεία.
Αν το θέλεις και για προστασία από κρύο, πάμε αλλού.
Γενικά, η αγορά θέλει προσοχή γιατί κυκλοφορούν πολλά με πιστοποιήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η πιστοποίηση Ρ αφορά την προστασία από διάτρηση στην σόλα και το SRS ότι είναι αντιολισθητικό.

Βέβαια, στο εργοτάξιο δεν πας με τίποτα λιγότερο από αυτό (και αυτό κατ εξαίρεση γιατί δεν είναι Gore tex) 😁😁
Για την οδήγηση μέχρι το εργοτάξιο θα σου πρότεινα αυτα (και αυτά παπούτσια εργασίας είναι) :cool:
Στέλιο ευχαριστώ για την απάντηση.
Γενικά δεν κάθομαι πάνω από δύο τρεις ώρες στα εργοτάξια. Χαράξεις κάνω σε beton καθαριότητας αντε να ανεβοκατεβω και σε κανένα τοιχίο η σε κανέναν οπλισμό. Λάσπη και νερο δεν έχει ποτέ.... Για λάσπες έχω τα meindl τα ορειβατικά. Οπότε θέλω κάτι με προστασία από κάτω να μην πατήσω καμία πρόκα και μπροστά στα δάχτυλα να μην μου πέσει κανένα καδρόνι....

Στέλιο ευχαριστώ για την απάντηση.
Γενικά δεν κάθομαι πάνω από δύο τρεις ώρες στα εργοτάξια. Χαράξεις κάνω σε beton καθαριότητας κανω αντε να ανεβοκατεβω και σε κανένα τοιχίο η σε κανέναν οπλισμό. Λάσπη και νερο δεν έχει ποτέ.... Για λάσπες έχω τα meindl τα ορειβατικά. Οποτε θέλω κάτι με προστασία από κάτω να μην πατήσω καμία πρόκα και μπροστά στα δάχτυλα να μην μου πέσει κανένα καδρόνι....
Οπότε κοίτα το μέγεθος και να μην σε χτυπάνε στο μπροστά σημείο που είναι η προστασία δακτύλων (συχνό φαινόμενο). Εγώ θα τα έπαιρνα μαύρα για ευνόητους λόγους, Τα 60€ θεωρούνται μέση τιμή, οπότε νομίζω ότι θα σε καλύψουν. Νομίζω ότι είχε βγάλει το PRAKTIKER κάποια KAPRIOL με λιγότερο από 30€, αλλά δεν έχω ιδέα για την ποιότητα.
Λόγω προστασίας στην σόλα, να περιμένεις αίσθηση ορειβατικών με 10mm teflon.

• Like
Reactions: mitsubae