παραβίαση των εναερίων συνόρων....

Στην Θράκη το παιχνίδι είναι χαμένο σε ότι έχει να κάνει με παλιές γενιές...

επειδή καθημερινά έχω να κάνω με πολλούς - νέους σε ηλικία- Πομάκους, συζητάμε σχεδόν καθημερινά κάποια πράγματα.

οι νέες γενιές ίσως ξεφύγουν από το παραμύθι της άγκυρας, οι παλιές όμως .........

δυστυχώς όμως, ακόμα και τώρα υπάρχουν ακραία φαινόμενα ακόμα ακόμα ανάμεσα στα νέα παιδιά . και είναι κρίμα .........

Δημήτρη μακάρι να μπορούσες κάποια στιγμή να πείς κάποια πραγματα παραπάνω .
Αλλά απ´όσα γνωρίζω ,μέχρις τά μέσα τού 1980 ειχαμε τούς Πομάκους εντελώς παρατημένους και χαρισμένους στην Αγκυρα.
Χωρίς βιβλία στην γλώσσα τους,με δρόμους άθλιους και πολλά άλλα.Καποια στιγμή το Δημοκρίτειο ,νομίζω με τον Πρύτανη τον Παύλου ξεκίνησε μιά προσπαθεια να κυκλοφορήσουν βιβλια στην γλώσσα τους .
Απ´οσα διαβάζω πάντως υπάρχουν Πομάκοι πού θέλουν να αυτονομηθούν αλλά δέχονται πολλές απειλές και πιέσεις..
Καμιά φορά μου στελνουν τον Αντιφωνητή και τον Παρατηρητή απο Κομοτηνή και όσα μαθαίνω απο διάφορες άλλες πηγές.
Αλλά βλέπεις η Αθηνα δεχεται ως συνομιλητές διαφορους ´δημοσιογράφους´που ζούν επάνω και είναι σε μονιμη επαφή με το γνωστό Προξενείο...

Δείτε και την άλλη όψη του νομίσματος παρακαλώ.
Αυτή η εξαίρετη και πολιτισμένη γειτονική μας χώρα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα τον μπακλαβά!!
Παντού έχει διαπρέψει, στις επιστήμες, στις τέχνες, στα γράμματα.............:behead::hanged::violent-smiley-030:

Re: Απάντηση: παραβίαση των εναερίων συνόρων....

Αυτή η εξαίρετη και πολιτισμένη γειτονική μας χώρα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα τον μπακλαβά!!

ε την απατεώνισσα τη γυναίκα μου, με είχε σχεδόν πείσει πως πρόκειται για Γιαννιώτικη επινόηση! :flipout:

Παίδες, συγγνώμη, αλλά μου αρέσει το Ιμάμ μπαϊλντί και τα σουτζουκάκια...

Τρομερά...:adore:

Απάντηση: Re: Απάντηση: παραβίαση των εναερίων συνόρων....

ε την απατεώνισσα τη γυναίκα μου, με είχε σχεδόν πείσει πως πρόκειται για Γιαννιώτικη επινόηση! :flipout:

Ναί.,
Απο τούς Οσμανλήδες της Ηπείρου.:flipout::flipout:
Σέ έναν αντίστοιχο καυγά περί τής προελεύσεως του μπακλαβά καθάρισε την Φροσύνη ο Αλη-Πασας..:violent-smiley-030:
Να προσέχεις..:grandpa::flipout::flipout:

Η μάχη του Δράμαλη έγινε για τον μπακλαβά, τον πατσά, τον παστουρμά, τον χασλαμά, το καζάν ντιπί, το ταούκ γιοκτσού, το ιμάμ-μπαϊλντί ή τον μουσακά;

Αστεία αστεία πολλά μας πρόσφεραν οι Τούρκοι.

Βρε σεις, πως είστε τόσο σίγουροι ότι αυτά προέρχονται από την Τουρκία και όχι από άλλη Μουσουλμανική χώρα; Ο παστουρμάς δηλαδή αποκλείεται να προέρχεται από κάποια αραβική χώρα;

Σλουρπ!!!!

Μιας και μιλάμε (πια) για την προσφορά των τούρκων στον παγκόσμιο πολιτισμό....

Attachments

• wcturc2.jpg
    wcturc2.jpg
    123.2 KB · Views: 27
το θέμα αρχίζει και ξεφεύγει...

Και να πει κανείς, όσο έμενε στον μπακλαβά, κομμάτια να γίνει...

Θα παρακαλέσω ξανά για κάποια αυτοσυγκράτηση. Υπάρχουν τόσοι δικτυακοί τόποι για να βγάλει κανείς το άχτι του, δεν χρειάζεται και εδώ.

Να πω κι εγώ την άποψή μου.

Αν πούμε ότι πάμε στα 12 μίλια τα υδάτινα σύνορά μας (άρα 10 μίλια τότε τα εναέρια), αυτόματα το Αιγαίο μετατρέπεται από πέλαγος σε αμιγώς ελληνική θάλασσα χωρίς διεθνή χωρικά ύδατα. Αυτό πρακτικά απομονώνει την Τουρκία, τουλάχιστον από τη μεριά του Ελλησπόντου. Εγώ στη θέση τους θα απειλούσα με πυρηνικά από αυτή την άποψη.

Όσον αφορά τα αεροσκάφη που πέφτουν, ναι. Πέφτουν αεροσκάφη και πέφτουν και από τις δύο πλευρές. Και όχι πάντα από ατυχήματα. Πέφτουν και από όπλα (περίπτωση της αερομαχίας της 22 Ιουλίου 1974 με 2 F-5 (Π.Α.) κόντρα σε 2 F-102 (THK) με τους δύο τούρκους νεκρούς). Και μερικές φορές έχει εμπλακεί και ο Αμερικανικός παράγων (περίπτωση του ελληνικού F-4 που έπεσε το 1988 προσπαθώντας να αναχαιτήσει αμερικανικό A-6 βόρεια της Κρήτης). Το θέμα είναι τι βγαίνει από αυτή την ιστορία. για εμένα δεν βγαίνει τίποτα. Απλά 300 άνθρωποι από αυτή την πλευρά και άλλοι 500 από την άλλη πάνε στη δουλειά τους το πρωί και στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει η σκέψη ότι δεν θα γυρίσουν σπίτι.

Μου αρέσει το παράδειγμα που έφερες Φώτη. Ιουλίου του 1974.

Όλο ακούω αυτό το περίφημο "κι εμείς κάνουμε τα ίδια". Απτά παραδείγματα δεν βλέπω μόνο, και είμαι άνθρωπος που πιστεύω κάτι αφού το δω.

Τώρα για το περίφημο επιχείρημα της μετατροπής, εκ του αποτελέσματος, του Αιγαίου σε ελληνική θάλασσα, αφενός μεν δεν έχει βάση από νομικής απόψεως, γιατί δεν μπορείς να το αντιπροτείνεις όταν μιλάμε για αρχές του διεθνούς δικαίου (αυτές, πολύ απλά είτε ισχύουν είτε δεν ισχύουν), αφετέρου δε έχει πρόσβαση από το νότο σε όλη τη νοτιοανατολική μεσόγειο.

Απάντηση: Re: παραβίαση των εναερίων συνόρων....

Οσο για τον παστουρμα, αυτός ειναι αιγύπτιος...
Είναι σίγουρο αυτό; Εγώ ξέρω ότι είναι τούρκικος.
Και είναι και ωραίος για ουζομεζέ. Αλλά η μυρωδιά του μετά...........

http://en.wikipedia.org/wiki/Pastrami#Origin

Αν και νομίζω οτι γράφει μπαρουφες, καθως τετοια θέματα δεν ειναι ευκολα εντοπίσιμα. Παράδειγμα, ο συγχωρεμένος ο παππους μου που ειχε πριν 40-50 χρόνια παντοπωλειο, μου ειπε προ 20ετίας οτι ο παστουρμας ειναι αιγυπτιακό clopyright και οτι ο γνήσιος γινεται μονο απο κρέας καμήλας.

καθαρά αφρικανικό προιόν.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: παραβίαση των εναερίων συνόρων....

Είναι σίγουρο αυτό; Εγώ ξέρω ότι είναι τούρκικος.
Και είναι και ωραίος για ουζομεζέ. Αλλά η μυρωδιά του μετά...........

Τσκ τσκ τσκ...
Σιγά σιγά αγαπητέ καταρρίπτεις τον μύθο που πλανιέται στο AvClub για το άτομό σου...

Επειδή όμως δεν πρέπει να υπάρχει παραπληροφόρηση...

Ο παστουρμάς ξεκίνησε από την Αίγυπτο όπου χρησιμοποιούσαν κρέας καμήλας για να τον παρασκευάσουν.
Αυτός ο παστουρμάς υπάρχει ακόμη, αν και πολύ σπάνιος γιατί η καμήλα είναι ζώο "θησαυρός" για αυτούς που την έχουν και δεν τη χαλαλίζουν για να την κάνουν παστουρμά.
Η γεύση του σε σχέση με τον κλασικό παστουρμά που παίρνεις από τα μαγαζιά είναι υπόξινη και πολύ έντονη. Δύσκολο στο μάσημα, σκληρό κρέας και με ελάχιστο εως καθόλου λίπος.
Κατά βάση πλέον ο παστουρμάς φτιάχνεται από βοδινό.
Το παστράμι δεν έχει καμία σχέση με τον παστουρμά btw...
Δεν γίνεται από συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος και του λείπει το τσιμένι!

Ο παστουρμάς μπορεί να φτιαχτεί από μπούτι, μπριζόλα, κόντρα φιλέτο, εγριτζέ (στραβό κομμάτι), ντιλμέ (μαλακό) ή bon filet. Το μπούτι έχει το λιγότερο λίπος, μετά έρχεται το κόντρα φιλέτο, το εγριτζέ και το ντιλμέ και φυσικά η μπριζόλα έχει το περισσότερο αλλά διάσπαρτο λίπος...
Από bon fillet δεν έχω δοκιμάσει, να με συγχωρνάτε. Είναι high end παστουρμάς και κοστίζει πάνω από 35 ευρώ το κιλό.

Αυτά προς το παρόν, μιλήστε για τις παραβιάσεις, πάω εγώ να χτυπήσω κανένα ουζάκι...