Paracords - lanyards - λουράκια και άλλα για τους φακούς μας.

9 January 2012
324
Ζάκυνθος
Η ώρα του παιδιού!!!
Λοιπόν η ιδέα ξεκίνησε όταν είδα το λουράκι του Fenix TK35 σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κοινά που έχουν στα παρελκόμενά τους άλλοι φακοί.
Χρησιμοποίησα λευκό νάυλον σχοινάκι 1,5mm και τροποποίησα λιγάκι ένα κόμπο που ξέρω απ' τους προσκόπους.
Αυτό που προκύπτει είναι ένα paracord απο μονοκόμματο σχοινί που δεν έχει κανένα φόβο να λυθεί ή να κοπεί με αποτέλεσμα να χαλάσει το φακό μας.

PA040060.jpg

paracord.jpg
Τα cm που χρησιμοποιώ είναι ακριβώς στο χέρι μου και σαφώς μπορούν να τροποποιηθούν.
Εφόσον τελειώσετε και τραβήξετε το σχοινάκι με το βελάκι, όλα σφίγγουν τέλεια. Τις άκρες που μένουν τις κόβετε σχεδόν τελείως και τις καίτε με έναν αναπτήρα. Αν μεγεθύνετε τις φώτο φαίνονται καθαρά τα τελειώματα.

Καλη ιδεα για θεμα αλλα θα πρεπει να γινω αντιδραστικος λιγο....

Ωραια αυτα τα λουρακια για διακοσμητικους λογους, αλλα προσεξτε την κατασκευη τους αν προκειτια να τα περασετε γυρω απο τον καρπο σας.
Δεν θελετε να πιαστει καπου ο φακος και να παρει και το χερι σας μαζι.

Οι λυσεις ειναι 2. να εχετε σκοπιμα στο λουρι ενα σημειο που θα σπασει ευκολα,
και να κανετε το λουρακι απο ελαστικο κορδονι? Καποτε βρηκα λιγο , πηρα λιγο και απο τοτε γυρνω με ενα κομματι για δειογμα στο πορτοφολι μπας και ξαναβρω!

θα τραβηξω και θα ποσταρω αυριο φωτο.....

Σταυρο ωραιο το σχεδιο σου, μπορεις να μου πεις πως γινεται το δεσιμο των 2 ακρων?
Επισης που στο καλο βρηκες τετοια

Μου αρέσουν πολύ, ήδη έχω παραγγείλει σε χρώμα πορτοκαλί και θα ήθελα να ασχοληθώ λιγάκι με το άθλημα.
Ξέρει κανείς αν χρειάζεται εργαλείο πχ παραμάνα ή χοντρή βελόνα;

paracord.jpg

Κώστα τη στιγμή που τελειώσεις με τις περιστροφές του σχοινιού και το τελείωμα (σημείο b) το περάσεις στη θηλιά που έχεις αφήσει, τότε τραβάς το σημείο a και σφίγγει. Απλά καίς λίγο την ακρούλα. Το σχοινί που μένει (του σημείου a) το κόβεις σύριζα ακριβώς εκεί που αρχίζουν οι περιστροφές και επίσης το καίς λιγάκι.

Που βρήκα τί δεν κατάλαβα...το σχοινί ή το πλέξιμο (δικό μου)?
Και στο Youtube πάντως έχει πολλά δεσίματα...άλλα απλά, άλλα σύνθετα.
Οσο για το θέμα του να σκαλώσει κάπου ο φακός είναι πολύ σοβαρό και πάντα απαιτείται μεγάλη προσοχή. Καλά έκανες και το επισήμανες.

το σχοινι το σχοινι!

παντως χαρας το κουραγιο σας με τα πλεξιματα. Μια φορα εκανα ενα cobra stich. βρισκω το σπορ σπαστικο και οχι για μενα.
τα λεμε αυριο

Zeremefico υπάρχει κάτι σαν βελόνα που στην πίσω μεριά είναι κενό και μπαίνει μέσα το σχοινάκι. Αυτό το εργαλείο που σου λέω γίνεται η συνέχεια του σχοινιού. Δεν γνωρίζω όμως πως λέγεται, αν βρώ κάτι θα ποστάρω.

Το σχοινί το πήρα απο κατάστημα με εργαλεία εδώ στη Ζάκυνθο. Φαντάζομαι οτι υπάρχει παντού σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Δεν είναι κάποιο ειδικό σχοινάκι όπως π.χ το 550, απλά είναι νάυλον για να μπορεί να καίγεται.

να τα διαφορα lanyard μου απο ελαστικο κορδονι.
Αυτο στον Surefire ειναι εξτρα μακρυ για να κανω μια λαβη "επιχειρησιακη"

Αγόρασα κι' εγώ ελαστικό κορδόνι και συνεχίζω να φτιάχνω λουράκια για τους φακούς μου. Βρήκα επίσης και όλα αυτά τα πλαστικάκια που βάζεις στο τελείωμα του σχοινιού ή αυτά που αυξομειώνουν το μήκος.

βρισκεις στα μαγαζια με ειδη ραπτικης αλλα δεν ειναι καλης ποιοτητας.
εχει μαγαζια εξω που ασχολουνται με το σπορ....
αναμεσα τους και το lighthound.com