Παραδοσιακό ξύρισμα

BTW δοκίμασα προχθές το σαπούνι Mogno της Ach Britto.
4.90€ και σίγουρα αξίζει για πολύ περισσότερα.
Ένα άρωμα φρεσκάδας, καθαριότητας, όχι κάτι το Niche, αλλά για το καλοκαίρι είναι τρομερό.
Το κοιτούσα για λίγη ώρα βέβαια σαν χαζός, του στυλ "πως φορτώνουμε από αυτό είπαμε;" :ROFLMAO:
Έρχεται σε συσκευασία σαπουνιού για τα χέρια και έχει και το σχήμα του.
Τελικά το κράτησα στο χέρι και σβούριξα το πινέλο πάνω του.
Υποθέτω, μπορείς απλά να πλύνεις τη μουσούδα σου με αυτό και να κάνεις αφρό με το πινέλο αντί να το ξεπλύνεις;

Ρε συ Μάικ ευχαρίστως να δοκιμάσω, αλλά αναρωτιέμαι ποιο σαπούνι μπορεί να είναι καλύτερο από τα Saponificio.
Σήμερα που ξυριστηκα με το γιατροσαπουνο ,πράγματι αναρωτιέμαι τι μου άρεσε από δαυτο.
Κλάσεις ανώτερο το ιταλικό.
Έχω φέρει και ένα proraso να το χαρίσω σε ένα φίλο .
Θα το ανοίξω πονηρά και θα το δοκιμάσω ,να δω πως θα τα πάει με τον Έλληνα.
Εκτός και αν το Argos έχει χάσει τις ιδιότητές του , επειδή το έχω ήδη τρίτο καλοκαίρι.

Αν δεν το χρησιμοποιείς θα χάσει βρε τα υγρά του.
Πρέπει να το αφήσεις κανένα 24άωρο μέσα σε νερό μήπως και συνέλθει!
Δεν είναι triple mild όπως το varessino

Θα το χαρίσω ...σιγά μην κάτσω να σκάσω😄
Πάντως μια χαρά είναι οπτικά.
Και επίσης αν δεν έχεις δίπλα το saponificio, εξίσου μια χαρά είναι.
Αυτός που θα το πάρει, θα το ευχαριστηθεί.

Καλά, πάρε ένα mogno να ευχαριστηθείς.
Στην τελική, αν είσαι τόσο παράξενος, για 5€ το κάνεις σαπούνι χεριών. :ROFLMAO:

Όταν έρθω Αθήνα θα το δοκιμάσω.
Τώρα στο νησί έχω το saponificio,το Argos,το proraso (για χάρισμα)και ένα cella κόκκινο.
Θα με φτάσουνε λες μέχρι τέλος Αυγούστου??😛

• Haha
Reactions: Tzimisce
Στα γρήγορα να αναφέρω ότι τελικά το proraso και ειδικά για την τιμή του,είναι εξαιρετική επιλογή.
Αφού έκανα έναν αφρό που στην κυριολεξία τον πέταξα γιατί είχα βάλει πολύ νερό και ήταν μπουγαδονερο,μετά έβαλα την σωστή ποσότητα και έπαθα πλάκα.
Όποιος δεν θέλει γούστα και τον ενδιαφέρει η ουσία, ας του δώσει μια ευκαιρία.
Αποκάλυψη...στα ίδια και καλύτερα επίπεδα με το κόκκινο cella,το βρίσκεις σχεδόν παντού,σαφώς καλύτερο άρωμα (σανδαλοξυλο)και όλα αυτά με περίπου 4 ευρώ 👍

Να προσθέσω ότι τα κίτρινα Gillette που κυκλοφορούν τώρα είναι για πολλές κλωτσιές,σε σύγκριση με την προηγούμενη παρτίδα.
Είχαν ξεμείνει μερικά στο χωριό και σήμερα που τα χρησιμοποίησα, διαπίστωσα την μεγάλη τους διαφορά .
Άλλο ξυραφάκι!

Last edited:
Το κακό του Prorasso είναι το after shave του, που το σανταλόξυλο είναι πολύ λιπαρό...
Δοκίμασε και το Mogno, ίδια τιμή περίπου ;)

Που να τόβρω το mogno βρε συ, επαέ😄
Εξάλλου ποσως με ενδιαφέρουν τα after shave.
Speick -lavish care και ξερό ψωμί 👍

• Haha
Έπεσε ξυρισματαρα με την R41 και σαπουνακι southern witchcrafts
Λεπιδουλα μια nacet .
Τελειο αποτέλεσμα

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: mdvq and Tzimisce
Μιας και δεν έχω και τίποτα σπουδαίο να κάνω ασχολούμαι με ... σαχλαμάρες.😀
Δεν ξέρω από που ορμώμενος, αλλά έχω την εντύπωση ότι προϊόντα από μικρές εξειδικευμένες εταιρείες είναι καλύτερα από τις μαζικές και εμπορικές, του σούπερ μάρκετ δηλαδή.
Με αυτό στο νου,αγόραζα τον τελευταίο καιρό αποσμητικα από εταιρείες με ξυριστικα.
Speick και Floid δηλαδή.
Το μεν speick το πέταξα σχεδόν επί τόπου λόγω αφόρητης μυρωδιάς,το Floid το κράτησα λόγω υπεροχής μυρωδιάς και μπολικου υλικού (βέβαια έκανε 8ευρω).
Όμως και αυτό το σουταρισα γιατί διαπίστωσα ότι, (παρόλο που ο ιδρώτας μου ΔΕΝ μυρίζει με το καλημέρα)με αυτόν τον διάολο στο δίωρο άρχιζαν οι... ευωδίες 😵‍💫
Κάνοντας λοιπόν δοκιμές με αυτό ,χωρίς αυτό και σε αντιπαράθεση με το old spice του σούπερ μάρκετ ,σε όλες τις καταστάσεις το Floid έχανε κατά κράτος (και γω μύριζα σαν ασβός 😀😀)
1)έχετε οι παρατηρήσει κάτι ανάλογο?
2)έχετε καμμιά εξήγηση για το γεγονός??

Δικό μου συμπεράσματα??
Δεν κάνουν όλα για όλους και όλοι οι εξειδικευμένοι τα πάντα καλα.

Έχω δοκιμάσει διάφορα.
Όντως, σαν το old spice του super market κανένα. Τα μπλε όμως, όχι αυτά που δεν σε αφήνουν να ιδρώσεις!
Με τα υπόλοιπα πρέπει να μπαίνω για ντους κάθε δύο ώρες σαν μπακαλιάρος που τον ξαλμυρίζουν, κάτι που δεν παίζει τις μέρες που δουλεύω.
Σε σαπουνάκια σώματος, δοκίμασα το officiana πρώτο.
Φοβερό άρωμα αλλά πολύ άτονο. Πάει κάδο.
Αν δεν μυρίζεις ρε φίλε φρεσκάδα όταν βγαίνεις από το ντους πότε θα μυρίσεις;

• Like
Reactions: mdvq
Έχω δοκιμάσει διάφορα.
Όντως, σαν το old spice του super market κανένα. Τα μπλε όμως, όχι αυτά που δεν σε αφήνουν να ιδρώσεις!
Με τα υπόλοιπα πρέπει να μπαίνω για ντους κάθε δύο ώρες σαν μπακαλιάρος που τον ξαλμυρίζουν, κάτι που δεν παίζει τις μέρες που δουλεύω.
Σε σαπουνάκια σώματος, δοκίμασα το officiana πρώτο.
Φοβερό άρωμα αλλά πολύ άτονο. Πάει κάδο.
Αν δεν μυρίζεις ρε φίλε φρεσκάδα όταν βγαίνεις από το ντους πότε θα μυρίσεις;
Δοκίμασε αυτό και πές εντυπώσεις.....
Officina Artigiana Najran

To Officina Artigiana Stay δοκίμασα και με απογοήτευσε.
Θα μου πάρει καιρό να καταναλώσω τα σαπούνια που πήρα, αλλά με τόσο "ψόφιο" άρωμα δεν με τραβάει να πάρω άλλο.

πωπωωω πανω απο 1 χρονο ειχα να κανω παραγγελια επειδη ειχα πολλα σαπουνια
Τωρα ομως που 3 τα τελειωσα επεσε new order απο anticatura
το πρωτο μου μd λοιπον και ενα αλλο αγνωστης για μενα μαρκας

• Like
To Officina Artigiana Stay δοκίμασα και με απογοήτευσε.
Θα μου πάρει καιρό να καταναλώσω τα σαπούνια που πήρα, αλλά με τόσο "ψόφιο" άρωμα δεν με τραβάει να πάρω άλλο.
Σε μένα πάντως καθησε πολύ καλά , όπως και το Saponificio Varesino Black Vanille.

Σαπούνι από τον πεζόδρομο στον Πειραιά με ένα ευρουλακι.
Άντε και να πάμε στο διπλανό hiend μαγαζί με λίγα παραπανω ευρώ.
Μυρωδιές παραδοσιακές,αγνές και κρατάει το σαπούνι μέχρι να το βαρεθείς.
Ειδικά το άρωμα κανέλας είναι κάτσε καλά...σαν να τρως γαλακτομπούρεκο 😁
Στα χαϊλικια μου ,πάω μέχρι την πλατεία Ντάβαρη και παίρνω από ένα μαγαζί γενικού εμπορίου,το καλύτερο σαπούνι που έχω χρησιμοποιήσει.
Είναι χειροποίητο,διάφανο και έχει διάφορα αρώματα.
Παίρνω το καρπούζι (λες και το κόβεις τώρα) και τον κέδρο.
Είναι σε μπαστούνι και στο ζυγίζει με το κομμάτι.
Με τρία ευρώ παίρνεις αρκετή ποσότητα.
Το μονο του μειονεκτήματα είναι ότι τελειώνει σχετικά εύκολα.

• Like
Reactions: kbouk