Παραδοσιακό ξύρισμα

Την αυθεντική Old Spice την έφτιαχνε η Shulton.
Μετά την αγόρασε η P&G και την εξαφάνισε για πολλά χρόνια.
Μετά την έβγαλε πάλι στην αγορά αλλά με άρωμα που δεν έχει και ιδιαίτερη σχέση με το αρχικό.
Από την ευρωπαϊκή εκδοχή του, αυτή που βρίσκουμε στα super market, έχει αφαιρεθεί το σανδαλόξυλο και η κανέλα.
Στην Ινδία κυκλοφορεί ακόμη με την συνταγή της Shulton.
Ίσως να έγινε επειδή σαν after shave είναι πολύ πιο βαρύ, σε σημείο κάποια αιθέρια έλαια να δίνουν την αίσθηση καψίματος στο πρόσωπο.
Ίσως η κανέλα;
Στην Ινδία, αν υποθέσεις από κάτι Pashana που κυκλοφορούν, δεν έχουν και ιδιαίτερο πρόβλημα με τα βαριά αρώματα. :D

Η Μενούνος που κυκλοφορεί και σαν after shave και σαν κολόνια είναι πιο κοντά στην παλιά.
Θα έλεγα ότι είναι μεταξύ του σαπουνιού και του after shave
Το σαπούνι της Old Spice έχει άλλο άρωμα από το after shave. Κοντινό μεν, άλλο δε.

Το original παντως που πηρα προσφατα μου θυμιζει αρκετα την παλια Old spice ( που ειχα επισης για χρονια σε μεγαλη ποσοτητα). Δεν ξερω αν ειναι ιδια με την Classic.

Champion και Noir που πηρα για δοκιμη δεν ειναι καθολου ασχημα μην πω εξαιρετικα.

Παντως πλεον βγαζει παρα πολλες διαφορετικες after shave. Μετρησα πανω απο 10 σε ενα μονο ψαχτηρι...

Μιχάλη την ινδική έκδοση (συνταγή Shulton) από πού την παίρνεις;

Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Nα υποθέσω ότι το μπουκάλι της Old Spice είναι άδειο αφού είναι της Shulton?

Ξαναγεμιζουν τα μπουκαλια της Old Spice δηλαδη Μιχαλη ?

Μοιαζουν σφραγισμενα κλιπαριστα.

Εγώ παίζω με δικής μου σχεδίασης μηχανή.

Η σχεδίαση του top cap τουλάχιστον τελείωσε.
Πρόβλημα ευθυγράμμισης δεν έχεις ούτε με προσπάθεια. :D

Φοβερά απαλό, δεν νομίζω ότι μπορεί να κοπεί άνθρωπος με αυτό...
Θα δοκιμάσω καί με βάρβαρες λεπίδες.
1588975721872889003843.jpg

Ψήνομαι όταν τελειώσω να στείλω το σχέδιο σε cnc αλλά δεν έχω ιδέα για το κόστος...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επεισοδιο 4.

:FSGSFGS4::BDGBGDB55: Πληθαινουν οι τρελλοι :BDGBGDB55: :FSGSFGS4:

Ρε παίδες, καλό το ξύρισμα, με κούρεμα έχετε βρει καμιά άκρη γι'αυτές τις εποχές; Κάθε πρωί πάω στο μπάνιο αποφασισμένος να τα πάρω ως έχει με την κουρευτική που'χω για τα μούσια σε μια σκάλα όλα μαζί, και τελικά το μετανιώνω. :ADFAD2:

Ασε κατω τα μαλλια σου να φανει η αρχοντια σου.

Τι εγινε με λιγα μαλλια παραπανω ? Εδω καποτε αφηναμε αλογουρες μεχρι την πλατη, μας κοιταζε η μανα μας να δει αν της βρεθηκε κανας ινδιανος στο δρομο της :flipout:

Εδω αρχισαν να κουρευονται Ιασωνα σε κανα μηνα θα ερθει και η σειρα σας.

Ασε κατω τα μαλλια σου να φανει η αρχοντια σου.

Τι εγινε με λιγα μαλλια παραπανω ? Εδω καποτε αφηναμε αλογουρες μεχρι την πλατη, μας κοιταζε η μανα μας να δει αν της βρεθηκε κανας ινδιανος στο δρομο της :flipout:

Εδω αρχισαν να κουρευονται Ιασωνα σε κανα μηνα θα ερθει και η σειρα σας.

Βρε δεν κατάλαβες, ορθάνοιχτα είναι εδώ. Εδώ τελείωσε η πανδημία, έτσι λέει το Φόξ Νιους :D

Εγώ όμως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάω να κουρευτώ όσο είμαστε ακόμα στην εκθετική αύξηση. Μια φορά τη βδομάδα ΣΜ και πολύ είναι ήδη.

Θα τ'αφηνα μακρύ στα γεράματα για το χαβαλέ, αλλά δεν είναι το μαλλί μου για τέτοια, φουσκώνει προς όλες τις κατευθύνσεις και πλέον δε βλέπω, άσε που όλο διαβάζω ότι είναι και health hazard οι πολλές τρίχες για προσκόλληση σωματιδίων! :BDGBGDB55:

αυτο το κρυσταλλικο που χρησιμοποιει ο Σταροβας που λεει οτι,μπορει να χρησιμοποιηθει και ως αποσμητικο,τι ειναι;

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

αυτο το κρυσταλλικο που χρησιμοποιει ο Σταροβας που λεει οτι,μπορει να χρησιμοποιηθει και ως αποσμητικο,τι ειναι;

ALUM BLOCK ή αιμοστατικη πετρα.

https://www.bestprice.gr/cat/6040/after-shave.html?q=alum+block&from=search

Δεν ξερω αν το βαζει και στην φασολαδα ετσι οπως το παει....:BDGBGDB55:

Ναι δινε ιδεες....

Γιατί;
Έχουν βγει μαχαίρια για ξύρισμα σε ότι σχήμα θέλεις.

Εγώ ζαχάρωνα αυτό

71UVkMciObL._SL1024_.jpg

716SHGDsi0L._SL1280_.jpg

Λάκη, είναι το Potassium Alum.
Ένα πέτρωμα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι για αποσμητικό, με αντισηπτικές και αιμοστατικές ιδιότητες.
Δεν έχει κάποια μυρωδιά, απλά καταπολεμά την κακοσμία.
Μετά το ξύρισμα, άλλους τους δροσίζει και άλλους τους... ζορίζει.
Εμένα με τσακίζει, νιώθω σαν να τρίβω αυτά τα μαξιλαράκια με τις βελόνες στο πρόσωπό μου.