Παραδοσιακό ξύρισμα

G14A1158.jpgG14A1157.jpg

Ενεδωσα και εγω στην απολαυση -λογω καραντινας κυριως- του υγρου ξυρισματος με σαπουνι και κανονικη λεπιδα.

Εχοντας ηδη απο τον μακαριτη τον πατερα μου μια Gillete το 1978 και κατι ξυραφακια ιδιας ηλικιας αλλα και ενα πινελο Omega χοίρου και ενα σαπουνι με θηκη της L' Occitane παρηγγειλα τα αφτερσειβια( η μεγιστη απολαυση μετα απο ενα τετοιο ξυρισμα) και πηρα το ρισκο να δοκιμασω εστω και με λεπιδες της Wilkinson 40 ετων + :flipout:

Στο τριτο ξυρισμα αρχισα ηδη την κοντρα, ερεθισμοι μηδεν και το κυριοτερο κοψιματα σχεδον στο 0 (κατι ψιλοnicks στην πρωτη φορα μονο)

Ειναι πολυ ωραια αισθηση δεν μπορω να πω. Παρηγγειλα και νεα ξυραφια για δοκιμες και η μηχανουλα του πατερα μου βρηκε παλι μαγουλο να φροντιζει.

thanks daddy.

Καλημέρα,

Διαβάζω καιρό το νήμα, και έχω μπει σε σκέψεις να κάνω και εγω αυτό το βήμα του ξυρίσματος που αναφέρετε. Ως άσχετος τι εξοπλισμο μου πρότεινετε ως αρχάριος για να φυγουν και οι φόβοι του κοψίματος?

Θα ξεπουλησουν τα μαγαζια με δαυτονα ....

Έχει πέσει περονόσπορος στις μηχανές! :D

Λοιπόν... για αρχικό σετ, αναίμακτο (και για το πρόσωπο και για το πορτοφόλι).

Lord L6 (έχει απομίμηση της κεφαλής της Merkur 34C) ή Feather Popular.
Λίγο πιο πάνω σε τιμές παίζουν Merkur 34C και Edwin Jagger 89 (τα γραμματάκια δεν παίζουν ρόλο, μόνο η λαβή αλλάζει, στις 89 όλες οι κεφαλές είναι ίδιες).
Ακόμη πιο πάνω, αλλά μιλάμε για μηχανή που δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις πιο μετά, Rockwell 6C (ή 6S αν θέλεις να την αφήσεις στα δισέγγονά σου).
Αυτή θέλει προσοχή, μην ξεθαρέψεις με τις ρυθμίσεις 1-2 που δεν ξυρίζουν ούτε σπανό και πας σε καμία 5-6 και κοπείς.

Λεπίδες, Astra πράσινες, Gillette blue, Concord... Με Feather μην παίξεις ακόμη εκτός αν πας στην Popular που είναι φτιαγμένη για αυτές.

Τώρα...
Feather Popular - Rockwell (στο 1-2) είναι πολύ δύσκολο να κοπείς. EJ αν σε πιάσει η μανία να πάρεις BBS θα σου κάνει ερεθισμούς, επειδή είναι πολύ απαλή και θα θέλεις πολλά περάσματα.
Για να καταλάβεις, η Rockwell στο 1, σύμφωνα με την εταιρία, είναι για να σε αφήνει με γένια μίας ημέρας.

Σε πινελάκι, ένα Omega από τον Σκλαβενίτη των 5 θα κάνει δουλίτσα, μετά, αν σου αρέσει έχει να παίξεις όπου θέλεις.

Πάμε τώρα σε φτηνά σαπούνια...

La Toja φοβερό, το πήρες εχθές.
Cyril R. Salter (το σαπούνι) εκπληκτικό, κυκλοφορεί όμως μόνο σε άρωμα λεβάντας.
Hasslinger. Πολύ καλό σαπούνι, προτίμησε το "προβατάκι" που λέμε, το λευκό.

Αυτά είναι σαπούνια που πρέπει να δοκιμάσεις.
Παίζουν από τα 2 μέχρι τα 5-6 .
Το La Toja όμορφο καλοκαιρινό άρωμα, το Hasslinger μάλλον άοσμο, το Cyril R. Salter όπως είπα, λεβάντα.
Νομίζω ότι όλα μαζί πάνε κάπου στα 10 , οπότε... εγώ θα έπαιρνα και τα τρία για αρχή. :D

Αν ψάχνεις για after shave, επειδή θα χρειαστείς περιποίηση στην αρχή που θα κάνεις λάθη, ένα Floid (το black έχει καλύτερο άρωμα, το Vigoroso είναι με μενθόλη και δεν με τρελαίνει, πολύ παλιακό άρωμα) και ένα Speick balm μάλλον θα τα χρειαστείς.

Έχει πέσει περονόσπορος στις μηχανές! :D

Λοιπόν... για αρχικό σετ, αναίμακτο (και για το πρόσωπο και για το πορτοφόλι).

Lord L6 (έχει απομίμηση της κεφαλής της Merkur 34C) ή Feather Popular.
Λίγο πιο πάνω σε τιμές παίζουν Merkur 34C και Edwin Jagger 89 (τα γραμματάκια δεν παίζουν ρόλο, μόνο η λαβή αλλάζει, στις 89 όλες οι κεφαλές είναι ίδιες).
Ακόμη πιο πάνω, αλλά μιλάμε για μηχανή που δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις πιο μετά, Rockwell 6C (ή 6S αν θέλεις να την αφήσεις στα δισέγγονά σου).
Αυτή θέλει προσοχή, μην ξεθαρέψεις με τις ρυθμίσεις 1-2 που δεν ξυρίζουν ούτε σπανό και πας σε καμία 5-6 και κοπείς.

Λεπίδες, Astra πράσινες, Gillette blue, Concord... Με Feather μην παίξεις ακόμη εκτός αν πας στην Popular που είναι φτιαγμένη για αυτές.

Τώρα...
Feather Popular - Rockwell (στο 1-2) είναι πολύ δύσκολο να κοπείς. EJ αν σε πιάσει η μανία να πάρεις BBS θα σου κάνει ερεθισμούς, επειδή είναι πολύ απαλή και θα θέλεις πολλά περάσματα.
Για να καταλάβεις, η Rockwell στο 1, σύμφωνα με την εταιρία, είναι για να σε αφήνει με γένια μίας ημέρας.

Σε πινελάκι, ένα Omega από τον Σκλαβενίτη των 5 θα κάνει δουλίτσα, μετά, αν σου αρέσει έχει να παίξεις όπου θέλεις.

Πάμε τώρα σε φτηνά σαπούνια...

La Toja φοβερό, το πήρες εχθές.
Cyril R. Salter (το σαπούνι) εκπληκτικό, κυκλοφορεί όμως μόνο σε άρωμα λεβάντας.
Hasslinger. Πολύ καλό σαπούνι, προτίμησε το "προβατάκι" που λέμε, το λευκό.

Αυτά είναι σαπούνια που πρέπει να δοκιμάσεις.
Παίζουν από τα 2 μέχρι τα 5-6 .
Το La Toja όμορφο καλοκαιρινό άρωμα, το Hasslinger μάλλον άοσμο, το Cyril R. Salter όπως είπα, λεβάντα.
Νομίζω ότι όλα μαζί πάνε κάπου στα 10 , οπότε... εγώ θα έπαιρνα και τα τρία για αρχή. :D

Αν ψάχνεις για after shave, επειδή θα χρειαστείς περιποίηση στην αρχή που θα κάνεις λάθη, ένα Floid (το black έχει καλύτερο άρωμα, το Vigoroso είναι με μενθόλη και δεν με τρελαίνει, πολύ παλιακό άρωμα) και ένα Speick balm μάλλον θα τα χρειαστείς.

Ευχαριστώ, θα προχωρήσω σε αυτα!

Ρώτησα και τον πατέρα μου μήπως έχει τπτ απο τα παραπάνω αλλά μονο κάτι πινέλα που μου έδωσε. Η αλήθεια το χρησιμοποιήσα (με συμβατικό ξυραφάκι) και μου άρεσε η αίσθήση του πινέλου! Επιπλέον μου είπε οτι έχει ενα ξυράφι απο τον παππου μου πριν τον πόλεμο και οταν παει χωρίο θα μου φέρει όλο το σετ. Θα ποστάρω φωτογραφίες για τους χομπίστες!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Θα ξεπουλησουν τα μαγαζια με δαυτονα ....

Ξυρισου σαν αντρας λεει... μα οι αντρες δεν ξυριονται πια. Και οχι μονο :flipout:

Επιπλέον μου είπε οτι έχει ενα ξυράφι απο τον παππου μου πριν τον πόλεμο και οταν παει χωρίο θα μου φέρει όλο το σετ. Θα ποστάρω φωτογραφίες για τους χομπίστες!

Καλή αρχή.
Βάλε το σετάκι σου όταν σου έρθει.
Βάλε και το ξυράφι του παππού να σου πω μοντέλο και ημερομηνία παραγωγής.

Cica, οι άντρες ξυρίζονται.
Τα "βαριέμαι", "έχω ευαίσθητο δερματάκι" "είναι της μόδας" δηλαδή φαίνονται πιο αντρικά από το να ξυρίζεσαι με μαχαίρι;
Εγώ ξέρω ότι αν δεν είσαι υλοτόμος δεν υπάρχει λόγος να μοιάζεις με τέτοιον.

Αυτό που ξυρίζουν σώμα και πόδια και από την άλλη κρατάνε μισό μέτρο μούσι λες και είναι μπονσάι, πολύ αντρικό βρε παιδί μου! :flipout:

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

κανει το κεφι του και κονομαει!

οχι δεν κάνει το κέφι του, το κέφι σου το κάνεις όταν γυρνάς βιντεάκια για τον χαβαλέ σου, τα μοντάρεις ο ίδιος, κ.τ.λ. Οταν προσλαμβάνεις γνωστή εταιρία του χώρου να σου κάνει κανονικές καθημερινές επαγγελματικές παραγωγές, μένει μόνο η κονόμα. Βέβαια καλά κάνει ο άνθρωπος...δεν το συζητάμε...

Δεν ξερω γιατι πηγε η κουβεντα εκει ισως φταιει που ειπα εγω για μεροκαματο ? :furious3:

Εννοουσα οτι σε αυτο το επεισοδιο δεν λυπηθηκε τον χρονο, ηταν μεγαλο και εξηγησε πολλα.

Εγω πιστευω οτι οχι μονο τα κανει ερασιτεχνικα αυτα -στην παρουσα φαση- αλλα και για την πλακα του.

Και φαινεται αυτο.

Δεν ξερω αν "κονομαει" ο Σταροβας, ξερω οτι εγω... ξοδευομαι... :afro: ποιος ηταν αυτος που ειπε οτι το παραδοσιακο ξυρισμα βγαινει στη διαρκεια φτηνο... ?? :twoguns:

Πριν κανα διμηνο αγορασα τη merkur futur (σε χρυσο παρακαλω) και σημερα παρηγγειλα την Parker SRX και κανω οικονομιες γιατι εβαλα στο ματι και διαβαζω για αυτην...

Και το ειχα πει... να πω οτι δεν το ειχα πει ... :rifle:

Καλησπερα και απο μενα. Μπαινω στο νημα, γιατι θελω να ρωτησω τον Ntinos P, ποιος ειχε την φαεινη ιδεα να ανοιξει αυτο το νημα και σε ποιον στελνω τον λογαριασμο...

off topic... που χαθηκε ο Ntinos P. ?

Δεν ξερω γιατι πηγε η κουβεντα εκει ισως φταιει που ειπα εγω για μεροκαματο ? :furious3:

Εννοουσα οτι σε αυτο το επεισοδιο δεν λυπηθηκε τον χρονο, ηταν μεγαλο και εξηγησε πολλα.

Εγω πιστευω οτι οχι μονο τα κανει ερασιτεχνικα αυτα -στην παρουσα φαση- αλλα και για την πλακα του.

Και φαινεται αυτο.

Μόνος του δήλωσε ότι κάνει την επένδυση του για μελλοντικό εισόδημα από το youtube διότι εκεί υπάρχει μέλλον (και έχει και δίκιο). Εφτιαξε κανάλι πριν από 2 μήνες και ήδη έχει ανεβάσει 50-100 βίντεο?Τον έχει αναλάβει εταιρία του χώρου διότι ο σταρόβας ούτε δεξί κλικ δεν ξέρει να κάνει (εξοπλισμοί, φωτισμοί, ήχος, μονταζ, γραφικά, διαχείριση καναλιού, τα πάντα). Δεν είναι χομπίστας του youtube, είναι επαγγελματίας του youtube (υπάρχουν οι χομπίστες, οι χομπίστες που εξελίχθηκαν σε επαγγελματίες, και οι καθαρά επαγγελματίες που τους αναλαμβάνουν εταιρίες από το ξεκίνημα). Γιαυτό και τα βιντεάκια του είναι σχεδόν καθημερινά, το youtube θέλει ροή για να σε πάρει σοβαρά, το γνωρίζει καλά η εταιρία παραγωγής του. Γυρνάει βιντεάκια με οποιοδήποτε θέμα, ότι του κατέβει, δεν έχει σημασία, χρειάζεται ροή. Η σειρά "ξυρίσου σαν άντρας" πήγε σφαίρα, οι χορηγίες πέφτουν βροχή, ήδη στο τελευταίο του βίντεο έχει 2 αν πρόσεξα καλά. Ταλαντούχα άτομα σαν τον σταρόβα είναι λουκούμι για τις εταιρίες παραγωγής στο youtube σαν την digital minds.

https://www.digitalminds.com/creator-page?lang=en
Tα ίδια οι ραδιο αρβύλα, η Μαίρη Συνατσάκη, και πολλοί άλλοι...

Εγω εξηγησα τι πιστευω για τα συγκεκριμενα βιντεο τα οποια ειναι οντως ερασιτεχνικα (δεν θα μου εκανε εντυπωση αν τραβιουνται με κινητο τηλεφωνο ) και οτι ναναι. Τωρα αν εχει καποιον που του παιρνει τα αρχεια να του τα μονταρει και να τα ανεβασεις ποσως με ενδιαφερει.

Δεν το ειπα για να συζητησω για τις επαγγελματικες επιλογες του Σταροβα. Εγω σαν ερασιτεχνη παντως τον βλεπω να συμμετεχει και αυτο μετρα για εμενα .

Δεν ξερω αν "κονομαει" ο Σταροβας, ξερω οτι εγω... ξοδευομαι... :afro: ποιος ηταν αυτος που ειπε οτι το παραδοσιακο ξυρισμα βγαινει στη διαρκεια φτηνο... ?? :twoguns:

Οτιδηποτε αναγαγει κανεις απο χρηστικο σε χομπυ ετσι καταληγει.

Εγω αν εξαιρεσουμε την μηχανη και το σαπουνι που ειχα δεν εχω δαπανησει πανω απο 40 ευρω .

Αν αγοραζα τις γνωστες πολυλεπιδες ηθελα για 3-4 ανταλλακτικα ξυραφια 12-14 ευρω.

Τωρα εχω λεπιδες για τουλαχιστον 5πλασια ξυρισματα.

Εμ, το Κερκίνη δεν ήθελες να το δοκιμάσεις...

Εγω δεν ηθελα ή κανεις δεν θελει ? :firstprize: