Παραδοσιακό ξύρισμα

Το Κερκίνη 2019 είναι φοβερό σαπούνι.
Απλά ο Γιώργος ακόμη δοκιμάζει φόρμουλες και τα πειράματα δεν βγαίνουν πάντα προς το καλύτερο.

Δεν ξερω αν "κονομαει" ο Σταροβας, ξερω οτι εγω... ξοδευομαι... :afro: ποιος ηταν αυτος που ειπε οτι το παραδοσιακο ξυρισμα βγαινει στη διαρκεια φτηνο... ?? :twoguns:

:vroam:

Πριν κανα διμηνο αγορασα τη merkur futur (σε χρυσο παρακαλω) και σημερα παρηγγειλα την Parker SRX και κανω οικονομιες γιατι εβαλα στο ματι και διαβαζω για αυτην...

Ζεις επικίνδυνα... :flipout:

Πολύ καλή η Futur, πανέμορφη, αλλά επικίνδυνη για πρώτη. Ειδικά όταν αρχίζεις και ανεβαίνεις σε επιθετικότητα.

Την SRX κακώς την πήρες... είναι επαγγελματική σαβέτα και από τις πιο επιθετικές για να ξεκινήσεις.
Ξεκίνα σιγά σιγά, λίγο το μάγουλο αφού το τεντώσεις πολύ καλά και βλέπεις.
Εμένα λόγω ισορροπίας δεν με βόλεψε ποτέ και έφυγε.

Το μαχαίρι είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που δεν θα πρότεινα να ανοίξεις αν δεν έχεις δίπλα σου κάποιον να σε βοηθάει.
Και όχι για το ξύρισμα, αυτό είναι πιο εύκολο από τη σαβέτα που διάλεξες.
Για να καταφέρεις να το κάνεις να ξυρίζει θέλεις επιμονή, υπομονή και πολλά λεφτά!
Ξεκινάς από μία colticule, μία naniwa super 12άρα και ένα καλό στροπ (που σημαίνει κανένα 250άρι ευρώ περίπου) και μετά αρχίζεις να ρίχνεις λεφτά σε φυσικές πέτρες των 400 και βάλε.
Ε, αφού θα έχεις δώσει το 700άρι σου σε πέτρες, δεν θα πάρεις και δεύτερο μαχαίρι;
Welcome to the rabbit hole...

Αντί αυτού (και της SRX) θα σου πρότεινα μία Artist Club σαβέτα της Feather (την SS κατά προτίμηση για αρχή) που είναι πολύ κοντά στο μαχαίρι σαν ξύρισμα και απλά αλλάζεις λεπίδα.

off topic... που χαθηκε ο Ntinos P. ?

Σε κάτι βουνά καβάλα στο ποδήλατο...
Αν δεν τον έχει φάει καμιά αρκούδα, καλά είναι.

Η σειρά "ξυρίσου σαν άντρας" πήγε σφαίρα, οι χορηγίες πέφτουν βροχή, ήδη στο τελευταίο του βίντεο έχει 2 αν πρόσεξα καλά.

Τον Ανδρέα και τον Γιώργο;
Και μόνο να γράφεις σε fora, δεν συζητάμε σε forum του εξωτερικού, θα έχεις τόσα πράγματα να δοκιμάζεις που δεν θα χαλάς τα δικά σου.
Επειδή έκανα review σαπούνια σε αγγλικό forum και τους άρεσε όπως έγραφα πρέπει να έχω λάβει πάνω από 100 δείγματα σαπουνιών και καμιά 20αριά κανονικά σαπούνια.
Χώρια οι μηχανές, και τα πινέλα που σου στέλνουν να δοκιμάσεις και να τα γυρίσεις πίσω σε στυλ pass around.
Το Σάββατο για καφέ βρεθήκαμε και μου έφερε ένας φίλος 2 σαπούνια... :flipout:

Το καλό που έκανε ο Σταρόβας είναι ότι τράβηξε αρκετό κόσμο στο Π.Ξ. που δεν ήξερε καν ότι υπάρχει.
Φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν Mantic π.χ.
Ούτε ο ίδιος δεν νομίζω να το πιστεύει αυτό. :smile:

Η διαφορα της feather ss με την παρκερ srx ποια μπορει να ειναι; Στο ζυγισμα; Αφου και οι δυο τις ιδιες λεπιδες περνουν και εφαπτονται απ ευθειας στο προσωπο... δεν εχουν καποια μπαρα να διαμορφωνει την επιθετικοτητα.

Την ειχα δει την feather αλλα αφου εχω σκοπο να παω σε straight κποια στιγμη, ειπα να ξεκινησω φτηνα.

Η διαφορα της feather ss με την παρκερ srx ποια μπορει να ειναι; Στο ζυγισμα; Αφου και οι δυο τις ιδιες λεπιδες περνουν και εφαπτονται απ ευθειας στο προσωπο... δεν εχουν καποια μπαρα να διαμορφωνει την επιθετικοτητα.

Την ειχα δει την feather αλλα αφου εχω σκοπο να παω σε straight κποια στιγμη, ειπα να ξεκινησω φτηνα.

Όχι, καμία σχέση δεν έχει.
Όχι μόνο στο ζύγισμα που παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά και στο υλικό (η Parker μοιάζει τενεκεδάκι μπροστά της, πόσο μάλλον στην DX που είναι από ατσάλι).
Επίσης δεν παίρνει τις ίδιες λεπίδες, παίρνει τις Single edged που είναι πιο σκληρές σαν υλικό και πιο "μαλακές" στο κόψιμο.
Και η SS (που έχω καταλήξει) έχει στην κεφαλή το χείλος που βοηθάει.

20160916164239_feather_artist_club_ss_scotch_wood_razor.jpeg

Εδώ ανοιχτή η κεφαλή για να δεις πως μπαίνει η λεπίδα. :smile:

26118_3.jpg

Αν πας σε straight, μόνο φτηνά δεν ξεκινάς!
Εκτός αν έχεις ήδη τις πέτρες και το strop.

Ηρθε η παρκερ και οντως δειχνει φτηνοκατασκευη αλλα θα τη δοκιμασω σημερα παρ αυτα.
Τουλαχιστον εχει και λαβη απο ατσαλι και οχι πλαστικο.

Μου φαινεται επικινδυνος ο τροπος που ανοιγει για να βγαλεις τη λεπιδα, οταν ειναι να τη βαλεις ειναι ακινδυνο, θα το προσεξω.

Τα στροπ απο οτι ειδα, επωνυμο dovo εστω και 2,5ιντσες περνεις με ενα 50ρι.
Για πετρα σκεφτομαι διαμαντοπετρα για να μη θελει λειανση αλλα δεν εχω δει ακομη ποσο κοστιζουν.
Και σκεφτομαι μονο με μια πετρα οτι θα κανω τη δουλεια μου και οχι να καλυψω ολους τους βαθμους σκληροτητας.

Τη bismarck τη σκεφτομαι γιατι την αναφερουν ολα τα σαιτς ως αριστη επιλογη και γιατι τη βρισκω πολυ φτηνοτερα απο την ελλαδα, στα 120 ευρω περιπου αν θυμαμαι καλα.

Αλλα θα περιμενει μεχρι τον αυγουστο.

Σε strop καλύτερα να πάρεις ένα 3'' για να χωράει όλη τη λεπίδα και να μην κάνεις Χ πάνω του.
Σε πέτρα, λογικά θα χρειαστείς μία colticule για να φτάσεις στα 6-8.000 grit (κάπου στα 80 ) και μετά μία 12άρα Naniwa π.χ. που έχει άλλα τόσα.
Πιο μικρή δεν θα χρειαστείς ακόμη, δεν έχεις λόγο να σετάρεις την κόψη σου.

Για να ξυριστείς μετά την colticule... δύσκολο. Εκτός αν είναι πολύ μαλακά τα γένια σου.

Πήρα λοιπον τα πρώτα υλικά:

-- Μηχανη Lord6
-- La toja , κρέμα ξυρίσματος για αρχή
-- Floid black για after shave
-- Ξυράφια για δοκιμή : Lord, Astra, Gilette.

Πρώτο ξυρισμα με αυτό που είχε η μηχανη μεσα, όλα κυλισαν ομαλα. Χωρίς ερεθισμους και κοψιμο. Στην περιοχή του λαιμου δεν το ζόρισα για αρχή αλλα στο πρόσωπο ολα λεια και καλα.

Τελικα εχετε δίκιο άλλη εμπείρια!

Καλορίζικα!
Ωραία αρώματα...
Την κρέμα της La Toja δεν την έχω δοκιμάσει, είμαι ερωτευμένος με το άρωμα του σαπουνιού της. :smile:
Στον λαιμό θέλει λίγο να πάρει το χέρι σου για να τον πας κόντρα γιατί αν πιέσεις όπως είσαι συνηθισμένος είναι πιθανό να αποκτήσεις ερεθισμούς.
Και βασικός κανόνας, δεν υπάρχει λόγος να βιάζεσαι, μην περνάς ξανά και ξανά το ξυράφι από το ίδιο σημείο από τη στιγμή που θα φύγει ο αφρός.
Έχεις στανταράκι ερεθισμό έτσι.
Στο επόμενο χέρι θα φύγει ότι τρίχα έχει μείνει.
Με αυτές τις "ασφαλείς" μηχανές και χωρίς να έχει συνηθίσει το χέρι σου να κρατάει μόνιμα την ίδια γωνία, θα χρειαστείς 3-4 χέρια για να αποκτήσεις BBS και αυτό αφού "πάρει" λίγο το χέρι σου.
Το BBS σε όλο το πρόσωπο χωρίς ερεθισμό είναι συνάρτηση της καλής προετοιμασίας, σωστού αφρού (που ακόμη και εδώ υπάρχουν γούστα), καλής τεχνικής και τέλειας χαρτογράφησης του προσώπου σου.
Και μετά αρχίζουν τα γούστα σε λεπίδες, μηχανές, σαπούνια, πινέλα, after shave, όπου εκεί αναπολείς τις ημέρες που χρησιμοποιούσες ντενεκεδάκια για αφρό με πλαστικά ξυράφια και γελάς.

e9d05925cebe24546aeb9dd06bc11a8e.jpg

Aqua Velva got its start in 1929, not as an aftershave, but as a mouthwash for men

Ποσες φορες το σκεφθηκα........ειδικα αυτες οι μενθολες εχουν τον ....διωκτη ......κουπουποδιωκτη που λεει και ο Μιχαλης, βακτηριδιοδιωκτη κοκ....:Banane0:

Καλορίζικα!
Ωραία αρώματα...
Την κρέμα της La Toja δεν την έχω δοκιμάσει, είμαι ερωτευμένος με το άρωμα του σαπουνιού της. :smile:
Στον λαιμό θέλει λίγο να πάρει το χέρι σου για να τον πας κόντρα γιατί αν πιέσεις όπως είσαι συνηθισμένος είναι πιθανό να αποκτήσεις ερεθισμούς.
Και βασικός κανόνας, δεν υπάρχει λόγος να βιάζεσαι, μην περνάς ξανά και ξανά το ξυράφι από το ίδιο σημείο από τη στιγμή που θα φύγει ο αφρός.
Έχεις στανταράκι ερεθισμό έτσι.
Στο επόμενο χέρι θα φύγει ότι τρίχα έχει μείνει.
Με αυτές τις "ασφαλείς" μηχανές και χωρίς να έχει συνηθίσει το χέρι σου να κρατάει μόνιμα την ίδια γωνία, θα χρειαστείς 3-4 χέρια για να αποκτήσεις BBS και αυτό αφού "πάρει" λίγο το χέρι σου.
Το BBS σε όλο το πρόσωπο χωρίς ερεθισμό είναι συνάρτηση της καλής προετοιμασίας, σωστού αφρού (που ακόμη και εδώ υπάρχουν γούστα), καλής τεχνικής και τέλειας χαρτογράφησης του προσώπου σου.
Και μετά αρχίζουν τα γούστα σε λεπίδες, μηχανές, σαπούνια, πινέλα, after shave, όπου εκεί αναπολείς τις ημέρες που χρησιμοποιούσες ντενεκεδάκια για αφρό με πλαστικά ξυράφια και γελάς.

Σε πόσα ξυρισματα πρέπει να αλλάζω ξυραφακι; υπάρχει κανόνας η είναι απλά δεν κόβει και το αλλάζω;

Κανόνας δεν υπάρχει αλλά συνήθως 3-4 διαρκούν τα DE ξυραφάκια. Τα SE μπορεί και 10. Εξαρτάται όμως από πολλούς παράγοντες, πόσο συχνά ξυρίζεσαι, πόσο σκληρά είναι τα γένια σου, πόσα περάσματα κάνεις κτλ. Το καλύτερο είναι αυτό που λες: όταν νιώθεις να σε τραβάει αλλάζεις λεπίδα.

Για ένα καλό ξύρισμα είναι βασικό να κόβει το ξυραφάκι. Παλιότερα μ' έπιανε ένα κόλλημα πού και πού να δω πόσα ξυρίσματα μπορώ να βγάλω με την ίδια λεπίδα αλλά εν τέλει δεν αξίζει. Τα ξυραφάκια είναι απ' τα πιο φτηνά αναλώσιμα, είναι κρίμα να προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε από εκεί όταν βλέπουμε ότι δε σηκώνουν παραπάνω. Καλύτερα να το πετάξεις μια ώρα αρχύτερα παρά να προσπαθείς να το ξεζουμίσεις. Στα όρια της λογικής βέβαια, μη φτάσουμε να κάνουμε μία χρήση την κάθε λεπίδα (άσε που πολλές αποδίδουν καλύτερα από τη δεύτερη και μετά). Προσωπικά κατά μέσο όρο τα DE τα χρησιμοποιώ 3 φορές, τα SE 6 (με 2.5 περάσματα τη φορά, γένια 3-4 ημερών).

DE = λεπίδες διπλής κόψης για double edge μηχανές (οι συνηθισμένες), SE = λεπίδες μονής κόψης για single edge μηχανές, π.χ. αυτή:

https://www.italianbarber.com/products/razorock-stainless-steel-hawk-single-edge-razor-v3

Οι SE λεπίδες έχουν μεγαλύτερο πάχος και είναι πιο άκαμπτες σε σχέση με τις DE γι' αυτό και διαρκούν περισσότερο.

Παράδειγμα από SE blades:

https://www.maggardrazors.com/product/feather-artist-club-professional-blade-20-pack/

Γενικά μιλώντας, προτιμώ τις single edge μηχανές.

Και εαν ξεχασεις ποσα ξυρισματα εχεις κανει με ενα ξυραφακι,
απλως μολις δεις οτι ζοριζεται λιγο , το αλλαζεις.
Εγω συνηθως δεν μετραω τα ξυρισματα, αλλα ξερω οτι οταν
το ξυραφακι αρχιζει και ψιλοκολωνει βρισκομαι στο 4ο ξυρισμα.

Σωστό αλλά αν χρησιμοποιείς 3 διαφορετικές λεπίδες παράλληλα (μία DE, διάφορες SE - δεν είναι όλες ίδιες) είναι δύσκολο να θυμάσαι, ειδικά για τις SE που διαρκούν και αρκετά. Το Blade Reminder app είναι απλό κι ωραίο για να κρατάς track :-)

Εχουμε τετοια συμβολη της επιστημης ? :Banane0:

Πειτε και για τα αλλα που διαβαζω. Ειδικος κουμπαρας απορριψης λεπιδων κοκ.....

Εντάξει το πλέον άχρηστο αντικείμενο. Βέβαια φτηνό είναι και για να γεμίσει θέλει μήνες αν όχι χρόνια, οπότε αν σου γεμίζει το μάτι γιατί όχι; Αλλιώς εναλλακτικές ένα σωρό, π.χ. κουτάκι από αναψυκτικό.