Παραδοσιακό ξύρισμα

Οταν την πηρα τη σαβετα δεν ηξερα οτι ειναι πιο κοφτερη απο τις κανονικες... το διαπιστωσα απο το λιγο που ασχοληθηκα με τη μπισμαρκ σημερα στο χερι μου. Εντελως αλλη αισθηση κοψιματος σε βαθμο που δεν βλεπω να ξαναχρησιμοποιω την παρκερ.... απορω πως τη χρησιμοποιουν ολοι οι επαγγελματιες. Εχω την εντυπωση - παρ ολη τη διαφημιση που πεφτει απο τον κλαδο τους - οτι οι πελατες χανουν τη μιση απολαυση του παραδοσιακου ξυρισματος, δηλαδη εχουν μονο την περιποιηση με τις πετσετες, τους αφρους κτλ και χανουν το καθ αυτο ξυρισμα....

Περιεργο που δεν το ειδα να αναφερεται πουθενα, δηλαδη η διαφορα στο ποσο κοφτερες γινονται οι εναλασομενες λεπιδες αν μπουν σε σαβετες, αν και διαβασα ουκ ολιγα αρθρα σχετικα, τοσο για σαβετες οσο και για φαλτσετες...

Οι εναλασομενες λεπιδες μαλλον δινουν το μαξιμουμ σε συνδυασμο με τις safety razors και χρειαζονται απαραιτητα καποιο ειδος safety bar μπροστα για να αποδωσουν αυτα που μπορουν. Εντελως γυμνες μπροστα, οπως με τις σαβετες ειναι κινδυνος θανατος και πολυ απαιτητικες σε τεχνικη.

Τελος παντων θα δειξει το μελλον αν και με την νεα θα τα καταφερω...

Για τη μπισμαρκ τωρα και το αν ειναι shave ready η οχι, με τριχα δε δοκιμασα αν περναει το τεστ, αλλα στο χερι που την περασα λιγο, δειχνει να κοβει καλα και -κυριως- ανετα και αφοβα σε σημειο που να εχω την εντυπωση οτι μπορω να ξυριστω και μονο με νερο χωρις φοβο. Ιδωμεν...

Η μηχανη γενικα, μου αρεσε, χαλαλι τα 120 ευρω, καλοφτιαγμενη και ομορφη. Ακομα και η πλαστικη λαβη της (ηθελα την ξυλινη αλλα παραηταν ακριβη) ειναι ωραια στην εμφανιση, κανει κατι χρωματιστους ιριδισμους αναλογως το φως που τη χτυπαει και ειναι καλη στο πιασιμο.

Προς το παρον, την ξεπλυνα με νερο και σαπουνι και την απολυμανα με οινοπνευμα και την ξαναβαλα στο κεροχαρτο της και πισω στο κουτι της, μεχρι να μεγαλωσουν λιγο τα γενια και να κλεισουν οι δυο χαρακιες απο το τελευταιο ξυρισμα με τη σαβετα, που δεν πηγε καλα.

Το λουρι αδιαφορο, επωνυμο μεν, στενο και κοντο μου φανηκε... ελπιζω το δερμα να ειναι καλης ποιοτητας και να κανει τη δουλεια του.

Δοκιμασα να δω και την ακμη της λεπιδας με ενα μεγενθυντικο φακο που ειχα, αλλα δεν καταλαβα και τιποτα, καλη και λεια μου φανηκε.

ΥΓ... οσο και να προσπαθεις, στο παιχνιδι με βινταζ δεν με βαζεις... κι ας ακουγονται ωραια τα... ισπανικα-bye--bye-

Αυτή είναι η δική μου :smile:

IMG-20190316-143348.jpg

Σήμερα το πρωί έκανα ένα ξύρισμα αφού μου τη θύμησες...
Με τις Filarmonica δεν είναι να ξεκινήσεις, vintage βρίσκεις σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά για να πάρεις λειτουργική filarmonica θέλεις πολλά λεφτά.

Για το λουρί μην σε απασχολεί. Καλό είναι να πάρεις ένα φτηνό στην αρχή που δεν έχει πάρει το χέρι σου, γιατί σίγουρα θα το "πληγώσεις".

Οι μπαρμπέρηδες απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν φαλτσέτα, λόγω υγιεινής.
Για αυτό όλοι το έχουν γυρίσει στη σαβέτα.
Και ναι, δεν έχει καμία σχέση το ξύρισμα του μαχαιριού με της σαβέτας!
Εκτός από το γλυκό κόψιμο που έχει το μαχαίρι, έχει άλλη ισορροπία, άλλο πιάσιμο, γενικά, κρατάς στο χέρι σου ένα εργαλείο.
Η σαβέτα μπροστά του είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Οι μοναδικές σαβέτες που πλησιάζουν πολύ το μαχαίρι είναι αυτές που παίρνουν τις single edge λεπίδες (Artist Club style).
Μία φτηνή που υπάρχει π.χ. είναι η CJB, σε Kamisori.
Μετά πας σε αυθεντική Artist Club, που ξεκινάνε από τα 100-120 .

IMG-20181211-115739.jpg

Αλλά αν σκεφτείς ότι παίρνεις το 90% του μαχαιριού χωρίς stropping, ακόνισμα, περιποίηση και χωρίς να πληρώσεις ένα νεφρό για να τις συντηρείς κοφτερές, αξίζει τον κόπο.

Καλησπέρα,

Μετά απο τις πρώτες δοκιμές με ενα ξυραφακι σε lord6 μηχανη το οποιό και με ικανοποιήσε, είπα να δοκιμάσω το gilette perma-sharp το οποιο μου το πρότεινε ο μαγαζατορας για δοκιμή. Κοβει καλά, αλλα και κοπηκα για τα καλα! :) μαζί με αρκετους ερεθισμους! Τι κάνω τώρα? Προσπαθω με το ιδιο να βελτιωσω την τεχνική ή τα πετάω ?

Νομιζω οτι το βασικο προβλημα με τις φτηνες μηχανες ειναι οτι κοβεσαι,
και φυσικα κοβεσαι ακομα περισσοτερο με κοφτερα ξυραφακια οπως ειναι τα permα sharp.

Δεν εχει να κανει με φτηνες ή ακριβες μηχανες.

Εχει να κανει με σωστες και της πλακας.

Υπαρχουν για να σε προλαβω φτηνες και σωστες. Ο Μιχαλης τις ξερει καλυτερα απο εμενα που ειμαι νεος στο χομπυ.

τα perma sharp και τα feather ειναι οι επομενες μου δοκιμες μου την δικια μου μηχανη που θεωρειται ηπια ( τοσο ηπια που προχτες την δοκιμασα με ηπια λεπδα και σε πληροφορω οτι δεν μου εκανε....ηθελα κατι πιο κοφτερο και πρωτη φορα καταλαβα την αναγκη αυτη)

Αυτο ειναι ενας ακομα μυθος για το ξεκινημα του παραδοσιακου ξυρισματος που
θελει τους ξυριζομενους να ξεκινουν με ηπιες μηχανες για να μην κοβονται.
Και δωστου πιεζουν για να κοπουν οι τριχες, και να μετα οι ερεθισμοι, τα κοψιματα
και οι απογοητευσεις.

Η κεφαλή της Lord L6 είναι απομίμηση της Merkur 34C.
Αρκετά mild κεφαλή αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κοπείς...
Το να πας από λεπίδα Lord σε Perma sharp είναι σαν να πηγαίνεις από το φιατάκι σε ferrari όμως και είναι πολύ νωρίς ακόμη.
Εμένα ας πούμε η Lord δεν με ξυρίζει και Perma Sharp δεν παίρνω με τις μηχανές που έχω γιατί δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσω τόσο κοφτερή λεπίδα.
Αν κάνω τέσσερα περάσματα με perma sharp/feather και την blackbird θα φτάσω κόκκαλο.

Μπορείς να βελτιώσεις την τεχνική σου και με μία Gillete Nacet, μία πράσινη Astra ή κάποια ανάλογη λεπίδα μεσαίας κοπής.
Αν βέβαια μιλάμε για ένα nick, μπορείς να το παλέψεις και με τις perma sharp, σε 1-2 ξυρίσματα δεν θα κάνεις κανένα και θα μπορείς μέχρι και να αλλάξεις μηχανή.

Το κακό με τις φτηνές μηχανές (Lord, Wilkinson, Feather popular κλπ) που είναι πλαστικές και πολύ ελαφριές είναι ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το βάρος τους για να ξυριστείς.
Και πρέπει να μάθεις να την πηγαίνεις εσύ ελαφριά.

εγω παντως η βασικη διαφορα της δικης μου με μια βαρια που δοκιμαζω ειναι αυτο. Οτι το βαρος της μηχανης σε βοηθα να την αφηνεις να δουλεψει χωρις να πιεζεις.

Εξ´ου και κοιταω για ψιλοβαρια μηχανη δηλαδη κατι μεταξυ 85-100gr

Με αφορμή pm's που ανταλλάξαμε με τον Kosh,θα το γράψω γιατί δεν αντέχω.
όλοι εσείς που γράφατε ότι το καλύτερο πινέλο είναι με τρίχες ασβού,γιατί δεν γράψατε πουθενά ότι βρωμάει;
Mιλάμε για πολύ μπόχα.
https://www.thetwobarbers.com/pinel...ouga-pps-81p23-0729-el?sort=p.price&order=ASC

Πες μου ότι προσπάθησες να ξυριστείς με ασβό χωρίς να τον πλύνεις! :blink:
Ο Χριστός και η μάνα του! Αυτό είναι σαν να τρίβεις στη μούρη σου βρεγμένη γάτα με περίοδο!
Η φυσική τρίχα όταν βραχεί μυρίζει αφόρητα!
Γουρούνια και ασβοί πρέπει να πλένονται καλά 3 4 φορές πριν τα χρησιμοποιήσεις και πάλι θέλουν στρώσιμο.
Υπάρχουν τρόποι να τα στρώσεις γρήγορα αλλά χάνεις λίγο την ικανοποίηση.
Αφού τα πλύνεις φυσικά!
Πρέπει να έρθεις για καφέ :smile:
Να σου δώσω και καμιά σοβαρή λεπίδα να δοκιμάσεις.

Με αφορμή pm's που ανταλλάξαμε με τον Kosh,θα το γράψω γιατί δεν αντέχω.
όλοι εσείς που γράφατε ότι το καλύτερο πινέλο είναι με τρίχες ασβού,γιατί δεν γράψατε πουθενά ότι βρωμάει;
Mιλάμε για πολύ μπόχα.
https://www.thetwobarbers.com/pinel...ouga-pps-81p23-0729-el?sort=p.price&order=ASC

Αν πω οτι δεν τα ήθελε ο ποπούλης σου θα είναι ψέματα... Γηρεύοντας πήγαινες.
Που πας και μπλέκεις ρε Σωκ μ´ αυτούς; -bye-

Χαχαχαχα.
Άστο φίλε.
Όλο το AVCLUB ένα μπλέξιμο είναι.
Πάρε ξυράφια,πάρε πινέλα,πάρε σαπούνια,αλλά και
πάρε AV Ενισχυτή,πάρε προβολέα,πάρε πανί και μετά επειδή άλλαξαν τα format και οι επιδόσεις,ξαναπάρε AV ενισχυτή,ξαναπάρε προβολέα κ.ο.κ.
Στο τέλος,όλα τα έχω και κάθονται.
Το έχω ξαναπεί:
Α.Χ.Ε.(Αναζήτηση Χαμένης Ευτυχίας).

Εγώ πάντως με τους ασβούς δεν είχα πρόβλημα. Μια ελαφριά μυρωδιά στην αρχή που έφευγε μετά από 2-3 πλυσίματα. Στους χοίρους χειρότερα τα πράγματα μεν αλλά όχι τόσο φοβερά όσο διάβαζα.

Όταν λες το πλένεις, εννοείς το βρέχεις, του κάνεις ένα πλύσιμο και στέγνωμα;
Φτιάξε σαπουνάδα από σαπούνι με έντονη μυρωδιά με το πινέλο.
Βάλε το σε ένα ποτήρι βυθισμένο στη σαπουνάδα μέχρι το handle για μερικές ώρες (2-3), ξέβγαλε, άδειασε, επανέλαβε.

Να σου δώσω κανένα κομμάτι σαπούνι Murphy and McNeil να μυρίσει ο ασβός σου Μεγάλη Παρασκευή από το πρώτο πλύσιμο; :flipout:

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

Ειπε ο Μπαμπης που αντι για να φωναξει κανα μαστορα να του φτιαξει οτι θελει εχει παραγγειλει την Αρτα και τα Γιαννενα απο εργαλεια :flipout:

Οτι μας κανει να περναμε ευχαριστα του δινουμε και καταλαβαινει.