Παραδοσιακό ξύρισμα

Για κάνα τέτοιο γνώμες και εναλλακτικές, τώρα που γυρίζει;
Χμ ωραίο εμφανισιακά αλλά ψιλοάχρηστο θεωρώ. Καταρχήν έχεις συνθετικό πινέλο, έτσι δεν είναι; Μια χαρά στεγνώνει απλά ακουμπώντας το στη λαβή του (βασικά και τους ασβούς μου έτσι τους στεγνώνω - εκτός μπάνιου βέβαια, σε ευάερο σημείο).

Όσο για το μπολάκι αν θες κάτι καλύτερο από ένα απλό πήλινο γιαουρτιού (δεν ξέρω αν έχετε βέβαια εκεί αλλά κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει) πάρε ένα με πτυχές στον πάτο - βοηθάει πολύ στην δημιουργία αφρού. Όταν έφτιαχνα σε μπολάκι παλιότερα (τώρα αποκλειστικά face lathering) το καλύτερο που είχα δοκιμάσει - μακράν - ήταν αυτό:

https://www.captainschoicestore.com/all/gunmetal-lather-bowl

Χρώματα έχει διάφορα και βγαίνει και σε μεγαλύτερο μέγεθος αλλά το συγκεκριμένο είναι ιδανικό για να το πιάνεις με το ένα χέρι και αρκετά βαθύ για πολύ αφρό. Μην πας στο μεγαλύτερο εκτός αν έχεις πολύ μεγάλες παλάμες.

Επειδή είναι ακριβούτσικο υπάρχει και κόπια από Κίνα μεριά που - απ' όσο λένε - είναι εξίσου καλή:

https://m.aliexpress.com/item/32970...42rK1RkSnhJq6ykdpXaD.jpg_640x640Q90.jpg_.webp

Χμ ωραίο εμφανισιακά αλλά ψιλοάχρηστο θεωρώ. Καταρχήν έχεις συνθετικό πινέλο, έτσι δεν είναι; Μια χαρά στεγνώνει απλά ακουμπώντας το στη λαβή του (βασικά και τους ασβούς μου έτσι τους στεγνώνω - εκτός μπάνιου βέβαια, σε ευάερο σημείο).

Όσο για το μπολάκι αν θες κάτι καλύτερο από ένα απλό πήλινο γιαουρτιού (δεν ξέρω αν έχετε βέβαια εκεί αλλά κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει) πάρε ένα με πτυχές στον πάτο - βοηθάει πολύ στην δημιουργία αφρού. Όταν έφτιαχνα σε μπολάκι παλιότερα (τώρα αποκλειστικά face lathering) το καλύτερο που είχα δοκιμάσει - μακράν - ήταν αυτό:

https://www.captainschoicestore.com/all/gunmetal-lather-bowl

Χρώματα έχει διάφορα και βγαίνει και σε μεγαλύτερο μέγεθος αλλά το συγκεκριμένο είναι ιδανικό για να το πιάνεις με το ένα χέρι και αρκετά βαθύ για πολύ αφρό. Μην πας στο μεγαλύτερο εκτός αν έχεις πολύ μεγάλες παλάμες.

Επειδή είναι ακριβούτσικο υπάρχει και κόπια από Κίνα μεριά που - απ' όσο λένε - είναι εξίσου καλή:

https://m.aliexpress.com/item/32970...42rK1RkSnhJq6ykdpXaD.jpg_640x640Q90.jpg_.webp

Για το μπωλάκι το ήθελα, αλλά και για τη μηχανή (αφού για την ώρα την ακουμπάω στη συσκευασία της). Το βρήκα αυτό που λες στο Amazon με $15, οπότε μάλλον εκεί θα πάω και θα τσιμπησω και ενα φτηνιάρικο stand.

Για κάνα τέτοιο γνώμες και εναλλακτικές, τώρα που γυρίζει;

Ψιτ μην τρελλαινεσαι τωρα με τα μπιχλιμπιδια.

Μεινε στην ουσια της απολαυσης δηλαδη στα κυρια στοιχεια της λειτουργιας και οχι στα περιφερειακα.

Θα δοκιμασεις και αλλες μηχανες αλλα σαπουνια αλλες after shave και κυριως παρα πολλες λεπιδες.

Οταν καταληξεις και θες και τετοια το κοιτας τωρα μην μαζευεις σαβουρα ακομα

Ψιτ μην τρελλαινεσαι τωρα με τα μπιχλιμπιδια.

Μεινε στην ουσια της απολαυσης δηλαδη στα κυρια στοιχεια της λειτουργιας και οχι στα περιφερειακα.

Θα δοκιμασεις και αλλες μηχανες αλλα σαπουνια αλλες after shave και κυριως παρα πολλες λεπιδες.

Οταν καταληξεις και θες και τετοια το κοιτας τωρα μην μαζευεις σαβουρα ακομα

Άδικο δεν έχεις, αλλά αν δεις που έκανα αφρό το πρωί θα βάλεις τα κλάμματα :BDGBGDB55:

(μην ξεχνάς ότι δεν είμαι ακριβώς στην έδρα μου να'χω 300 μπωλ στην κουζίνα να διαλέξω, έχω τα εξής 4 (ίδια), που δεν κάνουν για τέτοια δουλειά)

κανε και face lathering αν εχεις γενια λιγων ημερων ειναι εξισου απολαυστικο.

εγω στην αρχη Ιασωνα εκανα σε ενα ......γουδι μαρμαρινο....ακομα και στο μπωλ του σαπουνιου αν ειναι αρκετα ευρυχωρο.

Τελικα πηρα ενα 3d printed dedicated αλλα μονον εκει δεν κανω αφρο :D

Τώρα έβλεπα ένα βίντεο του Σταρόβα που λέει ότι είναι η στάνταρ πρακτική να δουλεύεις αφρό στο κουτί του σαπουνιού. Και μάλλον έχει και νόημα, αφού δε χρειάζεται έτσι να σπάσεις τρίμματα και να'χεις το πρόβλημα που είχα το πρωί.

https://youtu.be/9ggvpRq3fpU

Eννοειται.

Ειδικα τα σαπουνια του maggards που ειναι σε κατι τερατα κουτια ειναι ταμαμ για αυτο.

Δεν εχω δει ακομα τι πηρες ο Μιχαλης θα τα ξερει καλυτερα τα σαπουνια σου πιθανον να τα εχει φτιαξει και αυτος :flipout:

Τι να το κανεις το preshave.....ριχνε μια ζεστη πετσετα στο προσωπο σου πριν ξυριστεις (ή μουλιασμενη σε ζεστο νερο και στυμμενη) και εισαι ετοιμος.

Η κλασικα μετα το μπανιο ξυρισμα οπου δεν χρειαζεσαι κανενα preshave.

το κουτι των soap commander ειναι ταμαμ για αφρισμα.

Τώρα έβλεπα ένα βίντεο του Σταρόβα που λέει ότι είναι η στάνταρ πρακτική να δουλεύεις αφρό στο κουτί του σαπουνιού. Και μάλλον έχει και νόημα, αφού δε χρειάζεται έτσι να σπάσεις τρίμματα και να'χεις το πρόβλημα που είχα το πρωί.

Ναι αυτό το παρατήρησα και στο προηγούμενο post σου και ήθελα να στο γράψω. Ειδικά για σαπούνια νομίζω δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βάζεις τρίμματα στον πάτο, επειδή έχεις τα προβλήματα που αναφέρεις (άλλο με κρέμα, εκεί είναι πιο εύκολο, το σαπούνι είναι πιο σκληρό και δεν είναι εύκολο να υπολογίσεις την ποσότητα που χρειάζεται).

Προσοχή όμως, αυτό που κάνει ο Σταρόβας είναι ότι φορτώνει που λέμε το πινέλο απ' το κουτί του σαπουνιού, δε φτιάχνει τον αφρό εκεί. Δηλαδή παίρνει όση ποσότητα σαπουνιού χρειάζεται για να φτιάξει τον αφρό αργότερα. Στο βίντεο τον φτιάχνει στο πρόσωπό του (face latheting), εσύ θα τον φτιάξεις στο μπολάκι (bowl lathering). Δηλαδή έχεις ένα βήμα ακόμα σε σχέση μ' αυτό που δείχνει το βίντεο.

Πιθανόν τα ξέρεις αυτά που γράφω απλά τα λέω καλού κακού για να μη σπαταλάς σαπούνι όπως πριν. Θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς γιατί να μην κάνεις όλη τη διαδικασία στο μπολ του σαπουνιού. Αν το έκανε αυτό όμως, μαζί με τη δημιουργία του αφρού ουσιαστικά θα φόρτωνε συνεχώς νέο υλικό με αποτέλεσμα ούτε καλό αφρό να φτιάχνει αλλά και το σαπούνι από κάτω να χαλάει, αφού θα έπαιρνε πολύ νερό στην όλη διαδικασία (άλλο στο φόρτωμσ, εκεί βάζεις τόσο όσο να πάρει υλικό το πινέλο).

Άσε τον Σταρόβα, μαθαίνει, έχει δρόμο ακόμη.
Στο Soap Commander φορτώνεις από το κουτί απευθείας! Δεν κάθεσαι να κόβεις κομμάτια.
Βρέχεις το πινέλο σου, το τινάζεις να φύγει το πολύ νερό και φορτώνεις απευθείας για κάπου μισό λεπτό και βάλε.
Το Soap Commander καμάρι μου είναι κουβαδάκι. Όχι κουτί για σαπούνι! Τι εννοείς δεν είναι μεγάλο; :flipout:
Αν θέλεις ένα bowl πάρε το timeless που έχει ο Maggards στα 12$. Δεν θα χρειαστείς άλλο.
Αν και από Αμερική μπορείς να το βρεις εύκολα σε όλα τα καταστήματα.

Mαλλον βρηκα το ξυραφακι που με βολευει!
Wilkinson μαυρο.
Ειναι κοφτερο, συγχωριτικο,οικονομικο και το βρισκεις οπουδηποτε.
Την αλλη φορα θα δοκιμασω και την μηχανη της Wilkinson και ελπιζω να μην κλαψω το 45αρι για την Merkur!

Ε... μάλλον θα κλάψεις τα λεφτά του Wilkinson... :D
Τα λεφτά της merkur δεν τα κλαις, με το κουτάκι της τη δίνεις 35-40 εχθές. Και μετά μετανιώνεις.
Σε κανένα δύο χρόνια παίζει να τη δίνεις και 50.

Οι λεπίδες είναι ότι πιο προσωπικό.
Στην 34C, τα Wilkinson τα πέταξα, δεν με ξύριζαν ούτε με τάμα.
Και οικονομικά δεν τα λες στα 1.85 τα πέντε ξυραφάκια!
Είναι από τα πιο ακριβές λεπίδες της αγοράς! Νομίζω μόνο οι Gillette Rubie είναι πιο ακριβές από αυτά!
Ξέχνα τις τιμές των πλαστικών! :flipout:

Και το ότι τα πουλάνε παντού δεν έχει σημασία, όταν καταλήγεις σε λεπίδες δίνεις 10 να πάρεις εκατό και ασχολείσαι πάλι μετά από 2-3 χρόνια για το από που να τις πάρεις.

Παίζει επίσης να μην βρήκες λεπίδα που σου πάει, αλλά να άρχισες να συνηθίζεις τη μηχανή.

Λοιπον ευχαριστω τον μιχαλη για την βοήθεια.
Εκανα την πρώτη παραγγελία πηρα σαπουνι ξυρισματος και πινέλο για αρχή.
Ξυριστική μηχανή δεν πήρα ακόμα, λέω αφου κοπεί το μουσι με την κουρευτικη μηχανη να παρω τα υπόλοιπα γένια με απλη μηχανή την ζιλετ για ευαίσθητη επιδερμίδα.
Παλια ξυριζομουν με τέτοια να ισιωσει για ενα μηνα το δέρμα μου απο την ξηροδερμια.
Μετα θα παω σε αγορά μηχανης για την rockweel 6c

Ρε Τζιμισκουλα τι να σε πω.
Ουτε που προσεξα την τιμη.
Νομιζα οτι super market ισον φτηνα!!!
Αρα αυτα εινα πολυ πιο ακριβα απο τα feather.
Θ σε παρω ενα τηλ να μου παρεις καμμια 100αρια feather να τελειωνω.
Τα permasharp που τα βρισκουμε ευκολα ρε μαστορα??

Kαλα.....οτι του φανει του...Λωλοστεφανη.
Τα perma sharp ειναι πιο φτηνα...τα feather πρεπει να ειναι τα πιο ακριβα!

Σιγά εσύ βρε με τις κατοστάδες! :flipout:
Δες πρώτα ποια σου κάνουν, δεν είναι ανάγκη να πας στα feather απευθείας.
Και όχι, τα feather δεν είναι τα πιο ακριβά, έχουν 10 λεπίδες μέσα, για αυτό κάνουν 3.5 .

Υπάρχουν τα permasharp, ένα σωρό Gillette, τα μπλε Astra...

Gillette είναι τα 7 o clock (σε 3-4 χρώματα), Platinum, Rubie, Silver blue, Nacet...
Πέρα από την "αγαπημένη" σου λεπίδα, αν βρεθείς σε ανάγκη βρίσκεις παντού λεπίδες να βολευτείς αν ξεχάσεις τις δικές σου.
Πας στο super market και τσιμπάς μία Bic Astor και ξυρίζεσαι στην τελική :D