Παραδοσιακό ξύρισμα

E ναι... Εγώ βρήκα σε κάποια φάση τις Concord που μου άρεσαν και χτύπησα 200άδα στα 14 .
Μετά είναι όπως παλιά που έπαιρνες πράγματα από το περίπτερο και σου έδιναν καραμέλες, πας για ένα after shave στα 12 , χώνεις και 3 πεντάδες μέσα να τα κάνεις 15 .
Εντωμεταξύ με μία πεντάδα ξυρίζεσαι για ενάμιση μήνα... :flipout:

Δοκίμασα σήμερα με ASTRA και, ενώ ενθουσιάστηκα στο πρόσωπο με το πόσο ωραία, αβίαστα, γρήγορα και βαθιά πήγαινε, όταν έφτασα στο λαιμό έγινε του... χασάπη το κάγκελο.

Θέλει διάβασμα μου φαίνεται...!

(Είναι και τα γένια μου λίγο ο,τι να'ναι στο λαιμό, αλλάζουν φορές για πλάκα...)

Δοκίμασα σήμερα με ASTRA και, ενώ ενθουσιάστηκα στο πρόσωπο με το πόσο ωραία, αβίαστα, γρήγορα και βαθιά πήγαινε, όταν έφτασα στο λαιμό έγινε του... χασάπη το κάγκελο.

Θέλει διάβασμα μου φαίνεται...!

(Είναι και τα γένια μου λίγο ο,τι να'ναι στο λαιμό, αλλάζουν φορές για πλάκα...)
Κι εγώ τα άστρα λόγω του λαιμού τα άλλαξα. Είμαι με permasharp τώρα.

Ενα ξυρισμα εκανα με ASTRA πρασινη και τα εβαλα στην ακρη για παντα.

Δεν μου εκατσαν ουτε εμενα καλα στο δερμα μου.

Ιασωνα next.....

Πράσινη Astra ή μπλε;
Δεν έχει καμία σχέση η μία με την άλλη.

Για να έκανες κοψίματα στον λαιμό, πίεζες. Δεν πιέζεις καθόλου, το αφήνεις απλά να ακουμπήσει στο δέρμα με το ίδιο του το βάρος.
Σε ποια ρύθμιση πήγες και κατάφερες να κοπείς; Κατέβα μία κάτω.
Γενικά, μην λέτε ποτέ "αυτή η λεπίδα δεν μου κάνει, δεν την ξαναδοκιμάζω". Μετά από λίγους μήνες που θα πηγαίνετε με σωστή γωνία, θα κόβει και καλύτερα.

Από που τα πήρες φίλε μας?

Έχει βρε kosmosman, wellshaved, twobarbers, hairmaker, δες ποιος τις έχει ετοιμοπαράδοτες και πάρε καμία ποικιλία από λεπίδες.
Το δικό σου πρόβλημα είναι η γωνία, όχι το ότι δεν κόβει η λεπίδα. :D

Πάρε βρε καμιά 10αριά διαφορετικές λεπίδες να έχεις να δοκιμάζεις που τις παίρνεις μία μία! :flipout:
Πάρε permasharp, Voskhod, Persona, ότι Gillette βρεις μπροστά σου...

Ε μα ακριβως

πηγαινε ελα να παρεις 2 πακετα λεπιδες.

Ενα πακετο των 5 απο ολα να παρεις πιο φτηνα θα σουρθει απο το πηγαινε ελα

Και μετα κανεις αφθονες δοκιμες.

Μετρησα στο προχειρο τα πακετα που εχω - γιατι κι εγω στις δοκιμες ειμαι ακομα - και εχω καμια 20αδα διαφορετικες λεπιδες.

Ρε παληκαρια, θα πρεπει να γυρναω σαν τον σβουρο ανα την Αττικη .
Το καθε μαγαζι εχει τις δικες του....πλακα με κανετε.

Μα οι 5 από τις 10 να κάτσουν, έχεις 25 λεπίδες, στην τιμή των 5 πλαστικών. :D
Που βρίσκω μάλλον σπάνιο να κάτσουν μόνο οι 5, άσχετα με ποιες θα κάνεις το πιο smooth και ταυτόχρονα πιο βαθύ ξύρισμα.

Kαλα ασε...την βρηκα την λυση.
Αντι να σβουραω , θα ερθω σπιτι σου να με δωκεις απο ενα δειγμα να τελειωνω!
Σωστοοοοοοοος????:firstprize:

Kαλα ασε...την βρηκα την λυση.
Αντι να σβουραω , θα ερθω σπιτι σου να με δωκεις απο ενα δειγμα να τελειωνω!
Σωστοοοοοοοος????:firstprize:

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ !!

θα παρεις και vintage λεπιδα wilkinson 40+ ετων !!!

ΑΧΑΣΤΗ λεμε καμια σχεση με την συγχρονη.:ernaehrung004:

Παντος μια που θα μπω και εγω στο τρυπακι αυτό.
περιμένω ποτε θα γίνει διαθέσιμη η rockwell 6c εδω Ελλάδα.
Γιατι αμα την παρω απο τον Αμερικάνο θα αργήσει πολύ.
Χαζευω στο ίντερνετ, στο ebay έχει πολυ πραμα, οσο αφορα τις λεπίδες και νομίζω σε καλύτερες τιμές απο Ελλάδα και σχεδον τσάμπα τα μεταφορικά.

Προσθήκη μολις την βρηκα στο twobarbers την μηχανή, εβαλα και ξυραφακια δυο ζιλετ και την αστα την μπλε.
Παει το μουσι μολις ερθει η μηχανη κλαψ

Με NOS λεπίδες ξυρίζεται κανείς; Θυμάμαι πριν το μούσι που το έψαχνα πως κάποιες από τη δεκαετία του 70 σφραγισμένες ήταν holy grail.

Είχα τότε 3 στη λίστα μου και είχα πάρει τις 2 και μπορώ να πω ότι με διαφορά ότι πολύ καλύτερες και με μεγαλύτερη διάρκεια από οτιδήποτε κατασκευάζεται σήμερα.
Gillette Super Stainless "The Spoiler"
Schick Plus Platinum
Personna 74

Τις τελευταίες δεν είχα καταφέρει να τις βρω σε λογικό κόστος - οκ έτσι και αλλιώς όλα τα NOS πουλιούνται σε τελείως παράλογο κόστος :P

Από τις 2 πρώτες μου άρεσαν περισσότερο οι Schick σε συνδυασμό με την Gillette Fatboy (τέλος δεκαετίας του 50 - του πατέρα μου) που ουσιαστικά είναι και το καλύτερο ξύρισμα που έχω κάνει ποτέ!

Να πω την αλήθεια μετά από δοκιμές με δεκάδες διαφορετικές μάρκες κυρίως το χρόνο που ήμουν στο στρατό που αναγκαστικά ξυριζόμουν κάθε μέρα είχα καταλήξει ουσιαστικά σε 1 σημερινό ξυραφάκι για την Fatboy, το Timor Solingen.

Από την άλλη τελικά αυτό που χρησιμοποιώ ακόμη (έστω για τα μάγουλα τώρα) είναι ο συνδυασμός ξυραφάκι Feather με μηχανή την Feather Popular. Ο συνδυασμός όσο και αν φαίνεται περίεργο συγχωρεί και η μηχανή δεν κόβει τόσο καλά με κανένα άλλο ξυραφάκι. Πια μπορώ με αυτό το συνδυασμό να κάνω ακόμη και γρήγορα ξυρίσματα χωρίς κοψίματα/ερεθισμούς.

Επίσης προτείνω αυτό το συνδυασμό χωρίς δεύτερη σκέψη σε όποιον θέλει να ξεκινήσει παραδοσιακό ξύρισμα.

Βιάζεσαι βρε ανορθόγραφε Barahir! :flipout:
Δεν υπήρχε λόγος να πας στην S, έπαιρνες την C στα μισά λεφτά.
Όπως και να έχει, καλορίζικη!

Η μηχανή της Feather παίζει πολύ καλά μόνο με λεπίδες της Feather.
Αλλά πολύ πλαστικό ρε φίλε...

Οι Personna Tungsten 74 έχουν τρελή ιστορία!

Φτιάχτηκαν στο εργοστάσιο του Illinois στην Αμερική το 1977 για να διαλύσουν τον ανταγωνισμό ως λεπίδες που δεν χρειάζεται να πετάξεις παρά μόνο αν ήθελες απλά να τις αλλάξεις γιατί τις βαρέθηκες.
Ο κατασκευαστής έδινε ως ελάχιστο τα 80 ξυρίσματα κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, ο πρόεδρος της εταιρίας στο Ισραήλ έλεγε ότι με αυτές είχε κάνει 150 ξυρίσματα.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι αντί να κλείσουν τις άλλες εταιρίες, η Persona κατάφερε να κλείσει τον εαυτό της, γιατί αν με 5 λεπίδες έβγαζες ξυρίσματα για 3-4 χρόνια...
Είχαν κυκλοφορήσει και ειδική μηχανή που υποτίθεται ότι ταίριαζε γάντι με αυτές τις λεπίδες.