Παραδοσιακό ξύρισμα

Η V3M είναι πολύ mild.
Η λαβή της Fatip piccolo βγαίνει, αλλά μπαίνει μόνο η λαβή της Fatip Grande.
Δεν έχει σπείρωμα 5M όπως οι άλλες κεφαλές.

Μπαρδόν; :chinscratch:
Δεν ξέρω πως το έκανες το χτύπημα, πάντως αν μία λεπίδα σου φέρνει αναφυλαξία, την βάζεις στην άκρη.
Μπορεί να σε πειράζει η επικάλυψη που έχει.

Κάνε κάθε 2 ημέρες και μην φοβάσαι.
Γενικά, έχει έρθει το δέρμα καθόλου στα ίσια του;
Χμ ναι απο την μια μερια στο μάγουλο γιατί εκει ειχα θεμα ηταν κατακόκκινο ερεθισμένο και ξηροδερμια εχει επανέρθει απο την αλλη μεριά θέλει ακόμα τον χρόνο του, αλλα σαφώς καλύτερα.
Οσο αφορά που ειπα χτύπημα μάλλον μπερδεύτηκα πιεσα την λεπίδα πιθανόν η λαθος γωνία.
Μιχάλη αναφλεξια οχι η λεπίδα μου δημιούργησε το after save λοσιόν της floyd που χρησιμοποίησα για πρώτη φορά.
Με το που το έβαλα έγινε το δερμα κατακόκκινο, βέβαια μπορεί να είναι και φυσιολογικό, εχω ξεχάσει οταν ξυριζεσαι γενικά πως συμπεριφερεται το δέρμα.
Μετα αφου απορροφήθηκε έβαλα και το after save balm της speick και ισωσε.
Φοβερή παντός μέχρι στιγμής η astra πράσινη

Σημερις R41 και permasharp.
Kανενα κοψιμο μεν,πολυ μετριο ξυρισμα δε.
Μαγγωνε και επρεπε να κανεις τρια τεσσερα περασματα για να τα κοψει.
Πανε στην ακρη και δεν τις πεταω ,μονο και μονο γιατι δεν ειχα σφαξιματα.
Απομενει η δοκιμη με wilkinson και "πτερο".

Την βρεχεις την R41 συνεχεια ? Θελει νερο πανω της, σκουπιζει ετσι οπως ειναι και την υγρασια οχι μονο τις τριχες και το σαπουνι.

Ναι...καργα.
Απλα δεν μου καθονται τα permasharp.
Τραβαει τα γενια.
Τελικα νομιζω οτι το πιο σημαντικο ειναι η λεπιδα.
Επισης αναρωτιεμαι για πιο λογο αλλα ξυραφακια σε σφαζουν και με αλλα δεν κοβεσαι με τιποτα.
Τι εξηγηση υπαρχει αραγε??

Περίεργο με την Permasharp, θεωρείται αρκετά κοφτερή.
Βάλε την στην άκρη και δες την σε κανένα χρόνο πάλι.

Για να με σφάξει λεπίδα σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η ίδια. Να έχει γρέζια για παράδειγμα.
Στην αρχή συνήθως σε σφάζει η λεπίδα επειδή έκανες κάποιο λάθος με επιθετική μηχανή. Κάποια ατσούμπαλη κίνηση, πίεσες ή πήγες να κάνεις ταχυδακτυλουργικά με το ξυράφι.

Βασικά χαρακτηριστικά των ξυραφιών είναι το blade gap (δηλαδή το κενό ανάμεσα στη λεπίδα και την προστατευτική μπάρα) και το blade exposure (δηλαδή το πόσο βγαίνει η λεπίδα έξω από το ξυράφι).
Το κενό (blade gap) ορίζει πιο πολύ την ανοχή στη γωνία που θα ξυρίζει το ξυράφι παρά την επιθετικότητα.
Αυτό που ορίζει την επιθετικότητα είναι το πόσο προεξέχει η λεπίδα (blade exposure) που μπορεί να είναι αρνητικό, μηδενικό αλλά και θετικό.
Ε, αν προεξέχει η λεπίδα (θετικό exposure, έστω και κατά 0.1mm) και έχεις και blade gap, μιλάς για επιθετική μηχανή που νιώθεις και τη λεπίδα στο δέρμα σου.
Σκέψου τώρα να έχεις τέτοιο ξυράφι και αντί για 0.1mm, η λεπίδα να είναι από μόνη της λίιιιιιγο πιο μεγάλη και να προεξέχει 0.15mm αντί για 0.1mm.
Έχεις φύγει εκτός προδιαγραφών του κατασκευαστή του ξυραφιού! :D
Κάποιος με εμπειρία θα πει "ωραία λεπίδα, ξυρίζει βαθιά".
Ένας άπειρος θα πάρει το μάγουλό του στο νεροχύτη.

Μιχάλη αναφλεξια οχι η λεπίδα μου δημιούργησε το after save λοσιόν της floyd που χρησιμοποίησα για πρώτη φορά.
Με το που το έβαλα έγινε το δερμα κατακόκκινο, βέβαια μπορεί να είναι και φυσιολογικό, εχω ξεχάσει οταν ξυριζεσαι γενικά πως συμπεριφερεται το δέρμα.
Μετα αφου απορροφήθηκε έβαλα και το after save balm της speick και ισωσε.
Φοβερή παντός μέχρι στιγμής η astra πράσινη

Ε, το Vigoroso έχει και οινόπνευμα και μενθόλη, λογικό να σου "καίει" το πρόσωπο όταν το βάζεις.
Είναι και λίγο μαζοχιστικό το όλο concept.
Αλλά μπορείς να βάζεις και σκέτο speick balm αν σε ενοχλεί, δεν είναι ανάγκη να βάζεις και asl με αυτό.

Θέλουμε φωτογραφία πριν (με μούσι) και μετά (φράπα)! :D

Eιδα τις προαλλες ενα βιντακι και ο τυπος εβαλε πρωτα balm και μετα lotion με οινοπνευμα.
Ειναι σωστο αυτο ή πρωτα οινιπνευμα και μετα balm?

Εσεις πως το κανετε??

Πρώτα λοσιόν με οινόπνευμα να γίνει η απολύμανση του δέρματος και μετά balm.
Το balm θα κάνει πολύ ώρα να απορροφηθεί από το δέρμα, οπότε αν βάλεις τη λοσιόν αμέσως μετά θα κάνεις έναν αχταρμά με τα πάντα όλα, θα διαλύσεις το balm με τη λοσιόν και δεν θα κάνεις τίποτα.

Το αντιθετο απο αυτο που κανει ο Σταροβας δηλαδη :flipout:

Εγω balm δεν βαζω παντως. Τωρα λεω να παρω το πρωτο μου (ενα soap commander) να υπαρχει.

Αν θελω δευτερη απολαυση μετα την εξατμιση του asl περναω ενα δευτερο και τριτο χερι asl.

Εγώ πάντως σταμάτησα να βάζω οτιδήποτε μετά το ξύρισμα. Ό,τι και να χρησιμοποιούσα μου δημιουργούσε (λιγότερους ή περισσότερους) ερεθισμούς. Ακόμα και το Speick που είναι πολύ ήπιο. Καλά για ASL με οινόπνευμα δεν το συζητάω. Μπορεί δηλαδή να είχα το καλύτερο ξύρισμα χωρίς κοκκινίλες και ν' αποκτούσα μετά λόγω του ASB/ASL. Ε δεν υπήρχε λόγος να το συνεχίσω. Κρύο νεράκι, άντε και καμιά ενυδατική και μια χαρά.

Τρεις φίλοι στο γραφείο κάνουν το ίδιο κόλπο.
Σκέτο κρύο νερό,για να κλείσουν οι πόροι και τέλος.

Το αντιθετο απο αυτο που κανει ο Σταροβας δηλαδη :flipout:

Ο Σταρόβας βάζει balm και μετά lotion;
Το βάλσαμο δημιουργεί ένα στρώμα πάνω από την επιδερμίδα. Το lotion στην καλύτερη περίπτωση δεν θα προσφέρει τίποτα περισσότερο από απλά το άρωμά του.

Aρα θα βαζω πρωτα το speick (που εχει αλκοολ) και μετα την lucky tiger που δεν εχει.

Γιατί να βάζεις δύο; :chinscratch:
Βέβαια, δικό σου δέρμα είναι, δες πως δουλεύει με ένα από τα δύο, πως και με τα δύο και πως αν βάλεις με μεγάλη διαφορά ώρας το ένα από το άλλο.

Ο Σταρόβας βάζει balm και μετά lotion;
Το βάλσαμο δημιουργεί ένα στρώμα πάνω από την επιδερμίδα. Το lotion στην καλύτερη περίπτωση δεν θα προσφέρει τίποτα περισσότερο από απλά το άρωμά του.

Ναι ρε συ.

Παντα βαζει με την σειρα αυτη alumblock-> balm/face tonic->asl

Ναι ρε συ.

Παντα βαζει με την σειρα αυτη alumblock-> balm/face tonic->asl

:nounder:

Τουλάχιστον ξεπλένει το alum block; :flipout:

Σταρόβας και πράσινα άλογα.Κυριάκος μόνο!

Ε, καμία σχέση ο Κυριάκος με τον Δημήτρη!
Ο Δημήτρης δεν έχει κάνει καν τόσα ξυρίσματα όσες είναι οι μηχανές του Κυριάκου.

Περίεργο με την Permasharp, θεωρείται αρκετά κοφτερή.
Βάλε την στην άκρη και δες την σε κανένα χρόνο πάλι.

Για να με σφάξει λεπίδα σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η ίδια. Να έχει γρέζια για παράδειγμα.
Στην αρχή συνήθως σε σφάζει η λεπίδα επειδή έκανες κάποιο λάθος με επιθετική μηχανή. Κάποια ατσούμπαλη κίνηση, πίεσες ή πήγες να κάνεις ταχυδακτυλουργικά με το ξυράφι.

Βασικά χαρακτηριστικά των ξυραφιών είναι το blade gap (δηλαδή το κενό ανάμεσα στη λεπίδα και την προστατευτική μπάρα) και το blade exposure (δηλαδή το πόσο βγαίνει η λεπίδα έξω από το ξυράφι).
Το κενό (blade gap) ορίζει πιο πολύ την ανοχή στη γωνία που θα ξυρίζει το ξυράφι παρά την επιθετικότητα.
Αυτό που ορίζει την επιθετικότητα είναι το πόσο προεξέχει η λεπίδα (blade exposure) που μπορεί να είναι αρνητικό, μηδενικό αλλά και θετικό.
Ε, αν προεξέχει η λεπίδα (θετικό exposure, έστω και κατά 0.1mm) και έχεις και blade gap, μιλάς για επιθετική μηχανή που νιώθεις και τη λεπίδα στο δέρμα σου.
Σκέψου τώρα να έχεις τέτοιο ξυράφι και αντί για 0.1mm, η λεπίδα να είναι από μόνη της λίιιιιιγο πιο μεγάλη και να προεξέχει 0.15mm αντί για 0.1mm.
Έχεις φύγει εκτός προδιαγραφών του κατασκευαστή του ξυραφιού! :D
Κάποιος με εμπειρία θα πει "ωραία λεπίδα, ξυρίζει βαθιά".
Ένας άπειρος θα πάρει το μάγουλό του στο νεροχύτη.

Ε, το Vigoroso έχει και οινόπνευμα και μενθόλη, λογικό να σου "καίει" το πρόσωπο όταν το βάζεις.
Είναι και λίγο μαζοχιστικό το όλο concept.
Αλλά μπορείς να βάζεις και σκέτο speick balm αν σε ενοχλεί, δεν είναι ανάγκη να βάζεις και asl με αυτό.

Θέλουμε φωτογραφία πριν (με μούσι) και μετά (φράπα)! :D
επειδη δεν χαλαω χατηρια οριστε φωτο και εδω το μουσι ειναι μικρο

Attachments

• IMG_20200803_085716_457.jpg
    IMG_20200803_085716_457.jpg
    104.1 KB · Views: 104
  • IMG_20201117_205957.jpg
    IMG_20201117_205957.jpg
    33 KB · Views: 104
Update σημερα ξυριστηκα με την gillette silver blue που λενε ολοι καλα λόγια.
Πραγματικά δεν μου άρεσε μου θύμισε μαμά λεπιδες της rockweel μου εκανε ερεθισμούς και σε γένια 3 ημερών οχι 5 οπως με την astra πράσινη, δεν έκοβε πραγματικά όμως

Να μην ακους κανένα, στο θέμα λεπίδας.
Δοκίμασε όσες πιο πολλές μπορείς, και κατέληξε ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ποια σου ταιριάζει.
Με την δικιά μου μηχανή (muhle r41) και στο δικό μου πρόσωπο, μέχρι στιγμής,μόνο η Gillette 7 o clock yellow και η voskhod μου έχουν κάτσει καλά.
Astra,Gillette nacet, bic,permasharp μακρυά και αγαπημένοι!

Να μην ακους κανένα, στο θέμα λεπίδας.
Δοκίμασε όσες πιο πολλές μπορείς, και κατέληξε ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ποια σου ταιριάζει.
Με την δικιά μου μηχανή (muhle r41) και στο δικό μου πρόσωπο, μέχρι στιγμής,μόνο η Gillette 7 o clock yellow και η voskhod μου έχουν κάτσει καλά.
Astra,Gillette nacet, bic,permasharp μακρυά και αγαπημένοι!
Αυτο κανω δοκιμάζω διάφορες λεπίδες. Μέχρι στιγμής η astra πράσινη έκανε το καλύτερο ξυρισμα με δυο περάσματα φράπα κανονική οπως στην φώτο που εβαλα ειναι με την astra. Μενει να δοκιμασω ακόμα την 7clock πράσινη και κίτρινη και permasarp και τελος δεν δοκιμάζω άλλες λεπίδες.