Παραδοσιακό ξύρισμα

Nαι αυτο εννοούσα και μάλλον το έχει το μαγαζί.
Αύριο θα μάθω.
Αν το πάρω και αυτο, μάλλον καλύτερα να έπαιρνα μια blackbird, να καθάριζα μια και καλή !

Η Blackbird είναι όταν θέλεις πολύ βαθύ ξύρισμα ασχέτως επιθετικότητας.
Θα σου τη δώσω να τη δοκιμάσεις και θα μου πεις.

Τι εννοεις βαθυ χωρις επιθετικοτητα Γιαγκο ?

Γινεται κατι τετοιο ? Θα ξεχασουμε και αυτα που εχουμε μαθει με δυσκολια.

BBS χωρίς επιθετικότητα θα σου δώσει η Masamune αν χρησιμοποιήσεις το top cap ή το base plate της Nodachi (λίιιιιγο περισσότερο με το base plate αντί για το top cap).

Βαθύ ξύρισμα, να σου κρατάει το BBS τον τριπλάσιο χρόνο από ότι συνήθως, όπως η Blackbird, μόνο η Blackbird.
Αλλά τη λεπίδα θα την νιώθεις και αν δεν παίξεις με σωστή γωνία θα σε γδέρνει κιόλας!

BBS ακομα και η R41 για μια μερα το πολυ μου δινει. Υπαρχουν σημεια που πρεπει να γινει τριτο και τεταρτο περασμα και θελει προσοχη μην πιεσεις εννοειται.

Δεν υπαρχει περιπτωση να κραταει παραπανω ετσι νιωθω εγω το δερμα μου σε συναρτηση με την τριχοφυια μου

Καθιστε λιγο ρε σεις, για να καταλαβω
Τι εννοείτε τριτο και τεταρτο περασμα?
Μια φορα το κανονικο πρωτο και μετα ξαναμανα αφρο και περασμα επι 3?
Γιατι εγω τα συμπερασματα τα βγαζω με μια φορα αφρο και μετα κανα διόρθωμα.

Αν είναι ετσι τοτε σε μενα οι λεπιδες πρεπει να κρατανε κανα μηνα!!!

Τέσσερα περάσματα είναι 4 φορές αφρός + 4 φορές πέρασμα με το ξυράφι σε διάφορες γωνίες.
Γίνεται και με τρία (με τη φορά, στο πλάι και κόντρα) αλλά πρέπει να ξέρεις καλά το πως πάνε οι τρίχες σου και εγώ βαριέμαι να πηγαίνω κάτω από το λαιμό προς τα πάνω, στα πλαϊνά του διαγώνια προς τα έξω/κάτω, στο σαγόνι διαγώνια προς τα έξω/πάνω κλπ.
Αν κάνεις ένα πέρασμα, τότε κάθε λεπίδα θα σου κρατάει για πάνω από 10 -12 ξυρίσματα, εύκολα.
Αλλά τι θα κάνεις ρε φιλαράκι;
Θα παίρνεις ένα πακέτο με 1 και θα το κρατάς κανένα εξάμηνο; :flipout:

Ε τότε η r41 και η "τσατσαρα" είναι μηχανές ρε παιδια!
Ένα πέρασμα και τέλος.
Και φυσικά ΠΟΤΕ κόντρα.
Γι'αυτό δεν έχω αισθανθεί πραγματικό bbs.

Ένα πέρασμα και τέλος.
Και φυσικά ΠΟΤΕ κόντρα.

Γιατι ποτε κοντρα ?

Η καλυτερη κοντρα ειναι με την R41,

Και μαλιστα εγω την ξεκιναω απο το δευτερο κι ολας περασμα.

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Ένα πέρασμα και τέλος.
Και φυσικά ΠΟΤΕ κόντρα.

Αστους να λένε βρε, μείνε στα απλά όπως και εγώ .... αν δεν εχεις συνηθισει κόντρα και αρχίσεις να ξυρίζεσαι έτσι θα γυρίσει ανάποδα η τρίχα σε φορά προς τον ουρανό και μετά θα παιδεύεσαι να ξυριστείς.

Και έξυνα το κεφάλι μου πως πετάγανε τις λεπίδες δεύτερη τρίτη φορά :slapface:

Κώστα μιλάμε ότι έχω να ξυριστώ κόντρα, από τον στρατό.
Όταν το έκανα, είχα μεγάλο πρόβλημα με ερεθισμούς.
Ένας φίλος τότενες με ξεστράβωσε και βρήκα την υγειά μου......σιγά μην το κάνω τώρα που έχω και μηχανάρες, που σε κάνουν τζαμάουα:operator:

Μιχαλη και εγω το ιδιο.

Οχι μονον αυτο....αλλα στο τελος ειχα ηλεκτρικη γιατι δεν μπορουσα αλλο τους ερεθισμους. Αλλα δεν ξυριζομουν με τετοια κατασταση αλλα με κατι 2λεπιδα, 3λεπιδα της εποχης.....

Για δοκιμασε κοντρα με αυτο και αν σε ερεθισει θα κατσω να με .....ξυρισεις (οταν ληξει το lockdown) :flipout:

Σε προκαλω.

Κόντρα με τα πολυλέπιδα δεν έκανα ποτέ μου.
Ούτε μία φορά.
Με αυτά, από την πρώτη μέρα.
Δεν έχουν καμία σχέση, για αυτό δεν μπορείς να ξυριστείς με την 34C!
Η φιλοσοφία της είναι ότι σε κάθε πέρασμα παίρνεις μήκος της τρίχας
Δεν ξυρίζεσαι τελείως.
Οπότε το ένα πέρασμα με τη φορά και ένα με δύο στο πλάι, είναι στάνταρ.
Το αν θα κάνεις κόντρα ή όχι είναι το θέμα.
Σαν τέταρτο πέρασμα! :D

Οι κρεμες και τα σαπουνια αφηνουν ενα προστατευτικο φιλμ στην επιδερμιδα,
που δεν φευγει ακομα και με το πλυσιμο.
Για πραγματικη κοντρα και πραγματικο BBS, χρειαζονται
τα απαραιτητα κοντρα - touching, μονο με την R41,
αμεσως μετα το ξεπλυμα της επιδερμιδας με αλκοολικο after shave.
Για οσους τολμουν βεβαια.:operator:
Για μενα ειναι το πιο απολαυστικο μερος του ξυρισματος.

Μα και εγω αυτο ευχαριστιεμαι τελικα.

Τις εκ βαθεων απομακρυνσεις στιβαδων δερματος με την R41 και μετα κατευθειαν την απολυμανση με το ASL.

Υπαρχουν φορες που δεν τσουζει οσο αλλες (εχει να κανει προφανως ποσο με εχει "σκισει" η λεπιδα). Σταματησα τις μαγκιες μετα το τριτο ξυρισμα και τις αλλαζω ειναι εμφανης η διαφορα ειδικα με την r41.

Ομως το τσουξιμο μετα και η βαθια εισχωρηση της μυρωδιας ειναι συμφωνω απολυτως η μεγιστη απολαυση.

Παρήγγειλα το open comp και θα είμαι κομπλέ ,όσον αφορά το θέμα "τσατσαρα":operator:
Φυσικά μου κόστισε όσο μια blackbird, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα:slapface:
Από εβδομάδα οι εντυπώσεις του μικρού Μιχάλη, στον θαυμαστό κόσμο του ΠΞ!-bye-

(δεν σας κρύβω ότι αν μου δανείσει ο Τζιμισκουλας τo μαυροπουλι και μου αρέσει, θα το χτυπήσω ακαριαία.....δικαιουμε και γω ρε φούστη μου κάτι για τη πάρτυ μου ΚΑΙ ΜΟΝΟ :a0210: )

Συγγνωμη που δεν εγινα κατανοητος.
Εννοω οτι τα τελευταια περασματα τα κανω αμεσως μετα το απλωμα αφθονου aftershave
οπου και εμφανιζονται στην αφη υπολειματα τριχων.
Για την R41 και τα 3 ξυρισματα ανα λεπιδα θα συμφωνησω οτι ειναι ο πιο ανετος δρομος,
απλως επειδη βαριεμαι να βγαζω καινουργια λεπιδα συνεχεια, ως συνηθως παω την λεπιδα μεχρι τα 5-6
με την βοηθεια face lathering μεγαλυτερης διαρκειας.