Παραδοσιακό ξύρισμα

Πηγα το Σαββατο στον Χοντο να παρω την μηχανη της Wilkinsοn να την εχω στο εξοχικο της πεθερας μου ,για να μην κουβαλαω μαραφετια καθε φορα.
Ειχε λοιπον μια προσφορα σε συσκευασια δωρου στα 29 ευρω ,την μηχανη,ενα πινελο ,ενα σαπουνι και 5 ξυραφακια.
Πηρα και ενα αφρο και ενα σαπουνι propaso,ετσι για να υπαρχουν.
Το πινελο ητα ομορφουλι και διαπιστωσα οτι ηταν με τριχες χοιρου.
Εκανα τα κολπα που εκανα και στο Omega χοιρου που ειχα (και ξεμυρισε με απολυτη επιτυχια) ,το εβγαλα εξω μια μερα ,δυο μερες και σημερα το πρωι ξυριστηκα με αυτο και το καινουργιο σαπουνι.
Ολα καλα αλλα αν με δειτε στον δρομο ...κοφτε λασπη!
Αμα μου πουν "ρε δεν ντρεπεαι ,γουρουνι εισαι? " ....θα εχουν απολυτο δικιο:D

• Haha
Reactions: Tzimisce
Σημερα παρηγγειλα την Gillette king c. .
Τιμη χωμα (14 ευρω) και διαβασα πολυ καλες κριτικες.
Λετε να κανει την εκπληξη?

Πρακτικά δεν είναι καν Gillette...
Αλλά ok, δεν κάνει και τα χίλια γρόσια. Μία mild μηχανούλα είναι που μπορείς να τη στολίσεις κάπου.

E καλα αμα ειναι για ντεκορ..... :whistle:

Παντως εχεις ξεσαλωσει. Ειπαμε να σε κρατησουμε στην λογικη πλευρα της λεπιδοκαταναλωσης αλλα σε τραβηξε στον βουρκο της αεναης καταλανωτικης μανιας ο ετερος Μιχαλης.:ROFLMAO:

tenor.gif

Εγώ ήμουν μακριά, δεν είδα καν αν τον έσπρωξε κανείς!
Παίζει να τον έσπρωξε η γυναίκα του με τα δώρα που του πήρε!

Οτι και να λετε, οπτικα η μηχανη ειναι χαρμα οφθαλμων και αρκουντως βαρια!
Πηρα και δυο κουτακια ξουραφια gillette king c και σημερα εκανα το πρωτο ξυρισμα με αυτα.
Σαπουνι το MDC και ολα καλα....πολυ καλο ξυραφακι.
Βρηκα και τον τροπο να ξεμυριζει το γουρουνοπινελο....τρεις μερες μεσα στο μπωλ με σαμπουαν μαλλιων και αλλαγμα του νερου τρεις φορες την ημερα.
Μοσχοβολαει λεμεεεεεεε 😜

(παντως εχω την εντυπωση οτι τα γιατροσαπουνα ειναι αλλου!!)

😉Καλά.... βρήκα ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΊΟ για να μην κάνω μαρέγκα ,μέσα στο μπωλ του σαπουνιού
23435-500x500_0.jpg

Το έκοψα στην μέση αριστοτεχνικά και ξύνω όσο σαπούνι θέλω, στο μπωλ σαπουνάδας.
Μιλάμε για μεγαλείο 😀

• Haha
Reactions: Tzimisce
Αυτό που μπορούμε να το βρούμε Ελλάδα, το φελέκι μου μέσα?
Στα αγγλικανικα λέγεται shovel spoon.
Εδώ πως το ζητάμε οεοοοο:mad:?
51XZCEV8ZtL._AC_SX466_.jpg

Θα γράψω κάτι, που ίσως βοηθήσει τους αναποφάσιστους.
Διαβάζοντας τα ποστ σε αυτό το τοπικ, μπορεί (και μάλλον δικαιολογημένα) κάποιος να σχηματίσει την εντύπωση ότι το "σπορ" είναι περίπλοκο και δαπανηρό.
Αυτό το τριήμερο είμαι στο εξοχικό του κουνιαδου μου και έφερα μαζί μου να αφήσω εδώ μόνιμα (για να μην κουβαλάω κάθε φορα) μια μηχανή της Wilkinson ξυραφάκια της Wilkinson, πινέλο Wilkinson ,σαπούνι Wilkinson (ε άντε και ένα proraso να υπάρχει) και asb του Κορρέ.
Όλα αυτά με ένα 36αρι ,αγορασμένα απο το Χόντο.
Έχω ξυριστεί ήδη δύο φορές και είμαι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.
Άρα εύκολα και οικονομικά, μπορείτε να το δοκιμάσετε .
Τα υπόλοιπα μπορείτε ΑΝΕΤΑ να τα παραλείψετε, χωρίς καμμία επίπτωση σε αποτελεσματικότητα.
Αργότερα (και αν σας ταιριάζει η διαδικασία), βλέπετε αν θέλετε να εκταμιεύσετε και πόσο!

😉Καλά.... βρήκα ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΊΟ για να μην κάνω μαρέγκα ,μέσα στο μπωλ του σαπουνιού
View attachment 180529

Το έκοψα στην μέση αριστοτεχνικά και ξύνω όσο σαπούνι θέλω, στο μπωλ σαπουνάδας.
Μιλάμε για μεγαλείο 😀

ρε συ αυτο ειναι για να βγαζεις την ψυχα απο τα κολοκυθακια και τις μελιτζανες για να κανεις γεμιστα :ROFLMAO:

και με σουγια να το εκανες το ιδιο θαταν.

Στο μεταξυ ξαναδοκιμασα R41 με permasharp και αν και αριστη λεπιδα εμενα δεν μου καθεται καλα .

Ειναι λιγο δολοφονικη η ατιμη. Βεβαια ειμουν με αφρο -βιαζομουνα- και οχι σαπουνι.

Δεν κοπηκα αλλα εκανε λιγο τραχυ ξυρισμα σαν τρατα......το καταλαβα μετα στο after shave.

Μάικ, αν πας σε ένα φαρμακείο, έχουν κάτι σπατουλίτσες και κουταλάκια για να παίρνουν δείγματα από κρέμες.
Εμένα μου είχε δώσει καμιά 20αριά τσάμπα.

Κάτι τέτοιο ψάχνεις;
Κουταλάκια γλυκού;

Προφανώς για γλυκό θα είναι.
Αυτό που έβαλα, το είχε ο geo fat boy και από κει το αλίευσα!

Επειδή σήμερα έμαθα πως έχουμε κ εδώ ξουροκουβέντα κάνω τζάμπ-ιν!!

Και ερωτώ τους Ταταρολογους… έχω από φίλο και δοκιμάζω τον συνδυασμό Nodachi top Masamune base plates.
Είναι εξαιρετική και έχω κάνει σούπερ ξυρίσματα αλλά για κάποιο λόγο νομίζω πως θα μου ταιριάξει πιο καλά η full Nodachi τελικά. Closed comp πάντα.
Για πείτε καμία άποψη…
ΜιλΜερσι!

Full Nodachi δεν έχω δοκιμάσει.
Full Masamune = Η φιλοσοφία της εταιρίας. Δεν νιώθεις λεπίδα, το ξύρισμα είναι αρκετά καλό και πάνω από όλα βολικό, δεν κουράζει το δέρμα.
Nodachi Top - Masamune base plate = Ελάχιστα πιο αποτελεσματική, συνεχίζει να είναι απαλή και να μην νιώθεις λεπίδα.
Masamune Top - Nodachi base plate = Εδώ αρχίζει και χαλάει το γλυκό, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το ότι δεν γλιστράει. Λίγο πιο αποτελεσματική από τις άλλες δύο αλλά φεύγεις λίγο από την φιλοσοφία της εταιρίας και χάνεις τον χαρακτήρα της Tatara.

Σε όλες τις περιπτώσεις, το handle της Masamune το βρήκα πιο καλοζυγισμένο. Της Nodachi μου φάνηκε πολύ μακρύ, τόσο που παίρνει το κέντρο βάρους από εκεί που πρέπει και το μεταφέρει χαμηλά στο handle.

Όλες τους όμως είναι πολύ αξιόλογες μηχανές και αν σε καλύπτει η αποτελεσματικότητά τους είναι από αυτές που τις παίρνεις και πετάς όλες τις άλλες.

Και ναι, ακόμη και μία τέτοια μηχανή που σου κοστίζει 150€ και θέλεις 1€ σε ανταλλακτικά το μήνα είναι πιο φτηνή από μία πλαστική που σου κοστίζει 15€ και θέλεις 15€ σε ανταλλακτικά το μήνα.

• Like
Reactions: DomieMic65
Ναι … σίγουρα με Masamune λαβή.

Η ΝΜ που δοκιμάζω είναι όπως το λες πολύ αποτελεσματική αλλά νομίζω πως θα ήθελα λίγο πιο πολύ blade feel.
Επίσης σε όσα βίντεο έχω δει την NN την λένε για πολύ smooth shaver για αυτό που είναι όποτε σαν να με ψήνει πιο πολύ!