Παραδοσιακό ξύρισμα

Δεν μπορω ρε φιλε να βαλω αλλο νταλκα στο κεφαλι μου, με τις συγκεκριμενες λεπιδες.
Ουτε συλλεκτης ειμαι.
Εδω εχω δοκιμασει ενα καρο λεπιδες στην ΒΒ , να δω αν μπορω να καταληξω, οχι στην καλυτερη αλλα στην πιο ευκολοευρετη (αν ειναι και φτηνη ακομα καλυτερα !! )
Η μονη που μου μενει ειναι η Astor,που θα ειναι η επομενη δοκιμη μου.

Εδώ δεν έχεις πολλές επιλογές.
Schick, Feather, Kai.
Εγώ έχω καταλήξει στις Schick.
Αλλάζω λεπίδα μία φορά τον μήνα και τελείωσε η ιστορία.
(βγάζει κάπου στα 15 ξυρίσματα η κάθε λεπίδα).

Ξεκάθαρα Schick. Είχα προμηθευτεί πολλές στο παρελθόν και δεν έχω ασχοληθεί τελευταία. Θυμάμαι μόνο ότι είχε σταματήσει να στέλνει το Rakuten. Από πού παίρνεις;
Btw εμένα βγάζει 7-8 ξυρίσματα αλλά ξυρίζομαι κάθε 5-7 μέρες.

• Like
Reactions: Tzimisce
Είχα πάρει στην αρχή από Rakuten και μετά από Ebay.
Εμένα μου βγάζουν εύκολα καμιά 15αριά, αλλά ξυρίζομαι κάθε 2 μέρες.

• Like
Reactions: FSword
Επανέρχομαι έχοντας μια μικρή εμπειρία από την Gillette Gold. Με μια λέξη: Απογοήτευση.
Αδύνατο να βρω γωνία για βαθύ ξύρισμα --τουλάχιστον όπως το εννοώ εγώ.
Τρία περάσματα και υπήρχε ακόμη αφρός.
Ίσως απ' την άλλη, να φταίνε και τα ξυραφάκια.

Αδύνατο να κοπείς βέβαια, όπως παρατήρησαν κάποιοι και σίγουρα safe επιλογή από άποψη κινδύνων. Ούτε υποψία αίματος.
Το ξύρισμα τελείωσε με την συνδρομή της mach3.
Θα κάνω καναδυό προσπάθειες και με άλλο ξυραφάκι.

Είμαι έτοιμος να παραγγείλω την 6c.

Μια παρατήρηση: έχοντας ξυριστεί περίπου 15 φορές, το πινέλο μου (από Γαλαξία, 6€) άρχισε να "στρώνει" -πολύ πιο παχύς ο αφρός σήμερα.

Κια μια ερώτηση: χρησιμοποιώ το proraso το κόκκινο, και τον αφρό τον κάνω μέσα στο ίδιο το δοχείο, κάτι που φαίνεται πολύ βολικό. Θα έπρεπε να χρησιμοποιώ ξέχωρη κούπα;

Δεν υπάρχει πρέπει, όμως αν κάνεις τον αφρό στο ίδιο το δοχείο χαλάς άσκοπα πολύ σαπούνι. Οι περισσότεροι φορτώνουν απ' το δοχείο και κάνουν τον αφρό κάπου ξεχωριστά.

H King Gillette έχει την κεφαλή της Edwin Jagger DE89.
Δεν πρόκειται να σε ξυρίσει ποτέ και για κανένα λόγο.
Είναι πιο mild από την 34C της Merkur που δεν μπορούσε να ξυριστεί ο Μιχάλης. Τώρα γιατί επιμένει για αυτήν δεν γνωρίζω, μάλλον του φάνηκε επιθετική η 34C; :ROFLMAO:
Ένα επίπεδο πιο πάνω από την 89 είναι η V3A της Maggards, που κυκλοφορεί σαν διάφορες μάρκες, αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο να πάρεις μαϊμού κεφαλής που κοστίζει 7€.
Είναι πρακτικά η DE89 με λίγο διαφορετική γεωμετρία που κάνει όμως τη διαφορά.

Αν κάνεις αυτό που λες στο σαπούνι, φορτώνεις πάρα πολύ και ο αφρός βγαίνει άνυδρος.
Σαν αποτέλεσμα θα έχεις τραβήγματα στο πρόσωπο, ερεθισμούς, επειδή δεν γλιστράει η λεπίδα, κλπ.
Η διαδικασία είναι, φορτώνεις σαπούνι, το ενυδατώνεις σε άλλη κούπα ή στο πρόσωπο και προχωράς.

• Like
Reactions: mparaxir
Επιμένω,γιατί είναι πολύ ήπια μηχανή και δεν κόβεσαι με τίποτα.
Όταν κάνεις το "αγροτικο" σου με αυτήν και μαθεις πεντε πράγματα ,την πετάς και χανεις 12 ΕΥΡΩ και όχι 35 που κάνει η Merkur,που επειδή έχω και τις δύο, με ξυριζει ιδια και χειρότερα από τη Gillette.
Και φυσικα είναι καλύτερη κι από την "πεταλουδατη" της Wilkinson και από την άχρηστη πλαστική feather ( που έχουν την ίδια τιμη)
Υπόψην ότι τις εχω όλες και η γνώμη μου είναι αυτή ,αλλά (όπως πάντα στο ΠΞ) φυσικά αφορά το δικό μου δέρμα.

Ενα εξαιρετικό απογευματινο ξύρισμα με αρχοντικό άρωμα.
Σαπούνι stirning executive man
Μηχανη rockwell 6c 4-4 #? Nacet
Πινελο omega pure setola αυτο είναι το πρώτο μου πινελο πριν 12 χρόνια που έκανα προσπάθεια με π. ξ
Asl stirling executive man.
Θα δωσω ευκαιριες στο πινελακι μου να σπάσω τον χοιρο την τριχα του γιατι δεν είναι και πολύ στρωμένο εξαλλου το απόλαυσα το face lettering που εκανα.IMG_20220529_195405_003.jpg

• Like
Καλά, όταν έχεις την Blackbird όλες οι άλλες σου μοιάζουν παιδικές.
Απο μακρια και αγαπημένοι με την blackbird την δομικασα δυο φορές για την εμπειρια καλα ηταν, αποκτησα ψυχολογικά προβλήματα παω σε συνεδρίες διοτι βλεπω στο ονειρο μου εναν μαυρο θεριστη να με κυνηγάει 🤣🤣

• Haha
Καλά, όταν έχεις την Blackbird όλες οι άλλες σου μοιάζουν παιδικές.
Απο μακρια και αγαπημένοι με την blackbird την δομικασα δυο φορές για την εμπειρια καλα ηταν, αποκτησα ψυχολογικά προβλήματα παω σε συνεδρίες διοτι βλεπω στο ονειρο μου εναν μαυρο θεριστη να με κυνηγάει 🤣🤣

Σημερα δοκιμασα και τα Astor.
Τι να πω ρε παιδιά ......μια χαρα ξυριστικα.
Μπορεί να παίζει ρολο και η μηχανή.
Δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, ξυραφάκι ,που να μην μου εχει δώσει καλο ξύρισμα με την BB.
Ρε και λουκούμι να τις βάλεις ,αυτή θα ξυριζει!
Μου έχει φύγει ένα άγχος λεμεεεεεε. :)

Το βασικό θέμα των Astor είναι το quality control.
Κάποιο μέσα στο κουτί είναι μόνο για να κόβεις ζυμάρι.

Τυχερος ειμαι....πετυχα το καλο!! :)
Και δεν ειναι και τζαμπα-μαν ...1,35 η πενταδα.
Μάικ, εσυ ποιο ξουραφι χρησιμοποιεις στην ΒΒ?

View attachment 196990

View attachment 196991

View attachment 196992View attachment 196993

H iKon B1 Deluxe Open Comb Stainless Steel που μολις παρελαβα με την κοντη Bulldog λαβη (εδω διπλα στην Muhle R89 rosegold για να συγκρινει κανεις διασταση.)

Μετα απο ενα μηνα συμβιωσης μαζι της με αρκετες δοκιμες με γενια ημερων αλλα και κανονικα για εμενα (καθε 3 ημερες δηλαδη) εχω να δηλωσω αδιαονητα ερωτευμενος με την χρηση της .

Χρηση της παντα με αφρο (εχω καταληξει οτι βαριεμαι την διαδικασια με τα σαπουνια και την μαλαχτουπα ) και λεπιδα 7clock κιτρινη και κυριως voskhod.

Οσο την βλεπεις με τις μεγαλες της αραιες χτενες τοσο smooth και γλυκια ειναι .

Ενα μηνα τωρα δεν ειχα ΟΥΤΕ ΕΝΑ NICK !!!

Δεν μπορω να το καταλαβω πραγματικα. Μια κεφαλη ακρως επιθετικη που ακομα και η closed comb της θεωρειται σφαγεας απο τους λιγους αρα στην πιο επικινδυνη της εκδοση και εγω στο δευτερο χερι παω κανονικα κοντρα ολο χωρις προβληματα.

Εννοειται πιο επιθετικη απο την R41 η οποια ειχε γινει η everyday κεφαλη μου σε βαρος των R89 και λοιπων , πλεον την βλεπω να μενει στο ραφι ως πρωτη επιλογη .

• Like
Μάικ, εσυ ποιο ξουραφι χρησιμοποιεις στην ΒΒ?

Ανάλογα τα κέφια.
Wizamet - Polsilver είναι τα κορυφαία μου και για οποιαδήποτε μηχανή, αλλά της έβαζα ακόμη και Feather.
Τα Feather όμως τα έχω κυρίως για την Timeless μήπως και καταφέρει να ξυρίσει.

Τι καθομαι και σε ρωτάω ,ο φουκαρας?
Αφού ξέρω ότι θα μου σερβίρεις κανένα σπάνιο και δυσεύρετο και θα με κάνεις να ψάχνομαι πάλι.
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.:)
Καλο είναι και το (πάμφθηνο) BIC chrome...είναι και Ελληνικό.
Σήμερα τελείωσα τα kai (και φυσικά ΔΕΝ τα ξαναπαιρνω) και άρχισα το Asl (cuba)του γιατρού.
Με έκαψε λίγο, αλλα έβαλα την κρέμα της Speick και όλα καλά.
Την αλλη φορα θα βαλω το tutifruti.

Τι καθομαι και σε ρωτάω ,ο φουκαρας?
Αφού ξέρω ότι θα μου σερβίρεις κανένα σπάνιο και δυσεύρετο και θα με κάνεις να ψάχνομαι πάλι.
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.:)
Καλο είναι και το (πάμφθηνο) BIC chrome...είναι και Ελληνικό.
Σήμερα τελείωσα τα kai (και φυσικά ΔΕΝ τα ξαναπαιρνω) και άρχισα το Asl (cuba)του γιατρού.
Με έκαψε λίγο, αλλα έβαλα την κρέμα της Speick και όλα καλά.
Την αλλη φορα θα βαλω το tutifruti.
Μιχάλη να του το πεις για το asl στον γιατρο εγω του το ειπα και εμενα με έκαψε μπας και βρει την σωστη αναλογία

Τεο,ισως φταει η μεντα (ή κατι τετοιο) που εχει.
Θα δοκιμασω και το tutifruti και αν μου κανει τα ιδια , θα γυρισω στην σιγουρια του Speick,να τελειωνω.
Σιγα μην ξαναπαρω το νεο βελτιωμενο και σουξου μουξου asl και να κανω τον τεσταδορο 😀

• Haha
Reactions: mparaxir