Παραδοσιακό ξύρισμα

Καθάρισμα / Στρώσιμο πινέλου​

Αφού παραλάβετε το πινέλο σας, κάντε του ένα λούσιμο με σαμπουάν για να καθαρίσει από τις σκόνες και ότι άλλο έχει από την παραγωγή. Δεν απαιτείται ειδικό σαμπουάν. Χρησιμοποιήστε ότι έχετε στο μπάνιο σας.

Για το “στρώσιμο” του πινέλου δεν χρειάζεται να το βάλετε στο ψυγείο ή στο καταψύκτη. Ούτε να το βάλετε σε βραστό νερό ή μέσα σε σακούλα με ξύδι. Ο καλύτερος τρόπος για να στρώσει το πινέλο είναι η χρήση. Αρκεί, δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Αφού κάνετε το λούσιμο με σαμπουάν, δημιουργήστε με το πινέλο αφρό ξυρίσματος σε ένα μπολ ώστε το πινέλο να αρχίσει να παίρνει το άρωμα από το σαπούνι ή τη κρέμα ξυρίσματος.​

Φροντίδα πριν το ξύρισμα​

Όταν μουλιάζετε το πινέλο, φροντίστε η λαβή του να παραμένει έξω από το νερό.
Μετά το μούλιασμα, τινάξτε το πινέλο απαλά για να απομακρυνθεί το νερό από το θύσανο. Μη στραγγίξετε τον θύσανο με το χέρι. Ασκείται πίεση στον θύσανο και χαλάει η κόλλα στο εσωτερικό της λαβής.
Όταν φορτώνετε το πινέλο, κάντε κυκλικές κινήσεις. Κυκλικές κινήσεις θα κάνετε και όταν δημιουργείτε τον αφρό σε μπολ. Μην ασκείτε πίεση, αρκεί να νιώθετε μια αντίσταση. Η πίεση τσακίζει τις τρίχες.​

Χρήση κατά το ξύρισμα​

Όταν απλώνετε τον αφρό στο πρόσωπο, να κάνετε κινήσεις “βαψίματος” (πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά) και όχι κυκλικές κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο το πινέλο δε σας τσιμπάει και δεν τσακίζουν οι τρίχες.
Όταν απλώνετε τον αφρό στο πρόσωπο με το πινέλο, κάντε το τελευταίο πέρασμα κόντρα στα γένια ωστε να ξεκολλήσουν από το δέρμα, να έρθουν κάθετα σε αυτό, για να έρθει η μηχανή να τα κόψει.​

Φροντίδα μετά το ξύρισμα​

Ξεβγάλτε καλά το πινέλο και τινάξτε το απαλά για να απομακρυνθεί το νερό από το θύσανο. Μη στραγγίξετε τον θύσανο με το χέρι. Ασκείται πίεση στον θύσανο και χαλάει η κόλλα στο εσωτερικό της λαβής.
Στη συνέχεια κρέμαστε το πινέλο σε μια βάση με τις τρίχες προς τα κάτω. Αν δεν έχετε βάση, τοποθετήστε το πινέλο ξαπλωτό έως ότου στεγνώσει.
Τοποθετούμε το πινέλο με τις τρίχες προς τα κάτω για να μη “τρέχει” το νερό στο εσωτερικό της λαβής και χαλάσει η κόλλα στο εσωτερικό της.​

Αν το βάλεις στο ψυγείο όπως σου είπα, θα κερδίσεις χρόνο στο στρώσιμο.
Τουλάχιστον 10 ξυρίσματα.
Αυτό που θέλουμε είναι να αποκτήσει "ψαλίδα" η τρίχα. ;)

• Like
Reactions: mdvq
Εμένα πολύ με έχει βολέψει το Omega γουρουνοπινελο.
Του ασβου ούτε να το βλέπω και ένα συνθετικο Simpson που έχω, θέλει πολύ πιο πολύ δούλεμα από το Omega.
Σήμερα που το χρησιμοποίησα μετά από πολύ καιρό, έπαθα εξάρθρωση αγκώνος μέχρι να σιαξω αφρό της προκοπής :)
Τα Gillette- Wilkinson στο τρίτο ξύρισμα ήταν ακόμα άψογα.
Ίσως το καλύτερο ξυραφάκι που έχω χρησιμοποιήσει.
Να δω τι θα κάνω το κίτρινα Gillette, που έχω ένα κάρο :mad:

Τα πινέλα είναι θέμα γούστου.
Εγώ μόνο γουρούνια δεν έχω πλέον, προτιμώ τα συνθετικά και τα ασβουδάκια.
Το κακό με τους ασβούς είναι ότι τα καλά κοστίζουν πολύ.
Μεγάλοι κλέφτες όμως μέχρι να στρώσουν!

δευτερη χρηση του semoque και αρχιζει πολυ να μου αρεσει αυτο το πινελακι
Επισης μαζι με το πινελο πηρα και τον κυβο preshave phoenix και η διαφορα στο ξυρισμα ειναι παραπανω απο εμφανης
Πολυ καλυτερο γλυστριμα της μηχανης πανω στο δερμα που κανει το ξυρισμα πολυ πολυ πιο ανετο
Το προτεινω ανεπιφυλακτα

• Like
Reactions: Tzimisce
Τα semogue στρώνουν περίεργα, για αυτό και δεν με τρέλαναν.
Η γυναίκα έχει για αγαπημένο το 48άρι της Omega και δεν το αλλάζει με τίποτα.

Πάντως εγώ που κάμνω αφρό σε μπωλ (ούτε να το φανταστώ δεν θέλω το face lather) , δεν βλέπω την χρησιμότητα του στρωσιματος.
Αφού μόνο απλώνω το αφρό.
Τα γουρουνοπινελα τα μουλιαζω στο μπωλ καμμία βδομάδα, με άπειρες αλλαγές νερού με σαμπουάν για να ξεμυρισουν.
Αυτό λέμε στρωσιμο?

Άλλο το καθάρισμα, άλλο το στρώσιμο.
Το καθάρισμα είναι για να φύγουν τα αρώματα του χοίρου από το πινέλο. :D
Στο στρώσιμο σπάει η τρίχα, κάνει ψαλίδα και είναι πιο μαλακή στις άκρες.

Τα omega μαλλον θελουν λιγο υπομονη.
Αριστερα το αχρησιμοποιητο δεξια το στρωμενο.

NODuDOg.jpg

• Like
Reactions: mdvq and Tzimisce
Τελικά το bic chrome είναι λαιμητόμος αδέλφια.
Το feather μπροστά του είναι..πεταλουδίτσα.
Πρέπει να είσαι χειρουργός, για να κάνεις αναίμακτο ξύρισμα με τη BB.
Με την r41 κάτι κουτσοκαταφερνω....με την αλλη.....μπρρρρρρρρ :LOL:.
Ομως κρατάει 5 μέρες το ξύρισμα.
Μέχρι τα ούλα φτάνει....:ROFLMAO:

Ταχυδρομικως ηρθαν σημερα απο τον Πατιστα,
απο τα τελευταια μπουκαλια της αγορας λογω ελλειψης τον
τελευταιο καιρο, τα βρηκα με την ψυχη στο στομα.
Αγαπημενο αρωμα απο παλια, και αψογο after shave,
πολυ κοντα στο αμερικανικο aqua velva, που ειναι
ομως πραγματικος δυναμιτης.

qY8JGzK.jpg

Για μισό φιλαράκια , να διευκρινίσουμε μερικά πραγματάκια.
Αυτά τα παλιά after shave πχ yarldey,4711,agua velva,brut,williams, old spice κλπ , είναι καλά προϊόντα ή απλά έτσι....για τις αναμνήσεις.
Θυμάμαι (επί προσωπικου) ότι παλιά, τα κοροϊδεύαμε και τα είχαμε για την "πλεμπα".
Αλλο ενα λάθος ??

Για μισό φιλαράκια , να διευκρινίσουμε μερικά πραγματάκια.
Αυτά τα παλιά after shave πχ yarldey,4711,agua velva,brut,williams, old spice κλπ , είναι καλά προϊόντα ή απλά έτσι....για τις αναμνήσεις.
Θυμάμαι (επί προσωπικου) ότι παλιά, τα κοροϊδεύαμε και τα είχαμε για την "πλεμπα".
Αλλο ενα λάθος ??

Δεν ξέρω για τα συγκεκριμένα, αλλά κάθε εποχή είχε τα καλά και τα κακά της προϊόντα

Ρωτάω πως στέκονται σήμερα.
Τότενες ητονε καλά ή παραμένουν και σημερα καλά προϊόντα σε σχεση με τα καινουργια ?
Σε κάτι site έχουν περί πολλού το 4711.
Είναι έτσι...για να δείξουν διαφορετικότητα ή όντως βλακεία δικιά μας, που τα έχουμε στην απέξω?

• Like
Reactions: skysound
Τι να σου πω φιλε. Εγω εχω εξαρτηση απο το aqua velva και
το pino sylvestre, και μου αρεσουν οι μυρωδιες του κουρειου
της 10ετιας του 70. Αρα το παιρνω και για τις αναμνησεις,
Το aqua velva ομως αρεσει και στο γιο μου που ειναι 30ρης.
Παντα βεβαια παιρνουμε υπ'οψιν και τον παραγοντα κοστος, γιατι αλλοιως
θα αγοραζαμε μονο Truefitt & Hill :)

Απο συστατικα δεν ξερω, απο αρωμα ομως και αισθηση στο προσωπο (απο οσα εχω δοκιμασει), καλυτερη με διαφορα η brut, πολυ δυνατο αρωμα τα denim, ψιλοαδιαφορο το tabac, αδυναμο πολυ το 4711, χάλι μαυρο τα old spice. Pino sylvestre εχω μονο την κολωνια...πευκοδασος αναμνησεων. Με τιμες τα παραπανω 8-9 ευρω δεν το σκεφτεσαι και πολυ...

Και με την ευκαιρια να πω οτι μετα απο κανα 6μηνο που ασχοληθηκα με τις παιδικες :geek: DE (34c, R41, futur) ξαναπιασα τη φαλτσετα... ενα ξυρισμα σε γενια βδομαδος και ενα δευτερο σε γενια δυο εβδομαδων... με ενα περασμα ετοιμος για τη δεξιωση...!!! οχι bbs αλλα αξιοπρεπεστατο αποτελεσμα για μιαμιση ημερα. Και ουτε καν κοντρα (περισσοτερο γιατι το φοβαμαι βεβαια, αν και στα μαγουλα δεν εχεις και τοσο προβλημα).
Ισως να μην ειναι και τοσο αποτελεσματικη οσο τα ξυραφακια, αλλα εχει αλλη αισθηση στο δερμα...

• Like
Reactions: Tzimisce