Παραδοσιακό ξύρισμα

Ωραία!
Αν μπορείτε προτείνετε προϊόντα και από τις 2 κατηγορίες γιατί είμαι λιγάκι τεμπελάκος και κάποιες φορές θα καταλήγω στην εύκολη λύση του αφρού.
Έχω διαβάσει εδώ για κάποια σαπούνια "του γιατρού".
Ποια είναι αυτά;
Και από αφρούς κάποιον Propaso;
Από μηχανές έχω τη Gillette King C & τη Muhle R41.
Λεπίδες πήρα από ένα πακέτο: Gillette 7 κίτρινα & πράσινα, τα voskhod + τα ανταλλακτικά Gillette που είχε μέσα η King C.
Αφρούς proraso,la toja,floid.
Του γιατρού θα σου έλεγα να τα ξεχάσεις, γιατί και μπέρδεμα είναι να τα βρεις και έμαθα ότι θα τα σταματήσει σε λίγο.
Ειναι όμως από τα πολύ καλά σαπούνια.
Από μηχανές είσαι καλυμμένος απόλυτα.
Ξυραφάκι πάρε και voshkod που ταιριάζουν πολύ με την r41.

• Like
Reactions: lentozo
Σε κρέμα, ach britto.
Σε σαπούνι, αν σου αρέσει το άρωμα του πικραμύγδαλου, cella κόκκινο, αλλιώς cella πράσινο.
Και από εκεί και μετά, είναι μια μεγάλη κουνελότρυπα!

• Like
Reactions: mdvq and lentozo
Και το βαρελι δεν εχει πατο.....
Πηρα και ενα mitchels wool fat
Πρωτα 2 ξυρισματα και επιβεβαιωνω οτι και τις 2 φορες δεν καταφερα να κανω καλη μαρεγκα
Ε που θα παει την τριτη θα το καταφερω ,,,,,,,εχω πεισμωσει :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Tzimisce
Και το βαρελι δεν εχει πατο.....
Πηρα και ενα mitchels wool fat
Πρωτα 2 ξυρισματα και επιβεβαιωνω οτι και τις 2 φορες δεν καταφερα να κανω καλη μαρεγκα
Ε που θα παει την τριτη θα το καταφερω ,,,,,,,εχω πεισμωσει :ROFLMAO:
Το mwf είναι φοβερό σαπούνι αν το χρησιμοποιείς συχνά.
Αν το αφήσεις να ξεραθεί την πάτησες.

Ξυραφάκι πάρε και voshkod που ταιριάζουν πολύ με την r41.
Έχω πάρει ήδη.

Είναι τα μόνα που έχω δοκιμάσει γενικά & με τις 2 μηχανές.

Χρησιμοποίησα αφρό ξυρίσματος (ένα απλό Gillette) και έκανα από 3 ξυρίσματα με κάθε μηχανή.

Η R41 αποκτήθηκε πρώτη.
Αμέσως φάνηκε πως ήταν επιθετικη και ενώ δεν κόπηκα, κάποιοι ψιλοερεθισμοί-κοκκινιίλες υπήρχαν.

Στη συνέχεια πήρα την King C γιατί η αλήθεια είναι πως την R41 τη φοβήθηκα.
Δεν ξυριζόμουν "ανέμελα", ήθελε προσοχη.

Από την άλλη με την King C είναι παιχνίδι.
Πραγματικά είναι αδύνατο να κοπείς-τραυματιστείς με αυτή τη μηχανή.
ΟΚ, θέλει περισσότερα περάσματα αλλά το αποτέλεσμα με ικανοποιεί και κυρίως το απολαμβάνω.

Ίσως με καλύτερο αφρό ή σαπούνι να γλιστρά καλύτερα η Muhle.
Για την ώρα όμως είναι στην άκρη.

Πάντως να πούμε πως και με τις 2 είχα σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από τα κοινά ξυραφάκια 5 λεπίδων που χρησιμοποιούσα ενώ πως να το πω, σαν να είναι πιο "λείο" το δέρμα και τα γένια μετά.
Γένια 2-3 ημερών δεν με τρώνε όπως πριν.

Ιδέα μου;
Ίσως. Αλλά δεν θα γυρίσω πάλι στα συμβατικά ξυραφάκια.
Ακόμα και αν δεν "δαμάσω" την R41, με μια μηχανή τύπου King είμαι μια χαρά.

Πάντως να πούμε πως και με τις 2 είχα σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από τα κοινά ξυραφάκια 5 λεπίδων που χρησιμοποιούσα ενώ πως να το πω, σαν να είναι πιο "λείο" το δέρμα και τα γένια μετά.
Γένια 2-3 ημερών δεν με τρώνε όπως πριν.

Ιδέα μου;
Ίσως. Αλλά δεν θα γυρίσω πάλι στα συμβατικά ξυραφάκια.
Ακόμα και αν δεν "δαμάσω" την R41, με μια μηχανή τύπου King είμαι μια χαρά.
Καθόλου ιδέα σου.
Η σκληρή πραγματικότητα της πλύσης εγκεφάλου της διαφημησης ,που μας κάνουν να καταταπινουμε αμάσητα, ορισμένα πράγματα.
Να φανταστείς ότι δεν είχα ξυριστεί κόντρα για πανω από σαράντα χρόνια , γιατί είχα φοβερούς ερεθισμούς με το πολυλεπιδα.
Τωρα με τα μονολεπιδα, ξυρίζομαι κόντρα ανελλιπώς χωρίς ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.
Τελευταία ακόμα και οι γιατροί ,συνιστούν ξυριστικές μηχανές με ένα ξυραφάκι.
Αν κάνεις καμμία 20αρια ξυρίσματα με τη king c ,θα σου είναι η r41 παιχνιδάκι.
Παρε και ένα μπαρμπερικο after shave και θα δεις διαφορά στο πρόσωπο σου.
Κορυφή για μένα το speick https://www.bioanagennisi.gr/produc...ireia-speick-after-shave-lotion-speick-100ml-
Επίσης πολύ καλό είναι το lucky tiger και το floid, αλλα δεν μου αρέσει καθόλου το άρωμα τους.
Επίσης παντού έχω διαβάσει τα καλύτερα για την .....Nivea https://www.nivea.gr/products/men/shaving-for-men/after-shave ...έχω να την χρησιμοποιήσω κάτι χρόνια!

Πινέλο ένα omega με τριχα γουρουνιού (setola στα ιταλικα,ακομα και από τον Σκλαβενίτη) για αρχή και είσαι αρχηγός.
Αργότερα κανα συνθετικό simpson ή yagi και έκλεισες....μην μπλέξεις με ασβούς γιατί είναι μπέρδεμα και ακριβό μάλιστα.

********Σημαντική σημείωση ***********
Τα προϊόντα που σου προτείνω είναι όλα δοκιμασμένα από εμενα οπότε ,
-1) κάνουν στο δικό μου πρόσωπο και τη δική μου επιδερμίδα και
-2)είναι (σχεδον) τα απολύτως οικονομικά για αρχή....αργότερα τα λέμε σε άλλη βαση😀

Last edited:
  • Like
Reactions: lentozo
Big Bruce !
Επειδή δεν θελω να μπλέξω με ιντερνετικες αγορες, για πεστε πιο απο τα τεσσερα ειναι πιο κοντα στο big Bruce , να παω αυριο να το παρω.

Αυτό έχει μεν θύσανο plissoft αλλά είναι πολύ μικρό.
Δεν παίζει να σε βολέψει.
Σε συνθετικό και ειδικά σε αυτό τον θύσανο παίζεις από 25mm ως 28mm

Το mwf είναι φοβερό σαπούνι αν το χρησιμοποιείς συχνά.
Αν το αφήσεις να ξεραθεί την πάτησες.

Μα το πήρα για αυτό το λόγο ακριβώς ?Οι 2 πρώτες απόπειρες παταγωδης αποτυχία στο θέμα αφρός .....πρέπει να του πάρω τον αέρα ...μεθαύριο θα ξαναδοκιμάσω

Sent from my iPhone using Tapatalk

To MWF θέλει πόνο.
Πολύ φόρτωμα, με σκληρό πινέλο (μη πας να μου βάλεις κανένα ασβουδάκι, θα φορτώνεις μέχρι το επόμενο ξύρισμα) και καλό δούλεμα.
Πιο εύκολο είναι σε bowl μέχρι να το συνηθίσεις και να μην στεγνώσει και κάνει ραγάδες.
Να μη σου πω και μούλιασμα πριν το φόρτωμα.

Αυτό έχει μεν θύσανο plissoft αλλά είναι πολύ μικρό.
Δεν παίζει να σε βολέψει.
Σε συνθετικό και ειδικά σε αυτό τον θύσανο παίζεις από 25mm ως 28mm
Παράγγειλα το καλό λοιπόν, να μην έχουμε αμφιβολίες :)

• Like
Μα το πήρα για αυτό το λόγο ακριβώς ?Οι 2 πρώτες απόπειρες παταγωδης αποτυχία στο θέμα αφρός .....πρέπει να του πάρω τον αέρα ...μεθαύριο θα ξαναδοκιμάσω

Sent from my iPhone using Tapatalk
Αφού μωρέ έχεις το SV ,τι κάθεσαι και ταλαιπωρεισαι με τον κάθε πικραμένο.
Πάρε μου ένα SV και έλα να σου δώσω 2 γιατροσαπουνα (και αν προκύψει την διαφορά) ,να τελειωνεις με τις παραξενιές του καθε αρτισανου!! :D

To MWF θέλει πόνο.
Πολύ φόρτωμα, με σκληρό πινέλο (μη πας να μου βάλεις κανένα ασβουδάκι, θα φορτώνεις μέχρι το επόμενο ξύρισμα) και καλό δούλεμα.
Πιο εύκολο είναι σε bowl μέχρι να το συνηθίσεις και να μην στεγνώσει και κάνει ραγάδες.
Να μη σου πω και μούλιασμα πριν το φόρτωμα.
με χοιρο λεμε 30 δευτερολεπτα φορτωμα δεξιοστροφα και αλλα 30 αριστεροστροφα ..... Τι διαολο? και αλλο θελει?

• Like
με χοιρο λεμε 30 δευτερολεπτα φορτωμα δεξιοστροφα και αλλα 30 αριστεροστροφα ..... Τι διαολο? και αλλο θελει?
Μουλιάζεις για κανένα λεπτό και φορτώνεις. Τι δεξιά τι αριστερά, δεν έχει σημασία, πάστα να φτιάξεις.