Παραδοσιακό ξύρισμα

Θα ηθελα μια βοηθεια αν μπορειτε...ο ανηψιος μου ειναι στρατιωτικος και ξυριζεται καθε μερα. Εχει γενια σκληρα.

Εδω και δυο χρονια χρησιμοποιει την Merkur 34c που του ειχα παρει για να ξεκινησει το ΠΞ. Δηλωνει ευχαριστημενος (ιδανικη για καθημερινο mild ξυρισμα).
Σε λιγες μερες αρραβωνιαζεται και λεω για δωρο να του παρω μια δευτερη μηχανη (γι αυτο κοιταω και καπως ακριβες μηχανες).

Ετοιμοπαραδοτες στα 2 καταστηματα στην Ελλαδα βρισκω 2 Tatara στα 164 ευρω, masamune και nodachi dark (δεν ξερω τις διαφορες τους), την Muchle R41 την επετειακη στα 134 ευρω και την Merkur futur στα 80-90.

Ποια απο τις παραπανω να διαλεγα ? Εχει κατι αλλο προτιμοτερο ?

(πολυ ανεβηκαν οι τιμες στις μηχανες παντως)

Lambda δεν παίζει να βρει σε λίγες μέρες εκτός αν έβγαλε τώρα ο Θοδωρής.
Μία Αθηνά όντως είναι μηχανάρα.
Δεν χάνεις κάτι να στείλεις μήνυμα βέβαια.
Από τις άλλες, μάλλον θα πήγαινα στην επετειακή R41.
Δεν τη λες πάντως και μηχανή για καθημερινή χρήση.

Θα ηθελα μια βοηθεια αν μπορειτε...ο ανηψιος μου ειναι στρατιωτικος και ξυριζεται καθε μερα. Εχει γενια σκληρα.

Εδω και δυο χρονια χρησιμοποιει την Merkur 34c που του ειχα παρει για να ξεκινησει το ΠΞ. Δηλωνει ευχαριστημενος (ιδανικη για καθημερινο mild ξυρισμα).
Σε λιγες μερες αρραβωνιαζεται και λεω για δωρο να του παρω μια δευτερη μηχανη (γι αυτο κοιταω και καπως ακριβες μηχανες).

Ετοιμοπαραδοτες στα 2 καταστηματα στην Ελλαδα βρισκω 2 Tatara στα 164 ευρω, masamune και nodachi dark (δεν ξερω τις διαφορες τους), την Muchle R41 την επετειακη στα 134 ευρω και την Merkur futur στα 80-90.

Ποια απο τις παραπανω να διαλεγα ? Εχει κατι αλλο προτιμοτερο ?

(πολυ ανεβηκαν οι τιμες στις μηχανες παντως)
Για δώρο θα έπαιρνα την ταταρα (πιο εξωτικη).....για μένα την r41(πιο εργαλείο) .
Αν θες για στολίδι υπάρχει και αυτό το σετακι που μου πήρε η γυναίκα μου δώρο.
Βάση
Και για να συμπληρωθεί το σετ μηχανη r41και πινέλο αυτό https://www.thetwobarbers.com/pinelo-ksyrismatos-taksidioy-muhle-31-m-20-syntetiko-1080-el

Και μερικά αλλα

Last edited:
Λοιπόν τα τελευταία 6 ξυρισματα έχω αλλάξει μέθοδο και από bowl lathering έχω μεταβεί σε face lathering
Ομολογώ ότι και καλυτερο αφρό πετυχαίνω και η όλη διαδικασία μου αρέσει πιο πολύ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εγώ τα κάνω και τα δύο.
Καταρχήν κάνω τον αφρό στο μπωλ και μετά ρίχνω και καμμια 10αρια σβουρες και στο πρόσωπο .
Είναι αδύνατον να σβουραω για πολύ στο πρόσωπο μου.....με γδερνει η διαδικασία.
Στο δεύτερο πέρασμα ούτε που το διανοουμαι, να πλακώσω τις σβουρες.
Απλώνω απαλά τον αφρό.
Αν το κάνω ,θα γίνει το πρόσωπο μου σαν τον κ@λο της μαϊμούς :D

Πρωτα πρωτα, να σας ευχαριστησω ολους για τις προτασεις σας...

Τα περιφερειακα, βασεις, μπωλ κτλ τα αφησα για να του τα περνει η... μελλουσα συζυγος.
Την R41, ειτε επετειακη, ειτε σε συνδυασμο με κανενα σαπουνι, που προτεινε ο Ναθ, το σκεφτηκα ως καλυτερη λυση.

Εκει περα ομως, βρεθηκε -ως συνηθως- αυτη η "μαυρη τρυπα :p" του φορουμ (που απεκτησε και βοηθο, λεγε με vadergr:cool:) και που πρεπει η διαχειριση να βαζει κατω απο καθε μηνυμα του και το σλογκαν των εταιρειων στοιχηματος, ΚΕΘΕΑ κτλ για εθισμο και χασιμο περιουσιας κτλ κτλ:alien: και ειπε.... "αποκλειεται να βρεις τοσο συντομα, αλλα δεν του στελνεις κι ενα μηνυμα" ?

Τι ηθελα κι εγω.... εστειλα, και να τα αποτελεσματα

Screenshot 2023-04-06 at 21.47.24.png

Και δεν ειναι τοσο το κοστος.... ειναι οτι ο ανηψιος ΔΕΝ προκειται να δει αυτη τη μηχανη (μου φαινεται) και θα τη βγαλει με καμμια R41 και μαλιστα την απλη... :cool:

Να πω εδω οτι ο Θοδωρης, απο εξυπηρετηση.... ηταν ΚΟΡΥΦΗ, προσωπικα δεν εχω λογια !!!

Εγώ πρότεινα να στείλεις μήνυμα...

giphy.gif

:ROFLMAO:

O ανηψιός σου θα δει το φως το αληθινό.
Η Αθηνά είναι εκπληκτική μηχανή, καλύτερη από την R41. Πολύ πιο γλυκιά, μηδενικό blade feel, μηχανή για καθημερινό ξύρισμα, και πολύ αποδοτική.
Και σου το λέω εγώ που ξυρίζομαι με ανοιχτή Blackbird.

Δεν συζητάμε ότι είναι στολίδι, ακόμη και η συσκευασία της!
Καλοξύριστη λοιπόν!

• Like
Reactions: ilias
Πρωτα πρωτα, να σας ευχαριστησω ολους για τις προτασεις σας...

Τα περιφερειακα, βασεις, μπωλ κτλ τα αφησα για να του τα περνει η... μελλουσα συζυγος.
Την R41, ειτε επετειακη, ειτε σε συνδυασμο με κανενα σαπουνι, που προτεινε ο Ναθ, το σκεφτηκα ως καλυτερη λυση.

Εκει περα ομως, βρεθηκε -ως συνηθως- αυτη η "μαυρη τρυπα :p" του φορουμ (που απεκτησε και βοηθο, λεγε με vadergr:cool:) και που πρεπει η διαχειριση να βαζει κατω απο καθε μηνυμα του και το σλογκαν των εταιρειων στοιχηματος, ΚΕΘΕΑ κτλ για εθισμο και χασιμο περιουσιας κτλ κτλ:alien: και ειπε.... "αποκλειεται να βρεις τοσο συντομα, αλλα δεν του στελνεις κι ενα μηνυμα" ?

Τι ηθελα κι εγω.... εστειλα, και να τα αποτελεσματα

View attachment 213642

Και δεν ειναι τοσο το κοστος.... ειναι οτι ο ανηψιος ΔΕΝ προκειται να δει αυτη τη μηχανη (μου φαινεται) και θα τη βγαλει με καμμια R41 και μαλιστα την απλη... :cool:

Να πω εδω οτι ο Θοδωρης, απο εξυπηρετηση.... ηταν ΚΟΡΥΦΗ, προσωπικα δεν εχω λογια !!!
Τελικά ποσο κανει μια Αθηνά δεν ξερω καν την τιμη της

Τελικά ποσο κανει μια Αθηνά δεν ξερω καν την τιμη της
τσαμπα πραμα

Η Αθηνά είναι μηχανή που κάνει 200€ και έχει φινίρισμα που έχω δει μόνο σε μηχανή των 600€ (Wolfman)
Αν και λάτρης της Blackbird, σε φινίρισμα η Lambda είναι κατά πολύ ανώτερη.

Μην ξεχνάμε ότι από μία τιμή και πάνω δεν πληρώνεις αποτελεσματικότητα ή βαθύτερο ξύρισμα. Αυτό το παίρνεις και από μηχανές των 30 και 40€.
Πληρώνεις το υλικό και το φινίρισμα.

Θα αντισταθώ (προς το παρον):LOL:

για ποσες ? (ωρες)

υγ

ρε σεις μυρισα στον μπαρμπερη μου το λαβις το σανταλοξυλο.

Μουρθε να πεθανω.....οχι πως θα το επαιρνα ποτε ουτε για να πλυνω τα ποδια μου μιλαμε παρα πολυ δυνατο....

• Haha
Reactions: mdvq
εχει δοκιμασει κανεις single edge και συγκεκριμενα razorock hawk v2?
γνωμες?

@bujinkan έχω single edge, την General και είναι από τις μηχανές που δεν θα αποχωριστώ ποτέ.
Έχω δοκιμάσει και την hawk V2 αλλά και την V3, η οποία είναι πολύ καλύτερη.
Πιο mild αλλά το ίδιο αποτελεσματική.
Από άλλες, έχω δοκιμάσει και της Blackland αλλά και την Above the Tie για να καταλήξω στην General.
Άλλο τερατάκι η Single edge, αν την βολευτείς δεν συγκρίνεται με τις DE.
Μηδενικό chattering, πιο mild από τις DE αλλά το ίδιο αν όχι πιο εποτελεσματικές.
Το μειονέκτημα, ότι δεν έχεις πολλές επιλογές σε λεπίδες όπως στις DE.
Εγώ π.χ. τις φέρνω από Ιαπωνία, γιατί έχω βολευτεί τις Schick.

Last edited:
Αν σ' αρέσουν οι ελαφριές μηχανές μια χαρά είναι η v2. Εμένα που δε μ' αρέσουν προτιμώ τη v3, αλλά η General είναι ακόμα καλύτερη. Βέβαια επειδή είναι κι ακριβότερες (βλέπε stainless steel) θα έλεγα ξεκίνα με τη v2 (που δεν έχει κανένα σοβαρό μειονέκτημα εδώ που τα λέμε) να δεις αν σου κάνουν οι single edge και στο μέλλον βλέπεις.