Απάντηση: Re: Παράδοξη τοποθέτηση ηχείων δαπέδου
Με ηχεία βάσης θα ήταν εξίσου τραγικά τα αποτελέσματα; Θεωρητικά ρωτάω.
Βάσεως ήταν τα castle! σχετικά μικρά (δίδρομα 5,5άρια αν θυμάμαι καλά...) Δαπέδου, σαν τα δικά σου, δεν θα μου πέρναγε καν απο το μυαλό φίλε.
Αν έχεις κουράγια και είσαι έτοιμος δοκίμασέ το και θα καταλάβεις αμέσως.
Καλό θα ήταν να βρεις χώρο στο δάπεδο.
Από την άλλη, μια χαρά θα γεμίζεις την ατμόσφαιρα με μουσική για χαλαρά καφεδάκια με συζητησούλες κλπ, θα είναι όμως κακάσχημο και επικίνδυνο βρε παιδί με τα ηχεία κολώνες αναρτημένα με κλίση και τέτοια... Δώσε τα και πάρε βάσης (πιθανόν και τα αντίστοιχα αφού σου αρέσουν τα focal). Για τις κλασσικές μουσικές σου χτύπα κανα αξιοπρεπές ζευγαράκι ακουστικών και καθάρισες.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Παρατολμο, αλλα αν ακομα και τα βασης δε μπορεις να τα βαλεις ορθια πανω στη βιβλιοθηκη ισως να ηταν καλυτερα δυο κεντρικα ηχεια home cinema
Γνώμη μου, μόνο με μικρά ηχεία τοίχου και το πολύ στο 1,8-2,0 μέτρα, με κλίση μπορούν να ανταποκριθούν.
Αυτό που λές Θανάση (αν το κατάλαβα καλά) για χαλαρές ακροάσεις απο πολλά ηχεία ψηλά το έχω κάνει (με 4 και dsp απο av ενισχυτή).
Όμορφο, εύκολο και ατμοσφαιρικό, αλλα καμία σχέση με στερεοφωνία, πληροφορία, σκηνή κτλ. Άσε που γίνεται κουραστικό αυτό το ανακάτεμα, σε νορμάλ εντάσεις, μετά μισή - μία ώρα μουσικής.
Οπότε μόνο σαν δεύτερο σύστημα για τους χαϊφιντελίστες, στο χώρο φαγητού ή επισκέψεων, ας πούμε.