Παραδοξο στο Word

Εμφανιζονται 679 σελιδες στα γερμανικα με οδηγιες....Εσεις,τι βλεπετε?

225 σελιδες κατι λεει για μια καφε αλεπου...

και ενα τεμπελη σκυλο...

The quick brown fox jumps over the lazy dog.

Η φράση αυτή είναι παράφραση και χρησιμοποιείτο από πολύ παλιά για να τεσταριστούν γραφομηχανές και αργότερα πληκτρολόγια.

Στο Word αυτό που ουσιαστικά κάνει αυτή η συνάρτηση είναι να πολλαπλασιάζει και να τυπώνει αυτή τη φράση έως το μέγιστο μήκος του αρχείου εκτός εάν αλλάξεις με νούμερα το x & y οπότε και το πολλαπλασιάζει επί x παραγράφους και y φορές την πρόταση.

...και αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιείται επειδή περιέχει όλα τα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου, από μία φορά το κάθε' ένα (έτσι ελέγχεται ότι αποτυπώνονται σωστά όλα τα γράμματα).

και συγνώμη..
πως γίνεται η ίδια εντολή να βγάζει διαφορετικά αποτελέσματα ?

το ρωτάω γιατί σήμερα, δουλεύοντας με ένα συνάδελφο ένα κείμενο στα αραβικά, ενώ δίναμε τις ίδιες εντολές τα αποτελέσματα ήταν εντελώς διαφορετικά !

έχει να κάνει μάλλον με την τρέχουσα τάση και συχνότητα του ηλεκτρικού ρεύματος σε συνδυασμό με τον αριθμό σωματιδίων που δημιουργήθηκαν από τον LHC δια το πόσες φορές βάφει τα μαλιά του ο bill gates

...και αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιείται επειδή περιέχει όλα τα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου, από μία φορά το κάθε' ένα (έτσι ελέγχεται ότι αποτυπώνονται σωστά όλα τα γράμματα).

Χρησιμοποιεί όλα τα γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου, αλλά όχι μόνο μια φορά.

Το e για παράδειγμα είναι δυο φορές...

Για την ακρίβεια έχει σχέση με την έκδοση του Word και το ποιός το έχει κάνει localize...εγώ χρησιμοποιώ english developer's version και μου βγάζει 600 σελίδες με την επανάληψη κάποιας παραγράφου με οδηγίες.....εξαρτάται από το 'κέφι' του localizer

=rand(1,1)

Δοκιμάστε αυτό και μετά 'πειράξτε' τα 2 νούμερα να δείτε πως αλλάζουν οι παράγραφοι και οι προτάσεις........είναι μία απλή συνάρτηση για να παράγεις dummy text

Last edited:
Μου είχαν προτείνει κάποτε να πάω σε θέση localizer στο Redmond.....ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου.......then again αν είχα πάει δε θα είχες πιθανώς γραμμή αγαπητέ Στέργιε :flipout:

...και ο λόγος ύπαρξης του dummy text είναι ώστε, σε κάποιο demo, ο πωλητής να γράψει με μεγάλη ταχύτητα ένα κείμενο και πάνω σε αυτό να κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων του προγράμματος στον πελάτη.

Επίσης, η φράση "The quick brown fox..." είναι κατάλληλη για τσεκάρισμα γραμματοσειρών, αφού, όπως ειπώθηκε ήδη, περιέχει όλα τα γράμματα της αλφαβήτου.