Παραγγελία λαμπών από Αμέρικα -το οδοιπορικό προς την Ιθάκη!!!

grand106

New member
17 February 2009
13
Θα σας κουράσω μάγκες !!
Κάποιοι τα ξέρετε, κάποιοι τα έχετε καταφέρει πολύ καλύτερα από ότι εγώ (χειρότερα μάλλον δεν γίνεται) αλλά, (ντριγκ ντριγκ το μπουζουκάκι) έτσι ξεκινάει η ιστορία μου παραγγελίας λυχνιών από Αμερικα

Κόστος αγοράς (από thetubestore.com) :

Name Code Qty Each Options
---------------------------------------------------------------------------------
Winged "C" (SED) EL34 SV-EL34 2 79.95 Price is for a = matched pair
Subtotal 159.90
Shipping 0.00
Tax 0.00
Total $159.90

Επιλογές τρόπου αποστολής μετά τη παραγγελία :

Your shipping options are:
--------------------------------------
Air Parcel Post .........$19.00 (1-3 weeks, NO tracking number. Insured up to $100)
UPS.............................$33.00 (2-4 business days, insured and trackable)

If you select Air Parcel Post you are accepting all risk. We can not make any insurance claim for lost or damaged packages beyond the $100 limit

Επιλογή ups άρα 159,90+33 = $192,90 ή 149,03

Το δέμα φθάνει σε τρεις εργάσιμες στην Ελλάδα
Διαδρομή (trackable μέσω ups):

Canada 01/04/2011 4:15 P.M. Order Processed: Ready for UPS
…..(ενδιάμεσοι προορισμοί)
Spata, Greece 01/07/2011 10:47 A.M. Additional customs clearance processing is required for formal entry submission.

Τηλεφωνική επικοινωνία από ups, επιλογές :α) πας αεροδρόμιο πρώτα από τα γραφεία της Ups και μετά στο ίδιο και σε διπλανό κτήριο αναλαμβάνεις εσύ να εκτελωνίσεις το προϊόν
β) στο κάνει η ups και στο φέρνει σπίτι αλλά πιθανόν να σου κοστίσει αρκετά παραπάνω (στα εξτρά περιλαμβάνεται η αμοιβή της ups για να εκτελωνίσει το προϊόν σου και προφανώς στο deal που μπορεί να γίνει ώστε να πληρώσεις το δυνατόν λιγότερους φόρους)

Επιλογή να πάω εγώ στα Σπάτα να εκτελωνίσω τις λάμπες :
Γραφεία Ups πληρωμή 15,50 : αιτιολογία έκδοση διατακτικής

Παίρνω φάκελο με έγραφα (αποδείξεις αγοράς κτλ ) και ξεκινάμε
Γραφείο τελωνείου να συμπληρωθεί αίτηση (άμα δεν είσαι του χώρου δεν την συμπληρώνεις ούτε σε μια ώρα και δη όχι προς το συμφέρον σου αποφεύγοντας κακοτοπιές). Ευγενής κύριος που βρίσκεται στον ίδιο χώρο προθυμοποιείται να σε βοηθήσει και την συμπληρώνει αυτός δίνοντας σου και γενικές κατευθύνσεις (που να πας και πώς να φερθείς –π.χ σημειώνει και στην αίτηση ότι είσαι ιδιώτης, ή το κουφό που μου είπε αν σε ρωτήσει κανείς έχω γράψει στο χαρτί ότι πρόκειται για 12v λάμπες γιατί παίζει να μπλέξεις και να σου ζητήσουν πιστοποιητικό CE (αν το τελευταίο ισχύει αντίο ζωή ).
Το ποσό του φόρου το υπολόγισε αυτός και θεωρητικά υπέρ σου μόνο ΦΠΑ 37,10 .
Τον ευχαρίστησα του έδωσα και ένα χαρτζιλίκι 10 και προχωράμε σε διπλανό κτήριο και από γκισέ σε γκισέ καταλήγω πληρώνοντας το ποσό 37,10 + 2,10 (δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών , και εισφορά τράπεζας –Τράπεζα Της Ελλάδος ).
Έχοντας το παράβολο πληρωμής επιστρέφω στην αποθήκη που βρίσκεται το προϊόν και περνάς από γκισέ και πάλι πληρώνοντας 16,22 (αιτιολογία κόστος αποθήκευσης 2,44 για δύο μέρες , μεταφορικά της αποθήκευσης στο χώρο και ΦΠΑ- όλα αυτά είναι από την ιδιωτική αποθήκη στο αεροδρόμιο στην οποία η UPS αποθηκεύει τα προϊόντα της- και για τα οποία βέβαια η UPS σφυρίζει αδιάφορα και προφανώς παίζει να το αναγράφει κάπου στο site της με ψιλά γράμματα)

Οπότε τελικό κόστος εκτελωνισμού : 15,50 + 10 + 37,10 + 2,10 + 16,22 = 80,92
+ φυσικά βενζίνες από και προς αεροδρόμιο και διόδια Αττικής οδού .
Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν !
Υ.Γ Αν βρω λάμπα χαλασμένη θα αγοράσω κούκλα του Κύρου Γρανάζη και θα την βάλω να αιωρείται πάνω από το κεφάλι του :HTEHETH63:
για να μου θυμίζει την έμπνευση-λαλακία που έκανα να παραγγείλω από Αμέρικα

καταλαβαίνουμε αρχηγέ...
είναι ζόρικο το σενάριο του εκτελωνισμού και ειδικά μέσω UPS αναπόφευκτο.
κράτησέ το ως εμπειρία και έχε ως πρώτες επιλογές τις ευρωπαϊκές εκτός αν η διαφορά τιμής είναι υπεραρκετή υπέρ των ΗΠΑ.
και άλλη φορά οπως είπε σωστότατα ο DB error, USPS.
ειδικά σε ελαφριά προϊόντα η πιθανοτητα ζημιας ειναι μηδενική.
υ.γ. καλοάκουστες!!

Απάντηση: Re: Παραγγελία λαμπών από Αμέρικα -το οδοιπορικό προς την Ιθάκη!!!

Την επομενη φορα, φροντισε να ζητησεις να σου το στειλουν με usps

Ακριβώς!
Αποστολή μέσω ταχυδρομείου είναι η μόνη ασφαλής λύση για αγορές εκτός ΕΕ.
Μπορεί να αργεί λίγο αλλά δε πληρώνεις κερατιάτικα.

Αλλη λύση είναι να επιλέγεις μεν UPS αλλά να φροντίζεις το δέμα να αναγράφει αξία μέχρι 40 usd (και να μην έχει βέβαια μέσα κανέναν ενισχυτή.....)

Στην ups μου είπαν ότι πλέον πάνω από τα 20 ευρώ ή δολάρια (δεν θυμάμαι) τα σταματάνε τα δέματα

Πόσο εύκολο είναι economides να πείσεις το αμερικάνικο μαγαζί να αναγράφει πολύ μικρότερη αξία από την κανονική ? (το έχετε κάνει σε μαγαζιά τύπου thetubestore ή άλλα ?)

Χα χα φίλε Database Error μακάρι να είχα διαβάσει το ποστ σου η διαδικασία με τα αλλεπάλληλα γκισέ είναι για κωμωδία (ευτυχώς τα γραφεία της Ups, o χώρος αποθήκευσης του προϊόντος και το τελωνείο ήταν όλα μαζεμένα οπότε δεν χρειαζόταν λεωφορείο για το joyride )

Όταν λέτε Database Error και supersonic usps είναι η επιλογή που είχα εγώ για Air parcel post ή προφανώς επιλογή που δεν είχα?

Αν κάποιος έχει αγοράσει λάμπες από μαγαζί της Αμερικής γλυτώνοντας τελωνεία και ταλαιπωρίες ας πει τουλάχιστον το μαγαζί και τους τρόπους αποστολής και τιμολόγησης .
(ο λόγος που έγραψα το κείμενο είναι και για τα παιδιά που θα θελήσουν να παραγγείλουν να ξέρουν λίγο πολύ το δρόμο της Ups όποτε ή να ξέρουν που πέφτουν ή να δοκιμάσουν άλλους τρόπους .
ομολογώ ότι το ποστ σου Database Error δεν το είχα δει .
τα δέματα που δεν περνανε τελωνείο έρχονται σπίτι σου δηλαδή? Απλά θέλει παραπάνω χρόνο αναμονής ?

Οσες φορες μου εχουν στειλει απο αμερικη με usps, τα δεματα ερχονται στο ταχυδρομειο και πηγαινω για παραλαβη απο εκει.

Στη περιπτωση που περιγραφω παραπανω, το δεμα λογω βαρους δεν το εστελναν με usps, αναγκαστικα με ups.

Αυτο που χρεωνει το τελωνειο παντως εξαρταται και απο το κοστος των μεταφορικων. Εαν δεν αναφερει ο αποστολεας το κοστος των μεταφορικων το τελωνειο (νομιζω η αποθηκη), χρεωνει με το κιλο ...

Το ιδανικο παντως ειναι αποστολη με τιμη χαμηλη (πολυ). Στην emotiva δεν το κανουν παντως.

Στο pricejapan.com το κανουν αβερτα (με αποστολη Express Mail Service)

Απάντηση: Re: Παραγγελία λαμπών από Αμέρικα -το οδοιπορικό προς την Ιθάκη!!!

Είχα παραγγείλει 4 GL kt88 από Αμερική όταν ήμουν στη Γερμανία από bnbtubes (ξεχάστε τον... απατεώνας. η μια από τις 4 έγινε βεγγαλικό μέσα σ'ένα μήνα). Οι λάμπες έφτασαν μετά 2 εβδομάδες στο κοντινότερο τελωνείο (περίπου 15' με το τρένο) κι έλαβα ειδοποίηση στο σπίτι η οποία με ενημέρωνε ότι μπορούσα είτε να τις παραλάβω ο ίδιος από εκεί, είτε να σταλούν στο σπίτι (με κάποια έξτρα χρέωση πιθανότατα). τελικά πήγα ο ίδιος για να κάνω και βόλτα (γιατί άλλο βόλτα στη Γερμανία και άλλο στην Αθήνα :twoguns:).
πλήρωσα λοιπόν 24 ευρώ (180 έκαναν οι λάμπες) και έφυγα "κύριος" και σε χρόνο dt.
διάβασα την περιπέτεια του φίλου και αναρωτιέμαι (για άλλη μια φορά)... γιατί όλα σ' αυτή τη χώρα πρέπει να είναι τόσο δύσκολα; (πλην της λαμογιάς φυσικά...)

Πόσο εύκολο είναι economides να πείσεις το αμερικάνικο μαγαζί να αναγράφει πολύ μικρότερη αξία από την κανονική ? (το έχετε κάνει σε μαγαζιά τύπου thetubestore ή άλλα ?)

χλωμό μάλλον... ο αμερικάνος είχε κοτσάρει και την απόδειξη αγοράς φάτσα-κάρτα πάνω στο κουτί. ένας άλλος (αμερικλάνος κι αυτός) που του ζήτησα να το κάνει για ηχεία, απλώς δεν μου απάντησε ποτέ!
οι ασιάτες το κάνουν. για ένα dac από HK που έφερα (στη Γερμανία κι αυτό) έγραψε "κάρτα ήχου" με μια τιμή ξεφτίλα. πέρασε "αέρα" χωρίς να πληρώσω τίποτα έξτρα. και για ένα xindak επίσης από τσάινα, πάλι το έκαναν (χωρίς να το ζητήσω κιόλας), αλλά στο τελωνείο δυστυχώς δεν το "έφαγαν". και πάλι όμως η διαδικασία ήταν της πλάκας... έστειλα την απόδειξη αγοράς από το paypal με email, και μου το έφεραν στο σπίτι όπου πλήρωσα τα έξτρα με την παραλαβή.

να διερωτηθώ πάλι ή θα καταντήσω γραφικός;

γενικά πολύ δύσκολα βλέπω να παραγγέλνω από Αμερική ξανά.
και να σας πω κιόλας την λαλακία μου,:2thumb22sup: ο λόγος που παρήγγειλα από Αμερική δεν ήταν η λίγο καλύτερη τιμή (παρεμπιπτόντως η upscaleaudio.com - που είναι και επίσημη αντιπρόσωπος της primaluna στη Αμερική (σε ένα prologue one θα τις βάλω- ακόμα δεν τις έχω βάλει) τις είχε τις λάμπες και δη φθηνότερα αλλά νομίζω στην Ευρώπη δεν τις έβρισκα - τουλάχιστον δεν έγραφαν τη μάρκα SED παρά μόνο το winged c και δεν ήμουν σίγουρος αν πρόκειται για αυτές ή κάποιες άλλες .

Ποτέ κανείς δεν μου αρνήθηκε να γράψει άλλη τιμή από την πραγματική- είναι το πρώτο πράγμα που ρωτάω άλλωστε. Πολύ ευχαριστημένος έχω μείνει από αυτόν. Πολύ μεγάλη ποικιλία σε nos και καλές τιμές.

Παιδιά γειά σας! Μια ερωτησούλα...
Αν παραλάβει κάποιος δικός σου την όποια παραγγελία (π.x. ένα DAC αξίας μέχρι 2000 δολ.) στην Αμερική πως πρέπει να σου την στείλει για να μην μπλέξεις με τελωνεία κλπ.?

φίλε saitisgr μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος . Είχες κάποια τελευταία εμπειρία εσύ ή κάποιος δικός σου? και αν ναι από ποια χώρα στάλθηκαν τα προϊόντα?
Υ.Γ στο pkorkas δε απαντώ γιατί μπορώ να απαντήσω μόνο στο πως πληρώνεις σίγουρα τελωνείο (DHL με λένε):smash: