Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την ηγεσία της Apple

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple's CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee.

As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple's brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve

Απάντηση: Re: Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την ηγεσία της Apple

αν και αυτός δεν κατάφερε να θεραπευτεί από τον καρκίνο τότε .....

Πολλοί καταφέρνουν κ τον ξεπερνούν τον καρκίνο φίλε μου...απλά, σε κάθε άνθρωπο είναι κ μια διαφορετική κατάσταση...

Οι μεγάλοι άντρες ξέρουν πότε να αποχωρήσουν.
Την κατάλληλη στιγμή. Σήμερα που η apple είναι στα ύψη..
Steve Jobs. Ο άνθρωπος με το δυναμικότερο come back στην ιστορία..:SFGSFGSF:

Αναμένουμε την βιογραφία του με ανυπομονησία.

Απάντηση: Re: Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την ηγεσία της Apple

Οι μεγάλοι άντρες ξέρουν πότε να αποχωρήσουν.
Την κατάλληλη στιγμή. Σήμερα που η apple είναι στα ύψη..
Steve Jobs. Ο άνθρωπος με το δυναμικότερο come back στην ιστορία..:SFGSFGSF:

Αναμένουμε την βιογραφία του με ανυπομονησία.

+1 Τεραστια μορφη, τεραστιο κενο αφηνει πισω του...
Το καλο για την apple παντως ειναι οτι εχει μπει στην σωστη ροτα και ο Tim Cooks που τον αντικαθιστα ειναι ικανοτατος κατα τα λεγομενα...

Δεν ξέρω αν θα παραμείνω mac-ας μετά από αυτό...

Φαντάζεστε ένα ακόμα πιο κορυφαίο comeback, να επέστρεφε ο Wozniak; :D

Ό,τι και να του σούρνουμε κατά καιρούς, μιλάμε για ιστορική μορφή. Σε κάθε επίπεδο, από τεχνολογική καινοτομία, μέχρι marketing.

Λυπηρός ο λόγος της αποχώρησής του, δυστυχώς τέτοιες ιστορίες όσο περνάει ο καιρός ακούμε και πιο συχνά ακόμα και στο περιβάλλον μας, παρόλο που η εξέλιξη της επιστήμης θα έπρεπε να σηματοδοτεί το αντίθετο..

Από δω και πέρα, για λόγους αγάπης προς το χώρο των υπολογιστών, ελπίζω ο διάδοχος να συνεχίσει την εξελικτική πορεία, και να αφήσει πίσω του κάποιες "ξεροκεφαλιές" του προκατόχου του.

Steve Jobs : One more thing...iResign

Ότι και να πούμε για τον Steve Jobs είναι λίγο. Δεν ήταν απλά επιχειρηματίας ή top salesman ή ιδιοφυΐα του marketing.Ήταν όλα αυτά και κάτι παραπάνω, αλλά η κατάλληλη λέξη είναι "μοναδικός" και με την καλή και με την κακή έννοια.
Οι επιτυχίες του δεν είναι μόνο στον χώρο της πληροφορικής. Οδήγησε την Apple στο να δείξει στις βιομηχανίες θεάματος τον νέο τρόπο διανομής μουσικής και ταινιών, στις εταιρίες κινητής το πως θα κατασκευάζονται τα κινητά και οι ταμπλέτες και στην Disney τα κινούμενα σχέδια (Pixar).
Όταν εκδιώχθηκε από την Apple θα μπορούσε κάλλιστα να αποσυρθεί καθώς η περιουσία του ήταν τότε εκατοντάδες εκατομμύρια $.Αντίθετα ξεκίνησε με το πείσμα του έναν αγώνα που τον οδήγησε σε όλα τα παραπάνω και με το Second coming στην Apple να φτάσει την εταιρία που δημιούργησε με τον άλλο Steve, εδώ που είναι σήμερα. Εδώ πολλοί μπορεί να πουν ότι προσπάθησε με την NeXT και απέτυχε. Στην πραγματικότητα όμως η Αpple δεν εξαγόρασε την NeXT αλλά το αντίθετο, καθώς πολλές από τις τεχνολογίες που ενσωματώνει σήμερα το Mac OS X προέρχονται από το NeXTStep.
Μπορεί να μην είναι πλέον CEO, παραμένει όμως ενεργός στην Apple, δημιουργικά, ενώ τον ρόλο του νέου CEO ανέλαβε ο Tim Cook ο οποίος είναι αποτελεσματικός και ταλαντούχος και προετοιμάζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια γιαυτό το πόστο.
Η αποχώρηση από την θέση του CEO του Jobs, δεν θα επηρεάσει καθόλου αρνητικά την Apple για τα επόμενα τουλάχιστον χρόνια. Μπορεί και πολλά πράγματα στον τομέα των υπολογιστών διορθωθούν προς το καλύτερο.

Δεν ξέρω αν θα παραμείνω mac-ας μετά από αυτό...

Φαντάζεστε ένα ακόμα πιο κορυφαίο comeback, να επέστρεφε ο Wozniak; :D

Macάς έγινες λόγο του λειτουργικού και του υπολογιστή. Όχι λόγο του Jobs. Και μην ξεχνάς ότι ο Macintosh δεν δημιουργήθηκε από τον Jobs ;)

O Woz δεν νομίζω να θέλει να ασχοληθεί μετά από ότι έχει γίνει με τον Jobs.

H αυτοβιογραφία του Jobs θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όταν κυκλοφορήσει, αλλά παράλληλα διαβάστε και το iCon ακόμα και αν είστε ο Φρα.Πε ή ο Spcav (αναφέρει και όλα τα στραβά του Steve):D:D:D

imagessteve-jobs-wardrobe_small.jpg

Last edited:
Άραγε αναφέρει και αυτο . Τέτοιοι κύριοι ας μας λείπουν..
Ας ελπίσουμε ότι ο νέος θα είναι λιγότερο τυχοδιωκτης και περισσότερο ηθικός.

Re: Απάντηση: Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την ηγεσία της Apple

 Νίκος;1056189852 said:
διαβάστε και το iCon ακόμα και αν είστε ο Φρα.Πε ή ο Spcav (αναφέρει και όλα τα στραβά του Steve)
Εσενα στο εδωσαν δωρο στην Pasadena υποθέτω οταν σε εχρησαν Ιεροκήρυκα του Μήλου, ε; :p

Ασε, εχω καλυτερα και πιο δημιουργικα πραγματα να κανω απο το να διαβαζω βιογραφιες του καθε jobs και και Gates (ξερετε, υπαρχουν και πιο ενδιαφεροντες ανθρωποι απο κατι geeks που εγιναν επιχειρηματίες)...

Ασε, εχω καλυτερα και πιο δημιουργικα πραγματα να κανω απο το να διαβαζω βιογραφιες του καθε jobs και και Gates (ξερετε, υπαρχουν και πιο ενδιαφεροντες ανθρωποι απο κατι geeks που εγιναν επιχειρηματίες)...

:SFGSFGSF:

:a0210:
Προβλεπετε επίθεση απο τους iGeeks!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την ηγεσία της Apple

Εσενα στο εδωσαν δωρο στην Pasadena υποθέτω οταν σε εχρησαν Ιεροκήρυκα του Μήλου, ε; :p

Πλακα κανεις ετσι.. Μιλας για δυο ανθρωπους που αλλαξαν ακομα και την δικη μας καθημερινοτητα... Δεν μπορει, ολο και κατι ενδιαφερον θα εχει για να διαβασεις.. :p

ΥΓ. Εχω δει documentary για την ζωη του Jobs και ηταν τρομερα ενδιαφερον. Φανταζομαι η βιογραφια να ειναι ακομα πιο ενδιαφερουσα, ειδικα αν περιεχει ανεκδοτα περιστατικα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την ηγεσία της Apple

ΥΓ. Εχω δει documentary για την ζωη του Jobs και ηταν τρομερα ενδιαφερον. Φανταζομαι η βιογραφια να ειναι ακομα πιο ενδιαφερουσα, ειδικα αν περιεχει ανεκδοτα περιστατικα.

Γιαυτό είπα για το iCon.Όπου γράφτηκε από τρίτους και με εκτενή έρευνα και μαρτυρίες τρίτων.Και δεν έχει σχέση με geekουλες κτλ όπως αναφέρθηκε.
Τάκη αν δεν το έχεις διαβάσει αξίζει.