Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την ηγεσία της Apple

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την ηγεσία της Apple

Πλακα κανεις ετσι.. Μιλας για δυο ανθρωπους που αλλαξαν ακομα και την δικη μας καθημερινοτητα... Δεν μπορει, ολο και κατι ενδιαφερον θα εχει για να διαβασεις.. :p

ΥΓ. Εχω δει documentary για την ζωη του Jobs και ηταν τρομερα ενδιαφερον. Φανταζομαι η βιογραφια να ειναι ακομα πιο ενδιαφερουσα, ειδικα αν περιεχει ανεκδοτα περιστατικα.
Το ξερα οτι, ειδικα εσυ, θα διαφωνήσεις.

Απλώς το βλέπουμε διαφορετικά.

Πως να στο πω; Το ότι έχουν αλλάξει τη ζωή μας (ειδικά εμας των κομπιουτεράδων) δεν μου λέει τίποτα για το ''πρόσωπο'' τους. Δεν με κάνει δλδ να τους ''εκτιμω'' ή να τους θαυμάζω ρε παιδί μου (σε βαθμό που να μου είναι ενδιαφέρουσα η ζωή τους κλπ κλπ).

Τα ''τεχνικά δεδομένα'' της επιτυχίας τους τα γνωρίζω. Δεν με απασχολούν περαιτέρω θεματα.

Αν δεν ήταν αυτοι δλδ θα ήταν απλώς κάποιοι αλλοι. Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν ηταν θεμα ''ατομων'' αλλα απλώς ''timing''

1000 φορες να διαβάζω την βιογραφία ενός μουσικού πχ που χει να βγάλει άλλα από μέσα του παρά τύπων τύπου jobs / gates κλπ.

Αυτα τα λες, γιατι προφανως δεν γνωριζεις την πορεια των ανθρωπων αυτων, ειδικα του Jobs. Αν σε ενδιαφερει η τεχνολογια (που σε ενδιαφερει) θα σου φανει συναρπαστικη η ιστορια, οσο και να τον αντιπαθεις.. Μιλαμε για το απολυτο come-back!

Καλα, αρχίσαμε τα ιδια (απαξ και δεν συμφωνούμε, κάτι δεν γνωρίζω / δεν κάνω καλά κλπ κλπ μέχρι να συμφωνήσω μάζί σου :p)

Διαφορετική οπτική γωνία απλώς αγαπητέ (σε εκλιπαρω, αποδέξου το :p)

ΥΓ Δεν τον αντιπαθώ καθόλου. Το συμπέρασμα αυτό ειναι χαρακτηριστικό της στενομυαλιάς σας when it comes to Apple. Μπλεκεται την κριτική με τον οπαδισμό (στην περιπτωση σου βεβαια just replace ''οπαδισμό'' με ''εγωισμό'' :p). O Jobs μου ειναι συμπαθής ως άνθρωπος. Ο Gates ελαφρώς αντιπαθής.

ΥΓ 2 Επέτρεψε μου να σου υπενθυμίσω ότι με τα κουΜΠιουτερ ασχολούμαι κάτι χρονάκια και τις ''ιστορίες'' του Bill και του Steve τις εχω διαβάσει ουκ ολίγες φορές. Ναι, ειναι ενδιαφέρουσες (ως προς το ''τεχνικό τμήμα'' αλλά και ως ''story'') αλλα αυτό δεν συνεπάγεται ότι τους θαυμάζω πχ (όπως νομίζω ότι συμβαίνει πχ με εσένα (για τον Steve μόνο :p) - δικαίωμά σου φυσικά)

Re: Απάντηση: Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την ηγεσία της Apple

Αυτα τα λες, γιατι προφανως δεν γνωριζεις την πορεια των ανθρωπων αυτων, ειδικα του Jobs. Αν σε ενδιαφερει η τεχνολογια (που σε ενδιαφερει) θα σου φανει συναρπαστικη η ιστορια, οσο και να τον αντιπαθεις.. Μιλαμε για το απολυτο come-back!

εξαιρετικά συναρπαστική (αρνητικά) ήταν η αποπομπή του Βοζνιακ...
οπότε ευχαριστώ δεν θα πάρω

Καλα, αρχίσαμε τα ιδια (απαξ και δεν συμφωνούμε, κάτι δεν γνωρίζω / δεν κάνω καλά κλπ κλπ μέχρι να συμφωνήσω μάζί σου :p)

Διαφορετική οπτική γωνία απλώς αγαπητέ (σε εκλιπαρω, αποδέξου το :p)

ΥΓ Δεν τον αντιπαθώ καθόλου. Το συμπέρασμα αυτό ειναι χαρακτηριστικό της στενομυαλιάς σας when it comes to Apple. Μπλεκεται την κριτική με τον οπαδισμό (στην περιπτωση σου βεβαια just replace ''οπαδισμό'' με ''εγωισμό'' :p). O Jobs μου ειναι συμπαθής ως άνθρωπος. Ο Gates ελαφρώς αντιπαθής.

ΥΓ 2 Επέτρεψε μου να σου υπενθυμίσω ότι με τα κουΜΠιουτερ ασχολούμαι κάτι χρονάκια και τις ''ιστορίες'' του Bill και του Steve τις εχω διαβάσει ουκ ολίγες φορές. Ναι, ειναι ενδιαφέρουσες (ως προς το ''τεχνικό τμήμα'' αλλά και ως ''story'') αλλα αυτό δεν συνεπάγεται ότι τους θαυμάζω πχ (όπως νομίζω ότι συμβαίνει πχ με εσένα (για τον Steve μόνο :p) - δικαίωμά σου φυσικά)
Καλα, διαβασε λοιπον βιογραφια κανενος ποιητη Φανφαρα και ασε μας στην ησυχια μας! :p

Μου αρεσει που προσπαθω να κανω σοβαρη κουβεντα μαζι σου... :p

Re: Απάντηση: Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την ηγεσία της Apple

Καλα, διαβασε λοιπον βιογραφια κανενος ποιητη Φανφαρα και ασε μας στην ησυχια μας! :p

Μου αρεσει που προσπαθω να κανω σοβαρη κουβεντα μαζι σου... :p
ΚΟ-ΚΟ-ΡΙ-ΚΟΟΟΟΟΟ! :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την ηγεσία της Apple

εξαιρετικά συναρπαστική (αρνητικά) ήταν η αποπομπή του Βοζνιακ...
οπότε ευχαριστώ δεν θα πάρω

...απο συμπαρασταση στον Βοζνιακ;
Να κανουμε μηπως και ενα online petition;
:p

Υ.Γ. Παιδες, με το ζορι κανεις δεν προκειται να διαβασει βιογραφιες οποιουδηποτε. Η ουσια ομως, ειναι πως η ιστορια του Jobs ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσα οποτε θα ειχε ενδιαφερον η αναγνωση της βιογραφιας του, that's it...

Η ''ενσταση'' μου Τάκη δεν ειναι τόσο στο αν ειναι ενδιαφερουσα η βιογραφία του ή όχι όσο στον ''θαυμασμό'' που ''αυτόματα'' τρέφουν κάποιοι για τον (Χ) jobs.

Αλλα ειπαμε, ο καθενας με τη γνώμη του.

Εγω αναφερθηκα στο ενδιαφερον μιας βιογραφιας ειτε ειναι του Jobs ειτε του Γκαντι ειτε του Hitler. Δεν μιλησα τον θαυμασμο ή την απεχθεια που εχουν καποιοι στο προσωπο του. Απλα συνηθως η απεχθεια προς καποιον ειναι ανασταλτικος παραγοντας για να διαβασουμε την βιογραφια του...

Καλα, μην το κανουμε θεμα τωρα ποιος ''απανταει'' σε ποιον. Το θεμα ειναι ότι απλως ο καθενας λέει τη γνώμη του. Δεν ειναι αναγκη να ''απανταει'' σε κάποιον.

Επαναλαμβάνω πάντως (κάτι που εξακολουθείς να μην έχεις καταλαβει) ότι όχι μόνο δεν μου ειναι απεχθής ο Jobs αλλα και να ηταν αυτο δεν θα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για να διαβάσω την βιογραφία του.

Τουναντίον μάλιστα, αν μου ήταν ιδιαίτερως απεχθής, ίσως να την έβρισκα και ενδιαφέρουσα (οπως πχ του Χίτλερ).

Απλως μου ειναι ''αδιαφορος ως ανθρωπος'' πως να στο πω ρε παιδι μου. Και τα ''τεχνικά δεδομένα'' της ζωης του, τα ξέρω (εδώ και καιρό).

Συριε, αν κολλησεις ρε φιλε, δεν ξεκολλας με την καμια... :p
Κανε οτι θες, προσωπικα μου ειναι αδιαφορο τι επιλεγεις για αναγνωσμα στην τουαλετα σου :p

Εγω εχω κολλησει κι οχι εσυ που δεν επιτρέπεις πλεον ούτε η βιογραφια του Jobs να μην μας ειναι ενδιαφέρουσα;

Η Apple σου χει κανει μεγαλη ζημια αδερφάκι μου....:p

ΥΓ Αφου σου ειναι αδιαφορο, γιατι ασχολείσαι τελικά; :p

Ρε συ τρελοκομειο, πως μπορεις να κρινεις αν μια βιογραφια ειναι ενδιαφερουσα ή οχι, χωρις να την διαβασεις;;; :p

Ειναι Παρασκευή, ως εκ τούτου αγνοώ το γνωστο Τακηο επιχείρημα ''αν δεν το δοκιμασεις πως το απορρίπτεις'', εκλαμβάνω το ''τρελοκομείο'' ως τρυφερή φιλοφρόνηση και σας φιλώ γλυκά :p

Απάντηση: Re: Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την ηγεσία της Apple

Ειναι Παρασκευή, ως εκ τούτου αγνοώ το γνωστο Τακηο επιχείρημα ''αν δεν το δοκιμασεις πως το απορρίπτεις'', εκλαμβάνω το ''τρελοκομείο'' ως τρυφερή φιλοφρόνηση και σας φιλώ γλυκά :p

chicken.jpg

Για να "χαλαρώσουμε" λίγο..

http://www.youtube.com/watch?v=LJSFFpDuGZU&feature=player_embedded

note:
α) Steve Jobs δυστυχώς (ευτυχώς για κάποιους) δεν θα υπάρξει ούτε σε 100 χρόνια..

β) πιστεύω πως όταν βρεθήκαν μαζί ο Woz με τον Jobs, εκείνη την εποχή, δεν ήταν μόνο τύχη αλλά και..πεπρωμένο.

Σαφώς υπάρχουν μεγάλη άνθρωποι και σπουδαία μυαλά σε όλους το χώρους και τομείς. Απλά μια ερώτηση.
Ο Jobs έχει σκεφτεί όλα τα τεχνολογικά δρώμενα που τρέχουν στην apple αυτή την στιγμή ? Από το δικό του κεφαλή κατέβηκαν ?
Δεν διαφωνώ ότι είναι μεγάλο μυαλό, άλλωστε για να φτάσει εδώ που είναι αποκλείεται να μην είναι.

Κωνσταντίνε πιστεύω ότι εν πολλοίς όντως κατέβηκαν απ'το δικό του κεφάλι. Μην ξεχνάμε ότι ο Jobs δεν υπήρξε ποτέ ένας χαρτογιακάς μανατζαραίος, ένα nerd είναι, απ'τα "παραδοσιακά", με μεγάλο όραμα, κάτι που φάνηκε σε πολλές διαφορετικές φάσεις της ζωής του.

Εξάλλου, η πορεία της Apple την τελευταία δεκαετία, κρύβει τεράστια πρωτοπορία σε πολλά θέματα, όπως και τεράστιους παραλογισμούς σε κάποια άλλα, παραλογισμούς που σίγουρα δε θα μπορούσαν ποτέ να περάσουν από μια επιτροπή κομπιουτεράδων, άρα μάλλον αποτελούν προσωπική πιελιά κάποιου... :)

Προσωπικά (αλλά και τα κορίτσια μου)
να ευχαριστήσουμε τον κ. Jobs
για τα 10 εκ $ που έδωσε (για αρχή) και αγόρασε το
computer division της Lucas Films (το όποιο και συντηρούσε
οικονομικά καμιά 10αρια ακόμα χρόνια ) και επίσης κράτησε
όπως και ασπάσθηκε 2 εργαζόμενους της ....

Γιατί αν δεν .....
τότε σήμερα
θα είχαμε ιατρικά εργαλεία από την Philips
ή αυτοκίνητα από την GM
ή να φαλίριζε ( sci-fi σενάριο, λέμε τώρα ... ) η Disney

με το όνομα

pixar-logo.jpg

και τα ονόματα των κυρίων που κράτησε αλλά ΚΑΙ άκουσε

John Lasseter & Edwin Catmull

The most obvious and most important moment of Jobs’ movie career was purchasing LucasFilm’s computer division, which counted future Pixar prexies John Lasseter and Ed Catmull among its employees, for $10 million initially and continuing to back it out of pocket through the lean decade that followed to the tune of $50 million. As mentioned in Karen Paik’s “To Infinity and Beyond! The History of Pixar Animation Studios,” had the company been sold to Philips Electronics, the Pixar name would’ve been adorning medical equipment or in the service of automotive design if they had gone to GM, as it almost did in late 1985. But Jobs was content to let Lasseter and Catmull pursue their dream of creating a completely computer-animated film and as a result, we not only got Pixar, but countless innovations that would affect productions well beyond the company’s walls.

Pixar’s software system CAPS (Computer Animation Production System) would save Disney’s animation division from the death knell in the mid-1980s, long before the two became creative partners, by bringing down costs. The company also created the revolutionary RenderMan software that’s become the backbone for computer-generated visual effects since it could render 3D effects at a speed that was previously unthinkable. Of course, Pixar would eventually make “Toy Story” as the first computer-animated feature, but haven’t stopped innovating in the years since, using every short they’ve produced since as an opportunity to test out new technological breakthroughs.

http://www.moveablefest.com/moveable_fest/2011/08/steve-jobs-pixar-changed-movie-industry.html

Last edited: