Παρακαλώ βοήθεια για 37-42'' τηλεόρασης ως 400 ευρώ

tzivas42

New member
28 October 2012
51
Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας όσο πιο σύντομα μπορείτε.
Η παλιά μου τηλεόραση είπε το ποίημα και μας άφησε χρόνους.
Κοιτάω τώρα για τηλεόραση σε 37-42 ίντσες και στο ποσό μέχρι 400 ευρώ παραπάνω δεν έχω δυστυχώς.
Η τηλεόραση θα είναι για χρήση ως τηλεόραση, σύνδεση με laptop, για ταινίες είτε μέσω laptop είτε με δίσκο εξωτερικό και αργότερα λέω να πάρω και το xbox για κάψιμο(αλλά κυρίως για ταινίες σε όσο καλύτερη ανάλυση γίνεται).
Έχω τσεκάρει σε καταστήματα την LG 42LS5600 που με φαίνεται καλή αλλά διάβασα ότι επειδή δεν είναι αληθινά 100 hz αλλά 50 ίσως έχει θέματα με ταινίες με γρήγορες σκηνές δεν ξέρω αν αληθεύει και στο κατάστημα που την είδα σε όλες έπαιζαν παιδικά οπότε δεν μπορούσα να κρίνω.
Αν έχετε οτιδήποτε καλύτερο να με προτείνετε θα σας ήμουν υπόχρεος ειλικρινά.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία σας.
Καλές γιορτές

Last edited:
Ουσιαστικά η μόνη άλλη εναλλακτική που έχεις σε LCD είναι η Samsung EH5000 η οποία είναι επίσης στα 50 Hz. Στις ταινίες δε θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά σε αθλητικά πολύ πιθανόν να βλέπεις μια θολούρα στη γρήγορη κίνηση της εικόνας. Εναλλακτικά θα μπορούσες να δεις κάποια plasma (όλες στα 100 Hz) αλλά αν θα παίζεις πολλές ώρες καθημερινά είναι μάλλον καλύτερα να μείνεις σε LCD.

Re: Απάντηση: Παρακαλώ βοήθεια για 37-42'' τηλεόρασης ως 400 ευρώ

Γιατι σε αθλητικά θα έχω θέμα αλλά σε ταινίες με γρήγορες σκηνές δεν θα έχω; Το διάβασα από πολλούς αυτό αλλά δεν το καταλαβαίνω. Αν και αθλητικά δεν βλέπω ποτέ θα ήθελα να ήξερα τι εννοείτε με αυτό που λετε

Οι ταινίες είναι γυρισμένες σε 24 Hz ενώ το τηλεοπτικό σήμα (στην Ευρώπη τουλάχιστον) είναι στα 50 Hz. Στις LCD, για εξάλειψη της θολούρας χρησιμοποιείται κάποια μέθοδος motion interpolation ενώ στις plasma δεν είναι αναγκαίο αφού συνήθως δεν έχουν πρόβλημα στη γρήγορη κίνηση.

μιλάω πάντα για ταινίες όχι από την τηλεόραση αλλά από ιντερνετ οποτε που κολλαει το τηλεοπτικο σημα? και κατι ακομα εχω ακουσει κατι για τη συγκεκριμενη lg οτι εχει θεμα με καποια φορματ ήχου αληθεύει?

Τηλεοπτικό σήμα - αθλητικά. DTS ήχος δεν υποστηρίζεται από τον ενσωματωμένο player στις LG από ότι θυμάμαι (αν και ίσως έχει αλλάξει αυτό στις φετινές).

Last edited:
Μιχάλη ειλικρινά ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες.
Παιδιά κανείς άλλος καμιά καλή πρόταση άντε μέχρι 430 ευρώ max παραπάνω με τίποτα(μην πει κανείς τίποτα για 500 ούτε για αστείο) δυστυχώς.

Λοιπον παιδιά αλλαγή πλανων θελω προτασεις για 32-37'' οθόνη ως 400 ευρω ταβάνι. Για χρηση ταινιων, συνδεση με laptop και αργοτερα συνδεση xbox. Περιμένω προτασεις για οτι καλύτερο εχετε να προτεινετε.

ναι το ξερω αλλα ειναι πολυ μικρη η αποσταση στο σπιτι ειναι μικρο και θελω απο 32'' μεχρι 37'' το ανωτερο ετσι να ειναι και καλυτερη σε τεχνολογια εχω τσεκαρει αυτη :Samsung UE32EH6030 θα ήθελα τη γνωμη σας ή κάποια καλύτερη προταση

1.50 μετρο και εχω και μυωπια δεν θελω να μεγαλωσει και αλλο ο βαθμος της

Στα 479 απο public με ατοκες δοσεις με πιστωστικη η 37lm611s την ειδα διπλα στην samsung 40eh6030 η lg πολυ πιο αληθινα χρωματα με τις ιδιες ρυθμισεις.
Για οσους τους ενδιαφερει εχει και ενσωματωμενο δορυφορικο δεκτη με ενα απλο πιατακι εχεις και ολα τα free δορυφορικα καναλια.
Περιμενω να πληρωθω με το νεο ετος και λεω να παω να την τσιμπήσω!!!
Ο media player του αποκρινεται και ειναι και πιο ευχρηστος απο της samsung κατι που με ενδιαφερει.
Προς το παρον ενα μειον του που εγω δεν το θεωρω μειον αλλα για να μην τις επαινουμε μονο ειναι οτι εχει θεμα με dts κατι που εμενα δεν με ενδιαφερει αλλα το λεω γιατι αλλους τους ενδιαφερει. Βεβαια αυτο μπορει αργοτερα με ενα firmware update να στρωσει μπορει και οχι οπως προειπα εμενα δεν με καιει αυτο.
Αλλα κατι που με νοιαζει απο τη στιγμη που θα καω με ταινιες ειναι στη samsung σε σκοτεινες σκηνες χανονται καποιες λεπτομερειες σε σχεση με την lg.
Δεν επαινω καμμια ολες οι τηλεορασεις κακα τα ψεμματα εχουν τα συν και τα πλην εγω απλα αναφερω την αποψη μου σαν παρατηρητης και μιλωντας παντα για αυτα τα 2 μοντελα που συγκρινα εγω δεν ξερω σε αλλα μοντελα πια υπερτερει ή οχι.
Αν καποιος σε αυτα τα λεφτα εχει να προτεινει κατι καλυτερο πολυ ευχαριστως να το ακουσω και να παω να το τσεκαρω ο ιδιος αφου για κανα μηνα ακομα δεν θα παρω.
Και μια συμβουλη μην ακουτε κανεναν πωλητη κρινετε οι ιδιοι απο μονοι σας τοσο καιρο που το ψαχνω εχω ακουσει πολλες αρλουμπες που τσεκαρα απο μονος και δεν ισχύουν.Για την Lg λεγανε οτι δεν εχει θεμα με dts οταν ρωτουσα αλλα οταν πηγα με στικακι και ταινια με τα μασουσανε οταν ειδα οτι εχει θεμα!!!Προσοχη λοιπον και καλες γιορτες και αγορες μην βιαστειτε μονο...

Η πλειοψηφία των αρχείων mkv έχουν ήχο DTS , βέβαια έτσι και αλλιώς οι ενσωματωμένοι media player είναι της πλάκας μπροστά σε ένα καλό εξωτερικό οπότε εγώ δεν το θεωρώ ως κριτήριο αγοράς.

Πάντως ενημερωτικά αν βλέπεις ποδόσφαιρο όλη η σειρά LM6xx έχει πρόβλημα λόγω 50 Hz πραγματικά και black frame insertion που δημιουργεί μια μαύρη σκιά πίσω από την μπάλα.

Eυχαριστω για την πληροφορια αλλα δεν βλεπω μπαλα καθολου ουτε uefa,champions league τιποτα απο αυτα ταινιες πολλες απειρες και σειρες και νομιζω full hd δεν ειναι μονο τα mkv υπάρχουν και πολλα άλλα ειδη φορματ οποτε δεν με σκαλωνει αυτο, γουστα ειναι αυτα.

Καλησπέρα και καλή χρονιά στους αναγνώστες του avclub. Για να μην ανοίγω άλλο θέμα απευθύνομαι εδώ. Σε ενιαίο χώρο (σαλοκουζίνα) έχω τοποθετημένη μια flat TV 32” ιντσών που πηγαίνει πλέον για αντικατάσταση. Η νέα TV θα είναι κάποια μεγαλύτερη διότι πολλές φορές στην διάρκεια της ημέρας η παρακολούθηση προγραμμάτων γίνεται από μεγάλη απόσταση. Στο μέγεθος διαγωνίου της οθόνης έχω αποφασίσει ότι θα είναι μεταξύ 37 και 40 ιντσών.
Η τηλεόραση προορίζεται για θέαση ψηφιακών καναλιών και για προβολή ταινιών χαμηλής και μεσαίας ανάλυσης (divx, mkv κτλ.). Θα ήθελα να απαραίτητα να έχει το χαρακτηριστικό “smart Tv” γιατί μου αρέσει να πειραματίζομαι με συσκευές που έχουν την δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και να μην ξεπερνάει στην τιμή τα 500 περίπου.
Με όσα είχα διαβάσει είχα καταλήξει στην Samsung UE40ES5500 αλλά είδα και την Panasonic TXL37E5 η οποία μου άρεσε πολύ! Εδώ θα ήθελα και την γνώμη όσο έχουν την εμπειρία και την γνώση που εγώ δεν διαθέτω. Ειδικά για τις τηλεοράσεις Panasonic δεν έχω ακούσει τίποτα αφού κανένα φιλικό-συγγενικό πρόσωπο μου δεν διαθέτει κάποια. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια γνώμη-βοήθεια θα μου καταθέσετε.

Αφού σου άρεσε η συγκεκριμένη Panasonic σε εικόνα γιατί να αγοράσεις κάποια άλλη τηλεόραση που μπορεί να μην σου αρέσει τελικά?

Άλλωστε Panasonic είναι , δεν είναι και IQ , F&U , Finlux κτλ.

Δεν έχω δει ακόμα καμία από κοντά αλλά δεν πρόκειται να αγοράσω κάποια από τις δυο αν δεν την δω πρώτα. Το μάτι μου βέβαια ίσως να μην μπορέσει να ξεχωρίσει ποια είναι ποιοτικότερη λόγω μικρής εμπειρίας για αυτό ζητάω και μια δεύτερη γνώμη. Επίσης θα ήθελα και κάποια σχόλια από αγοραστές προϊόντων των δυο εταιρειών για τις δυνατότητες DLNA που έχουν. Υπερέχει κάποια από τις δυο σε αυτόν τον τομέα; Είναι φιλικότερη σε υπολογιστές mac μήπως κάποια;