Παρακαλω,χρειαζομαι καποιες προτασεις

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,392
Γεια σας

Τελευταια με εχει πιασει ενα ενδιαφερον για την κλασικη μουσικη,και θα ηθελα να αγορασω σιγα σιγα καποια CD.

Εχω αγορασει ειδη καποια,αλλα θα ηθελα καποιες προτασεις για καποια ακομα που εχω τωρα στο μυαλο μου.

1)Θελω να μου προτεινετε καποια cd(και sacd καλητερα θα'ταν)τα οποια να περιεχουν την μελωδια "For Elise"-beethoven.

2)καποιες εκτελεσεις του toccata and fuge bwv 565 in d minor-Bach,που πιστευετε οτι ειναι καλες,τοσο σαν εκτελεση,οσο και σαν ποιοτητα ηχου.Με ενδιαφερει να ειναι οχι με βιολι η πιανο η με ορχηστρα,αλλα με organ.

ευχαριστω

Υ.Γ.Επισης,θα ηθελα να μου προτεινετε καποια sacd's με κλασικη μουσικη,τα οποια να εχουν αριστη ποιοτητα ηχου(αν ειναι υβριδικα καλητερα),τα οποια πιστευετε οτι πρεπει να τα εχει καποιος νεοεισερχομενος σε αυτη τη μουσικη.
Μου αρεσει η κλασικη μουσικη που ειναι λιγο ρομαντικη,εχει αυτη την ομορφη καλλιτεχνικη αυρα της περιοδου τοτε,και να μην ειναι με τοσο εντονα δυναμικα ξεσπασματα,καπως λιγο πιο μελαγχωλικη/χαλαρωτικη και ευγενικη.

Last edited:
25559.jpg

Απο D.G. με Simon Preston οργανο...

Το κομματι τού Μπετοβεν μπορει να το βρεις στο soundtrack της ταινιας ´Αθανατη αγαπημένη´με τον Perahia...Mια χαρά εκτελεση...
Αλλά μιας και ειναι διαρκειας 2,5 λεπτών θα το βρεις σε παμπολλους δισκους που έχουν πιανιστικη μουσικη του Μπετοβεν.

51AZH4ETMXL._SL290_.jpg

408793.jpg

Kαι εδώ θα την βρεις..Μια χαρά ειναι.
Nομιζω πώς θασαι οκ.

Υπάρχει μια διασκευή του "Fur ELise" απ τους Accept στο τραγούδι Metal Heart.
Τα σπάει το κομμάτι.

Re: Απάντηση: Παρακαλω,χρειαζομαι καποιες προτασεις

Υπάρχει μια διασκευή του "Fur ELise" απ τους Accept στο τραγούδι Metal Heart.
Τα σπάει το κομμάτι.

βασικα εγω θελω τη μελωδια απλα με πιανο.

Re: Απάντηση: Παρακαλω,χρειαζομαι καποιες προτασεις

L.V.Beethoven : Symponies 5 & 7, Carlos Kleiber

0028947163022.jpg

SACD, με άψογο ήχο και ίσως την καλύτερη εκτέλεση των συμφωνιών,από έναν κορυφαίο Μαέστρο.:grinning-smiley-043

Θα το βρείς εδώ,που έχει και αγγλική γλώσσα.
http://www.jpc.de/jpcng/classic/detail/-/art/Ludwig-van-Beethoven-Symphonien-Nr-5-7/hnum/6967363

αυτο ακριβως το ιδιο το αγορασα πριν λιγες μερες σε cd διοτι δε βρηκα το sacd εδω στο Ηρακλειο Κρητης.Οταν γυρισω Αθηνα μπορει να το παρω και σε sacd να δω τι παιζει.

Απάντηση: Re: Παρακαλω,χρειαζομαι καποιες προτασεις

Μήτσο Θ., όλο το χρήμα η αναφορά για Accept:flipout:
Αν μπορείς και για Gorgopsolist..

Τι ειναι οι δευτεροι ρέ??
Ωραιο Ονομα...:flipout::flipout:
Ειναι ενιαιο ή αποτελειται απο δυο Λέξεις.:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Παρακαλω,χρειαζομαι καποιες προτασεις

Τι ειναι οι δευτεροι ρέ??
Ωραιο Ονομα...:flipout::flipout:
Ειναι ενιαιο ή αποτελειται απο δυο Λέξεις.:flipout::flipout:

έχουν κλασσική παιδεία και τους ανέφερα:marchmellow:
μια και κάτω το όνομα:D

αγαπητέ mstr μην παιδεύευσαι με Αθήνες και Ηράκλεια ... τα sacd θα τα ψωνίζεις, σε χαμηλότατες τιμές και άμεσο σέρβις, από το αγγλικό amazon (www.amazon.co.uk). Σε περίπου μία εβδομάδα είναι στο σπίτι σου.

Σαν μαλερικός τύπος που είμαι, θα σου συνιστούσα για αρχή να αγοράσεις τα sacd με την LSO με τις νέες ηχογραφήσεις των συμφωνιών του Μάλερ με τον Γκεργίεφ.
Ωστόσο, μπες μόνο σου στο αμαζον και κάνε μία ανίχνευση με κλειδί ''sacd'' και αποφασίζεις και μόνος σου ...

Ξαναεπαναφερω αυτο το thread για να μου προτεινετε cd τα οποια εχουν την μελωδια pavane απο Gabriel Faure.Θα ηθελα να μην ειναι η εκδοχη με τη χορωδια,και να ειναι η εκτελεση ολοκληρη που διαρκει περιπου 7 λεπτα.

Ευχαριστω!