Παρακαλώ τα φώτα σας......

socper

New member
11 September 2007
62
Καταρχάς να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του forum για τις πολύ καλές συμβουλές και τη βοήθεια που προσφέρουν σε όλους εμάς τους λιγότερο σχετικούς.
Λόγω μετακόμισης σε νέο σπίτι θέλω να αγοράσω μια καλή τηλεόραση (θα ακολουθήσει home cinema) και προτού προχωρήσω θα ήθελα τη γνώμη σας.

1.Διαθέτω 2000-2500 ευρω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πληρώσω ντε και καλά την ακριβότερη αν δεν δικαιολογεί στην πράξη την υψηλότερη τιμή σε σχέση με κάποιο άλλο μοντέλο
2. Χρήση κατά σειρά Νοva (πολλά αθλητικά), Ηd movies και pc gaming (το προοριζώ και για multimedia center)
3. Έχω καταλήξει στην κατηγορία των lcd, οποτε ας εστίασουμε εκεί
4. Απόσταση θέασης 3-3,5 μέτρα για αυτό ψάχνω 52 ή 55

Τα μοντέλα που εγώ έχω καταλήξει είναι τα 52Β750, 55Β7000 (δυστυχώς η Β8000 υπάρχει μόνο σε 46 και δε βλέπω να αλλάζει κάτι σύντομα), 52Pfl9704 και 52z5500, αλλά είμαι ανοικτός και σε κάθε άλλη πρόταση

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι στο σημείο που θα τοποθετηθεί η tv και το pc που θα τη συνδέσω δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση μέσω καλωδίου στο ιντερνετ, αλλά ασύρματη μέ ασύρματο router από άλλο pc του σπιτιού. To λέω γιατί αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος (πρόσβαση μέσω του pc που θα συνδεθεί και που έχει ασύσματη κάρτα) τη sony τη ξεχνάμε...
Επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να με προβληματίσει το θέμα υποστήριξης dts και μεγάλου input lag που είδα για κάποια μοντέλα samsung.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Εφόσον δε συζητάς καθόλου για Plasma αν ήμουν στη θέση σου,σύμφωνα με όλα όσα έχω διαβάσει και έχω δει,και μπορούσα να διαθέσω τα λεφτά(έστω και δύσκολα), για την Philips 9704 θα αγόραζα εκείνη.
Καταρχήν αν κοιτάς σοβαρά την Z5500 θα σου έλεγα να πάρεις την W5500 σε 52" η οποία(από προσωπική εμπειρία στο λέω αφού είμαι ακόμα κάτοχος της W5500 40")θα σου γλυτώσει 600Ε γιατί δε νομίζω οτι αξίζει για τα 200hz να δώσεις τόσα λεφτά(πρακτικά μόνο στα αθλητικά θα θέλεις να το έχεις ενεργοποιημένο το motion flow,αν και εγώ ακόμα και στο xbox360 το είχα ανοιχτό γιατί μου έκανε πιο ομαλή την κίνηση μου άρεσε πολύ περισσότερο και δεν καταλάβαινα σχεδόν καμία διαφορά στο lag έιτε το είχα ανοιχτό είτε όχι.)Πάνω κάτω το ίδιο θα σου έλεγα και για τη Samsung τη B750.Το μόνο που σου λείπει στις Sony είναι το ασύρματο όμως...
Aπό κει και πέρα θα το σκεφτόμουν αρκετά για τη B7000 εφόσον θα είναι 3 ίντσες πιο μεγάλη,στηρίζεται σε τεχνολογία Led(όχι με Local dimming βέβαια) που θα σου κάνει θεωρώ μια μεγαλύτερη διαφορά στην εικόνα σε σχέση με το να πάρεις μια από τις άλλες που απλά έχουν 200Hz.
Και εν τέλει η Philips είναι αυτή που πιστεύω οτι θα σου δώσει τα περισσότερα γιατί χρησιμοποιεί Led με Local dimming και πιστεύω οτι θα σου δώσει την καλύτερη εικόνα από όλες όσες συγκρίνεις.
Από και και πέρα έχει και το Ambilight που αν θες το ανοίγεις και αν σου αρέσει πραγματικά πίστεψέ με δεν θα μπορείς να δεις τηλεόραση χωρίς αυτό μετά(έκανα πόσο καιρό να συνηθίσω να βλέπω στη Sony χωρίς Ambilight αφού πριν είχα την 9603),αν δε σου αρέσει πολύ απλά δεν το χρησιμοποιείς.
Με λίγα λόγια είναι μια τηλεόραση που τα έχει όλα.Έχει όμως και μια τιμή που για 52" τσούζει όσο να ναι...
Πέρα από όλες αυτές βέβαια θα σου έλεγα(όπως και εγώ κοιτάω)να κοιτάξεις και την LG Sl8000 σε 55"...Η οποία πιστεύω οτι αν δεν είσαι και ο πιο απαιτητικός νομίζω θα σου γλυτώσει αρκετά χρήματα(η οποία έχει βέβαια μόνο bluetooth σε ασύρματη μορφή)...

To κακό με το Ambilight είναι ότι η τηλεόραση θα τοποθετηθεί μπροστά σε κεραμυδί τοίχο, οπότε υποθέτω ότι δε θα δείχνει όπως πρέπει...
Από lg μου είχε κάνει κλικ η LH9000, αλλά τη βγάζει δυστυχώς μόνο σε 47....
Αυτή τη στιγμή κλίνω μεταξύ 55Β7000 και 52Pfl9704...το θέμα είναι αν οι παραπάνω ίντσες και η φτηνότερη τιμή της πρώτης υπερισχύουν των ανώτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών της δεύτερης

Καμιά βοήθεια κανείς?...η σύζυγος αρχίζει και γκρινιάζει και εγώ έχω κολλήσει.

Στο skroutz thn 55b7000 thn exei apo 2450 kai thn 52pfl9704 apo 2600...μεχρι αύριο πρεπει να έχω αποφασίσει...

Αλήθεια την philips την έχει δει κάποιος σε κανένα μαγαζί?...τη samsung την έχω δει, αλλα θα ηθελα να έχω εικόνα και απο τις δυο.

Πιστευεις επομένως πως στη συγκεκριμένη περίπτωση το μέγεθος όντως μετράει και υπερτερεί της ποιοτικής τους διαφοράς...ευχαριστω για το hint

Last edited:
Το μεγεθος μετραει πολυ φιλε...
Πηγα χθες να δω καποιες 46-47 που εχω στο μυαλο μου για αγορα , αλλα μολις ειδα την 46αρα διπλα στην 55αρα , την διεγραψα απο τη μνημη μου...
Αναθεωρω το μπατζετ και παω για 55 προσωπικα... εστω και αν αυτη που θα διαλεξω δεν ειναι η καλυτερη της αγορας σε χαρακτηριστικα ...
-bye-

Πιστευεις επομένως πως στη συγκεκριμένη περίπτωση το μέγεθος όντως μετράει και υπερτερεί της ποιοτικής τους διαφοράς...ευχαριστω για το hint

Δεν υπαρχει ποιοτικη διαφορα , η Β7000 ειναι μια απο τις καλυτερες LCD που κυκλοφορουν...προσωπικα αμφιβαλω αν η 9704 μπορει να την πλησιασει σε εικονα...

Είδα την 55B7000 προχτές.
Αν και πλασματακιας οφείλω να πω ότι είναι εντυπωσιακή, ότι καλύτερο έχω δει σε LCD.

Επειδή είμαι ένας ευτυχής κάτοχος μιας Phillips 46pfl9704 ένα έχω να πώ η τηλεόραση αυτή την στιγμή είναι άνευ ανταγωνισμού, τις έβαλα δίπλα δίπλα με samsung 8000 και έπαιρνε σαφέστατο προβάδισμα,led, local dimming, χρόνος απόκρισης 1ms, wi-fi και άλλα πολλά..

Απλά δες την και μην είσαι αφοριστικός αν δεν την δεις και φυσικά αν μπορείς να διαθέσεις το βαλάντιο που ζητάει η συγκεκριμένη tv.

Και κάτι άλλο παίζει τέλεια με το PS3 no lag..

Καμιά βοήθεια κανείς?...η σύζυγος αρχίζει και γκρινιάζει και εγώ έχω κολλήσει.

Στο skroutz thn 55b7000 thn exei apo 2450 kai thn 52pfl9704 apo 2600...μεχρι αύριο πρεπει να έχω αποφασίσει...

Αλήθεια την philips την έχει δει κάποιος σε κανένα μαγαζί?...τη samsung την έχω δει, αλλα θα ηθελα να έχω εικόνα και απο τις δυο.
Την pfl 469704 h μπορείς να τη δεις στο SATURN (Λεωφ. Συγγρού)
επίσης η 47 LH 9000 βρίσκεται στο ΠΛΑΙΣΙΟ (Λεωφ. Βουλιαγμένης)
Εύχομαι καλές αποφάσεις.....

Επειδή είμαι ένας ευτυχής κάτοχος μιας Phillips 46pfl9704 ένα έχω να πώ η τηλεόραση αυτή την στιγμή είναι άνευ ανταγωνισμού, τις έβαλα δίπλα δίπλα με samsung 8000 και έπαιρνε σαφέστατο προβάδισμα,led, local dimming, χρόνος απόκρισης 1ms, wi-fi και άλλα πολλά..

Απλά δες την και μην είσαι αφοριστικός αν δεν την δεις και φυσικά αν μπορείς να διαθέσεις το βαλάντιο που ζητάει η συγκεκριμένη tv.

θα επιδιώξω να την δω απο κοντά αν και πλέον κλίνω προs τη samsung λόγω μεγέθους κυρίως...

Ημουν που λες χθες στη Saturn στη συγγρου , οπου ενας κυριουλης , κοιταζε την 46αρα να παιζει ταινια και οχι το demo της philips...
Οχι διπλα της , αλλα πισω της τοποθετημενη καθετα επαιζε η 8000 ...
Και να λεει ο κυριουλης στον πωλητη ... "μα εκεινη μου φαινεται οτι δειχνει καλυτερα"
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να του λεει ο πωλητης , αυτη ειναι η καλυτερη τηλεοραση της αγορας μακραν , γιατι εχει τον καλυτερο επεξεργαστη εικονας απ'ολες και εχει παρει το βραβειο eisa ως η καλυτερη τηλεοραση της χρονιας!!!!
Πραγματι ...ειναι μακραν η καλυτερη τηλεοραση , αφου το ειπε και ο πωλητης και τα ματια του ανθρωπου εκαναν λαθος...
Οταν δε , δεν αντεξα και μπηκα στη συζητηση , λεγοντας του πως κι εγω βλεπω τη samsung να δειχνει καλυτερα , ελαβα την αφοπλιστικη απαντηση "ειναι γιατι εκεινη ειναι 40αρα , ενω η philips 46αρα"
:flipout:

Αυτα τα λες επειδη δεν εχεις το "βαλαντιο" για να την αγορασεις....-bye-:flipout:

Σε λιγο θα πρεπει να δειχνω και εκκαθαριστικό πριν πω κατι για μια τηλεοραση...

χμμ.. ναι οι γνώμες διίστανται τελικά έκαστος αγοράζει ότι του κάτσει στα μάτια και στην τσέπη, εγώ δεν μπήκα στον κόπο να ακούσω τον "κυριούλη" να μου λέει ότι η τάδε παίζει καλύτερα απο την άλλη, απλώς πήρα τα remote control και των δύο συσκευών και μετά απο τις απαραίτητες ρυθμίσεις και φυσικά πάντα με το blue ray test έβγαλα το δικό μου συμπέρασμα.
Στο κάτω κάτω αγόρασα μια συσκευή που την γούσταρα και πέρα απο της απίθανης απόδοσης έχει και καταπληκτική εμφάνιση.

Τώρα όσον αφορά το εκκαθαριστικό της εφορίας, το δικό μου επιτρέπει την αγορά της συγκεκριμένης tv, άλλωστε όποιος δεν μπορεί αγοράζει οτι τον βολεύει.

Και θα το πω για τελευταία φορά μην αφορίζετε οποιαδήποτε συσκευή αν δεν πάρετε ιδία άποψη, εδώ μέσα μερικοί φανατίζονται μόνο με την ιδέα ότι κάποιος μπορεί να έχει πάρει κάτι καλύτερο από ότι βαστάει η τσέπη τους.

Είπε κανείς οτι ο κόσμος είναι δίκαιος;

Τώρα όσον αφορά το εκκαθαριστικό της εφορίας, το δικό μου επιτρέπει την αγορά της συγκεκριμένης tv, άλλωστε όποιος δεν μπορεί αγοράζει οτι τον βολεύει.

Και θα το πω για τελευταία φορά μην αφορίζετε οποιαδήποτε συσκευή αν δεν πάρετε ιδία άποψη, εδώ μέσα μερικοί φανατίζονται μόνο με την ιδέα ότι κάποιος μπορεί να έχει πάρει κάτι καλύτερο από ότι βαστάει η τσέπη τους.

Είπε κανείς οτι ο κόσμος είναι δίκαιος;

Χμμμμ...ναι εγω προσωπικα σε ζηλευω που βρηκες την ιδανικη αγορα σου και εγω τωρα προβληματιζομαι γιατι ψαχνω να βρω 55αρα να με ικανοποιει γιατι προφανως δεν εχω τα χρηματα να παρω την καλυτερη 46αρα τηλεοραση του κοσμου ....
Θεωρω αρκετα αστοχο το σχολιο σου αλλα τελος παντων...

Last edited:
Ενημερωτικα (αν αναφερεσαι σε εμενα) εχω 2 LCD σπιτι μου μια αγορασμενη το 2007 και μια το 2008 που κοστισαν μαζι 3500 ευρω...

Αρα ειναι αστοχο εντελως το σχολιο σου ειδικα στην εποχη μας που ο καθενας μπορει να παρει μια τηλεοραση με 72 δοσεις των 36 ευρω και να το παιζει μετα πλουσιος στα φορουμ...

Ενημερωτικα (αν αναφερεσαι σε εμενα) εχω 2 LCD σπιτι μου μια αγορασμενη το 2007 και μια το 2008 που κοστισαν μαζι 3500 ευρω...

Αρα ειναι αστοχο εντελως το σχολιο σου ειδικα στην εποχη μας που ο καθενας μπορει να παρει μια τηλεοραση με 72 δοσεις των 36 ευρω και να το παιζει μετα πλουσιος στα φορουμ...

Φίλε Yperion αν θυμάσαι εσύ έκανες πρώτος αναφορά περί εκκαθαριστικών και έθεσες θέμα χρημάτων, σαφέστατα και δεν με ενδιαφέρει τι έχεις μέσα στο σπίτι σου όπως και εσύ δεν ξέρεις τι έχω στο δικό μου.

Και δεν το παίζω πλούσιος γιατί δεν είμαι, έχω ένα χόμπι και το πληρώνω αδρά όπως όλοι εδώ μέσα.

Το θέμα είναι οτι σέβομαι τις αποφάσεις ανθρώπων για τις αγορές τους και πριν μπω στην διαδικασία να επικρίνω την αγορά τους, τους λέω τουλάχιστον να χαίρονται το καινούριο τους απόκτημα.

Φίλε Yperion αν θυμάσαι εσύ έκανες πρώτος αναφορά περί εκκαθαριστικών και έθεσες θέμα χρημάτων, σαφέστατα και δεν με ενδιαφέρει τι έχεις μέσα στο σπίτι σου όπως και εσύ δεν ξέρεις τι έχω στο δικό μου.

Και δεν το παίζω πλούσιος γιατί δεν είμαι, έχω ένα χόμπι και το πληρώνω αδρά όπως όλοι εδώ μέσα.

Το θέμα είναι οτι σέβομαι τις αποφάσεις ανθρώπων για τις αγορές τους και πριν μπω στην διαδικασία να επικρίνω την αγορά τους, τους λέω τουλάχιστον να χαίρονται το καινούριο τους απόκτημα.

Μην ακους κανενα, εφοσων στα ματια σου ειναι η ιδανικη τηλεοραση εισαι ευτυχης.
Τα ιδια λεγανε και σε μενα αλλα την cinema ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ.
Καλες θεασεις και καλοριζικη!
Περαν τουτου καποιοι εδω μεσα ειναι εμπαθεις με την συγκεκριμενη μαρκα οποτε σιγουρα η γνωμη τους δεν ...., ας το θεσω οσο πιο ευγενικα μπορω, δεν ειναι και η πιο αντικειμενικη.
Συγχαρητηρια για την αγορα σου να εισαι υγιης να τη χαιρεσαι.
Νικος