παρακαλώ τα σχόλιά σας για το κομμάτι αυτό

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,365
Αθήνα
Παρακαλώ διαθέστε λίγο από το χρόνο σας και ακούστε το παρακάτω κομμάτι:

http://users.hol.gr/~sd1312/unknown%201.mp3 (ολόκληρο περίπου 8 λεπτά - 5.4 MB)

http://users.hol.gr/~sd1312/unknown%202.mp3 (το μισό περίπου 4 λεπτά - 2.9 MB)

μετά θα ήθελα (όσοι δεν το αναγνωρίζετε) να πείτε περί τι κατά τη γνώμη σας πρόκειται (είδος,χρονική περίοδος, πιθανός συνθέτης και οποιοδήποτε άλλο σχόλιο) μαζί με μια σύντομη αναφορά στις μουσικές σας προτιμήσεις.
Το όλο θέμα γίνεται για στατιστικούς ας πούμε λόγους μετά από μια συζήτηση με κάποιο φίλο και θα εκτιμήσω ιδιαίτερα όσους φίλους διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους.
Αν κάποιος φίλος το αναγνωρίσει ας μην το αναφέρει αμέσως (τουλάχιστον ''στον αέρα'') για να μαζευτούν (ελπίζω) λίγες απαντήσεις.
Υπάρχουν και τα π.μ.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως
:smile: :smile: :smile:

Μοιάζει με jazz του '80 και μετά, σε υφος παρόμοιο με αυτό των Jarret ή Mehldau. Περισσότερο μου μοιάζει για Mehldau λόγω του ότι αρχίζει με ένα μοτίβο από λίγους αρπισμούς(= οι νότες μιας συγχορδίας ηχούν διαδοχικά αντί ταυτόχρονα) και μετά αυτοσχεδιάζει πάνω σε αυτό, κυρίως με τονικό ύφος. Κάπως έτσι είναι είναι και το ύφος του Mehldau, o οποίος χρησιμοποιεί αρκετά τα αρπίσματα σε αντίθεση με πλούσιες συγχορδίες που χρησιμοποιούν άλλοι σύγχρονοι τζαζίστες. Επίσης, ο συναισθηματισμός που αποπνέει μοιάζει αρκετα με αυτόν του Brad Mehldau.

P.S. Aκούω κυρίως κλασσική, jazz και pop των '70s-80s, κατα σειρά προτίμησης.

Κατα αρχήν είναι πάρα πολύ ωραίο κομμάτι.....
Τέτοιο είδος μουσικής δεν ακούω γενικότερα οπότε δεν έχω άποψη για τον συνθέτη....
Μου θυμίζει ένα cd που είχα ακούσει κάποτε κάποιου Dorantes αλλά είναι σύγχρονος και φυσικά επηρεασμένος απο πολλούς...φαντάζομαι
Τώρα χρονολογία......κάπου απροσδιόριστη 85-95

Μουσική που ακούω soul, funk ,rnb ,pop ,ost

ευχάριστο κομμάτι , σαγηνευτικό υπό κατάλληλες συνθήκες ακρόασης. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο Vim Mertens , αλλά κατά το ήμισυ , μαζί με έναν ακόμη πιανίστα . H μινιμαλιστική μελωδία του ενός χεριού θυμίζει αρκετά Struggle for pleasure και προσδίδει και τον μελαγχολικό - τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ - χαρακτήρα του κομματιού . Εχει τζαζ χροιές , αλλά δεν πρέπει να είναι τζαζ πιανίστας , είναι λίγο φιλέτο . Δεν έχει σφραγίδα εποχής , μπορεί να είναι και των 80'ς , μπορεί και κάποιος σημερινός - αλλά δεν είμαι και "ειδικός" σε αυτού του είδους την μουσική .

Ακούσματα : ροκ της δεκαετίας του 70 , τζαζ της δεκαετίας του 60 ,electronica .

Απο Γιώργος Χατζηνάσιος στο πιό ´τζάζ´μέχρι Tord Gustavsen Trio στο πιό soft.

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Εχει τζαζ χροιές , αλλά δεν πρέπει να είναι τζαζ πιανίστας , είναι λίγο φιλέτο .

:flipout: :grinning-smiley-043 :Banane0: :smash:

Δεν κάνω πλάκα πάντως ,αλλά θα μπορούσα να το ακούσω και σε ελληνικό πιάνο-μπάρ (no -offense).

my thoughts exactly αλλά ντρεπόμουν να το πω . Εξ ού και η καλυμμένη αναφορά σε κατάλληλες συνθήκες ακρόασης : κεράκια , ραντεβουδάκι με κυρία ( έως 30 ετών γιατί πιό μικρό θα βαριόταν ) , πιατέλα με τυριά , αντε και κανα σαλαμάκι ( prosciutto cotto ή crudo με πεπόνι )

ΥΓ Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί ο Skakinen

Δεν παρεξηγούμαι καθόλου αλλά θα περιμένω μερικές απαντήσεις ακόμη (αν υπάρξουν...).
:smile:

Απάντηση: Re: παρακαλώ τα σχόλιά σας για το κομμάτι αυτό

Δεν παρεξηγούμαι καθόλου αλλά θα περιμένω μερικές απαντήσεις ακόμη (αν υπάρξουν...).

Κοίταξε , αύριο το μεσημέρι φεύγω για 10 μέρες . Κανόνισε να έχω μάθει μέχρι να φύγω , διότι δεν μπορώ να ζήσω με την αγωνία του ποιός και τι ήταν :bigcry: -bye-

σόρρυ σε μένα τα λινκς δε λαλάνε....
οπότε χάσατε τη μοναδική σας ελπίδα.

Λοιπόν, πρόκειται για encore μετά από ένα κομμάτι το οποίο τελειώνει κάπως έτσι:
http://users.hol.gr/~sd1312/unknown%203.mp3

Αν φανταστούμε λοιπόν ένα σουρεαλιστικό σκηνικό όπου στο πιάνο μπαρ θα ακουγόταν (από τον Χατζηνάσιο νεώτερο) το παραπάνω κομμάτι,η νεαρά (έως 30 ετών !) κυρία του Δημήτρη μάλλον δεν θα προλάβαινε να ακούσει και το encore διότι ακούγοντας αυτό εδώ θα του έχυνε στη μούρη το Cabernet Sauvignon και θα έφευγε τρέχοντας...
Αστειεύομαι βεβαίως βεβαίως...

Υποθέτω ότι αρκετοι πλέον μπορούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται...

Τα αποκαλυπτήρια κατά τις 12:30 όπου θα επιστρέψω σπίτι.

χμμ ...πιό ενδιαφέρον . Συνεχίζει να μην μου αποκαλύπτεται ο καλλιτέχνης . Αν η φωνούλα που ακούστηκε παίζει ρόλο , δεν έχω τα σόλο του . Αν όχι πάλι δεν έχω σόλο πιάνο δίσκους .

( Καλός ο Χατζηνάσιος . Μπορεί να είναι από αυτά που παίζει σπίτι του και δεν τολμά να παίξει έξω ) .