παράκεντρες...βοήθεια..

mcstefan7

New member
18 November 2009
66
Απο τέλη Σεπτέμβρη 8α μετακομίζω τρίπολη λόγο ΑΕΙ και θέλω να ρωτήσω για πίατο και παράκεντρες...Το πίατο δεν θέλω πάνω απο 1,20 και θέλω να πίανει σίγουρα hotbird & Astra.Με ενδιαφέρουν αν γίνεται οι hellas sat,Eutelsat,Thor,Eurobird

Καλημέρα,νομίζω χρειάζεσαι ένα ποιοτικό κάτοπτρο 1.20μ για να δοκιμάσεις λήψη και για τον πιο μακρινό Ηellasat.

Εφοσον σε ενδιαφερουν κυριως 13Ε και 19.2Ε, θα κεντραρεις στους τελευταιους μικρορυθμιζοντας την στροφη του LNB. Απο τον Astra 1H μπορει να εχεις απωλειες. Οσο για τις υπολοιπες θεσεις με 1.20μ και 13Ε-[19.2Ε]:

39Ε (F1/F2 Beam): Δυσκολο αλλα οχι αδυνατον να τις βγαλεις
28.2Ε/28.5Ε: Πληρης (πλην 2D φυσικα) ληψη μην περιμενεις να εχεις, θα ελεγα ακομα και κεντραροντας εκει με κινητο 1.20μ θα δυσκολευτεις.
16Ε: κανενα προβλημα
0.8W: Δυσκολο αλλα οχι αδυνατον να τις βγαλεις πλην τις Nordic βεβαια

Το κινητο (κατα προτιμηση 1.50μ λογω EB1 Fixed Beam) θα σου εφερνε τα καλυτερα αποτελεσματα σε ολες τις θεσεις. Προφανως δεν το προτιμας. Εχε υποψην σου οτι τοξο 1W-39E με βελτιστο αποτελεσμα θελει υπομονη για μικρορυθμισεις στα LNBs βρησκοντας την σωστη τους θεση και στροφη. Ετοιμες λυσεις δεν υπαρχουν στο εμποριο. Εδω δουλευεις καθαρα με πατεντα.

το κινητό 8α είναι καλη λύση αλλα δεν εχω ξαναχρησιμοποιήσει...Σε μπαλκόνι μπορεί να μπει κινητό?8α κάνω χρήση καρτα υπολογιστή οπως κάνω και τώρα στο σπίτι μου(εκτος της νοβα που εχω τον μαμα δεκτη) μιας και θελω να προβάλω στον προτζεκτορα απο το πισι...8α υπάρχει πρόβλημα με την κίνηση του πιάτου?

Κινητο μπορει να μπει και σε μπαλκονι. Προϋποθεση ειναι ενας απολυτως ορθιος ιστος. Αλλιως δεν μπορεις να πετυχεις σωστη τροχια τν δορυφορων αν και με τοξο 1W-39E ισως το πετυχεις κι αυτο με ελαφρως στραβο ιστο. Εννοειται πως χρειαζεσαι οπτικη επαφη ως προς τις θεσεις που σ' ενδιαφερουν. Αλλα κινηση απο καρτα TV ενος Diseqc 1.2 μοτερακι σημαινει πως το 1.20μ ηδη ειναι ανω των οριων μεσοπροθεσμης αντοχης του. Οχι οτι δεν υπαρχει κοσμος που το δουλευει ετσι αλλα στο λεω για να εισαι προετοιμασμενος για καμια προωρη βλαβη του. Το ποια μοτερ με ποιες κεραιες δουλευουν καλα αυτο θα στο πουν τα παιδια μιας και προσωπικα δεν θα δουλευα πανω απο 1.10μ με τον τροπο που εχεις στο νου σου.

με 1,20 κινητό 8α έχει πρόβλημα σε συχνότητες απο δορυφόρους?
Με ενδιαφέρουν τα κανάλια HD ελεύθερα + conex (otan bgei) + HD suisse + sky italia...

Φρόντισε να είναι αλουμίνιο το πιάτο για να μην σε απασχολεί το θέμα του μοτέρ, όπως επίσης και το μοτέρ να έχει "βαριά" κατασκευή και μεταλλικά γρανάζια...

Ακόμα και μοτέρ με μεταλλικά γρανάζια έχουν διαφορά μεταξύ τους, Θέλει λίγο ψάξιμο..

Με τις συχνότητες δεν θα έχεις πρόβλημα στην Τρίπολη, έχω 1.20 πιο κάτω (σύνορα Ηλείας Μεσσηνίας) από εσένα και δεν έχει πρόβλημα...

Χρήστο αυτό θα στο απαντήσω για όλη τη δέσμη 1Η όταν κατέβω στο χωριό... θυμάμαι σίγουρα ότι έβγαινε άνετα το Deluxe music...

Η fixed βγαίνει και αυτή, θυμάμαι τα μουσικά κανάλια και τα true movies ....

Για 100% απάντηση σε όλες τις συχνότητες όταν κατέβω στο χωριό...:D

Αψογα Αντωνη. Αλλα φοβαμαι πως για πληρης 24ωρη ληψη ολων των συχνοτητων των πιο πανω αναφερθεντων δορυφορων το 1.20μ θα δυσκολευτει πολυ.

Μιας και ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις και τελικά θα πάω κομοτηνή τι πιατάκι θελει για hotbird,Astra,Hellas sat?
Γίνεται να τα κατεβάζω όλα με ένα πιάτο χωρίς μοτέρ?

Μιας και ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις και τελικά θα πάω κομοτηνή τι πιατάκι θελει για hotbird,Astra,Hellas sat?
Γίνεται να τα κατεβάζω όλα με ένα πιάτο χωρίς μοτέρ?
ίσως με 1.25 αλλά για σιγουριά πας για 1.50

απο astra με 1,25 θα τα κατεβάζει όλα?δηλ BBC & ITV HD??
Το itv HD έχει μεγάλη πτώση σήματος τελευταία... οπότε δεν γνωρίζω να σου απαντήσω με σιγουριά...
εδω βγαίνει πάντως αλλά είμαστε αρκετά πιο νότια και δυτικά.... σε σχέση με την Κομοτηνή...

Το BBC HD το ξεχνας μιας και κατω απο 3-4μ στα ΒΑ οι ελπιδες ληψης ειναι πολυ μικρες.

Επειτα για σενα "astra"=28.2E/28.5E ομως επειδη εχουμε και αλλους Astra στις 4.8Ε/19.2Ε/23.5Ε/31.5Ε θα ηταν προτιμοτερο να εγραφες 13Ε-[28.2E/28.5E]-39Ε. Ετσι κι εγω δεν προτεινω κατι μικροτερο απο 1.50μ.