Παράκεντρες λήψεις (13-19-28-39)

orange

New member
23 June 2006
6
Παιδια γεια σας. Εγω εχω ενα σταθερο πιατο, μεγεθους 1,10, το οποιο βλεπει στις 13 & στις 19 μοιρες.
Θα ηθελα να δω και τους astra2 (28.5) και hellasat (39). Υπαρχει καμια ελπιδα για να γινει αυτο; Xωρις να βαλω πιατο wave.
Μου ειπαν οτι δεν γινεται...
Να τονισω οτι δεν μπορω να βαλω μοτέρ, γιατι στην πολυκατοικια γκρινιαζουν...

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ?

Παιδια γεια σας. Εγω εχω ενα σταθερο πιατο, μεγεθους 1,10, το οποιο βλεπει στις 13 & στις 19 μοιρες.
Θα ηθελα να δω και τους astra2 (28.5) και hellasat (39). Υπαρχει καμια ελπιδα για να γινει αυτο; Xωρις να βαλω πιατο wave.
Να τονισω οτι δεν μπορω να βαλω μοτέρ, γιατι στην πολυκατοικια γκρινιαζουν...

βαλε το πιατο σε μοτερ με ενα lnb και εισαι ετοιμος

Απάντηση: ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ?

Το θέμα είναι ότι θα έχεις απώλειες σε συχνότητες και στις 28.2°E και στις 39°E. Μπορείς να τοποθετήσεις δεύτερο κάτοπτρο;

Δεν μπορω να βαλω μοτερ, γιατι αυτος που ειναι κατω απο την ταρατσα ειναι περιεργος και ηδη εχουμε ερθει σε ψιλοκοντρα. Θα γινεται φασαρια και θα γινει θεμα στην πολυκατοικια.
Ρωτησα μηπως μπορουσα να προσθεσω στο υπαρχον πιατο κανενα lnb παραπανω, ωστε με τους υπαρχοντες δορυφορους στις 13 & 19 μοιρες, μπας και εβγαζα τις 28 & 39 μοιρες.

Re: ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ?

παντος για τον φιλο παραπανω δεν υπαρχει καμια φασαρια ποιο πολυ φασαρια μπορει να δημιουργιθει αμa γεμισει μια τρατσα με πιατα παρα ενα
μοτερακι disec 1.2:operator:

Ρωτησα μηπως μπορουσα να προσθεσω στο υπαρχον πιατο κανενα lnb παραπανω, ωστε με τους υπαρχοντες δορυφορους στις 13 & 19 μοιρες, μπας και εβγαζα τις 28 & 39 μοιρες.
Σίγουρα θα μπορέσεις να βγάλεις τις συγκεκριμένες τροχιακές θέσεις αλλά θα έχεις μερική λήψη τους. Για παράδειγμα τα ελληνικά κανάλια από τον HellasSat θα τα λαμβάνεις, ενώ δε θα συμβαίνει το ίδιο με τη fixed δέσμη του eurobird 1 και τις δύσκολες συχνότητες των Astra 2.

Μπορείς να τοποθετήσεις δεύτερο κάτοπτρο;

Το σκεφτηκα αυτο.
Μπορω με ενα κατοπτρο ακομα, βαζοντας 2 Lnb, να πιασω 28 & 39?
Μου ειπαν οτι ειναι μεγαλο το ανοιγμα και ειναι δυσκολο...

Το σκεφτηκα αυτο. Μπορω με ενα κατοπτρο ακομα, βαζοντας 2 Lnb, να πιασω 28 & 39?
Άνετα. Με κέντρο 28.2°E (το κάτοπτρο πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 1 μ.).

Άνετα. Με κέντρο 28.2°E (το κάτοπτρο πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 1 μ.)

Ωραια, αυτο που εχω ειναι 1,10 (αν θυμαμαι καλα), οπότε θα βλεπω astra2 & hellasat.
Aν βαλω ακριβως απο κατω (στον ιδιο ιστο) ενα 90-αρακι, θα βλεπω τους astra & hotbird.
Σωστα;

Ωραια, αυτο που εχω ειναι 1,10 (αν θυμαμαι καλα), οπότε θα βλεπω astra2 & hellasat.
Aν βαλω ακριβως απο κατω (στον ιδιο ιστο) ενα 90-αρακι, θα βλεπω τους astra & hotbird.
Σωστα;
Σωστός!

Δεν μπορω να βαλω μοτερ, γιατι αυτος που ειναι κατω απο την ταρατσα ειναι περιεργος και ηδη εχουμε ερθει σε ψιλοκοντρα. Θα γινεται φασαρια και θα γινει θεμα στην πολυκατοικια.

αυτο το προβλημα το ειχα και γω στο προηγουμενο σπιτι που νοικιαζα.
ευτυχος(!) τωρα το εχω πανω απτο κεφαλι μου και εχω ησυχασει!!!

[Αρχική Δημοσίευση από orange]
[Ωραια, αυτο που εχω ειναι 1,10 (αν θυμαμαι καλα), οπότε θα βλεπω astra2 & hellasat.
Aν βαλω ακριβως απο κατω (στον ιδιο ιστο) ενα 90-αρακι, θα βλεπω τους astra & hotbird. Σωστα;]

Ελπιζω να μην τιθεται θεμα παχους του ιστου...
Εννοω, να μην αντεχει ο ιστος τα δυο πιατα, λογω των αερηδων που φυσουν (η ταρατσα ειναι ο 7ος οροφος και ειμαστε και σε υψωμα).... και κουνιεται...

Last edited:
Δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα αλλά σαφώς ένας πιο στιβαρός ιστός παρέχει μεγαλύτερη σιγουριά.

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ?

[Αρχική Δημοσίευση από orange]
[Ωραια, αυτο που εχω ειναι 1,10 (αν θυμαμαι καλα), οπότε θα βλεπω astra2 & hellasat.
Aν βαλω ακριβως απο κατω (στον ιδιο ιστο) ενα 90-αρακι, θα βλεπω τους astra & hotbird. Σωστα;]

Ελπιζω να μην τιθεται θεμα παχους του ιστου...
Εννοω, να μην αντεχει ο ιστος τα δυο πιατα, λογω των αερηδων που φυσουν (η ταρατσα ειναι ο 7ος οροφος και ειμαστε και σε υψωμα).... και κουνιεται...

Απο την στιγμή που ο ιστός σου θα έχει και τον παραμικρό τζόγο(κούνημα),αυτό αυτομάτως θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στην λήψη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ?

Απο την στιγμή που ο ιστός σου θα έχει και τον παραμικρό τζόγο(κούνημα),αυτό αυτομάτως θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στην λήψη.
+1.