Παράκεντρη λήψη Astra 2 & Eurobird 1 (28.2º East)

παιδια τι μπορω να κανω εχοντας, ενα πιατο 1,20 και 2 LNB, κεντρο εχω ASTRA 19,2 και διπλα τον Hotbird 13. εως τωρα ολα καλα, πως θα γινει να βαλω και τον ASTRA 28.2 χωρις να κουνισω τους αλλους 2 ? 8α μπορεσω να το κανω μονος μου? εχω δει κατι μηχανακια που εχουν 7-8 , κανουν δουλεια για να τον συντονισω?

καταρχάς πρέπει να προσθέσεις τη μεταλλική βάση για το έξτρα Lnb και μόνο αν κουβαλήσεις οθόνη στη ταράτσα θα το καταφέρεις. αυτά τα οργανάκια είναι ίσα ίσα για να βρεις δορυφόρο (και ποιον ένας θεός ξέρει)

Στο 1,20 το καλύτερο αποτέλεσμα (για τις 28,2) θα το έχεις μόνο αν κεντράρεις στις 28,2 και βάλεις παράκεντρα 19,2 και 13.....

Δέκτης και μια μικρή tv στην ταράτσα για να μπορέσεις να τα καταφέρεις σωστά. Θέλει λίγο υπομονή...

Όσο δύσκολη (έως αδύνατη) είναι η παράκεντρη πλήρης λήψη στις 28.2 άλλο τόσο είναι και η τοποθέτηση του παράκεντρου LNB χωρίς πεδιόμετρο...
Χώρος πάντως για το LNB υπάρχει!

Nα προσθέσω ότι υπάρχουν δέκτες (όπως ο δικός μου Edision Piccollo) που σε ειδοποιούν ηχητικά για την ποιότητα του σήματος. Η ειδοποίηση γίνεται με συνεχόμενο τόνο, ο οποίος γίνεται υψίσυχνος όταν βρεθεί σήμα. Αυτό είναι πολύ βολικό και σε απαλλάσσει από την ανάγκη να κουβαλάς δέκτη, τηλεόραση και μπαλαντέζα στην ταράτσα. Mόνο που ίσως ενοχλήσει λίγο τους γείτονες.

Απάντηση: Re: Παράκεντρη λήψη Astra 2 & Eurobird 1 (28.2º East)

παιδια τι μπορω να κανω εχοντας, ενα πιατο 1,20 και 2 LNB, κεντρο εχω ASTRA 19,2 και διπλα τον Hotbird 13. εως τωρα ολα καλα, πως θα γινει να βαλω και τον ASTRA 28.2 χωρις να κουνισω τους αλλους 2 ? 8α μπορεσω να το κανω μονος μου? εχω δει κατι μηχανακια που εχουν 7-8 , κανουν δουλεια για να τον συντονισω?

Εχώ πίατο 110 πλάτος σιδερένιο no mame με κέντρο 19.2 και έχω βάλει και τον 28.2 παράκεντρα.
Βλέπω καποια κανάλια χωρίς 'σπασίματα' και κάποια άλλα όπως το sky news και το sky3d με 'σπασίματα' καποιες φορές.
Αθήνα είμαι.
Ανέβασε δέκτη και tv στην ταράτσα να δοκιμάσεις ή με κάποιον άλλον να μιλάτε στο τηλέφωνο όσο ο ένας μετακινεί το lnb και ο άλλος ειναι στον δέκτη.

Re: Απάντηση: Re: Παράκεντρη λήψη Astra 2 & Eurobird 1 (28.2º East)

Εχώ πίατο 110 πλάτος σιδερένιο no mame με κέντρο 19.2 και έχω βάλει και τον 28.2 παράκεντρα.
Βλέπω καποια κανάλια χωρίς 'σπασίματα' και κάποια άλλα όπως το sky news και το sky3d με 'σπασίματα' καποιες φορές.
Αθήνα είμαι.
Ανέβασε δέκτη και tv στην ταράτσα να δοκιμάσεις ή με κάποιον άλλον να μιλάτε στο τηλέφωνο όσο ο ένας μετακινεί το lnb και ο άλλος ειναι στον δέκτη.

sky3d πως βλεπεις? τι δεκτη εχεις?

3D χωρίς νόμιμη συνδρομή δεν μπορείς να δεις.... καλό θα είναι να προσέχουμε τι γράφουμε...:D

3D χωρίς νόμιμη συνδρομή δεν μπορείς να δεις.... καλό θα είναι να προσέχουμε τι γράφουμε...:D

και να εχεις ομως νομιμη συνδρομη ποιος ο τροπος να δεις 3d tv? ο HD δεκτης βλεπει και 3d?

Από Αθήνα με κέντρο τις 19.2 και παράκεντρο LNB στις 28.2 σε πιάτο 1.20 λαμβάνω με ικανοποιητικό σήμα τα κανάλια στο εύρος συχνοτήτων 11426-11681. Στις υπόλοιπες έχω μηδενικό σήμα.
Για συγκριτικούς λόγους θα μπορούσατε να αναφέρετε οι συμφορουμίτες με το ίδιο setup κατόπτρου ποιο εύρος συχνοτήτων σας κατεβαίνει απροβλημάτιστα;

Άλλαξε το κέντρο και βάλε τον 28,2 εκεί... θα εκπλαγείς με αυτά που θα κατεβάσεις... :D

Χμμ, οι 23.5 γενικά "λένε" σαν τροχιακή θέση; Δεν έχω τοποθετήσει ποτέ LNB για εκεί μέχρι σήμερα..

Θα μπορούσε ,άν δεν τον ενδιαφέρει η θέση, μόνο να κεντράρει εκεί .
Έγώ έβαλα lnb εκεί για τα δυο τρία hd ελευθερα κανάλια που έχει ,έχει μερικά ελευθερα ολλανδικά,έχει κάποιο ενδιαφέρον ο δορυφόρος.

Re: Παράκεντρη λήψη Astra 2 & Eurobird 1 (28.2º East)

Από Αθήνα με κέντρο τις 19.2 και παράκεντρο LNB στις 28.2 σε πιάτο 1.20 λαμβάνω με ικανοποιητικό σήμα τα κανάλια στο εύρος συχνοτήτων 11426-11681. Στις υπόλοιπες έχω μηδενικό σήμα.
Για συγκριτικούς λόγους θα μπορούσατε να αναφέρετε οι συμφορουμίτες με το ίδιο setup κατόπτρου ποιο εύρος συχνοτήτων σας κατεβαίνει απροβλημάτιστα;

Aθήνα, με Gibertini OP125 και κέντρο στις 28,2 λαμβάνονται όλες οι συχνότητες (πλην αυτών του Astra 2D).....

Mε κεντρο τις 28,2 και με πιατο 1,20Χ1,30 Gilbertini 15ετιας (!) πιανω περι τα 700, σχεδον ολα με ικανοποιητικη σταθμη (και ανοιχτα!) - στη Λαρισα...

Το συγκεκριμένο νήμα με έβαλε σε σκέψεις. Έχω κάποιον καιρό που όποτε ανεβαίνω στην ταράτσα προσπαθώ να ρυθμίσω ένα lnb που έχω και κάθεται στις 28.2 αλλά χωρίς αποτέλεσμα..
Η (πολύ παλιά) εγκατάστασή μου έχει ένα πιάτο 1.40 κεντραρισμένο στις 19 με δυο παράπλευρα στις 13 και 15.8. Η αρχική μου σκέψη ήταν να βάλω δύο lnb ακόμα από κάθε μεριά, ένα για τις 28.2 και ένα για τις 7 (ἠ τις 9 που πρόσφατα απέκτησαν ελληνικό ενδιαφέρον). Όσο και αν το παίδεψα δεν έχω βγάλει μέχρι στιγμής άκρη και δεν είμαι σίγουρος αν στο τέλος θα καταφέρω να κατεβάσω κάποια δυνατή δέσμη.
Διαβάζοντας τώρα το ποστ, σκέφτηκα το δεύτερο πιάτο που έχω, ένα 80ρι κεντραρισμένο στις 42 με παράπλευρο στις 39. Αν κεντράρω εκείνο στις 28 με τα υπόλοιπα lnb παράκεντρα, λέτε να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα;
Σε κάθε περίπτωση αν η πρώτη εναλλακτική στο μεγάλο πιάτο είναι δυνατόν (κατά τη γνώμη σας) να φέρει αποτέλεσμα, είναι προτιμητέο μια και θα είναι πολύ λιγότερος κόπος για μένα
Στη θράκη βρίσκεται και αυτή η εγκατάσταση..

Με την ευκαιρία, για την έσχατη λύση, τί ταρίφα παίζει πάνω κάτω στους εγκαταστάτες για να φέρουν πεδιόμετρο;

Το 80άρι το αφήνεις όπως είναι. Αν θέλεις και τις 9E, κεντράρεις το άλλο κάτοπτρο (1,4 μ. είναι η μικρή του διάμετρος; ) στις 23,5E και λαμβάνεις παράκεντρα τις άλλες τροχιακές θέσεις που αναφέρεις.

Last edited: